Kaos [Netflix]

Βαθμολογήστε την Σειρά:

• Εξαιρετική

Votes: 3 17.6%
  • Πολύ Καλή

• Καλή

Votes: 5 29.4%
  • Μέτρια

• Κακή

• Total voters
    17
Κι όμως, η ασπρόμαυρη φωτογραφία του Ρίπλεϋ είναι καλή. Το κακό είναι ότι η σειρά έπρεπε να έχει γυριστεί σε χρώμα, εί δυνατόν technicolor, όπως όλες οι προηγούμενες μεταφορές του Talented Mr.Ripley.

Η σειρα εχει γυριστει με καμερα κανονικα εγχρωμη και μαλιστα LF (large format)

Απλα μετα στο post production αφαιρεσαν το χρωμα.

Εμένα μου άρεσε πολύ το μαυρόασπρο στο Ripley. Έδινε ένα gloom στην ατμόσφαιρα της ταινίας.

Μόνο από το trailer, φαίνεται πόσο μούφα είναι. Θα της ρίξω μια ματιά, αλλά κρατάω πολύ μικρό καλάθι.
το trailer ξεγελαει δεν ειναι μουφα ειναι σουπερμουφα
αλλα οτι πρεπει για Νετφλιακους φαν

Το πως μπορεί κάποιος να θάψει μια σειρά έχοντας δει μισό επεισόδιο, με ξεπερνάει πραγματικά…
Έλα τώρα κι εσύ, δεν είσαι κανας νέοπας. Ο Στέλιος έχει θάψει όλες τις ταινίες του Λάνθιμου πριν να δει καν το τρέιλερ!

Το πως μπορεί κάποιος να θάψει μια σειρά έχοντας δει μισό επεισόδιο, με ξεπερνάει πραγματικά…

οταν βλεπω μισο επεισοδιο και δεν παει αλλο πρεπει να δω και τα 3 για να πω την αποψη μου ? με ξεπερναει πραγματικα :cool:
;)

Εγώ μόλις είδα και το 5ο και η σειρά απλά γίνεται όλο και καλύτερη.

Αυτός που έχει δει μισό επεισόδιο και την σταμάτησε προφανώς δεν του άρεσε. Είναι ένα data point, αλλά ελλιπές.

Kαλή είναι, αλλά το χαμηλό μπάτζετ οδήγησε την παρωδία στην εικόνα αντί στον ήχο (διαλόγους)
Αυξάνονται οι χαμένες ευκαιρίες για το netflix, imo.

οταν βλεπω μισο επεισοδιο και δεν παει αλλο πρεπει να δω και τα 3 για να πω την αποψη μου ? με ξεπερναει πραγματικα :cool:
;)

οχι βεβαια

μην το κανεις και εσυ σαν καποιους που δεν τους αρεσει και τα βλεπουν ντε και καλα για να τα θαβουν καθημερινα :p

οχι βεβαια

μην το κανεις και εσυ σαν καποιους που δεν τους αρεσει και τα βλεπουν ντε και καλα για να τα θαβουν καθημερινα :p
καλα αυτο ηταν πολυ εξυπνο που ειπες
το διαβασες καπου ?

Κι όμως, η ασπρόμαυρη φωτογραφία του Ρίπλεϋ είναι καλή. Το κακό είναι ότι η σειρά έπρεπε να έχει γυριστεί σε χρώμα, εί δυνατόν technicolor, όπως όλες οι προηγούμενες μεταφορές του Talented Mr.Ripley.
Έχω ρίξει κλέφτες ματιές στην σειρά, δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε το ασπρόμαυρο της, δεν έχω όμως πλήρη άποψη.

Δεν την ειδα, ουτε θα την δω, αλλα βρε παιδια υποθεση με τους δωδεκα θεους του Ολυμπου?
Σοβαρα τωρα? Αρκετα μαζοχιστηκα στις επανηλειμενες προσπαθειες να παρακολουθησω το succession
(καπου διαβασα οτι εχει καποιες ομοιοτητες)

Αν σου φάνηκε μαζοχιστικό το Succession, προσπέρασε το. Βέβαια είναι πολύ πιο "εύκολο" στη θέαση συγκριτικά.

• Like
Reactions: skysound
Εμένα με ξενερώνουν τα κακοποιημένα αμερικανοποιημένα ονόματα.

Ντάηονάησους, Γιουρίντικι, Χέρα, Άρι, κλπ κλπ κλπ γκώσαμε.
... ή όπως ο Δαρβίνος, ο Νεύτωνας, ο Κολόμβος, η Νέα Υόρκη (αλλά απλά το Γιόρκ στην Αγγλία).

• Like
Reactions: Maestro
... ή όπως ο Δαρβίνος, ο Νεύτωνας, ο Κολόμβος, η Νέα Υόρκη (αλλά απλά το Γιόρκ στην Αγγλία).
Εννοείται. Απλά τα ελληνικά όπως είναι φυσικό στα δικά μου αυτιά κριντζάρουν ακόμα περισσότερο.

• Like
Reactions: Serialakias
Προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω την ένσταση μερικών, ότι δηλαδή δεν είναι δυνατόν να αποφανθεί κάποιος σχετικά με την ποιότητα μιας σειράς, χωρίς να έχει παρακολουθήσει ένα ή και περισσότερα επεισόδιά της. Οι ίδιοι, ας πούμε, δεν μπορούν να αποφανθούν ότι ένα κρασί είναι ξίδι, αν δεν κατεβάσουν πρώτα ολόκληρο το μπουκάλι; ή μήπως για να αντιληφθούν ότι κάποιο φαγητό τους αηδιάζει πρέπει να φάνε ολόκληρο ταψί και δεν τους αρκεί μια κουταλιά;
"Εξ όνυχος τον λέοντα γιγνώσκω" ή μήπως δεν ισχύει; Στο κάτω-κάτω της γραφής δεν νοιώθουν όλοι την επαγγελματική υποχρέωση ενός κριτικού ταινιών ή ενός κριτικού δίσκων να δουν ή να ακούσουν ένα έργο μέχρι τέλους και μετά να αποφανθούν. Δεν νομίζω ότι κρίνουμε καμμιά διατριβή εδώ.
Δυστυχώς η συγκεκριμένη σειρά απαιτεί ο νους του θεατή να είναι "tabula rasa" (άγραφη πινακίδα, ως προς την μυθολογία μας) ώστε να γίνει αποδεκτή ή απολαυστική. Όποιον όμως θυμάται τις σχολικές του γνώσεις σχετικά με την Μυθολογία, έ, αυτόν τον απωθεί από την αρχή.
Και στην αρχαιότητα είχαμε διακωμώδηση θεοτήτων, π.χ. στους "Βατράχους" του Αριστοφάνη ο Διόνυσος παρουσιάζεται ως δειλός (τρομάζει από τα κοάσμστα των βατράχων). Ο Ηρακλής πάλι, προτιμώμενο μυθολογικό πρόσωπο της κωμωδίας, παρουσιάζεται ως φαγάς. Αυτό όμως που είδα στα πρώτα λεπτά της παρακολούθησης δεν με έθελξε. Ίσως αργότερα το πράγμα να στρώνει, αλλά... "ου φροντίς Ιπποκλείδη"

Προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω την ένσταση μερικών, ότι δηλαδή δεν είναι δυνατόν να αποφανθεί κάποιος σχετικά με την ποιότητα μιας σειράς, χωρίς να έχει παρακολουθήσει ένα ή και περισσότερα επεισόδιά της. Οι ίδιοι, ας πούμε, δεν μπορούν να αποφανθούν ότι ένα κρασί είναι ξίδι, αν δεν κατεβάσουν πρώτα ολόκληρο το μπουκάλι; ή μήπως για να αντιληφθούν ότι κάποιο φαγητό τους αηδιάζει πρέπει να φάνε ολόκληρο ταψί και δεν τους αρκεί μια κουταλιά;
"Εξ όνυχος τον λέοντα γιγνώσκω" ή μήπως δεν ισχύει; Στο κάτω-κάτω της γραφής δεν νοιώθουν όλοι την επαγγελματική υποχρέωση ενός κριτικού ταινιών ή ενός κριτικού δίσκων να δουν ή να ακούσουν ένα έργο μέχρι τέλους και μετά να αποφανθούν. Δεν νομίζω ότι κρίνουμε καμμιά διατριβή εδώ.
Δυστυχώς η συγκεκριμένη σειρά απαιτεί ο νους του θεατή να είναι "tabula rasa" (άγραφη πινακίδα) ώστε να γίνει αποδεκτή ή απολαυστική. Όποιον όμως θυμάται τις σχολικές του γνώσεις σχετικά με την Μυθολογία, έ, αυτόν τον απωθεί από την αρχή.
Και στην αρχαιότητα είχαμε διακωμώδηση θεοτήτων, π.χ. στους "Βατράχους" του Αριστοφάνη ο Διόνυσος παρουσιάζεται ως δειλός (τρομάζει από τα κοάσμστα των βατράχων). Ο Ηρακλής πάλι, προτιμώμενο μυθολογικό πρόσωπο της κωμωδίας, παρουσιάζεται ως φαγάς. Αυτό όμως που είδα στα πρώτα λεπτά της παρακολούθησης δεν με έθελξε. Ίσως αργότερα το πράγμα να στρώνει, αλλά... "ου φροντίς Ιπποκλείδη"
Νομίζω ότι είναι άστοχη η παρομοίωση μιας τηλεοπτικής σειράς με ένα φαγητό ή ποτό. Με μια γουλιά μπορείς όντως να καταλάβεις εάν σου αρέσει ένα κρασί ή όχι. Με 25 λεπτά θέασης σε μια σειρά 8 ωρών, δεν έχεις πάρει καν μυρωδιά του τι πραγματεύεται. Δεν είπε κανείς βέβαια ότι είσαι υποχρεωμένος να συνεχίσεις αν δεν σου αρέσει, απλά ας μην εκφέρεις άποψη για κάτι που ουσιαστικά δεν είδες (ποσό μάλλον να το θάβεις).

Δυστυχώς η συγκεκριμένη σειρά απαιτεί ο νους του θεατή να είναι "tabula rasa" (άγραφη πινακίδα, ως προς την μυθολογία μας) ώστε να γίνει αποδεκτή ή απολαυστική. Όποιον όμως θυμάται τις σχολικές του γνώσεις σχετικά με την Μυθολογία, έ, αυτόν τον απωθεί από την αρχή.

Αυτό που λέμε είναι ότι το σενάριο μιας σειράς δεν είναι δυνατό να το κρίνεις με λίγα λεπτά θέασης.

Πρέπει να το αφήσεις να ξετυλιχτεί.

Άσε που συνήθως το πρώτο επεισόδιο είναι εισαγωγικό στους χαρακτήρες και στην πλοκή, οπότε σπάνια είναι ενδεικτικό της ποιότητας γραψίματος μιας σειράς.

ΥΓ. Νιώθω ότι αν δεν είχα ιδέα από Μυθολογία θα έχανα πολλά από τα references της σειράς, όχι το αντίθετο.

• Like
Reactions: takisot
Προφανώς κανείς δε μπορεί να αναγκάσει κάποιον να δει μια ταινία ή ένα σήριαλ που δεν του αρέσει. Από εκεί και πέρα, κάποιες σειρές απαιτούν από το θεατή υπομονή για να ξεδιπλώσουν τις αρετές τους, τρανό παράδειγμα το Breaking Bad, που απογειώνεται απο τη δεύτερη σεζον και μετά.

Τώρα, στο προκείμενο: έχω δει το πρώτο επεισόδιο μόνο και δεν θέλω να εκφράσω γνώμη ακόμα, αλλά έχοντας σπουδάσει Αρχαιολογία νομίζω ότι μπορώ να εκφέρω γνώμη για τη Μυθολογία μας: ήταν πολύ εύπλαστη και πόρρω απέχει από αυτό που διδάσκεται ή διδάσκονταν στο σχολείο. Στο σχολείο μας μεταφέρουν μια μονολιθική οπτική των Θεών-ο Δίας ήταν έτσι, η Ήρα και η Αθηνά ήταν έτσι κλπ. Η αλήθεια είναι ότι υπήρχαν αμέτρητες παραλλαγές του κάθε μύθου, ακόμα και των πιο γνωστών και η ίδια θεότητα μπορούσε να ενώνει τελείως αντίθετα χαρακτηριστικά: Η Άρτεμις π.χ. για τους Αθηναίους ήταν θεά της Παρθενίας, για τους Εφέσιους ήταν θεά της γονιμότητας. Και ναι, οι Θεοί ήταν απρόβλεπτοι, εκδικητικοί, φθονεροί και δεν αγαπούσαν τους ανθρώπους. Καθόλου όμως. Οπότε ο Ζεύς που ενσαρκώνει ο Jeff Godlbloom είναι ένας Ζεύς που εμάς μας ξενίζει, αλλά άνετα θα αναγνώριζαν οι Αρχαίοι. Βασικά, θυμίζει πολύ τον Δία του Προμηθέα Δεσμώτη.

• Like
Reactions: takisot