Κάρτα ήχου ASUS XONAR D2/PM

Καραορίτζιναλ!! Με τα XP δεν έχω τέτοια προβλήματα φίλε. Τα προβλήματα αναπαραγωγής τα είχα με ματρόσκες και τέτοια. Τους εξωτερικούς δεν μπορούσε να τους δεί με τίποτε. Τι firmware αναβάθμισα, τι drivers κατέβασα... τίποτα. Βρέ ούστ. Ασε που τον ήχο δεν μπορούσα να τον κάνω να παίξει κανονικά. Εβαλα πάλι σήμερα XP και βρήκα την υγειά μου!:Banane0:

Ελπίζω να ξεμπέρδεψες κι εσύ.

Re: Απάντηση: Κάρτα ήχου ASUS XONAR D2/PM

Καραορίτζιναλ!! Με τα XP δεν έχω τέτοια προβλήματα φίλε. Τα προβλήματα αναπαραγωγής τα είχα με ματρόσκες και τέτοια. Τους εξωτερικούς δεν μπορούσε να τους δεί με τίποτε. Τι firmware αναβάθμισα, τι drivers κατέβασα... τίποτα. Βρέ ούστ. Ασε που τον ήχο δεν μπορούσα να τον κάνω να παίξει κανονικά. Εβαλα πάλι σήμερα XP και βρήκα την υγειά μου!:Banane0:

Ελπίζω να ξεμπέρδεψες κι εσύ.

Τι να σου πω θα δείξει , προηγουμένως με hellboy μισή ώρα που έπαιξε δεν έκανε κάτι θα δούμε.Ενα είναι σίγουρο οτι ο βασιλάκης ο πόρτας εχει γίνει πλούσιος και εμείς τρώμε τα αρ......δια μας με τις μαλα..ες του.Εγω με τα vista εχω φάει χοντρά ζόρια στο ξανάπα . Στα xp όμως δεν ξαναγυρίζω και εκεί δεν πέρασα καλά.Που να δείς πόσο ποιό όμορφο και τακτοποιημένο είναι τώρα to coolermaster με την 8800 κάτω την xonar ποιό πάνω και τα καλώδια σε άλλα σημεία . Κούκλα. Δεν με νοιάζει ας είναι γκουμούτσα δεν με ενοχλεί εκεί που το βάζω κάτω στο πάτωμα δίπλα απο το έπιπλο rack των μηχνημάτων.
Απο οτι είδα στο άλλο post το χτύπησες το bd ? η ετοιμάζεσαι?

Κι εγώ προς το παρόν δεν ξαναφεύγω από τα Media Center. Τέλος! Ισως με την επόμενη έκδοση των Windows (σε καμμιά δεκαριά χρόνια).:p

Το Blu-Ray drive το έχω βάλει εδώ και καιρό αδελφέ!

Κι εγώ προς το παρόν δεν ξαναφεύγω από τα Media Center. Τέλος! Ισως με την επόμενη έκδοση των Windows (σε καμμιά δεκαριά χρόνια).:p

Το Blu-Ray drive το έχω βάλει εδώ και καιρό αδελφέ!

Ωραίος ο μιχάλης !!!!:grinning-smiley-043
Εγω εχω εδω και κανά μηνα το ggc-h20l μια χαρά είναι για playback όσο για εγγραφή λεω για το αδερφάκι του όταν γίνει ποιό απλή η διαδικασία .ΠΧ όπως με το dvdshrink τι λες?

Εγω ρε παιδες ... ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τις ευχες σας ......
δηλ, να βαλω Βιστα στο HTPC που ετοιμαζω ;;;

πολλα προβληματα ακουω και ειμαι στα ΧΡ 5 χρονια τωρα και προβλημα δεν ειχα ποτε μα ποτε !

να δοκιμασω με τα ΧΡ και μετα Βιστα ;
δεν ειναι και φτηνα τα ρημαδια !

Εγω ρε παιδες ... ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τις ευχες σας ......
δηλ, να βαλω Βιστα στο HTPC που ετοιμαζω ;;;

πολλα προβληματα ακουω και ειμαι στα ΧΡ 5 χρονια τωρα και προβλημα δεν ειχα ποτε μα ποτε !

να δοκιμασω με τα ΧΡ και μετα Βιστα ;
δεν ειναι και φτηνα τα ρημαδια !

Βαγγέλη άκου πως έχει το πράγμα για μένα .:ADFADF1:Βάλε και τα 2 για να μπορείς να συγκρίνεις και να αλλάζεις και κάποια ώρα κάπου θα καταλήξεις , δεν ξέρω που αλλά κάπου. Εγώ με τα vista εχω φάει μεγάλο τουτ για να τα σενιάρω , αλλά στο τέλος νομίζω οτι αξίζει τον κόπο. Τώρα και με sp1 σίγουρα είναι αλοιώς τα πράγματα.Το δικό μου ζόρι οφείλεται και στο οτι εχω τα 64μπιτα ultimate πουείναι πολύ δύστροπα. Ομως ρε γαμώτο για το δικό μου σετάπ είναι πλέον μια χαρά και δεν τα αλλάζω με xp με τίποτα.Βέβαια ο μιχάλης θα σου πει με το δίκιο του xp αν διάβασες κάποιο προηγούμενο ποστ του. Οπως και πολλοί άλλοι εδω , τι να πω ? εμένα η γνώμη μου αυτή είναι . Αν βάλεις vista πάρε 32 μπιτα , είναι ποιό σταθερά γιατί είναι ποιό αξιοποιήσιμα απο τα 64μπιτα λόγω drivers οι οποίοι οι ποιό πολλοί είναι γραμένοι για 32μπιτες εφαρμογές ως επι το πλείστων.Δες τι θα σου πουν και οι άλλοι και αποφασίζεις.:Banane0:

Εγώ με τα Vista 32bit δεν είδα φώς. Η προχθεσινή ήταν η δεύτερη προσπάθειά μου να "παντρευτώ" επιτέλους το λειτουργικό αλλά προς το παρόν δεν θέλω ούτε τον "αρραβώνα". Για να ακριβολογώ τα μεγαλύτερα προβλήματά μου είναι με τις ματρόσκες. Δεν κατάφερα να σετάρω εικόνα και ήχο σωστά σε καμμία από τις προσπάθειές μου με διαφορετικές παρενέργειες κάθε φορά. Ακόμη και με το μόλις αφιχθέν SP1 τα προβλήματα παρέμειναν.

Για τους εξωτερικούς σκληρούς διατηρώ τις επιφυλάξεις μου γιατί ούτε με τα XP μου παίζουν τώρα, (γαμώ την ατυχία μου) ενώ πρίν έπαιζαν μια χαρά.

Εγώ ψηφίζω XP δαγκωτό για τους δικούς μου λόγους. Αν για υπολογιστικές εργασίες τα Vista μπορεί να είναι μια χαρά (δεν το ξέρω καθότι Macάς), νομίζω πως στο HTPC κομμάτι έχουν πολύ δρόμο μέχρι να με πείσουν. Επιπλέον θεωρώ πως τα Vista επί της ουσίας, εκτός από την "εξωτερική" εμφάνιση, δεν προσφέρουν κάτι παραπάνω στο HTPC κομμάτι.

@t JOMARK: Φιλαράκι δεν ξέρω να σου πώ γι' αυτό που με ρωτάς. Το αδερφάκι του ποιό είναι; (ακόμη έχει δρόμο πάντως η εγγραφή σε BR αν αυτό εννοείς).

ΥΓ. Στον device manager μου δείχνει κανονικά τους εξωτερικούς δίσκους αλλά δεν υπάρχουν στον explorer, ξέρει κανείς γιατί με ταλαιπωρεί;;

Εγώ με τα Vista 32bit δεν είδα φώς. Η προχθεσινή ήταν η δεύτερη προσπάθειά μου να "παντρευτώ" επιτέλους το λειτουργικό αλλά προς το παρόν δεν θέλω ούτε τον "αρραβώνα". Για να ακριβολογώ τα μεγαλύτερα προβλήματά μου είναι με τις ματρόσκες. Δεν κατάφερα να σετάρω εικόνα και ήχο σωστά σε καμμία από τις προσπάθειές μου με διαφορετικές παρενέργειες κάθε φορά. Ακόμη και με το μόλις αφιχθέν SP1 τα προβλήματα παρέμειναν.

Για τους εξωτερικούς σκληρούς διατηρώ τις επιφυλάξεις μου γιατί ούτε με τα XP μου παίζουν τώρα, (γαμώ την ατυχία μου) ενώ πρίν έπαιζαν μια χαρά.

Εγώ ψηφίζω XP δαγκωτό για τους δικούς μου λόγους. Αν για υπολογιστικές εργασίες τα Vista μπορεί να είναι μια χαρά (δεν το ξέρω καθότι Macάς), νομίζω πως στο HTPC κομμάτι έχουν πολύ δρόμο μέχρι να με πείσουν. Επιπλέον θεωρώ πως τα Vista επί της ουσίας, εκτός από την "εξωτερική" εμφάνιση, δεν προσφέρουν κάτι παραπάνω στο HTPC κομμάτι.

@t JOMARK: Φιλαράκι δεν ξέρω να σου πώ γι' αυτό που με ρωτάς. Το αδερφάκι του ποιό είναι; (ακόμη έχει δρόμο πάντως η εγγραφή σε BR αν αυτό εννοείς).

ΥΓ. Στον device manager μου δείχνει κανονικά τους εξωτερικούς δίσκους αλλά δεν υπάρχουν στον explorer, ξέρει κανείς γιατί με ταλαιπωρεί;;

όσο αφορά στα Vista δουλεύω εδώ και ένα χρόνο τα ultimate x64 και δεν είχα ποτέ μου κανένα πρόβλημα.ακόμα και οι drivers της creative που συνήθως είναι για κλωτσιές κάτσανε μια χαρά.

όσο αφορά στους εξωτερικούς σκληρούς σου , αν είναι wd my book θα σου πώ ότι ο δικός μου my book τα έπαιξε εντελώς μετά από τις συνεχείς διακοπές ρεύματος και τα αρχεία μου θα τα ξαναδώ μόνο μετά από αλλαγή πλακέτας stb. τα συμπτώματα ήταν ακριβώς ίδια με τους δικούς σου σκληρούς. αν σου λέει στο device manager "μη αναγνώσιμος" , όπως μου έλεγε εμένα .......τότε λυπάμαι πολύ αλλά........ your drive is dead.....σώζεσαι μόνο με αλλαγή stb και πάλι παίζεται...
έχω ψάξει εδώ και 10 μέρες όλα τα φόρα και υπήρξανε πολλές περιπτώσεις σε Αμερική και Γερμανία (και εκεί ΔΕΗ έχουν?):smash: :rifle:που οι δίσκοι πέθαναν ηρωικά μετά από αλεπάλληλες διακοπές ρεύματος.

αλλά είπαμε , μόνο αν σου λέει ότι οι δίσκοι σου είναι μη αναγνώσιμοι και αν είναι wd ..... ελπίζω βέβαια να μην είσαι τόσο άτυχος όσο εγώ

και εγω εχω παρα πολλες Ματροσκες και γιαυτο ρωταω !
αν καταλαβα καλα τα ΧΡ βολευουν καλυτερα στις Ματροσκες !

η δεν παιζει το λειτουργικο ρολο ;;

μαιμου λειτουργικο δεν θελω να βαλω γιαυτο μην τα αγορασω τζαμπα !

όσο αφορά στα Vista δουλεύω εδώ και ένα χρόνο τα ultimate x64 και δεν είχα ποτέ μου κανένα πρόβλημα.ακόμα και οι drivers της creative που συνήθως είναι για κλωτσιές κάτσανε μια χαρά.

όσο αφορά στους εξωτερικούς σκληρούς σου , αν είναι wd my book θα σου πώ ότι ο δικός μου my book τα έπαιξε εντελώς μετά από τις συνεχείς διακοπές ρεύματος και τα αρχεία μου θα τα ξαναδώ μόνο μετά από αλλαγή πλακέτας stb. τα συμπτώματα ήταν ακριβώς ίδια με τους δικούς σου σκληρούς. αν σου λέει στο device manager "μη αναγνώσιμος" , όπως μου έλεγε εμένα .......τότε λυπάμαι πολύ αλλά........ your drive is dead.....σώζεσαι μόνο με αλλαγή stb και πάλι παίζεται...
έχω ψάξει εδώ και 10 μέρες όλα τα φόρα και υπήρξανε πολλές περιπτώσεις σε Αμερική και Γερμανία (και εκεί ΔΕΗ έχουν?):smash: :rifle:που οι δίσκοι πέθαναν ηρωικά μετά από αλεπάλληλες διακοπές ρεύματος.

αλλά είπαμε , μόνο αν σου λέει ότι οι δίσκοι σου είναι μη αναγνώσιμοι και αν είναι wd ..... ελπίζω βέβαια να μην είσαι τόσο άτυχος όσο εγώ

WD έχω και μάλιστα τρείς. Να τα έπαιξαν και οι τρείς; Δύσκολο. Πάντως στον device manager δεν γράφει μη αναγνώσιμος όπως λές. Κανονικά και με το νόμο είναι, ακόμη και στο USB hub φαίνονται. Στον explorer δεν φαίνονται.:smash:

και εγω εχω παρα πολλες Ματροσκες και γιαυτο ρωταω !
αν καταλαβα καλα τα ΧΡ βολευουν καλυτερα στις Ματροσκες !

η δεν παιζει το λειτουργικο ρολο ;;

μαιμου λειτουργικο δεν θελω να βαλω γιαυτο μην τα αγορασω τζαμπα !

Βαγγέλη, σε μένα οι ματρόσκες δεν έπαιξαν ποτέ σωστά. Είτε υπήρχαν προβλήματα ήχου είτε αναπαραγωγής χωρίς καμμία δική μου παρέμβαση. Μιλάμε για εγκατάσταση των ίδιων προγραμμάτων ακριβώς που στην περίπτωση των XP παίζουν με την πρώτη ενώ στα Vista με την καμμία.

πχ. Εγκαθιστώντας το πακέτο CCCP (δηλ. MPC, ffdshow, κλπ.) στην πρώτη εγκατάσταση (πριν καιρό) δεν έπαιζαν καθόλου, στην πρόσφατη αν είχα επιλέξει ο ήχος να κάνει passthrough από την SPDIF η εικόνα έτρεχε πιο γρήγορα από τον ήχο!:eek: Με τον KMplayer ό ήχος δεν γινόταν με τίποτε σωστό surround 5.1. Στα XP όλα παίζουν σωστά με την πρώτη.

Αυτά συμβαίνουν σε μένα πάντως. Από κεί και πέρα ας μιλήσουν όσοι έχουν εγκαταστήσει σωστά τα εν λόγω προγράμματα και δεν έχουν πρόβλημα στα Vista για να διαμορφώσεις άποψη.

Η αναπαραγωγή blu-ray και HD-DVD ήταν σωστή πάντως με PowerDVD.

Απο οσα εχω δοκιμασει εγω, και σε βιστα και σε xp, mkv=media player clasic, coreavc,haali mediaspliter & ac3filter.

Η κάρτα ζεσταίνεται υπερβολικά.
Αν ζεσταθεί και είναι στην pci express x16 αρχίζει το μηχάνημα και κρασάρει και αν του κάνεις επανεκκίνηση δεν κάνει καθόλου post.

Επίσης μου έχει συμπαρασύρει τον επεξεργαστή σε εξωφρενικές θερμοκρασίες.
Με το καπάκι ανοιχτό σε αναπαραγωγή dvd με 2 διαφορετικές ψύκτρες παίζει στούς 80-90 βαθμούς (p4 3Ghz).
Για τσεκάρετε όσοι έχετε μπλε οθόνες μετά απο λίγη ώρα αναπαραγωγής μήπως ξεροψήνεται ο επεξεργαστής σας.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Κάρτα ήχου ASUS XONAR D2/PM

Όπως ανέφερα με δοκιμή να πάρεις ρεύμα από άλλη παροχή του σπιτιού, έστω και με μπαλαντέζα, και δοκιμαστικά μπορείς να μονώσεις τη γείωση του καλωδίου στο PC, για να διαπιστώσεις αν σταματά ο θόρυβος.

Αυτο ειναι παρα πολυ επικινδυνο και καλο ειναι να μην το επιχειρουμε ποτε !

Την κάρτα την έχω από τι παρασκευή δεν μου έχει παρουσίαση κανένα πρόβλημα.
Μπορώ να πω ότι παίζει πολλή καλά. Έχω λειτουργικό xp, από τη παρασκευή έχω ανοιχτό το pcη θερμοκρασία του δεν έχει πάει πάνω από 25 με 30 βαθμούς κελσίου.

Η κάρτα ζεσταίνεται υπερβολικά.
Αν ζεσταθεί και είναι στην pci express x16 αρχίζει το μηχάνημα και κρασάρει και αν του κάνεις επανεκκίνηση δεν κάνει καθόλου post.

Κώστα βγάλτην απο την χ16 και βάλετην στην χ1 , αν έχεις γραφικών στην άλλη χ16.Κάνουν conflict μνήμης μου το είπε ο κομπιουτεράς μου και έχει δίκιο.Την έβαλα στην χ1 και δεν έχω πλέον μπλε οθόνες ούτε κολήματα.
INTEL E-6700 ΚΑΙ θερμοκρασίες πολύ λογικές με pdvd μετά απο 2 ώρες γυ´ρω στους 35 βαθμούς.Παρεπιπτόντως ο device manager δεν αναφέρει τίποτα για conflict είτε μνήμης είτε άλλου είδους. ULTIMATE64.

WD έχω και μάλιστα τρείς. Να τα έπαιξαν και οι τρείς; Δύσκολο. Πάντως στον device manager δεν γράφει μη αναγνώσιμος όπως λές. Κανονικά και με το νόμο είναι, ακόμη και στο USB hub φαίνονται. Στον explorer δεν φαίνονται.:smash:

άλλο πάλι και αυτό:slapface:

άλλο πάλι και αυτό:slapface:

Κι όμως φίλε. Βρήκα την αιτία όμως.

Επειδή είχα τους δίσκους φορμαρισμένους σε HFS+ (Macintosh), χρησιμοποιούσα το προγραμματάκι MacDrive7 ώστε να τους αναγνωρίζουν τα XP. Το παράδοξο στην όλη υπόθεση είναι πως πριν τους χρησιμοποιήσω για την επανεγκατάσταση των Vista τους έκανα φορμάτ σε NTFS από τα XP αλλά το εν λόγω προγραμματάκι ήταν ενεργό. Δεν ξέρω γιατί, αλλά κάτι μένει μέσα στους δίσκους (δεν το έχω βρεί ακόμη), οπότε τα XP εξακολουθούν να τους βλέπουν ώς Mac δίσκους. Με την επανεγκατάσταση του MacDrive δούλεψαν μια χαρά.

Τώρα γιατί αν και NTFS κρατούν κάποια χαρακτηριστικά Mac, δεν το ξέρω. Δεν ξέρω επίσης κατά πόσον επεμβαίνει το εν λόγω πρόγραμμα κατά το format των δίσκων. Μάλλον πρέπει να τους φορμάρω από το DOS.