Kατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Το βερνίκι το περνάς, το αφήνεις λίγο και μετά το σκουπίζεις με καθαρό πανάκι. Αν δε το σκουπίσεις, δε θα στεγνώσει ποτέ..
Γνώμη μου είναι ότι το 240αρι είναι υπερβολή. Αν το έχεις πλανίσει δε, η διαφορά που κάνει είναι απειροελάχιστη. Το ανώτερο που φτάνω είναι 150 και ό,τι έχω τρίψει είναι πολύ λείο.
Βάλε και καμιά φωτο..

Ευχαριστώ για τις υποδείξεις! (Δεν γνώριζα καν αυτό με το καθαρό πανί...)
Θα δω μήπως το περάσω με κανένα (απαλό) σβουράκι και θα προσπαθήσω να ανεβάσω φωτο το ΣΚ.

Τελικά έχω κάνει μεγάλη πατάτα με τα εμποτισμού: το πρώτο χέρι το πέρασα με "συντηρητικό εμποτισμού" και το δεύτερο χέρι (μετά από 1 ημέρα) με βερνίκι εμποτισμού. Στις οδηγίες του συντηρητικού όμως, ανέφερε ότι θα πρέπει να περάσουν από 5 έως 8 ημέρες για να εφαρμοστεί βερνίκι ή χρώμα! Έστειλα ένα mail στην εταιρεία, αν και δεν βλέπω σωτηρία. Κάποιος μου είπε να τα βγάλω στον ήλιο και να τα αφήσω: κάποια στιγμή θα στεγνώσουν. Κάποιος άλλος μου είπε να το περάσω με διαλυτικό...!
Εδώ οι εικόνες:

Απάντηση: Re: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Τελικά έχω κάνει μεγάλη πατάτα με τα εμποτισμού: το πρώτο χέρι το πέρασα με "συντηρητικό εμποτισμού" και το δεύτερο χέρι (μετά από 1 ημέρα) με βερνίκι εμποτισμού. Στις οδηγίες του συντηρητικού όμως, ανέφερε ότι θα πρέπει να περάσουν από 5 έως 8 ημέρες για να εφαρμοστεί βερνίκι ή χρώμα! Έστειλα ένα mail στην εταιρεία, αν και δεν βλέπω σωτηρία. Κάποιος μου είπε να τα βγάλω στον ήλιο και να τα αφήσω: κάποια στιγμή θα στεγνώσουν. Κάποιος άλλος μου είπε να το περάσω με διαλυτικό...!
Εδώ οι εικόνες:

ΌΧΙ. Με διαλυτικό (νίτρου εννοείς;;;;;) σε καμία περίπρωση!!!!!!. Βγάλτο στο ήλιο πρώτα για κάποιες μέρες όπως σου είπαν και αν δεν δεις αποτέλεσμα δοκίμασε να το "κάψεις" με θερμοπίστολο ή καμινέτο απο μακριά στην αρχή και κυρίως με ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΡΠΑΞΕΙ ΤΟ ΞΥΛΟ να δεις πως γίνεται (ίσως πιο vintage). Mετά πας για remouver.... και καλά ξεμπερδέματα

Re: Απάντηση: Re: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Ευχαριστώ για τις συμβουλές.

Παιδια θα ηθελα την εκης βοηθεια.
κανω ενα γιατακι με πευκο και οξυα απο υπολειμματα υλοτομιας.
τον βασικο σκελετο θα τον συναρμολογησω με δεματικα (zipties) και ξυλοβιδες.
Αλλα θελω μεγαλα μηκη, οποτε θελω να κανω ενα τουνελ 2-3 εκατοστων στο ξυλο και μετα να μπει η βιδα.
Με τι τριπανι να το κανω? Φτερου ή κανονικο ξυλοτρυπανο?

επσης υπαρχει κανενα κολπο στο να σφιγγεις τα δεματικα ΠΟΛΥ?

Μπορείς να μου πεις ποια βερνικια χρησιμοποιησες ;

Το πρώτο χέρι με το ULTRAlyx "Συντηρητικό Εμποτισμού" της ΧΡΩΤΕΧ (http://www.chrotex.gr/product_detai...duct_id=48&e_cat_id=14&e_cat_serial=001003001)
και το δεύτερο χέρι με το ULTRAlyx "Βερνίκι Εμποτισμού" της ΧΡΩΤΕΧ (http://www.chrotex.gr/product_detai...duct_id=49&e_cat_id=14&e_cat_serial=001003001).

Η πρώτη αστοχία για μένα ήταν το τοσο ψιλο τριψιμο σου στο ήδη πλανισμενο . Η δεύτερη αστοχία το ότι περασες δυο διαφορετικά βερνικια με ιδιότητα και τα δυο στην αδιαβροχοποιηση . Μπορούσες κατευθείαν να χρησιμοποιήσεις το δεύτερο .
Αυτό που θα έκανα προσωπικά χωρίς να έχω πλήρη εικόνα θα ήταν να το αφήσω στον ήλιο να στεγνώσει κάποιες μέρες ή θα το ετριβα με ενα 180 ίσως και 120 πρώτα και μετά θα το ξαναπερνουσα με το δεύτερο βερνικι .

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Με διαλυτικό δεν θα πετύχεις τίποτα , τα εμποτισμου δεν αφαιρούνται με διαλυτικό .

Η πρώτη αστοχία για μένα ήταν το τοσο ψιλο τριψιμο σου στο ήδη πλανισμενο . Η δεύτερη αστοχία το ότι περασες δυο διαφορετικά βερνικια με ιδιότητα και τα δυο στην αδιαβροχοποιηση . Μπορούσες κατευθείαν να χρησιμοποιήσεις το δεύτερο .
Αυτό που θα έκανα προσωπικά χωρίς να έχω πλήρη εικόνα θα ήταν να το αφήσω στον ήλιο να στεγνώσει κάποιες μέρες ή θα το ετριβα με ενα 180 ίσως και 120 πρώτα και μετά θα το ξαναπερνουσα με το δεύτερο βερνικι .

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Με διαλυτικό δεν θα πετύχεις τίποτα , τα εμποτισμου δεν αφαιρούνται με διαλυτικό .

Ευχαριστώ. Θα τα αφήσω λίγες μέρες στον ήλιο και αναλόγως των αποτελεσμάτων θα αποφασίσω. Απλά σκεφτόμουν αν τα τρίψω τελικά, να τα περάσω με το συντηρητικό εμπότισμού (φοβάμαι μήπως αν τα περάσω με το βερνίκι, καταλήξω πάλι στο να μην στεγνώνει).

Η ίδια απόχρωση ειναι και τα δυο ;
Δεν φταίνε τα βερνικια , η διαδικασία και ο συνδυασμός των δυο βερνικιων .
Ακου τι φαντάζομαι ότι εγινε χωρίς να έχω πλήρη εικόνα . Περασες το πρώτο βερνικι σε πολυ λεια επιφάνεια και το βερνικι δεν είχε και τον καλύτερο εμποτισμό δημιουργώντας ενα αδιαβροχο φιλμ . Φανταζομαι αν ειναι και αχρωμο σε αρκετη ποσοτητα και χωρίς να "μαζέψεις" τα πολλα με ενα πανί . Μετα περασες το δεύτερο βερνικι (εμποτισμου και αυτό) αλλα έμεινε στην επιφάνεια , δεν ειχε την δυνατοτητα να εισχωρησει στο ξυλο και δεν στεγνωνει .

Η ίδια απόχρωση ειναι και τα δυο ;
Δεν φταίνε τα βερνικια , η διαδικασία και ο συνδυασμός των δυο βερνικιων .
Ακου τι φαντάζομαι ότι εγινε χωρίς να έχω πλήρη εικόνα . Περασες το πρώτο βερνικι σε πολυ λεια επιφάνεια και το βερνικι δεν είχε και τον καλύτερο εμποτισμό δημιουργώντας ενα αδιαβροχο φιλμ . Φανταζομαι αν ειναι και αχρωμο σε αρκετη ποσοτητα και χωρίς να "μαζέψεις" τα πολλα με ενα πανί . Μετα περασες το δεύτερο βερνικι (εμποτισμου και αυτό) αλλα έμεινε στην επιφάνεια , δεν ειχε την δυνατοτητα να εισχωρησει στο ξυλο και δεν στεγνωνει .

Είναι και τα δύο ίδια απόχρωση. Βασικά δεν πρόσεξα καν ότι το δεύτερο κουτί που πήρα ήταν βερνίκι και όχι συντηρητικό όπως το πρώτο. Το συντηρητικό έγραφε στο κουτί ότι για να περαστεί με χρώμα ή βερνίκι πρέπει να περάσουν από 5 έως 8 ημέρες (ενώ για να περαστεί με το ίδιο συντηρητικό αρκούσαν 24 ώρες) οπότε μάλλον αυτό μαζί με το ότι το είχα τρίψει ...εξαντλητικά, προκάλεσαν την ...καταστροφή.

Από παλιό μάστορα πήρα τη συμβουλή για ξύλινες κατασκευές σε εξωτερικό χώρο να μην βάζω βερνίκι, γιατί αυτό σίγουρα θα ξεφλουδίσει και γενικά θα χαλάσει η όψη του ξύλου, αλλά να τα περάσω με πετρέλαιο. Πρέπει να παραδεχθώ ότι έχει έπιπλα αυλής που τα συντηρεί έτσι και είναι σε άριστη κατάσταση...
Το έχει χρησιμοποιήσει κάνεις άλλος το πετρέλαιο για αυτό το λόγο;

Παιδιά έχω να κάνω ερωτήσεις:Φτιάχνω ένα μπαούλο (περίπου) απο κόντρα πλακέ θαλάσσης,μόλις τελείωσα με τα τριψήματα και έρχεται η ώρα για το βάψιμο.Θέλω να το κάνω wege ματ για να ταιριάζει με τα υπόλοιπα έπιπλα του χώρου,για το μπάνιο προορίζεται.Τι χρώμα να χρησιμοποιήσω;Μου είπαν πως με πολλά χέρια παλίσσανδρο θα βγάλω το χρώμα που θέλω,αλλά εγώ εμπιστεύομαι τη δική σας γνώμη..Επίσης,δεν έκοψα φάλτσο,καθώς ούτε τα εργαλεία έχω ούτε τη γνώση σύνδεσης φάλτσου,συνεπώς στα πλάγια της κατασκευής καθώς και στο καπάκι φαίνεται το σόκορο.Μπορώ να το βάψω με τον ίδιο τρόπο ωστε να μη φαίνονται οι στρώσεις του κόντρα πλακέ;Ευχαριστώ θερμά!

Σύντροφοι γειά σας.
Χρόνια στο forum, καθημερινός αναγνώστης, πολλαπλά ωφελημένος και σας ευχαριστώ, αλλά ελαχιστογραφότατος....
Ας παρουσιάσω και εγώ την τελευταία σχετικά μεγάλη κατασκευή μου, καναπές κήπου.

Μάλλον δεν ξέρω να ανεβάζω εικόνες ... μια βοήθεια

Σύντροφοι γειά σας.
Χρόνια στο forum, καθημερινός αναγνώστης, πολλαπλά ωφελημένος και σας ευχαριστώ, αλλά ελαχιστογραφότατος....
Ας παρουσιάσω και εγώ την τελευταία σχετικά μεγάλη κατασκευή μου, καναπές κήπου.

???

Μια βοήθεια στο ανέβασμα εικόνων, τώρα που λέω να αρχίσω ... ευχαριστώ !

Re: Απάντηση: Re: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Πήγαινε advanced και πατά στο κουμπάκι που έχει ένα συνδετηρα και από εκεί κανείς upload την φώτο που έχεις στο pc σου Δυστυχώς από το tablet δεν έχω αυτήν την πολυτέλεια, για να βλέπω και για να σου πω ακριβώς τις κινησεις

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύ

Σε αυχαριστώ πάρα πολύ.