Κάποτε.... υπήρχαν δάση.

Να δοκω μια αλλη διασταση??

Ας πουμε οτι καποιες φορες η "δουλεια" γινεται για οικοπεδοποιηση.

Διαματρυρομαστε, βριζουμε, κανουμε, ρανουμε (και καλα κανουμε)

Ερωτησης:
Ποσοι απο ολους αυτους που αγορασαν, εφτιαξαν, τελος παντων που μενουν σε περιοχες ex δασικες, ΔΕΝ ελεγαν τα ιδια με αυτα που λενε σημερα ολοι.

Ας γινοταν ενα ειδος "εμπαρκου" για να βλεπαμε ποσες φωτιες θα ειχαμε, και ποσες βιλες στα αποκαϊδια....

Αληθεια, γιατι μονο "βιλες" φυτρωνουν εκει?

Re: Απάντηση: Κάποτε.... υπήρχαν δάση.

Αννα, η γυναίκα μου είναι έγκυος στον 2ο μήνα...

Λυπάμαι που το λέω αλλά δεν ξέρω αν κάνουμε καλά. Αντί να είμαι ευτυχής είμαι πολύ προβληματισμένος....

Πάντως ΣΙΓΟΥΡΑ όταν θα έρθει η ώρα, θα το στείλω έξω για σπουδές και θα το συμβουλέψω να μείνει εκεί.

Που μας κατάντησαν...

Συμφωνώ απολυτα..(ήδη πατέρας)
Τι σκατά γίνεται ρε γαμώτο ?
Γιατί τόσο χάλι?
Παντού : Υγεια, Παιδεία, Πρόνοια, Ποιότητα ζωής, περιβάλλον..

Ο δρόμος που έχουμε παρει δεν εχει επιστροφή ... κατι από "The day after tomorrow" μου θυμίζει

Y.Γ : Δεν θελω να σκεφτομαι τι θα γίνει στην Αθήνα πλέον με την πρώτη δυνατή καταιγίδα

Last edited:
Μην με βαζετε σε σκεψεις και θελω να γυρισω σε 1 χρονο.
Θα την γυρισουμε την κατασταση βρε σεις συνφορουμιτες...στο χερι μας ειναι...οπως ηταν παντα αλλωστε. Αρκει να το αποφασισουμε. Να καταλαβουμε οτι αν κλεινουμε τα ματια και δεν αναλαμβανουμε ενεργειες θα τα βρουνε μπροστα τους τα παιδια μας ... Θελουμε και αλλο κινητρο δηλαδη?:fahne90: :fahne90: :fahne90:

Θα την γυρισουμε την κατασταση βρε σεις συνφορουμιτες...στο χερι μας ειναι...οπως ηταν παντα αλλωστε. Αρκει να το αποφασισουμε.

Φίλε Libe γενικά είμαι πολύ αισιόδοξος άνθρωπος. Αλλά τρώμε ΠΟΛΥ ξύλο!!!

Δύσκολο να μου βγεί πια το χαμόγελο...

Απάντηση: Re: Κάποτε.... υπήρχαν δάση.

Λοιπόν για να λέμε κάποια πράγματα σοβαρά τόσο για τη ΔΕΗ όσο και για τα δάση.

Η ζήτηση είχε υπολογιστεί ότι θα φθάσει σε 12.500 MW φέτος το καλοκαίρι. Η χώρα έχει δυνατότητες μαζί με τις εισαγωγές για 11.000 MW. Άρα έχουμε ανάγκη το καλοκαίρι για 10-12 μεγάλα εργοστάσια ακόμη και 5 ακόμη σε 2 χρόνια από τώρα. Για να ακούσω, τώρα ποιός θέλει 5 εργοστάσια στην Αττική, 1 στην Πάτρα, 2 στην Κρήτη, 1 στη Θεσσαλία, κλπ. Ή μήπως θα γίνουν κι αυτά στη δυτική Μακεδονία; Και ποιός καταλαβαίνει πόσα κεφάλαια χρειάζονται για επενδύσεις; Η λύση είναι στις ανανεούμενες πηγές ενέργειας, άρα λύση θα δοθεί σε 2-3 χρόνια από τώρα. Τα άλλα είναι λόγια για δημοσιογράφους.

Για τα δάση. Με το ρεκόρ ανομβρίας και ζέστης που είχαμε, όλοι ξέραμε ότι η αντίσταση των δασών είναι λιγότερη από ποτέ. Το ξέραμε από τον Απρίλιο. Ό,τι και να προγραμματίσουμε, όποιος και να ήταν στην εξουσία, φέτος θα καούμε, τέλος, το ίδιο γίνεται παντού, ανοίξτε την πρώτη σελίδα στο msn να δείτε τί γίνεται στο βόρειο ημισφαίριο.

Για τα ιδιωτικά δάση τώρα. Οι εμπρησμοί συγκεντρώνονται όχι σε δημόσια, αλλά σε δάση-ιδιωτικές περιουσίες. Δηλ. οικόπεδα που περιέχουν δασική έκταση. Είναι αυτοί που έχουν οικόπεδα μεγάλης αξίας, αλλά δεν μπορούν να τα κάνουν τίποτε. Στη Θεσσαλονίκη για παράδειγμα υπάρχουν 1.600 ιδιοκτησίες πάνω στο Σέιχ Σου, από τον καιρό της Τουρκοκρατίας, καθόλα νόμιμες. Όταν μετά τον πόλεμο αποφασίστηκε η δάσωση του βουνού (είναι τεχνητό δάσος, κάποτε όλα ήταν ξεραίλα), δεν υπολόγισαν ποιά έκταση είναι δημόσια και ποιά ιδιωτική. Η δάσωση έγινε παντού. Πρόσκοποι, Ελληνίδες οδηγοί, σχολεία γέμισαν δένδρα την περιοχή και δημιούργησαν το δάσος που όλοι ξέρουμε. Όλοι όσοι είχαν περιουσίες, ουσιαστικά τις έχασαν. Αυτοί είναι που βάζουν φωτιές.... τις χρονιές των εκλογών. Το ίδιο γίνεται και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπου δεν υπάρχει κτηματολόγιο.

Χαίρομαι που όλα σου τα post στο συγκεκριμένο θέμα έχουν φωνή λογικής.:grinning-smiley-043

.... απορω πως τα αφησαμε τοσο καιρο απειραχτα !:ADFADF1:

Πώς θάχουμε να λέμε και εμείς παραμύθια Ευάγγελε μου; Να πλουτίζουμε την συλλογή μας... κάποιοι φροντίζουν. Δυστυχώς δεν μοιάζουν καθόλου μ' οτι η γιαγιά μου έλεγε.

αν δεν αγοραστει εξοπλισμος εναεριος και επιγειος και να βαλουμε προσωπικο εκει που λειπει ..... τιποτα δεν κανουμε οποια κυβερνηση και να ερθει ....

τωρα για ποιο λογο καιγονται τα Δαση και τι χερι οπλιζει και με τι κινητρα τους Εμπρηστες ;;; αυτο ειναι δευτερο θεμα !!
το πρωτο ειναι η Αμεσοτητα της πυροσβεσης στα πρωτα λεπτα !!!!

τωρα κουβεντες τυπου *** τα ιδια εχει και η Ευρωπη και τα ιδια εχει και η Αμερικη *** εγω τα ακουω βερεσε διοτι εμεις ουτε τα ΤΕΡΑΣΤΙΑ δαση της Αμερικης και της Ευρωπης εχουμε , ουτε τοσο μεγαλη οικολογικη συνειδηση οπως οι Ευρωπαιοι πχ,

Απάντηση: Re: Απάντηση: Κάποτε.... υπήρχαν δάση.

Φίλε Libe γενικά είμαι πολύ αισιόδοξος άνθρωπος. Αλλά τρώμε ΠΟΛΥ ξύλο!!!

Δύσκολο να μου βγεί πια το χαμόγελο...

θα τη γυρισουμε ... που θα παει !

αν δουλεψουμε ολοι μας για το καλο του τοπου θα τη γυρισουμε την κατασταση ....

ποτε ομως ;;;;;

Πώς θάχουμε να λέμε και εμείς παραμύθια Ευάγγελε μου; Να πλουτίζουμε την συλλογή μας... κάποιοι φροντίζουν. Δυστυχώς δεν μοιάζουν καθόλου μ' οτι η γιαγιά μου έλεγε.

τραβατε Φωτογραφιες οσα Δαση βρισκετε Μνημη και σεις παιδια για να τα δειχνετε στα Παιδια σας ........-bye-

και αν βουλιαζουμε και ενα πλοιο καθε 2 χρονια κοντα σε τουριστικες περιοχες και γενικα στα καθαρα νερα μας τοτε ολοκληρωσαμε το εργο ........

Last edited:
Oσο θα ξεπουλιέται η κρατική περιουσία στούς ιδιωτες ανεξέλεγκτα και όσο θα αποθεώνεται η χυδαία ελεύθερη αγορά´θα χειροτερεύουν τα πράγματα.
Ποιές επενδύσεις έγιναν για συντήρηση και επανεξοπλισμό στην ΔΕΗ??
Γιατί δεν αγοράστηκαν τα κανταντέρ??Το μόνον που τούς νοιάζει είναι να πουληθεί και η ΔΕΗ όπως ο ΟΤΕ.Η μετοχή να πηγαίνει καλά,για επενδύσεις θα μιλάμε τώρα??Ποσοι όμως επειδή απογοητεύτηκαν απο την συμπεριφορά ενός υπαλλήλου μιάς ΔΕΚΟ φώναζαν υπέρ τής ιδιωτικοποίησης,χωρίς να λαμβάνουν υπ´όψιν τους ότι τέτοιου τύπου ιδιώτες θά στοχεύουν μόνον στο κέρδος???
Εδώ και 11 χρόνια επελαύνει η λαίλαπα τού νεοφιλελευθερισμού,αλλά όλοι χειροκροτάνε....Για κρατικές επενδύσεις θα μιλάμε τώρα???Ολοι θέλουν να ξεπουλήσουν την κρατική περιουσία όσο-όσο
Tι έλεγε ο Λαλιώτης στίς φωτιές τής Πεντέλης??Οτι θα πεί και ο σημερινός αντίστοιχος...Οτι καμιά βίλλα δεν θα χτιστεί στα καμένα.Χαίρεται.
Ελπίζω να μήν τσιμπήσουν οι περισσότεροι και αρχίσουν να φωνάζουν υπέρ τής ιδιωτικοποίησης τών πάντων γιατί σε λίγο θα υπάρχει και μέγας ανταγωνισμός για τα φέρετρα που θα ταφούμε.(Είπαμε η ελευθερη αγορά θα μάς ´ισορροπήσει´όλους´)

Oσο θα ξεπουλιέται η κρατική περιουσία στούς ιδιωτες ανεξέλεγκτα και όσο θα αποθεώνεται η χυδαία ελεύθερη αγορά´θα χειροτερεύουν τα πράγματα.
Ποιές επενδύσεις έγιναν για συντήρηση και επανεξοπλισμό στην ΔΕΗ??
Γιατί δεν αγοράστηκαν τα κανταντέρ??Το μόνον που τούς νοιάζει είναι να πουληθεί και η ΔΕΗ όπως ο ΟΤΕ.Η μετοχή να πηγαίνει καλά,για επενδύσεις θα μιλάμε τώρα??Ποσοι όμως επειδή απογοητεύτηκαν απο την συμπεριφορά ενός υπαλλήλου μιάς ΔΕΚΟ φώναζαν υπέρ τής ιδιωτικοποίησης,χωρίς να λαμβάνουν υπ´όψιν τους ότι τέτοιου τύπου ιδιώτες θά στοχεύουν μόνον στο κέρδος???
Εδώ και 11 χρόνια επελαύνει η λαίλαπα τού νεοφιλελευθερισμού,αλλά όλοι χειροκροτάνε....Για κρατικές επενδύσεις θα μιλάμε τώρα???Ολοι θέλουν να ξεπουλήσουν την κρατική περιουσία όσο-όσο
Tι έλεγε ο Λαλιώτης στίς φωτιές τής Πεντέλης??Οτι θα πεί και ο σημερινός αντίστοιχος...Οτι καμιά βίλλα δεν θα χτιστεί στα καμένα.Χαίρεται.
Ελπίζω να μήν τσιμπήσουν οι περισσότεροι και αρχίσουν να φωνάζουν υπέρ τής ιδιωτικοποίησης τών πάντων γιατί σε λίγο θα υπάρχει και μέγας ανταγωνισμός για τα φέρετρα που θα ταφούμε.(Είπαμε η ελευθερη αγορά θα μάς ´ισορροπήσει´όλους´)

δεν θα αργησει να γινει αυτο που λες .....

παντου ο κοσμος εχει μια ροπη προς τον νεοφιλελευθερισμο πχ, Γαλλια Αγγλια Γερμανια Ελλαδα κτλ, δεν μπορω να το εξηγησω γιατι ;

αλλα οταν θα ξεπουληθουνε ολα τοτε θα χαρουμε που δεν θα εχουμε Δημοσιους Υπαλληλους αλλα θα πληρωνουμε και τον αερα που αναπνεουμε ......

ηδη τωρα πληρωνουμε την παραλια την φραχτοφραγμενη που κανουμε μπανιο .... :BDGBGDB55:

Κυριε Βλασιδη απο οτι φαινεται στα γραπτα σας ξερετε κατι παραπανω για το θεμα. Μπορειτε να ριξετε λιγο περισσοτερο φως. Τι μπορει ο καθενας απο μας να κανει πχ οταν κτιζει ενα νεο σπιτι? Τα φωτοβολταικα εχω δει οτι εχουν αρχισει να κανουν την εμφανιση τους. Αλλα τι σημαινει αυτο για τον προυπολογισμο? Υπαρχουν τιποτα χρηματοδοτησεις ? Αν γνωριζετε κατι περισσοτερο θα ηταν καλο να μας πειτε.:music-smiley-005:

Υπάρχει επιδότηση, η οποία όμως δεν καλύπτει όλο το κόστος αγοράς και εγκατάστασης.

Στη Μακεδονία υπάρχουν εκτάσεις δασικές, οι οποίες έχουν πωληθεί ως οικόπεδα εδώ και δεκαετίες, καίγονται και ΔΕΝ κτίζονται. Παράδειγμα οι εκτάσεις των οικοδομικών συνεταιρισμών πάνω στο Χορτιάτη, όπου οι άνθρωποι έχουν καθόλα νόμιμες εκτάσεις (καμιά σχέση με τα καραγκιοζλίκια για την απόκτηση τίτλων ιδιοκτησίας στη Βάρκιζα και τη Βούλα), και όπου δεν μπορούν να κτίσουν με τίποτε. Επίσης στο β' πόδι στη Χαλκιδική υπάρχουν αρκετές εκτάσεις δασικές, οι οποίες αγοράστηκαν από τον καιρό της δικτατορίας, κατευθείνα από τα μοναστήρια (π.χ. των υγειονομικών μετά τη Βουρβουρού) και οι οποίες δεν χτίζονται.

Επίσης στο νομό Φλώρινας, καθώς πηγαίνει κανείς από τη Φλώρινα για τις Πρέσπες, περνά μέσα από ένα παρθένο και νέο δάσος. Όλο εκείνο το δάσος δεν υπήρχε πριν τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Ήταν χωράφια και λιβάδια. Τώρα έγιναν ένα ωραιότατο δάσος, περίπου 350.000 στρέμματα. Όμως αν οι άνθρωποι θελήσουν να αξιοποιήσουν την περιουσία τους, τί θα γίνει; Δεν ξέρω, ρωτώ...

Αλλά και μια ακόμη ερώτηση... Γιατί εδώ υπάρχει εμπάργκο, και στην Αττική και στην Πελοπόννησο χτίζονται τα δάση; Μήπως οι πολίτες ΘΕΛΟΥΝ να κτιστούν τα δάση και πιέζουν τους πολιτικούς πάτρωνες να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση;

Και μια δυο υπενθυμίσεις για τον Βαγγέλη το Μπέλλο. Καταστροφές δεν γίνονται μόνο στην Ελλάδα. Να θυμίσω το 1962 τί έγινε στην πόλη που μένεις; Που εξαφανίστηκε η μισή πόλη κάτω από τα νερά;

Να θυμίσω πριν 5 χρόνια τις πλημμύρες και τις καταστροφές στις παραποτάμιες πόλεις της Γερμανίας; Ήμουν στην Ulm στον 4ο όροφο ενός κτηρίου για 56 ώρες. Αυπνος, χωρίς νερό και χωρίς φαγητό. κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί μου. Και όταν ζήτησα ως Έλληνας βοήθεια, η απάντηση ήταν πρώτα θα δουλέψεις για να ζήσουμε και μετά όλα τα άλλα.

Σου μοιάζει πολύ δημοκρατικό; Και πως η πιο προηγμένη χώρα της Ευρώπης, η Γερμανία δεν μπορεί να βρει λύση για τις πλημμύρες και αποδέχεται περίπου ως φυσικό κάθε 2-3 χρόνια να πλημμυρίζουν περίπου 35-40 πόλεις με πληθυσμό 4.000.000 άτομα;

Aσφαλώς και ´πολίτες´θέλουν να χτίζονται τα δάση.Αμοιρος ευθύνης δεν είναι κανείς.
Εχει δημιουργηθεί τα τελευταία 20 χρόνια μιά νέα τάξη πρώην μικροαστών και νύν νεοπλούτων,χωρίς καμιά συνείδηση.Εκπαιδεύτηκαν στην αρπαχτή .Σιγα που τούς νοιάζει.Θα βάλουν πλαστικό γκαζόν και θα απλώνουν τις ηχειάρες τους στο γύρο καμένο τοπίο για να ακούνε το Γκούτσι-Μαζωνάκι και θα κάαααθονται.
´Μιά ζωή τήν έχουμε ναούμε.´.

Απάντηση: Re: Κάποτε.... υπήρχαν δάση.

Και μια δυο υπενθυμίσεις για τον Βαγγέλη το Μπέλλο. Καταστροφές δεν γίνονται μόνο στην Ελλάδα. Να θυμίσω το 1962 τί έγινε στην πόλη που μένεις; Που εξαφανίστηκε η μισή πόλη κάτω από τα νερά;

Να θυμίσω πριν 5 χρόνια τις πλημμύρες και τις καταστροφές στις παραποτάμιες πόλεις της Γερμανίας; Ήμουν στην Ulm στον 4ο όροφο ενός κτηρίου για 56 ώρες. Αυπνος, χωρίς νερό και χωρίς φαγητό. κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί μου. Και όταν ζήτησα ως Έλληνας βοήθεια, η απάντηση ήταν πρώτα θα δουλέψεις για να ζήσουμε και μετά όλα τα άλλα.

Σου μοιάζει πολύ δημοκρατικό; Και πως η πιο προηγμένη χώρα της Ευρώπης, η Γερμανία δεν μπορεί να βρει λύση για τις πλημμύρες και αποδέχεται περίπου ως φυσικό κάθε 2-3 χρόνια να πλημμυρίζουν περίπου 35-40 πόλεις με πληθυσμό 4.000.000 άτομα;
Οτι γίνεται και με τούς τυφώνες στην Αμερική.

Aσφαλώς και ´πολίτες´θέλουν να χτίζονται τα δάση.Αμοιρος ευθύνης δεν είναι κανείς.
Εχει δημιουργηθεί τα τελευταία 20 χρόνια μιά νέα τάξη πρώην μικροαστών και νύν νεοπλούτων,χωρίς καμιά συνείδηση.Εκπαιδεύτηκαν στην αρπαχτή .Σιγα που τούς νοιάζει.Θα βάλουν πλαστικό γκαζόν και θα απλώνουν τις ηχειάρες τους στο γύρο καμένο τοπίο για να ακούνε το Γκούτσι-Μαζωνάκι και θα κάαααθονται.
´Μιά ζωή τήν έχουμε ναούμε.´.
Πολύ περιγραφικός!! :SFGSFGSF: Συμφωνώ. Έχω έναν τέτοιο φίλο μου.

Από τότε που παντρεύτηκε μια πολύ πλούσια γκόμενα, το παίζει αριστοκράτης και δεν τον νοιάζει τίποτα πέρα από τον εαυτό του και τα παιδιά του.
Και όλο πουλάει "μόστρα".
Αλλά πετάει και κάτι κοτσάνες του τύπου "παρακαλώ μην κάθεστε ασχέτως εδώ" !!
Ή το άλλο που είπε "η τιμή είναι ίδια ανεξαιρέτως χρώματος"
Σαν τη μαντάμ Σουσού ένα πράμα.

Μια και ειπώθηκε για φωτοβολταϊκά, να ρωτήσω, αν και είναι λίγο πιο άσχετο:
γνωρίζει κανείς για κάλυψη ταράτσας με γκαζόν, εάν υπάρχει κάποιου είδους επιδότηση, και πάνω-κάτω το κόστος ανά τ.μ.? Για θερμομόνωση, ειδικά το καλοκαίρι, έχω διαβάσει ότι αποδίδει πολύ