Kατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Να του περασω ενα χερι βερνικι που εχω ή να τον βαψω? τι προτεινετε σε αυτο το θεμα?

Oχι βαψιμο τον παγκο. Αηδια θα γινει.
Περνα 2 χερια βερνικι τον σκελετο. Την επιφανεια του παγκου, δεν ξερω, εγω τις εχω αφησει ολες σκετες χωρις βερνικι.

Επιφανεια θα βαλω κοντρα πλακε, οποτε ενα βερνικι μονο.
Εχω baufix tzel διαθεσιμο, να το δουλεψω ή να παω αλλου? ομπαγκος εσωτερικα θα ειναιουτε ηλιος θα τον κοιταει οποτε απαιτησεις ιδιαιτερες νομιζω δεν δημιουργουνται.

Επιφανεια θα βαλω κοντρα πλακε, οποτε ενα βερνικι μονο.
Εχω baufix tzel διαθεσιμο, να το δουλεψω ή να παω αλλου? ομπαγκος εσωτερικα θα ειναιουτε ηλιος θα τον κοιταει οποτε απαιτησεις ιδιαιτερες νομιζω δεν δημιουργουνται.

Miα χαρα ειναι. Σε εσωτερικο χωρο θα τον εχεις, δεν θες κατι καλυτερο.

Σχεδον ετοιμος ο παγκος.

Μενουν καποια φινιρισματα, ισως μερικες ενισχυσεις για ακαμψια και δυο συρταρια αποθηκευσης.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Περιμετρικα

free picture upload

Να το αφησω ετσι ή να βαλω σανιδια για ενισχυση?

Εσύ έκανες πολύ καλή δουλειά!
Τώρα για τη στήριξη, δες αν κουνιέται και πράξε αναλόγως. Ίσως να έβαζες κανένα χιαστί από την πίσω μεριά.

Aντε καλοριζικος! Για εξτρα στηριξη, εξαρταται τι σκοπευεις να κανεις πανω στον παγκο. Ισως να μη χρειαστει τιποτα.

Ισως ομως σου λειπει αυτο το προσαρτημα για την αριστερη μπροστα πλευρα :)

$_35.JPG

http://www.amazon.de/gp/product/B00QRFRVCM/ref=pe_115951_70182901_em_1p_1_ti

ωραίοτατο. οτι σου είπε και ο φίλος απο πάνω. Αν είναι σταθερός δεν υπάρχει λόγος. Οπτικά φαίνεται αρκετά σταθερός πάντως.

Επειδη το δαπεδο δεν ειναι αλφαδιασμενο αν καθισει καπου στραβα για καιρο μπορει να πετσικαρει. Χιαστι μαλλον οχι, αλλα ισως βαλω ακομη ενα διμετρο σανιδι ψηλα' κατω απο το μεσαιο σανιδι του επικαθημενου.
Το φαλτσοπριονο και η επιφανεια εργασιας ειναι εναλλαξιμα.
Καπως ετσι μαλλον θα κανω και το δισκοπριονο. Αλλα για σταθερη παραλληλοτητα δισκου και φρακτη μαλλον θα γινουν ολα μονο στο μεσαιο τμημα οποτε θα εχω δυνατοτητα κοπης μονο λεπτων τεμαχιων, 30-40 ποντους max.

Aντε καλοριζικος! Για εξτρα στηριξη, εξαρταται τι σκοπευεις να κανεις πανω στον παγκο. Ισως να μη χρειαστει τιποτα.

Ισως ομως σου λειπει αυτο το προσαρτημα για την αριστερη μπροστα πλευρα :)

$_35.JPG

http://www.amazon.de/gp/product/B00QRFRVCM/ref=pe_115951_70182901_em_1p_1_ti
Με προλαβες...;)

Σχεδον ετοιμος ο παγκος.

Ευγε Νεκταριε ! εξαιρετικη δουλεια. οσον αφορα τα σανιδια, εγω σου λεω να το αφησεις ετσι για λιγο, ωστε να δεις τι αναγκες θες να καλυψεις απο θεμα χωρου.. πχ μπορει να θες να φτιαξεις ραφια, 1,2 συρταρια κλπ.. ;)

Σωστος ο Χιωτης.. απαραιτητη η μεγγενη στον παγκο..!

Να δοκιμασω να τη φτιαξω τη μεγγενη μονος μου ή δυσκολο και το κοστος/αποτελεσμα να μην ειναι το ιδιο?

Παντα μπορεις να την φτιαξεις και μπορει να γινει και καλυτερη.. αλλα αυτη που εβαλε ο χιωτης κανει ενα 30αρι ..

Ευχαριστω μαστορια. Παντως σε λεπτομερειες δεν εινααι τοσο καλος. Καποια χιλιοστα ανοχης τα εχει εδω και κει, και κυριως στο μεσαιο τμημα που κουμπωνουν οι προσθηκες. Λιγο θες το στραβοκοψιμο, λιγο να εφυγε στο δεσιμο, βαλε και τυχον ατελεια του ξυλου. Παντως δειχνει αρκετα χρηστικος μεχρι στιγμης.
Για τη μεγγενη,σκεφτηκα να φτιαξω εγω αλλα ντιζα βιδες κλπ βγαινουν κανα 15αρι τα μισα λεφτα,αλλα πρεπει να φτιαξω καποια μεταλλικα εξαρτηματα σε σιδερα, οποτε μαλλον θα ερθει μια η αλλη.

image uploading
Μπηκε και το συρταρι.

Μπραβο...
μου θυμίζει τραπέζαρια σαλονιού...σε μήκος...
Μου βάζεις ιδέες...λες η γυναικα μου να μην το προσέξει...??? φιου φιου

χεχεχε