Kατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Κώστα, συγχαρητήρια - βγήκε πολύ ωραίο.

Τέλειωσα και εγώ τα ράφια τοίχου για την αποθήκη. Αν και στην αρχή φαινόταν απλή κατασκευή, τελικά μου πήρε 2 βδομάδες. Βγήκε 3,2 Χ 1,6 Χ 0,4 μέτρα.
Σχέδια αντιγραφή από εδώ: http://woodgears.ca/shelves/garage.html

20190317_211646_zpsgeajvdj4.jpg
Συγχαρητήρια και σε εσένα Δημήτρη! Πολύ ωραία η κατασκευή και η υλοποίηση των ραφιών.
Ποτέ μα ποτέ δεν έχω πέσει μέσα σε χρόνο αποπεράτωσης κάποιας δουλειάς που έχω ξεκινήσει.

Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Aψογη δουλεια φαινεται Δημητρη και μεγαλος ο αποθηκευτικος χωρος που δημιουργειται. Μπραβο!!

Πως στηριξες τα δοκαρακια στον τοιχο? Τι ξυλο ειναι η κατασκευη?

Aψογη δουλεια φαινεται Δημητρη και μεγαλος ο αποθηκευτικος χωρος που δημιουργειται. Μπραβο!!

Πως στηριξες τα δοκαρακια στον τοιχο? Τι ξυλο ειναι η κατασκευη?

Ευχαριστώ παιδιά.

Τα δοκάρια είναι ελάτη 35Χ45mm - στερεώθηκαν με τρία στριφόνια 6Χ80mm σε κάθε δοκάρι. Τα μπράτσα είναι σάντουιτς 2 κομμάτια κ/π σιμύδα 12mm και στην μέση το ίδιο ξύλο με τα δοκάρια. Tα ράφια είναι από ραμποτέ 14mm.

Τα στριφόνια είπα να τα κρύψω στο κενό που έχει εσωτερικά το μπράτσο (το κενό φαίνεται στο παρακάτω σχέδιο).

20190303_1_zpsq9lycsse.jpg

Μιχάλη βγήκε στα 100 ευρώ.
-5 δοκάρια 4μ: 15
-μισό φύλλο κ/π σιμύδα 12άρι: 22
-12 σανίδες ραμποτέ 14X143mm/3,60m: 62
-15 στριφόνια 6Χ80mm: 1
-Βερνίκια: ότι να 'ναι από αυτά που υπήρχαν 0

Το ακριβότερο της υπόθεσης ήταν τα ραμποτέ. Το κόστος μπορεί να πέσει πολύ αν κάποιος βάλει κόντρα πλακέ (ή να πέσει στο μισό με OSB). Εγώ πήγα σε σανίδες γιατί το μήκος της ραφιέρας ήταν μεγάλο και ήθελα να αποφύγω το "παζλ" για να βγουν τα ράφια.

Μπράβο ρε Μάστορα ...τέτοια άμα βλέπω το κατά ευχαριστιέμαι :worshippy:
Και όλα τα έφτιαξες μέσα σε δυο τετραγωνικά κατοικήσιμου χώρου ή υπάρχει και το εργαστήριο που είναι στο avatar ??
Καλή συνέχεια.
Νίκο υπάρχει το εργαστήριο που είναι στο avatar και είναι το δωμάτιο που φαίνεται πίσω αριστερά από το arcade. Απλά έχει γεμίσει έτσι κι αλλιώς ασφυκτικά και για τέτοιες μεγάλες κατασκευές επεκτείνομαι στο σαλόνι. Μετά για τις κοπές με σέγα και ρούτερ στην αυλή.
cca3cf0846d22193f8ec2fe6d982a798.jpg

ea5e76f4905f0192f55a50d17a919927.jpg

Κώστα πολύ ωραία η κατασκευή της παιχνιδομηχανή...!!!
Πολλά μπράβο...!!!
Σε καταλαβαίνω γιατί το συναίσθημα ικανοποίησης για κάτι που σκεφτόσουν από την παιδική ηλικία έγινε πραγματικότητα...!!!
Καλή διασκέδαση...!!!!

Μπράβο και σε εσένα Δημήτρη....
Ωραιες οι ραφιερες ..!!!

Re: Απάντηση: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Κώστα πολύ ωραία η κατασκευή της παιχνιδομηχανή...!!!
Πολλά μπράβο...!!!
Σε καταλαβαίνω γιατί το συναίσθημα ικανοποίησης για κάτι που σκεφτόσουν από την παιδική ηλικία έγινε πραγματικότητα...!!!
Καλή διασκέδαση...!!!!

Μπράβο και σε εσένα Δημήτρη....
Ωραιες οι ραφιερες ..!!!
Ευχαριστώ πολύ Κωστή!

Κώστα, συγχαρητήρια - βγήκε πολύ ωραίο.

Τέλειωσα και εγώ τα ράφια τοίχου για την αποθήκη. Αν και στην αρχή φαινόταν απλή κατασκευή, τελικά μου πήρε 2 βδομάδες. Βγήκε 3,2 Χ 1,6 Χ 0,4 μέτρα.
Σχέδια αντιγραφή από εδώ: http://woodgears.ca/shelves/garage.html

20190317_211646_zpsgeajvdj4.jpg

Σέβομαι πολύ,την σοβαρή δουλειά που έχει και μεράκι...

Πολλά μπράβο!

Κωστα, σουπερ το ηλεκτρονικο!
Για τα ραφια να πω, μηπως ειναι λιγα και μικρα τα τρια στριφωνια 6*80? Τι υλικο ο τοιχος?

Και τώρα ας παρουσιάσω ένα ακόμα δείγμα του παλιμπαιδισμού που με διακατέχει το τελευταίο διάστημα.
Μετά την κατασκευή της θέσης οδήγησης για όσους θυμούνται που είχα παρουσιάσει πριν λίγους μήνες και ήταν για το αδερφό μου,τώρα έφτιαξα κάτι δικό μου.
Για να περνάω ευχάριστες ώρες με φίλους και να αναπολούμε τις ώρες που περνάγαμε σαν παιδιά τρώγοντας το χαρτζιλίκι μας χωρίς δεύτερη σκέψη. Εγώ κυρίως στα πλοία καθώς μεγάλωσα σε νησί και δεν είχαμε κάπου αλλού εκτός από εκεί για να παίξω...
Αν και δεν τράβηξα αρκετές φώτο αυτήν την φορά γιατί δεν είχα πολύ ελεύθερο χρόνο και είχα αφοσιωθεί στην κατασκευή.
Πρώτα σχεδίασα και έφτιαξα πατρόν από χαρτόνι και αφού με ικανοποιούσε το ύψος (1.75) και το αποτέλεσμα, προχώρησα στην κοπή του mdf.
Λοιπόν χρησιμοποιήθηκε 19mm mdf,καδρονάκια 27mm X 27mm,ξυλόκολλα και βίδες. Από εργαλεία,σέγα,το αγαπημένο μου makita τριμεράκι,κολλητήρι και καλα'ι',αρκετό καλώδιο ηλεκτρονικών και ακροδέκτες, χάρακες,μολύβι-γόμα και φαντασία καθώς δεν ακολούθησα κάποιο σχέδιο με διαστάσεις (εκτός από το control panel που εκτύπωσα ένα layout).
Αφού κόπηκαν τα panel δημιουργήθηκαν και οι κινησιές για μπει το T-molding στα σόκορα.
Αγορά plexiglass 3mm από leroy για την μαρκίζα πίσω από την οποία τοποθετήθηκε ledοταινια για φωτιστεί.
Η όλη κατασκευή ασταρώθηκε και βάφτηκε με αστάρι και βερνικόχρωμα νερού σε χρώμα λευκό γυαλιστερό για να ταιριάζει με τα έπιπλα του σαλονιού μιας και εκεί θα είναι η θέση του πια. Τέλος παραγγελία από Αγγλία γραφικά βινυλίου για να ολοκληρωθεί το concept. Λειτουργεί με ένα παλιό xbox πρώτης γενιάς (το είχε ο αδερφός μου αλλα ήταν χαλασμένο),το έφτιαξα (κάτι πυκνωτές ήταν καμένοι) και το οποίο μετά βανδαλίστηκε (τόσο αυτό όσο και τα χειριστήρια του) και τροποποιήθηκε ώστε να παίζει εκτός από τα δικά του παιχνίδια και μια συλλογή με σχεδόν 4000+ παλιά arcade παιχνίδια (Arcade γνήσια,Atari,nes,snes και πολλά άλλα των παιδικών μας χρόνων).Ακόμα αγοράστηκε μια 32'' full HD TV (η πιο φτηνή που βρήκα στις εκπτώσεις από practiker),arcade χειριστήρια και κουμπιά,ηχεία arcade 4''και ένας κερματοδέκτης ο οποίος είναι λειτουργικός έτσι για την πλάκα και για την γνησιότητα της κατασκευής. Σχεδόν όλα από Κίνα.

Πολλά συγχαρητήρια Κώστα :SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:
Ολα τέλεια μέχρι τήν παραμικρή λεπτομέρεια,εντύπωση μού έκανε ο κερματοδέκτης,πού μού θυμίζει τι τράβαγε όταν "ετρωγε" το κέρμα.
Καί πάλι μπράβο

Πολλά συγχαρητήρια Κώστα :SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:
Ολα τέλεια μέχρι τήν παραμικρή λεπτομέρεια,εντύπωση μού έκανε ο κερματοδέκτης,πού μού θυμίζει τι τράβαγε όταν "ετρωγε" το κέρμα.
Καί πάλι μπράβο
Ευχαριστώ πολύ Δημήτρη.Αν και δουλεύει δεν έχω σκοπό να τον χρησιμοποιησω το κερματοδεκτη γιατί θα αρχίσουμε να βάζουμε ''πετονιές'' για τα credits.. :)

Μια ιδέα-ντεκόρ που μου ήρθε απο έναν κορμό τορνου "πεταμένο" στην αποθήκη σε ένα μαγαζί που ανακαίνισα πρόσφατα . Το μαγαζί λέγεται safe harbor στο λιμάνι του Χαλκουτσίου με θέμα τι άλλο...το λιμάνι .
Κορμός τορνου φ140 , πανί-μουσαμάς από κατεστραμμένη ομπρέλα και καραβόσχοινο φ20 .

Αν πιανουν τα χερια σου και εχεις και λιγη φαντασια, τετοια εργα φτιαχνεις! Μου αρεσει πολυ το θεμα και η κατασκευη, μπραβο Ηλια :2thumb22sup: