Kατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Thanks Μπαμπή ! παντου βιδες + κολλα.. θα μπουν διαφορα στηριγματα ακομη.. αυτο με το χαρτοξυλο που λες καλο γιατι με τα κοντραπλακε που βλεπεις στις φωτο σιγουρα θα βαρυνει..

ποιο χαρτοξυλο λες εσυ..

Αυτό που είναι τρία χιλιοστά πάχος και βάζουμε στις πλάτες απο βιβλιοθήκες. Εκτός από άσπρο, έχω δει και καφέ ανοιχτό, σκούρο κλπ.
Δε χρειάζεται βάψιμο και είναι και φθηνό. Έχει καμιά 15αριά ευρώ το φύλλο..
Σταθερότατο φαίνεται πάντως..

Με αυτές τις ιδιότητες μόνο την ινοπλάκα ξέρω.
Είναι ελαφριά, έχει αυξημένη αντοχή και είναι και όμορφη.

Αυτό που είναι τρία χιλιοστά πάχος και βάζουμε στις πλάτες απο βιβλιοθήκες. Εκτός από άσπρο, έχω δει και καφέ ανοιχτό, σκούρο κλπ.
Δε χρειάζεται βάψιμο και είναι και φθηνό. Έχει καμιά 15αριά ευρώ το φύλλο..
Σταθερότατο φαίνεται πάντως..

μηπως λες τον καπλαμα Μπαμπη..?

Εχεις κανενα λινκ απο την Ινοπλακα φιλε D..?

Ο παγκος θα γινει με 18αρι κονταπλακε θαλλασης και το μισο ραφι απο κατω, η πλατη με 10 κοντραπλακε.. τωρα σκεφτομαι τα πλαινα μην τα αφησω ετσι για γρηγορη προσβαση στα εργαλεια αλλα θα φαινεται ψιλοασχημο.. αρρα μπορει να βαλω δεξια αριστερα στα πλαινα καποιο πιο ελαφρυ υλικο..

IMG_20150523_150424.jpgIMG_20150523_150551.jpgIMG_20150523_150447.jpgIMG_20150523_150527.jpg

Μπορεις να βγαλεις μια φωτογραφια απο πανω την ενωση των τριων ξυλων.
ειμαι περιεργος να δω πως το εκανες.

Εχεις κανενα λινκ απο την Ινοπλακα φιλε D..?

Ο παγκος θα γινει με 18αρι κονταπλακε θαλλασης και το μισο ραφι απο κατω, η πλατη με 10 κοντραπλακε.. τωρα σκεφτομαι τα πλαινα μην τα αφησω ετσι για γρηγορη προσβαση στα εργαλεια αλλα θα φαινεται ψιλοασχημο.. αρρα μπορει να βαλω δεξια αριστερα στα πλαινα καποιο πιο ελαφρυ υλικο..

View attachment 115913View attachment 115914View attachment 115915View attachment 115916

http://www.wfdt.teilar.gr/papers/History_hardboard.pdf

Απλά δεν ξέρω που μπορείς να βρεις....

Re: Απάντηση: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Τις ενωσεις πως τις εσκαψες? σκαρπελο, δισκοπριονο, πριονι?

Δισκοπριονο, σκαρπελο, και στο τελος αρναρι οτι περισευε.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

http://www.wfdt.teilar.gr/papers/History_hardboard.pdf

Απλά δεν ξέρω που μπορείς να βρεις....

Οκ, μαλλον θα βαλω το 10αρι κοντραπλακε που εχω ηδη γιατι μια δοκιμη που εκανα δε μου φαινεται που βαρυ..

Απο την αποθήκη ξυλείας που αγοράζω, χαρτόξυλο το ζητάω.. Δε ξέρω άλλο όνομα.. Σόρρυ.
Καλό θα ήταν να το κλείσεις όλο, όχι μόνο για ομορφιά, αλλά και για σκόνες - πριονίδια που θα μαζεύονται πάνω στα εργαλεία και δε καθαρίζονται εύκολα.
Ωραιότατο γίνεται πάντως.

thanks, Μπαμπη.. το τσεκαρα παλι και δε μου φαινεται ιδιαίτερα βαρυ.. με τις ροδες για κοντινα και με δεδομενο οτι δεν το μετακιναω συχνα μια χαρα..

IMG_20150524_144817.jpg

IMG_20150524_145833.jpg

Απο την αποθήκη ξυλείας που αγοράζω, χαρτόξυλο το ζητάω.. Δε ξέρω άλλο όνομα.. Σόρρυ.
Καλό θα ήταν να το κλείσεις όλο, όχι μόνο για ομορφιά, αλλά και για σκόνες - πριονίδια που θα μαζεύονται πάνω στα εργαλεία και δε καθαρίζονται εύκολα.
Ωραιότατο γίνεται πάντως.

Για το ντυσιμο γυρω γυρω που λες, θα ειναι μεσα στο σπιτι.. και τις περισοτερες δουλειες τις κανω εξω στον κηπο..

Last edited:
Κλειστο με 'κουρτινακια'. Ετσι εχω κανει εγω σε μερικες παρομοιες κατασκευες. Εχω κλεισει το μπροστινο μερος με μουσαμα πιασμενο στο πανω μερος με πινεζες.

Απάντηση: Re: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Κλειστο με 'κουρτινακια'. Ετσι εχω κανει εγω σε μερικες παρομοιες κατασκευες. Εχω κλεισει το μπροστινο μερος με μουσαμα πιασμενο στο πανω μερος με πινεζες.

Tres banal...

:earmuffs:

Νπορτακι με μηχανισμο φρενου και εσωτερικο φωτισμο επρεπε να εχεις...

Εγω τωρα σκεφτομαι να φτιαξω, μεσα σε ολα οτα βρω χρονο..., κατι για τη βεραντα. Που να συνδιαζει επιφανεια για εστιες αεριου, βοηθιτικη επιφανεια για τη παρακειμενη φορητη ψησταρια και γιατι οχι και φορητο νιπτηρα. Φυσικα με ενσωματομενο ντουλαπι και συρταρια αποθηκευσης.
Επειδη θα ειναι εξωθεν τοποθετημενο θελει πολυ προσοχη στο ξυλο και στη προστασια αυτου.
Α, και να ειναι μετακινουμενο με οςο το δυνατο αναλαφρη εικονα. Γινετε?

Δυσκολη περιπτωση.

Η τελευταία μου κατασκευή. Ένα τραπεζάκι για έξω..

Η πρώτη ύλη:
Καδρόνια που τα είχα στον κήπο μου και τα είχε φάει η βροχή και κάτι ταβλες 1,5 πόντο πάχος και 20 πλάτος τις οποίες ούτε και θυμάμαι γιατί τις είχα..
Τα καδρόνια τα πλάνισα αλλά όχι πάρα πολύ γιατί σκέφτηκα (και ίσως να είχα δίκιο - εσείς θα μου πείτε) ότι θα ήταν πιό όμορφα με ατέλειες.

DSC03086.jpg

Τις τάβλες τις πλάνισα επίσης και τις έτριψα με 60 και 120.

DSC03082.jpg

για να είναι ίσιες στη ράχη τους και να μπορέσω να τις ενώσω μεταξύ τους, βίδωσα απο το κάτω μέρος, που δε θα φαινόταν μια ίσια μελαμίνη για οδηγό, έκοψα τη μία πλευρά στο παγκοπρίονο, ξεβίδωσα τη μελαμίνη και έκοψα και την άλλη. (στο αμέρικα το λένε wood joining).

DSC03092.jpg

Αφού είχα την οριζόντια πλευρά ίσια, τις έβαλα στο sledge και έκοψα και την κάθετη να είναι ίσια

DSC03095.jpg

Τις κόλλησα μεταξύ τους και ελλείψει μεγάλων σφιγκτήρων καθώς και πενία τέχνας κατεργάζεται είχαμε την εξής πατέντα:

DSC03077.jpg

Δεν ήθελα να φαίνεται όμως η κάθετή τους πλευρά, οπότε έκοψα απο δύο άλλες τάβλες, πηχάκια 5 πόντων και με το mitre sledge έφτιαξα πλαίσιο που μπήκε γύρω γύρω:

DSC03096.jpg

Attachments

• DSC03076.jpg
    DSC03076.jpg
    76.1 KB · Views: 237
Τις μέσα, μεγάλες τάβλες τις πέρασα δύο χέρια βερνίκι εμποτισμού και το πλαίσιο 4 χέρια για αντίθεση:

DSC03085.jpg

DSC03083.jpg

Για να μην είναι κοφτερές οι ακμές από τα πόδια, τις έκοψα σε 45 μοίρες με την πλάνη

DSC03087.jpg

Ήθελα αφ' ενός το τραπέζι να είναι σταθερό και αφ' εταίρου να μη χρησιμοποιήσω βίδες. Έτσι επέλεξα να ενώσω τα πόδια με τα πλαϊνές τάβλες με μόρσα..
Οπότε έβαζα κάθετα στο sledge τα καδρόνια, τα στερέωνα με σφιχτήρα και έφτιαχνα τη μόρσα.. Δυστυχώς δε κράτησα φωτό από αυτό το βήμα..

Κατέληξα λοιπόν στο εξής:

DSC03088.jpg

Και το τελικό αποτέλεσμα λουστραρισμένο

DSC03091.jpg

DSC03090.jpg

DSC03089.jpg

Οι μοναδικές βίδες που αναγκαστικά χρησιμοποίησα (8 στο σύνολο), ήταν για να στερεώσω το πάνω μέρος με το σκελετό..