Κατασκευές από παλέτες

Αναλογα την χρηση.
Δε λεει να ενισχυσεις μια κατασκευη χωρις ιδιαιτερο λογο, η οποια θα δεχεται μονο καποια αλφα κιλα.

Μπαμπη πολυ περιποιημενες οι κατασκευες σου, μπραβο φιλε.

Δικιο εχουν τα παιδια. Μιχαλη αν καποιος καθησει στραβα θα δεχτει πλαγιες δυναμεις που δεν θα μπορει να αντισταθμισει.

Για ριξε μια ματια στον τροπο που εχει δεσει τα ξυλα στο παγκακι.

Πολύ μου αρέσουν οι παρατηρήσεις σας μπας και βελτιωθούμε..

Δεν το είχα σκεφτει αυτό με το σχήμα Η αλλά πιστεύω οτι θα ήταν περιττό μιας είναι ένα απλό παγκάκι. Τα πόδια (με σανίδες κολλημένες μεταξύ τους και με χωνευτές τις τάβλες για το κάθισμα) είναι "ακλόνητα".

Μπερδεύτηκα βέβαια λίγο με το πλευρικό φορτίο.. Δηλαδή;

Μπραβο Μπαμπη, μια φορα για την κατασκευη και αλλες εκατο που ακους με προσοχη οτι σου λενε και δεν προσβαλεσαι σαν τον κλασικο μαστορα "τα ξερω ολα, τι να μου πεις και εσυ".
Ειμαι σε διαφορα φορουμ, ομαδες στο facebook και σε πολλα μερη εχει δημιουργηθει μια ατυπη ομερτα οπου κανεις δεν λεει "ξερεις φιλε, ισως αυτο να σου δημιουργησει το παρακατω προβλημα για τους εξης λογους, μηπως να το σκεφτεις ξανα;" γιατι θα παρεξηγηθει ο "μαστορας" με τα κλασικα "ξερεις ποιος ειμαι εγω".
Οι παρατηρησεις και η κριτικη μας κανει καλυτερους, ΠΑΝΤΑ.

Πολύ μου αρέσουν οι παρατηρήσεις σας μπας και βελτιωθούμε..

Δεν το είχα σκεφτει αυτό με το σχήμα Η αλλά πιστεύω οτι θα ήταν περιττό μιας είναι ένα απλό παγκάκι. Τα πόδια (με σανίδες κολλημένες μεταξύ τους και με χωνευτές τις τάβλες για το κάθισμα) είναι "ακλόνητα".

Μπερδεύτηκα βέβαια λίγο με το πλευρικό φορτίο.. Δηλαδή;

Πλευρικο φορτιο, επιστημονικα σημαινει τις δυναμεις εκεινες που εξασκουνται οριζοντιως στον παγκο αμα οι καθημενοι αρχισουν να χορευουν τσιφτετελι καθιστοι :)

Μπραβο Μπαμπη, μια φορα για την κατασκευη και αλλες εκατο που ακους με προσοχη οτι σου λενε και δεν προσβαλεσαι σαν τον κλασικο μαστορα "τα ξερω ολα, τι να μου πεις και εσυ".
Ειμαι σε διαφορα φορουμ, ομαδες στο facebook και σε πολλα μερη εχει δημιουργηθει μια ατυπη ομερτα οπου κανεις δεν λεει "ξερεις φιλε, ισως αυτο να σου δημιουργησει το παρακατω προβλημα για τους εξης λογους, μηπως να το σκεφτεις ξανα;" γιατι θα παρεξηγηθει ο "μαστορας" με τα κλασικα "ξερεις ποιος ειμαι εγω".
Οι παρατηρησεις και η κριτικη μας κανει καλυτερους, ΠΑΝΤΑ.

Θενκιου!

Πλευρικο φορτιο, επιστημονικα σημαινει τις δυναμεις εκεινες που εξασκουνται οριζοντιως στον παγκο αμα οι καθημενοι αρχισουν να χορευουν τσιφτετελι καθιστοι :)

χαχαχα

Χαχαχα Μιχάλη αυτό δεν είναι καθόλου απίθανο σενάριο!

Πλευρικό φορτίο τέτοιου τύπου μπορεί κάλλιστα να πιέσει την κατασκευή, εάν κάποιο πιτσιρίκι σπρώξει το άλλο πάνω στο παγκάκι, ή εάν το παγκάκι δεν πατάει σωστά κάτω (ως εξωτερικού χώρου είναι πιθανό), ή εάν κάποιος παραπατήσει και σκάσει επάνω του...

Ενα τραπεζι "πικνικ" απο παλετοξυλα για τις ανιψιες μου που εφτιαξα την Δευτερα-Τριτη που μας περασε . :operator:
11416396_938812072848546_4580637555167842101_o.jpg
[/URL][/IMG]
11312642_938811616181925_6391490352601789105_o.jpg
[/URL][/IMG]
11406296_938811376181949_6549795721983986858_o.jpg
[/URL][/IMG]
Και παραλληλα την Δευτερα το μεσημερι ενα τραπεζακι απο τα ιδια παλετοξυλα για να ακουμπω τον καφε και τα τσιγαρα μου οσο θα εργαζομουν. :smash:
[URL="http://s1010.photobucket.com/user/Kenzox/media/11427839_938811722848581_8955346499816354362_o.jpg.html"]
[IMG]http://i1010.photobucket.com/albums/af228/Kenzox/11427839_938811722848581_8955346499816354362_o.jpg[/URL][/IMG]
11062077_938811759515244_6003880619105287683_o.jpg
[/URL][/IMG]
11406143_938811132848640_2954494934161737296_o.jpg
[/URL][/IMG]
Και ενα τραινακι την Τεταρτη το απογευμα με ρεταλια απο τις κατασκευες . :2thumb22sup:

Μπράβο Ηλία ...πολύ ωραία !!!!

Συμβουλευτική γνώμη μου για όλους τους μαραγκούς:
Σε όλες τις ξύλινες κατασκευές που είναι εκτεθειμένες σε νερά πλυσίματος δαπέδου θα έλεγα ότι καλό θα είναι να μπαίνουν στο κάτω μέρος των ποδιών κάποια πλαστικά ή λαστιχένια "πατήματα" για αποφυγή διάβρωσης του ξύλου από την υγρασία.

@osatosa : σε ευχαριστω και συμφωνώ απολυτα μαζί σου .
Έχω σκληρό λάστιχο πάχους του ποντου για ηχομονωση σε πατήματα τοίχων κλπ για στούντιο ήχου που μου έμεινε απο μια δουλεια και το χρησιμοποιώ για καθε ξύλινη κατασκευή .
Πλαστικά , λαστιχενια , ακόμα και τσοχινα τακουνακια εξουδετερωνουν το άσχημο τρηξιμο του ξύλου στο πάτωμα , διορθωνουν το πάτημα της κατασκευής και το πιο σημαντικό προστατεύει την κατασκευή απο το μουλιασμα εν καιρο σαπισμα του ξύλου .

@ Nektarios2015 : Σε ευχαριστω φίλε μου !

Απάντηση: Re: Κατασκευές από παλέτες

@osatosa : σε ευχαριστω και συμφωνώ απολυτα μαζί σου .
Έχω σκληρό λάστιχο πάχους του ποντου για ηχομονωση σε πατήματα τοίχων κλπ για στούντιο ήχου που μου έμεινε απο μια δουλεια και το χρησιμοποιώ για καθε ξύλινη κατασκευή .
Πλαστικά , λαστιχενια , ακόμα και τσοχινα τακουνακια εξουδετερωνουν το άσχημο τρηξιμο του ξύλου στο πάτωμα , διορθωνουν το πάτημα της κατασκευής και το πιο σημαντικό προστατεύει την κατασκευή απο το μουλιασμα εν καιρο σαπισμα του ξύλου .

@ Nektarios2015 : Σε ευχαριστω φίλε μου !

Τα πλαστικά/λαστιχένια προστατεύουν από το νερό τα τσόχινα δεν νομίζω ...

Το τρενάκι όλα τα λεφτά!!! Μπράβο για όλα!!!

Σε ευχαριστω φιλε μου ! Γενικα μου αρεσουν τα ξυλινα παιχνιδια και απ' οτι φαινεται και στις ανιψιες μου .
Ενας μινι σταυλος και ενα σπιτι που φτιαχνω για τα playmobil που τους αρεσουν .

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τα πλαστικά/λαστιχένια προστατεύουν από το νερό τα τσόχινα δεν νομίζω ...

Συμφωνω μαζι σου , αναλογως την χρηση εσωτερικη-εξωτερικη και η αναλογη χρηση τακουνιων... Νομιζα οτι ηταν αυτονοητο..

Απάντηση: Re: Κατασκευές από παλέτες

Συμφωνω μαζι σου , αναλογως την χρηση εσωτερικη-εξωτερικη και η αναλογη χρηση τακουνιων... Νομιζα οτι ηταν αυτονοητο..

Τα αυτονόητα για τους Αυτονόητους ... ...