Kατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Καλορίζικο Παναγιώτη. Πολύ όμορφες και οι τελευταίες πινελιές που του έβαλες και δέσανε με το χρώμα του βερνικιού :)

Αλλά βρε συ βάλε και 2-3 φωτογραφίες ακόμα. Μία ίσον καμία :p

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Παιδια γραφω βιαστικα γιατι δουλευω,θα δω τις ομορφιες σας μετα με την ησυχια μου!Για αλλο μπηκα:Αν καποιος απο εσας εχει την ευγενη καλοσυνη να μου υποδειξει σχεδια για καβα κρασιων (ραφια) θα ημουν ευγνωμων!Ευχαριστω!

Νίκο είχα κρατήσει σε Bookmark αυτό εδώ για να το φτιάξω σε κάποια φάση, αν και κάτι μου λέει ότι δε θες τέτοιο στυλ

https://wilkerdos.com/wp-content/uploads/2015/12/Wine-Rack-Plans.pdf

Και αυτό πάντως δείχνει όμορφο

https://www.youtube.com/watch?v=k2es36an8Cc

Και αν κάποιος θέλει να κάνει δωράκι

http://rackpack.eu/boxes/rackpack-original/

Αγαπη πολυ ομορφο,αλλα οπως σωστα καταλαβες δεν ψαχνω κατι τετοιο..Θελω να φτιαξω μια καβα για την ταβερνα της κυριας μου,περιπου 50 φιαλων,ισως και περισσοτερων,η οποια θα στεκεται στο πατωμα και θα ακουμπα με την πλατη σε τοιχο,μεγαλο πραμα δηλαδη.
Παναγιωτη ζωγραφισες παλι!

Κάτι τέτοιο τότε να το παραμετροποιήσεις όπως θες;
Βάλε ένα πρόγραμμα στον υπολογιστή σου όπως το Sketchup και κατέβασε κάποια απο τα έτοιμα που έχει να πάρεις ιδεες και διαστάσεις

IgeeHRf.png

AtEZRPW.png

Καλορίζικο Παναγιώτη. Πολύ όμορφες και οι τελευταίες πινελιές που του έβαλες και δέσανε με το χρώμα του βερνικιού :)

Αλλά βρε συ βάλε και 2-3 φωτογραφίες ακόμα. Μία ίσον καμία :p

Νίκο είχα κρατήσει σε Bookmark αυτό εδώ για να το φτιάξω σε κάποια φάση, αν και κάτι μου λέει ότι δε θες τέτοιο στυλ

https://wilkerdos.com/wp-content/uploads/2015/12/Wine-Rack-Plans.pdf

Και αυτό πάντως δείχνει όμορφο

https://www.youtube.com/watch?v=k2es36an8Cc

Και αν κάποιος θέλει να κάνει δωράκι

http://rackpack.eu/boxes/rackpack-original/

Αγάπη πολύ όμορφο αλλά που θα βρούμε τόσο μεγάλο ποτηροτρύπανο?
Εκτός βέβαια και αν η τρύπα γίνει με ρούτερ...

Τα ποτήρια εννοείς; Εχω αρκετά μετάλλου μιας και ασχολούμαι όπως έχω ξαναπει πιο πολύ με αλουμίνιο παρά με ξύλο. Οπότε ο εξοπλισμός μου για μέταλλα ειναι μπόλικος.
τώρα εξοπλίζομαι με μερικά κομματια ειδικά για ξύλο. Οχι ότι τα ποτήρια που έχω πχ για αλουμίνιο δε θα κόψουν ξυλο με ευκολία. ισα ισα :)

Απάντηση: Re: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Παιδια γραφω βιαστικα γιατι δουλευω,θα δω τις ομορφιες σας μετα με την ησυχια μου!Για αλλο μπηκα:Αν καποιος απο εσας εχει την ευγενη καλοσυνη να μου υποδειξει σχεδια για καβα κρασιων (ραφια) θα ημουν ευγνωμων!Ευχαριστω!

Ευχαριστώ Νίκο, μπορείς να κάνεις κάτι τέτοιο σε μεγάλη κλίμακα
η κάτι με κεκλιμένα ράφια και εγκοπές για τον λαιμό όπως αυτή
ή δες και αυτή με οδηγίες κατασκευής.

Ευχαριστώ Αγάπη.

Last edited:
Τα ποτήρια εννοείς; Εχω αρκετά μετάλλου μιας και ασχολούμαι όπως έχω ξαναπει πιο πολύ με αλουμίνιο παρά με ξύλο. Οπότε ο εξοπλισμός μου για μέταλλα ειναι μπόλικος.
τώρα εξοπλίζομαι με μερικά κομματια ειδικά για ξύλο. Οχι ότι τα ποτήρια που έχω πχ για αλουμίνιο δε θα κόψουν ξυλο με ευκολία. ισα ισα :)

Σίγουρα.
Θα δω αύριο σε έναν φίλο που έχει μαγαζί με χρώματα γιατί κάτι σαν να πήρε το μάτι μου προχθές. ;)

Δημήτρη, εγώ πειραματικά πέρασα OSB με λινέλαιο και το ρούφηξε μια χαρά και μάλιστα γρήγορα.
Νομίζω ότι ο Μιχάλης (Χιώτης) είχε πει ότι συμπεριφέρεται καλά και με βερνίκι πολυουρεθάνης.
Ευχαριστω Νικο αλλα ειναι πολυ παλια αναστηση, τελικα περασα βελατουρα και βερνικοχρωμα, με πολυ λιγο σκληρυντη μεσα.

Αγάπη πολύ όμορφο αλλά που θα βρούμε τόσο μεγάλο ποτηροτρύπανο?
Εκτός βέβαια και αν η τρύπα γίνει με ρούτερ...

Κοιτα το βοσκή (Bosch) Sagekranz-Set (το a στο sagen umlaut) 2 609 255 634. Διαστασεις 46 / 53 / 60 / 67 / 74 / 81mm. Αυτο εχω εγω.

Ευχαριστω Νικο αλλα ειναι πολυ παλια αναστηση, τελικα περασα βελατουρα και βερνικοχρωμα, με πολυ λιγο σκληρυντη μεσα.

Κοιτα το βοσκή (Bosch) Sagekranz-Set (το a στο sagen umlaut) 2 609 255 634. Διαστασεις 46 / 53 / 60 / 67 / 74 / 81mm. Αυτο εχω εγω.

Δημήτρη εγώ χθες έβαψα ένα κομμάτι OSB με βερνικόχρωμα 2 σε 1 (Αστάρι και χρώμα) και εκεί συμπεριφέρθηκε πολύ καλά!

Θα πάω σήμερα στο χρωματοπωλείο να δω. Ευχαριστώ!

Δημήτρη εγώ χθες έβαψα ένα κομμάτι OSB με βερνικόχρωμα 2 σε 1 (Αστάρι και χρώμα) και εκεί συμπεριφέρθηκε πολύ καλά!

Θα πάω σήμερα στο χρωματοπωλείο να δω. Ευχαριστώ!
Νίκο το osb που εβαψες με τον τρόπο αυτό, φαίνεται ότι είναι osb; Ή κρυφτηκαν τα "ξύλα" του; Μπορείς να ανεβάσεις φώτο; Γιατί το γραφείο που έφτιαξα για το μαγαζί της φίλης, είναι ντυμένο με osb και της είπα ότι μπορει να το βάψει χωρίς να χάσει την όψη του. Ισχύει; Χρήστος

Νίκο το osb που εβαψες με τον τρόπο αυτό, φαίνεται ότι είναι osb; Ή κρυφτηκαν τα "ξύλα" του; Μπορείς να ανεβάσεις φώτο; Γιατί το γραφείο που έφτιαξα για το μαγαζί της φίλης, είναι ντυμένο με osb και της είπα ότι μπορει να το βάψει χωρίς να χάσει την όψη του. Ισχύει; Χρήστος

Χρήστο, δεν το έχω μπροστά μου τώρα δυστυχώς.
Επειδή έγινε μαύρο δεν πολυφαίνεται από μακρυά αλλά στην υφή δεν άλλαξε και πολύ.
Αν το βάψεις σε ανοιχτά χρώματα όμως σίγουρα θα κάνει και από μακρυά μπαμ ότι είναι Osb.
Επίσης δεν έχασε και στην υφή του και αυτό είναι θετικό.

Απλά καλό θα είναι για αντοχή στον χρόνο να χρησιμοποιήσει χρώμα 2 σε 1 (Αστάρι και μπογιά) είτε 1 χέρι βελατούρα και 1 λαδομπογιά.

Καρέκλα Viking.

Είναι η πρώτη οπότε δεν είναι τέλεια αλλά εξυπηρετεί τον σκοπό της.
Από μασίφ ξύλο Ιρόκο το οποίο βρήκα σε ξυλαποθήκη σε τιμή χώμα.

Διαδικασία κατασκευής: Πλάνισμα - Ξεχόνδρισμα, τρίψιμο με γυαλόχαρτα (40 - 60 - 80 - 120 - 180 - 240 - 500 - 1000 - 2000), κόψιμο σε κομμάτια 1.1 και 0.9 μέτρων, διαμόρφωση μόρσων στο παγκοπρίονο και με χρήση σέγας (καλά αλλά όχι πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα) και τέλος φινίρισμα με 1 χέρι βρασμένο λινέλαιο.

Η Βερσίον 2 θα έχει σίγουρα διαφορετικά μόρσα κομμένα υπό γωνία), και θα είναι λίγο μεγαλύτερου πλάτους.

Γενικά παρόλο που φαίνεται μικροκαμωμένη είναι πολύ άνετη καρέκλα (εργονομικό design με στήριξη της σπονδυλικής στήλης).
Φυσικά από αντοχή δεν το συζητάμε, καθώς το Ιρόκο είναι σκληρό ξύλο και πολύ ανθεκτικό από την φύση του σε προσβολές εντόμων, υγρασία κλπ.