Γιώργος Κυριακαράκος
Administration Team
- 17 June 2006
- 11,226
Ερώτηση!
Θέλω να αρχίσω να φτιάχνω smash burgers στο μπάρμπεκιου. Προφανώς χρειάζομαι πλάκα λεία για αυτό. Έχω δύο επιλογές:
- Η μία είναι να πάρω μία πλάκα και να την βάλω στη θέση της μιας από τις δύο σχάρες. Διαστάσεις 38 x 33 εκ.
- Η άλλη είναι να πάρω την πλάκα που δίνει για τον πλαϊνό καυστήρα η king broil που ταιριάζει ακριβώς. Διαστάσεις 31 x 27 εκ.
Έχουν διαφορά και δεν θα έλεγα και αμεληταία στο φάρδος (10 cm). Από την άλλη σκέφτομαι ότι όσες φορές ψήνω χρειάζομαι και τις δύο σχάρες έστω εν μέρει. Οπότε πρέπει να βάζω και να βγάζω όποτε θέλω Burger. Η πλαϊνή από αυτή την άποψη είναι πιο εύκολη λύση. Τη βάζεις όποτε θες και ανάβεις μόνο τον πλαϊνό καυστήρα και δεν χρειάζεται βάλε/βγάλε. Εξάλλου ένα βάρος και μια καμπάνα θέλεις μόνο - επειδή δεν θα πάρω πολλά βάρη/καμπάνες έτσι και αλλιώς δεν θέλω άπειρο χώρο. Από την άλλη μήπως είναι χαζομάρα; Θα ζεσταίνεται εύκολα με τον μικρό πλαϊνό καυστήρα; Μήπως υπάρχει και κάτι άλλο που μαγειρεύεται στην πλάκα και απλά δεν το ξέρω τώρα και θα μετανιώσω που δεν πήρα τη μεγαλύτερη; Σκέφτομαι και ότι όποτε φτιάχνω σουβλάκια περιμένω να ψήσω το κρέας για να ζεστάνω πίτες. Αν πάρω την πλαϊνή πλάκα μπορώ να τις ετοιμάζω παράλληλα εκεί.
Το κόστος δεν με απασχολεί, μια φορά την αγοράζεις.
Τι θα προτείνατε; Έχει κανείς εμπειρία με την πλάκα στον πλαϊνό καυστήρα;
Θέλω να αρχίσω να φτιάχνω smash burgers στο μπάρμπεκιου. Προφανώς χρειάζομαι πλάκα λεία για αυτό. Έχω δύο επιλογές:
- Η μία είναι να πάρω μία πλάκα και να την βάλω στη θέση της μιας από τις δύο σχάρες. Διαστάσεις 38 x 33 εκ.
- Η άλλη είναι να πάρω την πλάκα που δίνει για τον πλαϊνό καυστήρα η king broil που ταιριάζει ακριβώς. Διαστάσεις 31 x 27 εκ.
Έχουν διαφορά και δεν θα έλεγα και αμεληταία στο φάρδος (10 cm). Από την άλλη σκέφτομαι ότι όσες φορές ψήνω χρειάζομαι και τις δύο σχάρες έστω εν μέρει. Οπότε πρέπει να βάζω και να βγάζω όποτε θέλω Burger. Η πλαϊνή από αυτή την άποψη είναι πιο εύκολη λύση. Τη βάζεις όποτε θες και ανάβεις μόνο τον πλαϊνό καυστήρα και δεν χρειάζεται βάλε/βγάλε. Εξάλλου ένα βάρος και μια καμπάνα θέλεις μόνο - επειδή δεν θα πάρω πολλά βάρη/καμπάνες έτσι και αλλιώς δεν θέλω άπειρο χώρο. Από την άλλη μήπως είναι χαζομάρα; Θα ζεσταίνεται εύκολα με τον μικρό πλαϊνό καυστήρα; Μήπως υπάρχει και κάτι άλλο που μαγειρεύεται στην πλάκα και απλά δεν το ξέρω τώρα και θα μετανιώσω που δεν πήρα τη μεγαλύτερη; Σκέφτομαι και ότι όποτε φτιάχνω σουβλάκια περιμένω να ψήσω το κρέας για να ζεστάνω πίτες. Αν πάρω την πλαϊνή πλάκα μπορώ να τις ετοιμάζω παράλληλα εκεί.
Το κόστος δεν με απασχολεί, μια φορά την αγοράζεις.
Τι θα προτείνατε; Έχει κανείς εμπειρία με την πλάκα στον πλαϊνό καυστήρα;



