Kατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Καλα αυτα που λετε για το mdf, αλλα εγω εχω σπιπλο μπανιου απο mdf βαμενο με διαφανο βερνικι εδω και αρκετα χρονια και δεν εχει κανενα προβλημα!

Ωραία βάση...
Γιάννη μπράβο, κι όπως είπαν και τα παιδιά, ο αποθηκευτικός χώρος ποτέ δεν φτάνει.

Γιάννη πολύ καλή κατασκευή και φαίνεται γερή. Εγώ θα το πέρναγα βελατούρα και μετά χρώμα (ό,τι θες) ή βερνίκι θαλάσσης για να μην έχεις πρόβλημα και να φαίνεται και το mdf, όχι πως έχει και καμιά ομορφιά το συγκεκριμένο υλικό.

Δεν ξέρω... με προβλημάτισε και μπορεί να το αφήσω έτσι άβαφο!! Δεν θα ειναι εκτεθημενο έτσι και αλλιώς! Με τα χρώματα ξύλου δεν τα έχω και πολύ καλά! Η βελατούρα τι ακριβώς ειναι;

Γιάννη σου είπα και πρίν... άστο όπως είναι μια χαρά είναι ... όσο λιγότερα βερνίκια αναπνέεις ..τόσο καλύτερα είναι.

Αν θελουμε να ενωσουμε δυο καδρονια με μισοχαρακτες το ξερω.
Αν θελουμε να ενωσουμε τρια καδρονια με παρομοιο τροπο πως μπορει να γινει?
Τοσο σε γωνια οσο και σε διασταυρωση χωρις να αλλαξουμε επιπεδο? γινετε?

Γίνεται Νεκ , έχω φτιάξει ενα τριποδο τραπεζάκι με τρεις κόντρες όπως το λες .
Θα προσπαθήσω να σου ανεβασω φωτο και στοιχεία μετα .

Απάντηση: Re: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Γίνεται Νεκ , έχω φτιάξει ενα τριποδο τραπεζάκι με τρεις κόντρες όπως το λες .
Θα προσπαθήσω να σου ανεβασω φωτο και στοιχεία μετα .

Περιμενω να δω Ηλια.
Εγω αυτο που θελω να κανω ειναι μια βαση παγκου.
Αναφερομαι δηλαδη στη μια γωνια του που εχουμε ενα ποδι και δυο οριζοντια που πανε στις δυο πλευρες.
Ολα με το ιδιο τυπο ξυλου/καδρονιου.
Δεν θελω να βαλω βιδες.
Θελω να ειναι σαν ενας τελειος κυβος ας που εξωτερικα οι ακμες του.
Νομιζω εγινα κατανοητος.
Και τα ξυλα θα ειναι ταπεινα 6χ4. Οχι ποιο μεγαλα που εχουν περιθωρια για εγκοπες και ιστοριες.

Re: Απάντηση: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Αν κατάλαβα αυτό που εννοείς θα το δεις το βράδυ στην προέκταση του πάγκου που ετοιμάζω.

Αν έχεις 2 κομμάτια ίδιου πάχους τότε κάνεις αυτό:
Βλέπεις τι θες να φτιάξεις και βρίσκεις το κέντρο του ξύλου. Ρυθμίζεις το βάθος κοπής στο μισό και κόβεις και τα 2 κομμάτια στην θέση που θες.
Ενώνεις με κόλλα και καβίλιες, καρφιά ή βίδες και προχωράς.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Αν κατάλαβα αυτό που εννοείς θα το δεις το βράδυ στην προέκταση του πάγκου που ετοιμάζω.

Αν έχεις 2 κομμάτια ίδιου πάχους τότε κάνεις αυτό:
Βλέπεις τι θες να φτιάξεις και βρίσκεις το κέντρο του ξύλου. Ρυθμίζεις το βάθος κοπής στο μισό και κόβεις και τα 2 κομμάτια στην θέση που θες.
Ενώνεις με κόλλα και καβίλιες, καρφιά ή βίδες και προχωράς.

Αν εχεις 3 κομματια?
Αυτο ζηταω...

Re: Απάντηση: Re: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Περιμενω να δω Ηλια.
Αναφερομαι δηλαδη στη μια γωνια του που εχουμε ενα ποδι και δυο οριζοντια που πανε στις δυο πλευρες.
Δεν θελω να βαλω βιδες.
Νομιζω εγινα κατανοητος.
Και τα ξυλα θα ειναι ταπεινα 6χ4. Οχι ποιο μεγαλα που εχουν περιθωρια για εγκοπες και ιστοριες.

Επειδή απάντησες κιόλας και δεν το είδα.

Και εγώ σκεφτόμουν να κάνω κάτι τέτοιο στον πάγκο που ετοιμάζω αλλά φοβάμαι ότι το ξύλο αδυνατίζει πολύ σε εκείνο σημειό και το απέφυγα.

Ωστόσο αν θες να δοκιμάσεις κάνε το εξής:

Βρες το κέντρο, κόψε μέχρι την μέση (να προσέξεις τις 4άρες και τις 6άρες πλευρές) τα 2 δοκάρια. Μετά στο πόδι, θα χαράξεις από 2 πλευρές (σε σχήμα Γ φαντάμαι ότι το θες). Θα πρέπει να είναι πολύ καλές όμως οι ενώσεις σου γιατί το παραμικρό κενό ειδικά σε αυτόν τον τύπο της ένωσης θα σου βγάλει θέμα.
Εγώ σε αυτό που ετοιμάζω σε μερικές έχω λίγο κενό αλλά επειδή τα ξύλα είναι σχετικά μεγάλα δεν υπάρχει σοβαρό θέμα και δεν είναι και έπιπλο, οπότε εσύ πρόσεχε.

upload img

Αν κατάλαβα καλα αυτο θέλεις να κανεις . Δυστυχώς η διάσταση των 6x4 θα αδυνατισει πολυ την ενωση . Φαντασου ότι στην εσοχη θα έχεις 2x4 ψαχνό καδρονιου και στις επαφές κολλησης στην καλύτερη 4x6 επιφάνεια . Οι "κόντρες" της ενωσης στην εσοχη θα ειναι οι ταπεινες 2x4 επιφάνειες .

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Στην αρχή νόμιζα ότι ήθελες να κανεις αυτο , αυτο έχω κανει σε παραπλησιες διαστάσεις καδρονιου . Το συγκεκριμένη ειναι πολυ δυνατη ενωση .

upload images

image sharing sites
Οχι δεν θελω να κανω αυτο.

Οπως προειπατε θα αδυνατησει η ενωση, το φανταστηκα και γω. Θα το σκεφτω ψαχνοντας να δω τι θα κανω. Μιας και ουτε σε σχεδιο εχω καταληξει ακομα.
Θελω ενα παγκο 120χ60 που θα συνδιαζει συρταρια, ραφι, θεση για κουτι-α για περισσευματα και ισως και εσοχη να μπαινει ενα σκαμπο απο κατω.
Πανω σε αυτον θα γινονται διαφορες εργασιες, αλλα θα μπορει να δεχθει ολα τα jigs που εχω φτιαξει για εργαλεια, οπως πχ του ταινιολειαντηρα, τη μορσα, προθαφαιρουμενα εργαλεια, οπως διδυμος τροχος και ισως καποιο τριβειο στο μελλον. Αυτα θα αποθηκευονται απο κατω στο ραφι.
Επισης θα ειναι ready για μεγγενη μαραγκου σε καποια γωνια.
Φυσικα αυτοκινουμενος και ισως με παραπετο για διπλασιασμο επιφανειας.

Πολλα ζηταω?
:flipout:

Απάντηση: Re: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Περιμενω να δω Ηλια.
Δεν θελω να βαλω βιδες.
Νομιζω εγινα κατανοητος.

ΣÎΒ₯ΓŽΒΓŽβ€ΓŽβ€’ΓŽΒ£ΓŽβ€”_ΓŽβ€˜ΓŽΕ‘ΓŽΕ“ΓŽΒ©ΓŽΒ.png

Παιδιά, για πάγκο πολύ χρήσιμο είναι αυτό το βίντεο. Είναι απλός, επιπλαδικος (χωρίς βίδες κλπ) και περιέχει τρεις τύπους βασικών συνδέσμων. Κ ακριβώς να μην το ακολουθήσει κανείς, έχει πολλές ιδέες να πάρει. Εγώ τον πάγκο μου, έτσι τον έφτιαξα. https://youtu.be/ZXEvRoW8lY8