Κατασκευές από παλέτες

Απάντηση: Re: Κατασκευές από παλέτες

Έγραψες πάλι ....... Τι να λέμε τώρα !!!!!!! :twoguns: :twoguns: :twoguns: :twoguns: :twoguns: :award:

Πολυ ωραιο. Το εχω δει ποιο πριν εγω μιας και σε παρακολουθω.
Αλλα εισαι και τυχερος που εχεις τετοιες πηγες ξυλειας.

Έχω ένα κρεβάτι χωρίς κεφαλάρι και χαζεύοντας στο νήμα εδώ και φωτό από το internet, μου μπήκε η ιδέα κατασκευής ενός προσκέφαλου από παλέτα.
Πρώτη ύλη μπορώ να βρω εύκολα και μάλιστα καθαρή, αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με κάτι παρόμοιο και φυσικά δεν υπάρχει δείγμα εργαλείου....

Μπορώ να κάνω κάτι μόνος μου αφιερώνοντας 1-2 ΣΚ, ή να το αναθέσω σε επιπλοποιό-μαραγκό ? Και επειδή όπως προείπα δεν έχω ιδέα σε τι κόστος κυμαίνεται η αμοιβή του για κάτι τέτοιο?

ΥΓ: μου άρεσε ιδιαίτερα μια κατασκευή κρεβατιού που είδα εδώ που ήταν όλος ο σκελετός ενιαίος με το προσκέφαλο και τα κομοδίνα. Πολύ πρωτότυπο και δεν περίμενα τέτοιο ποιοτικό και καλαίσθητο αποτέλεσμα από.....παλετα ! Κάτι παρόμοιο θέλω να αντιγράψω αλλα χωρίς το σκελετό γιατί υπάρχει ήδη (μονο κεφαλαρι και ενσωματωμένα κομοδίνα-ράφια)

Ίσως τα καταφέρεις με ένα καλό χειροπρίονο κανένα κατσαβίδι και γυαλόχαρτα…
Γενικά δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο πιστεύω

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός φίλε koumis... πάλεψε το και θα έχεις και την χαρά της δημιουργίας.
Πάντως για να δεχθεί επιπλοποιός-μαραγκός να σου κάνει κατασκευή από παλέτες ...δύσκολο το βλέπω.

για πολλά κοψίματα θα του φύγει το χέρι με το χειροπρίονο. Οχι οτι δεν γίνεται πάντως.

Εαν ο φίλος θέλει να ασχοληθεί με κατασκευές πρέπει να έχει 3 εργαλεία βασικά

1)Σέγα Parkside skil B&D βρίσκεις οικονομικά.
2)Δραπανοκατσάβιδο . Με ενα 10v οικονομικό κάνεις τέλεια τη δουλειά σου.
3)Τριβείο Ενα οικονομικό B&D

Επίσης επιπλοποιός με παλέτα δύσκολα θα ασχοληθεί συμφωνώ.

Θα προσπαθήσω να βρω από κάποιο φίλο-γνωστά τα παραπάνω εργαλεία ή έστω με χειροπρίονο για να κάνω μια προσπάθεια πρώτα μόνος μου. Το πολύ-πολύ να μην βγει τίποτα αξιόλογο και να "χαλάσω" τις παλέτες.... Η στερέωση θα γίνει στο τοίχο ή στο κρεβάτι ?

Αν δω ότι "κολλάω το μικρόβιο" μπορεί να προχωρήσω σε αγορά, αλλά για μια κατασκευή μόνο δεν νομίζω ότι αξίζει.
Θα ρωτήσω και σε κάνα 2 εργαστήρια στην ευρύτερη γειτονιά για να πάρω μια ιδέα.

Θα προσπαθήσω να βρω από κάποιο φίλο-γνωστά τα παραπάνω εργαλεία ή έστω με χειροπρίονο για να κάνω μια προσπάθεια πρώτα μόνος μου. Το πολύ-πολύ να μην βγει τίποτα αξιόλογο και να "χαλάσω" τις παλέτες.... Η στερέωση θα γίνει στο τοίχο ή στο κρεβάτι ?

Αν δω ότι "κολλάω το μικρόβιο" μπορεί να προχωρήσω σε αγορά, αλλά για μια κατασκευή μόνο δεν νομίζω ότι αξίζει.
Θα ρωτήσω και σε κάνα 2 εργαστήρια στην ευρύτερη γειτονιά για να πάρω μια ιδέα.
Στο κρεβάτι λογικά και θα πατάει και συ δάπεδο.
Εργαλεία βασικά δεν ειναι τίποτα να αγοράσεις. Δες το σαν κέρδος από τη κατασκευή που θα φτιάξεις. Δανεικό ούτε γω δίνω εργαλείο, ειδικά σε μή επαγγελματια, γνωστή και κάτοχο άλλων εργαλείων.

Γυναικα ομως μπορει να δανειστουμε εμεις αν δεν τη χρησιμοποιει ο αλλος...:ernaehrung004:

Μιας και συζητάμε για γυναίκες...

Διάλογος μεταξύ μαστόρων.
- Δουλεύει η γυναίκα σου;
- Ναί, γιατί, η δική σου χάλασε; -bye-