Kατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Απάντηση: Re: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Ευχαριστώ Eleeine (Δημήτρη)

Παναγιώτη μου αρέσουν πάρα πολύ ρε συ. Εξαιρετική δουλειά μπράβο και ναι προτιμάω το αυστηρό ύφος όπως είπες αχαχαχαχαχαχ

Ένα γυναικείο σχόλιο και μάλιστα από μαστόρισσα, τούς δίνει μεγαλύτερη αξία. Ευχαριστώ Αγάπη.

Καποιος ειχε φτιαξει ενα πολυ ωραιο παγκακι με μεγαλα ξυλα. Ψαχνω αλλα δεν μπορω να το βρω,
Μπορει να βοηθησει καποιος? ισως ειναι σε αλλο θεμα, δε ξερω.

ΥΣ πολλα μελη εχουν καιρο να γραψουν.

Ενα με μαςιφ χοντρη ξυλεια. Σε μια αυλη με πλακακια το ειχε φτιαξει, μαζι ασορτι με ενα τραπεζι αναλογου υφους. Ο σκελετος τυπου Χ ενα χρωμα και τα ξυλα πλατης και πωπου σε σκουρο.

Σήμερα τελείωσα τη βάση για την πλάνη-ξεχονδριστήρα! Ενώ στην αρχή άρχισα να κάνω κάτι απλό, στην πορεία άλλαξα γνώμη και μιας και είχα περίσσεια υλικά πρόσθεσα και συρτάρια (γιατί ο αποθηκευτικός χώρος ποτέ δεν είναι αρκετός) και μετά την έντυσα κιόλας...

uploadfromtaptalk1454276365205.jpg
20160131_172259.jpg
20160131_173905.jpg
20160131_184820.jpg
20160131_203832.jpg

Τα χερούλια στο πλάι τα έβαλα για ευκολότερη μετακίνηση και έκανα και "ποτηράκια" στις βάσεις του μηχανήματος για να μην υπάρχει περίπτωση να κουνηθεί!

20160131_213040.jpg

Και εδώ τελειωμένο...

20160131_213051.jpg
20160131_213120.jpg

Έχει πάρει πλέον τη θέση του χωρίς να μου πιάνει χώρο και οταν το χρειάζομαι το τραβάω εκεί που θέλω...

20160131_213529.jpg
20160131_213452.jpg

Μια ερώτηση μόνο! Λέω να το βάψω με άχρωμο vivexyl, επειδή η επένδυση είναι ή MDF ή HDF (δεν τα ξεχωρίζω αυτά και μου τα έδωσε φίλος πολλά κομμάτια μπερδεμένα) θα έχει κάποιο θέμα; Κάνει να βαφεί;

Πολύ καλή και γεροδεμένη βάση.
Θα μπορούσε να αποφύγεις βέβαια κάποια ξύλα αν χρησιμοποιούσες μισοχαρακτές συνδέσεις.
Για βάψιμο μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο άχρωμο λάδι λογικά και το vivexyl όμως.

Μια χαρα στοιβαρη η βαση Γιάννη . Προσωπικα λόγο άλλης φυλοσοφιας και οπτικής θα εφτιαχνα μια κατασκευη πιο σταθερή (τα απεχθανομαι τα ροδακια πομολακια κλπ σε βάσεις για εργαλεια που ασκούνται δυνάμεις) .
Για το βάψιμο θα πρέπει να ασταρωσεις πρώτα , οτιδήποτε άλλο χρησιμοποιήσεις μονο (βερνικια,λάδια,λουστρους) απλα θα χαλάσουν το MDF .

Πολύ ωραία βάση. Ό,τι σκεφτόμουν τι βάση να κάνω και εγώ για την πλάνη-ξεχονδριστήρα που περιμένω. Μπράβο για την ιδέα και την κατασκευή σου. Πες μου για την προσαρμογή της σκούπας τι έβαλες και αν τη δοκίμασες. Το προλαβαίνει το πριονίδι ή μπουκώνει.

Ευχαριστώ παιδιά. .. όντος θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω λιγότερα ξύλα αλλα άλλο είχα στο μυαλό όταν άρχισα και σε άλλο κατέληξα!!

Όταν το περάσω αστάρι μετά το βάφω κανονικά με vivexyl π.χ. η θέλει κάτι ιδιαιτερο;

Παναγιώτη τη σκούπα την προσάρμοσα με συστολές αποχέτευσης! Δεν θυμάμαι νούμερα όμως! Νομίζω απο φ75 που είναι το μηχάνημα σε φ32 που είναι η σκούπα! Δεν μπούκωσε καθόλου όσο πλανισω 15cm σανίδια...
uploadfromtaptalk1454282102000.jpg
uploadfromtaptalk1454282124793.jpg

Παναγιώτη τη σκούπα την προσάρμοσα με συστολές αποχέτευσης! Δεν θυμάμαι νούμερα όμως! Νομίζω απο φ75 που είναι το μηχάνημα σε φ32 που είναι η σκούπα! Δεν μπούκωσε καθόλου όσο πλανισω 15cm σανίδια...

Ευχαριστώ Γιάννη, κάτι τέτοιο σκεφτόμουν και εγώ αλλά φοβάμαι μην μπουκώνει. Πάντως έχω και το κυκλωνικο για να πηγαίνει όσο το δυνατόν λιγότερο πριονίδι στην σκούπα.

Γιάννη τι βερνικι ειναι το Vivexyl ; Εμποτισμου ; Νερού ; Διαλυτη ; Λουστρος ; Πολυουρεθανης ;

http://www.vivechrom.gr/products/vivexyl

Γιάννη αν το ασταρώσεις δηλ. βελατούρα τι να το κάνεις το βερνίκι μετά ??? Μετά την βελατούρα πάει λαδομπογιά,δεν φαίνονται νερά ξύλου για να βάλεις βερνίκι.
Αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να βάφονται οι βάσεις -ντουλαπια εργαλείων. Δεν είναι έπιπλα για το σπίτι.

Όσο το ξύλο που χρησιμοποιείς είναι στεγνό δεν θα έχει θέμα η σκούπα.Άπαξ και είναι υγρό όμως θα αρχίσει να μπουκώνει.
Σε εμένα το μέρος έχει υγρασία, και όποτε πλανίζω μπουκώνει ο συλλέκτης...