Καποδίστριας (2025)

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    29
Κίνημα δεν είναι, είναι απλά μια κακή ταινία, ενός ατάλαντου ανθρώπου το θέμα της οποίας αποτελεί αφορμή για να βγάλουν πολλοί τα (εντυπωσιακά πολλών ειδών) και όχι μόνο πολιτικά, κόμπλεξ τους.

Και ακριβώς εκει «ποντάρει» ο Σμαραγδης:

Όντας ανήμπορος να ερεθίσει καλλιτεχνικα το κοινό, φτιάχνει μια γελοιότητα που απλά θα δημιουργήσει «ντόρο» λόγω θέματος και μόνο (άντε και εντυπωσιακά γελοίας εκτέλεσης 🤣).

Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει άλλωστε (ηθελημένα ή μη).
:cool:

Last edited:
Tην είδα την ταινία μιας και ήθελε η σύζυγος να πάμε να την δούμε....ξεκάθαρα κακή ταινία με καμία ατμόσφαιρα, καμία καλλιτεχνική αξία, αστείες ερμηνίες και υπερβολές που απλά σε κάνουν να γελάς...ψηφίζω ξεκάθαρα κακή.

Η ταινία προφανώς πούλησε γιατί τόνωσε τον Εθνικισμό μας, προκάλεσε αντιδράσεις, ε και γενικά δεν βλέπουμε συχνά Ελληνικες παραγωγές για ιστορικά συμβάντα...οπότε ο κόσμος πήγε και το είδε. Μην ξεχνάμε ότι οι περισσότεροι που πήγαν και το είδαν δεν ασχολούνται και πολύ με τον Κινηματογράφο και γενικά βλέπουν και περνάνε τον χρόνο τους με Ελληνικές σειρές έχοντας τον πήχη χαμηλά. Οπότε μια χαρά θα άρεσε σε αυτό το κοινό...

Μας έφαγαν οι σύζυγοι και οι σύντροφοι ... εμένα εκτός από τον Σμαραγδή, με παρέσυρε στο Παλλάς σε μια σούπερ αηδία, που φαινόταν από μακρυά ότι βρωμάει ... Αλεξάνδρεια ... για το θέατρο, ότι ο Καποδίστριας για το σινεμά ... ευτυχώς φύγαμε στην μέση ... τι να κάνεις :
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Εγω πάντως βλέπω εδώ μέσα στο vote 54,5% Εξαιρετική !
Αν δεν είναι για πλάκα, τοτε μάλλον αυτό το κοινό είναι η μεγάλη πλειοψηφία.
το ότι δεν γνωρίζεις -ουμε κανέναν, σου λέει κάτι ;

Εγω πάντως βλέπω εδώ μέσα στο vote 54,5% Εξαιρετική !
Αν δεν είναι για πλάκα, τοτε μάλλον αυτό το κοινό είναι η μεγάλη πλειοψηφία.
Μα το ίδιο συμβαίνει και εκει έξω, αρκετό κόσμο ξέρω που το είδε και ενθουσιάστηκε...οπότε περι ορέξεως...για μένα η ταινία ήταν αισχρή....αν ήμουν σπίτι θα την είχα σταματήσει ξεκάθαρα.

"
Λίγα λόγια για τον "Καποδίστρια" και σκόρπιες σκέψεις ...
Παρασκευή 2/1/26 στον κινηματογράφο ΟΠΕΡΑ ,7 η ώρα.
Τόσο κόσμο δεν έχω δει ποτέ ! Δεν υπήρχε μία θέση κενή.
Εμείς είχαμε κλείσει τα τρία εισιτήριά μας τηλεφωνικά, για
να είμαστε σίγουροι ότι θα βρούμε θέσεις . Υπόψιν ότι στα
σινεμά που πηγαίνουμε συνήθως είμαστε τρεις κι ο κούκος
τέσσερεις . Το κοινό ήταν ενήλικες άνθρωποι , που φανερά
οι περισσότεροι , δεν πήγαν ποτέ σινεμά και μάλιστα τόσο
κεντρικό . Το μπάρ της ΟΠΕΡΑΣ χρυσωρυχείο . Κρατούσαν
οι περισσότεροι "θορυβώδεις" σακούλες με τσιπς ,ποπκόρν,
γαριδάκια κι ό,τι βάλει ο νους σας , που κατά την διάρκεια
της προβολής , τις πασπάτευαν , τρώγοντας με αδιανόητη
άνεση , σαν να ήταν στο σπίτι τους , με τις πιτζάμες τους.
Κανένας έλεγχος στην είσοδο της αίθουσας . Τα νέα ήθη.
Τι ήταν αυτό που παρακίνησε τόσο κόσμο να πάει να δει
τον Καποδίστρια του Σμαραγδή αναρωτιόμουν καθώς τα
φώτα χαμήλωσαν κι άρχισε το έργο . Εδώ θέλω να σας πω
για να ξεκαθαρίσω την θέση μου , ότι τον Γιάννη Σμαραγδή
και την αξέχαστη Ελένη , την γυναίκα του ,τους γνώρισα
πολύ παλιά . Ήταν δύο ευγενείς και χαριτωμένοι άνθρωποι
με πολύ χιούμορ , κοσμοπολίτες , μορφωμένοι , ενημερωμένοι.
Χωρίς την Ελένη πιά , πορεύεται ακάθεκτος και μόνος του .
Θέλω να πω μ΄ αυτό ότι αποκλείεται ο Γιάννης να κάνει κάτι
που δεν τον εκφράζει αισθητικά και ό,τι κάνει το κάνει από
άποψη . Εδώ δεν ήθελε να φανεί εξυπνότερος κι ανώτερος
απ΄ το μεγάλο κοινό , γι' αυτό ξεφοβήθηκε ο κοσμάκης και
έτρεξε , είδε τον εαυτό του ! Χαρακτηρίστε το όπως θέλετε
αλλά μ΄ αυτούς τους ανθρώπους που ζούνε στο "καλλιτεχνικό
περιθώριο" ,ασχολήθηκε ποτέ κανείς ; Τους έπιασε από το χέρι
συμπονετικά να τους πει δυο τρία πράγματα στη γλώσσα τους;
Τελειώνοντας το έργο , το πλήθος ξεχύθηκε στην Ακαδημίας .
Σκούπισα κι εγώ τα δακρυσμένα μάτια μου μαζί τους ( ναι προς
το τέλος δάκρυσα ) και τους κοιτούσα με αγάπη καθώς παρέες-
παρέες (κανείς δεν ήταν μόνος του ) συνέχιζαν την βραδιά τους.
Και βέβαια δεν θα μάθουν ποτέ τον Ντράγιερ και τον Αντονιόνι ,
ούτε το στυλ του Βισκόντι και του Ζαν Ρενουάρ αλλά στα
κυριακάτικα τραπέζια τους φτιάχνουν κάτι νοστιμιές ...Καί στο
κάτω-κάτω δεν είναι τίποτα για μας να τους πλησιάσουμε με
κάθε τρόπο , να μιλήσουμε την γλώσσα τους να μην είναι μια
ζωή ξένοι και ειδικά Έλληνες δευτέρας κατηγορίας , ξένοι στον
τόπο τους , με κείμενα απλησίαστα σε νοήματα περιπλεγμένα .
Ας καταδεχτούμε τον κόσμο τους κι ας μπαινοβγαίνουμε κάπου-
κάπου στο γούστο τους δεν θα πάθουμε πιά και τίποτα κακό.
Η ψήφος μας έχει την ίδια ακριβώς δύναμη με την δική τους ,
μη τους αναγκάσουμε από αντίδραση να την χαρίσουν στους
"δικούς τους" ανθρώπους , ο Σμαραγδής είναι ο δικός τους !"

Ο πάντα καταπληκτικός Αγγελος Παπαδημητρίου σφάζει με το γάντι, ίσως ό,τι πιο ελιτίστικο έχω διαβάσει κατά του ελιτισμού.
"Καί στο κάτω-κάτω δεν είναι τίποτα για μας να τους πλησιάσουμε με κάθε τρόπο , να μιλήσουμε την γλώσσα τους" λες και αναφέρεται σε άτομα με σύνδρομο down. "Ας καταδεκτούμε τον κόσμο τους" :p

Πρέπει να είναι ένας μόνος χρήστης που έκανε 11 λογαριασμούς, όλοι δείχνουν ότι έκαναν λογαριασμό 7/1.
Είστε κακοπροαίρετοι. Μπορεί να πρόκειται για ομαδική προβολή και μετά εγγράφτηκαν για να μοιραστουν τον ενθουσιασμό τους.

• Haha
Reactions: skysound
"
Λίγα λόγια για τον "Καποδίστρια" και σκόρπιες σκέψεις ...
Παρασκευή 2/1/26 στον κινηματογράφο ΟΠΕΡΑ ,7 η ώρα.
Τόσο κόσμο δεν έχω δει ποτέ ! Δεν υπήρχε μία θέση κενή.
Εμείς είχαμε κλείσει τα τρία εισιτήριά μας τηλεφωνικά, για
να είμαστε σίγουροι ότι θα βρούμε θέσεις . Υπόψιν ότι στα
σινεμά που πηγαίνουμε συνήθως είμαστε τρεις κι ο κούκος
τέσσερεις . Το κοινό ήταν ενήλικες άνθρωποι , που φανερά
οι περισσότεροι , δεν πήγαν ποτέ σινεμά και μάλιστα τόσο
κεντρικό . Το μπάρ της ΟΠΕΡΑΣ χρυσωρυχείο . Κρατούσαν
οι περισσότεροι "θορυβώδεις" σακούλες με τσιπς ,ποπκόρν,
γαριδάκια κι ό,τι βάλει ο νους σας , που κατά την διάρκεια
της προβολής , τις πασπάτευαν , τρώγοντας με αδιανόητη
άνεση , σαν να ήταν στο σπίτι τους , με τις πιτζάμες τους.
Κανένας έλεγχος στην είσοδο της αίθουσας . Τα νέα ήθη.
Τι ήταν αυτό που παρακίνησε τόσο κόσμο να πάει να δει
τον Καποδίστρια του Σμαραγδή αναρωτιόμουν καθώς τα
φώτα χαμήλωσαν κι άρχισε το έργο . Εδώ θέλω να σας πω
για να ξεκαθαρίσω την θέση μου , ότι τον Γιάννη Σμαραγδή
και την αξέχαστη Ελένη , την γυναίκα του ,τους γνώρισα
πολύ παλιά . Ήταν δύο ευγενείς και χαριτωμένοι άνθρωποι
με πολύ χιούμορ , κοσμοπολίτες , μορφωμένοι , ενημερωμένοι.
Χωρίς την Ελένη πιά , πορεύεται ακάθεκτος και μόνος του .
Θέλω να πω μ΄ αυτό ότι αποκλείεται ο Γιάννης να κάνει κάτι
που δεν τον εκφράζει αισθητικά και ό,τι κάνει το κάνει από
άποψη . Εδώ δεν ήθελε να φανεί εξυπνότερος κι ανώτερος
απ΄ το μεγάλο κοινό , γι' αυτό ξεφοβήθηκε ο κοσμάκης και
έτρεξε , είδε τον εαυτό του ! Χαρακτηρίστε το όπως θέλετε
αλλά μ΄ αυτούς τους ανθρώπους που ζούνε στο "καλλιτεχνικό
περιθώριο" ,ασχολήθηκε ποτέ κανείς ; Τους έπιασε από το χέρι
συμπονετικά να τους πει δυο τρία πράγματα στη γλώσσα τους;
Τελειώνοντας το έργο , το πλήθος ξεχύθηκε στην Ακαδημίας .
Σκούπισα κι εγώ τα δακρυσμένα μάτια μου μαζί τους ( ναι προς
το τέλος δάκρυσα ) και τους κοιτούσα με αγάπη καθώς παρέες-
παρέες (κανείς δεν ήταν μόνος του ) συνέχιζαν την βραδιά τους.
Και βέβαια δεν θα μάθουν ποτέ τον Ντράγιερ και τον Αντονιόνι ,
ούτε το στυλ του Βισκόντι και του Ζαν Ρενουάρ αλλά στα
κυριακάτικα τραπέζια τους φτιάχνουν κάτι νοστιμιές ...Καί στο
κάτω-κάτω δεν είναι τίποτα για μας να τους πλησιάσουμε με
κάθε τρόπο , να μιλήσουμε την γλώσσα τους να μην είναι μια
ζωή ξένοι και ειδικά Έλληνες δευτέρας κατηγορίας , ξένοι στον
τόπο τους , με κείμενα απλησίαστα σε νοήματα περιπλεγμένα .
Ας καταδεχτούμε τον κόσμο τους κι ας μπαινοβγαίνουμε κάπου-
κάπου στο γούστο τους δεν θα πάθουμε πιά και τίποτα κακό.
Η ψήφος μας έχει την ίδια ακριβώς δύναμη με την δική τους ,
μη τους αναγκάσουμε από αντίδραση να την χαρίσουν στους
"δικούς τους" ανθρώπους , ο Σμαραγδής είναι ο δικός τους !"

Ο πάντα καταπληκτικός Αγγελος Παπαδημητρίου σφάζει με το γάντι, ίσως ό,τι πιο ελιτίστικο έχω διαβάσει κατά του ελιτισμού.
"Καί στο κάτω-κάτω δεν είναι τίποτα για μας να τους πλησιάσουμε με κάθε τρόπο , να μιλήσουμε την γλώσσα τους" λες και αναφέρεται σε άτομα με σύνδρομο down. "Ας καταδεκτούμε τον κόσμο τους" :p
το οτι υπαρχει καποιος αλλος "κοσμος" στον οποι κατοικουν καποιοι δε σημαινει οτι ειναι κατωτερος η χειροτερος...μπορει να ειναι απλα διφαφορετικος ..... η πολυ υπεροψια βλαπτει...

το οτι υπαρχει καποιος αλλος "κοσμος" στον οποι κατοικουν καποιοι δε σημαινει οτι ειναι κατωτερος η χειροτερος...μπορει να ειναι απλα διφαφορετικος ..... η πολυ υπεροψια βλαπτει...
Προφανώς δεν είναι χειρότεροι ή κατώτεροι, απλά έχουν άλλα γούστα, μέτρα και σταθμά και ας μην κρυβόμαστε, οι περισσότεροι από αυτούς που ξετρελάθηκαν με την ταινία ε δεν τους λες και λάτρεις του κινηματογράφου...τώρα θα μου πεις ο κόσμος ακόμα λατρεύει και έγινε πάλι viral η απόλυτη σαχλαμάρα για μένα, το παρά 5, ο Καποδίστριας μπροστά του είναι ο Πολίτης Κέιν.

• Like
Reactions: #@george@#
Προφανώς δεν είναι χειρότεροι ή κατώτεροι, απλά έχουν άλλα γούστα, μέτρα και σταθμά και ας μην κρυβόμαστε, οι περισσότεροι από αυτούς που ξετρελάθηκαν με την ταινία ε δεν τους λες και λάτρεις του κινηματογράφου...τώρα θα μου πεις ο κόσμος ακόμα λατρεύει και έγινε πάλι viral η απόλυτη σαχλαμάρα για μένα, το παρά 5, ο Καποδίστριας μπροστά του είναι ο Πολίτης Κέιν.
ο PanMan καταλαβε οτι ο Αγγελος Παπαδημητρίου σφάζει με το γάντι, αναφερομενος σε ενα κοινο που ειναι λες και εχει σύνδρομο down. αυτο καταλαβε ο φιλος pANmAN και με το ποιο συμφωνει και χαιρεται που δεν ανηκει σε αυτο τον κατωτερο κοσμο στον οποιο ανηκει μαζι με τον Παπαδημητριου αλλα σε ενα ανωτερο κοσμο που δεν ασχολιεται με ευκολες εννοιες και απλοικα πραγματα αλλα μονο αυτοι που ζουνε σε αυτον αντιλαμβανονται τον Ντράγιερ και τον Αντονιόνι ,
το στυλ του Βισκόντι και του Ζαν Ρενουάρ , κείμενα απλησίαστα σε νοήματα περιπλεγμένα. Τραγικη προσεγγιση κατα τη γνωμη μου.
Οι προσωπικες μας αποψεις , εμπαθειες και αντιπαθειες θα πρεπει να εκφραζονται με μεγαλυτερη προσοχη.
απο οτι εχω διαβασει πατνου στο ιντερνετ για την ταινια ειναι η τραγικοτερη προσεγγιση

αν κανω λαθος ας με διορθωσει

ο PanMan καταλαβε οτι ο Αγγελος Παπαδημητρίου σφάζει με το γάντι, αναφερομενος σε ενα κοινο που ειναι λες και εχει σύνδρομο down. αυτο καταλαβε ο φιλος pANmAN και με το ποιο συμφωνει και χαιρεται που δεν ανηκει σε αυτο τον κατωτερο κοσμο στον οποιο ανηκει μαζι με τον Παπαδημητριου αλλα σε ενα ανωτερο κοσμο που δεν ασχολιεται με ευκολες εννοιες και απλοικα πραγματα αλλα μονο αυτοι που ζουνε σε αυτον αντιλαμβανονται τον Ντράγιερ και τον Αντονιόνι ,
το στυλ του Βισκόντι και του Ζαν Ρενουάρ , κείμενα απλησίαστα σε νοήματα περιπλεγμένα. Τραγικη προσεγγιση κατα τη γνωμη μου.
Οι προσωπικες μας αποψεις , εμπαθειες και αντιπαθειες θα πρεπει να εκφραζονται με μεγαλυτερη προσοχη.
απο οτι εχω διαβασει πατνου στο ιντερνετ για την ταινια ειναι η τραγικοτερη προσεγγιση

αν κανω λαθος ας με διορθωσει
Aπλά θεωρώ ότι είναι και τα 2 άκρα....υπάρχει και η μέση οδός....δεν είναι από την μια λατρεύουμε τον Καποδίστρια, Ελληνικές σειρές κλπ. και από την άλλη δεν βλέπω τίποτα κάτω από το επίπεδο του Αντονιόνι, Ντραγιέρ κλπ. Από εκει και πέρα ναι συμφωνώ δεν μειώνεις και υποβιβάζεις κάποιους επειδή δεν έχουν τα γούστα σου, την όρεξή σου ή και τις γνώσεις ή ακόμα και την εμπειρία σου πάνω σε αυτό το κομμάτι. Στην τελική ότι αρέσει στον καθένα....ευτυχώς έχουμε από όλα να ικανοποιηθεί ο κάθε ένας μας...

Aπλά θεωρώ ότι είναι και τα 2 άκρα....υπάρχει και η μέση οδός....δεν είναι από την μια λατρεύουμε τον Καποδίστρια, Ελληνικές σειρές κλπ. και από την άλλη δεν βλέπω τίποτα κάτω από το επίπεδο του Αντονιόνι, Ντραγιέρ κλπ. Από εκει και πέρα ναι συμφωνώ δεν μειώνεις και υποβιβάζεις κάποιους επειδή δεν έχουν τα γούστα σου, την όρεξή σου ή και τις γνώσεις ή ακόμα και την εμπειρία σου πάνω σε αυτό το κομμάτι. Στην τελική ότι αρέσει στον καθένα....ευτυχώς έχουμε από όλα
Μα εδώ μιλάμε ότι προβάλει ανθρώπους. Και όχι μόνο τους προσβάλλει έτσι απλά, τους προσβάλλει εξυψώνοντας παράλληλα τον εαυτό του για να αναδείξει την ανωτερότητα της καστας του. Αυτό με εξοργίζει.
Ούτε την έχω δει την ταινία ούτε το θέμα είναι αν είναι καλή η κακή. Το θέμα είναι ότι ο καθένας βρίσκει πεδίο να περιαυτολογησει ... Κουλτούρα η μη δε με νοιάζει. Αν δεν το καταλαβαίνουν καλώς, αν το καταλαβαίνουν όμως αλλάζει το πράγμα. Ο Παπαδημητρίου και ο κάθε παπάς...

Μα εδώ μιλάμε ότι προβάλει ανθρώπους. Και όχι μόνο τους προσβάλλει έτσι απλά, τους προσβάλλει εξυψώνοντας παράλληλα τον εαυτό του για να αναδείξει την ανωτερότητα της καστας του. Αυτό με εξοργίζει.
Ούτε την έχω δει την ταινία ούτε το θέμα είναι αν είναι καλή η κακή. Το θέμα είναι ότι ο καθένας βρίσκει πεδίο να περιαυτολογησει ... Κουλτούρα η μη δε με νοιάζει. Αν δεν το καταλαβαίνουν καλώς, αν το καταλαβαίνουν όμως αλλάζει το πράγμα. Ο Παπαδημητρίου και ο κάθε παπάς...
Δίκιο έχεις...δεν το συζητώ...βέβαια για να είμαι απόλυτα ειλικρινής στο τέλος της προβολής στο σινεμά, έβλεπες ανθρώπους να γελάνε, να κλαίνε, να χειροκροτάνε γεμάτοι συγκίνηση και δέος...και να πω την αλήθεια απόρησα...έλεγα μέσα μου σοβαρά τώρα?? Με αυτήν την απόλυτη σαχλαμάρα τρελαθήκατε? Δεν είναι ότι ένιωσα ανώτερος από αυτούς άλλα ένιωσα ότι απέχω πολύ από τον μέσο Έλληνα που πάει να δει τέτοιες ταινίες και ενθουσιάζεται.

Υ.Γ. Ισως για αυτό δεν ακούω ποτέ γνώμη για ταινία από άλλους, εκτός αν τους εμπιστεύομαι σε αυτό το κομμάτι.

Δίκιο έχεις...δεν το συζητώ...βέβαια για να είμαι απόλυτα ειλικρινής στο τέλος της προβολής στο σινεμά, έβλεπες ανθρώπους να γελάνε, να κλαίνε, να χειροκροτάνε γεμάτοι συγκίνηση και δέος...και να πω την αλήθεια απόρησα...έλεγα μέσα μου σοβαρά τώρα?? Με αυτήν την απόλυτη σαχλαμάρα τρελαθήκατε? Δεν είναι ότι ένιωσα ανώτερος από αυτούς άλλα ένιωσα ότι απέχω πολύ από τον μέσο Έλληνα που πάει να δει τέτοιες ταινίες και ενθουσιάζεται.

Υ.Γ. Ισως για αυτό δεν ακούω ποτέ γνώμη για ταινία από άλλους, εκτός αν τους εμπιστεύομαι σε αυτό το κομμάτι.
ετερον εκατερον. δεν εχουμε ολοι τις ιδιες εμπειριες,τα ιδια προβληματα , το ιδιο point of view κοκ.... αυτο δε σημαινει ομως οτι δε σεβομαι την αντιληψη τους γιατι εγω ειμαι και κανενας αλλος. και τους χλευαζω κιολας.
και εμενα μαρεσει πχ ο nolan και σιχαινομαι ολες τις ταινιες του superman πχ γιατι θεωρω το Α το Β το Γ κοκ. αυτο δε σημαινει οτι αυτοματα ερχομαι στο ιδιο επιπεδο με το μυαλο του Νολαν και οσοι βλεπουν superman γινονται αυτοματα μωροι.
(εχω μια αναφυλαξια ως προς τις καστες και τις ανωτερες φυλες )