newbie
AVClub Addicted Member
Καλησπέρα σε όλους,
Έχω ένα παλιό τραπέζι μπαλκονιού το όποιο θα το σπάσω σε κομμάτια για να το ξανά μετασχηματίσω σε πάγκο για bbq. Στην ουσία θέλω να ετοιμάζω κρέατα κλπ στην αυλή. Από το προηγούμενο τραπέζι θα δανειστώ αρκετό ξύλο. Το μόνο που μου λείπει είναι η επιφάνεια του πάγκου. Παραθέτω μια φωτογραφία ενδεικτικά.
Σκεφτόμουν μασίφ έλατο όπως είναι και στην φωτογραφία παρακάτω. Έχετε να προτείνεται κάποια εναλλακτική, ίσως οικονομικότερη; Επίσης πέρα από Praktiker και Leroy υπάρχει καλύτερη επιλογή για μασίφ ξηλεία από άποψη τιμής;
View attachment 275474
Όπως σωστά είπε και ο Δημήτρης, το έλατο είναι το πιό φθηνό. Δυστυχώς είναι πολύ μαλακό και απαιτεί επεξεργασία, ειδικά η επιφάνεια. Περισσότερα θα σου πουν τα παιδιά που ασχολούνται.
Εναλλακτικά, δες και την οξιά (πολύ πιο σκληρή). Κατά διαστήματα το PRAKTIΚER βγάζει κάποιες προσφορές.
Γενικότερα, στις μασίφ επιφάνειες προσέχουμε να είναι επίπεδες. Δεν είναι σίγουρο ότι με βίδες θα διορθώσουμε τυχόν κυρτώσεις.
Σε αυτή την κατηγορία ξύλων, μασίφ επιφάνειες εννοούνται επιφάνειες αποτελούμενες από πολλά κομμάτια ξύλου που έχουν κολληθεί μεταξύ τους.
Αν η προετοιμασία των κρεάτων θα γίνεται σε επαφή με το ξύλο, απαιτείται άλλη επεξεργασία. Δυστυχώς έχει χαθεί ο Νίκος @nikfor, που έχει ασχοληθεί μακράν περισσότερο από όλους με τις επιφάνειες κοπής. Πχ εδώ, προς το τέλος αναφέρει και τα υλικά.