Kατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Σωτήρη πολύ ωραίο και πολύ στιβαρό τραπέζι. Μπράβο. :SFGSFGSF:
Το χρώμα μου αρέσει πολύ. Επίσης μου αρέσει πολύ η κούρμπα που έκανες στις ακμές τις επιφάνειας.
Προσωπικά την τραβέρσα θα την προτιμούσα πιο χαμηλά, ωλστε να χρησιμεύει και σαν υποπόδιο. Είναι πολύ ξεκούραστο.
Επίσης νομίζω οτι αν στοκάρεις τις βίδες και τρίψεις λίγο περισσότερο τις ακμές θα δείχνει καθαρά επαγγελματική δουλειά.

Ευχαριστώ πολύ Μπάμπη! Η γνώμη σου μετράει πολύ για μένα. αυτό ήταν το πρώτο έργο που έφτιαξα μετά από 6 μήνες διαβάσματος.
το χρώμα είναι μία μίξη με ζελέ της adler (μου είχε απομείνει λίγο) με ζελέ του lidl σε απόχρωση δρυ και βερνικόχρωμα του lidl σε απόχρωση teak, πριν από αυτό περάστηκε με teak oil.

το κουρμπάρισμα έγινε από τον tzoutzi, αλλά πλέον έμαθα να το κάνω και εγώ μόνος μου (είχα ένα φόβο με τον χειρισμό του ρούτερ, αλλά το ξεπέρασα).

αυτό το τρίψιμο είναι το πιο σιχαμένο από όλα....και τόσο απαραίτητο όμως....η αλήθεια είναι ότι βαρέθηκα να τρίψω πάλι σήμερα, έχεις δίκιο για τις ακμές, για τις βίδες σκέφτηκα να τις στοκάρω, και δοκίμασα κιόλας σε μία, αλλά φαινόταν ο στόκος κάτω από το χρώμα και δεν μου άρεσε.

Re: Απάντηση: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Σήμερα περάστηκε και το 2ο χέρι από ένα χαρμάνι ιδιοκατασκευής...γιατί με το teak oil που το είχα περάσει αρχικά δεν μου άρεσε καθόλου το αποτέλεσμα....βγήκε πάρα πολύ ανοιχτό...αύριο θα περαστεί ένα βερνίκι θαλάσσης γυαλιστερό (marelac της vitex) και τέλος από αυτό το τραπέζι.
ευχαριστώ πολύ τον Χρήστο που πέρασε και μου έμαθε να δουλεύω λίγο το ρούτερ...Χρήστο δεν φαίνεται καθόλου η διαφορά στο βάψιμο στο φάγωμα του ρούτερ.

πάντα συντροφιά με τους φίλους μου

το καημένο έχει γίνει μάνα και έμεινε το μισό

Σωτήρη το τελικό αποτελεσμα σε δικαιώνει.
Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση ήταν πολυ καλα και με το τελικό βερνίκι θα ειναι just perfect !
Μάθαμε αμφότεροι οτι συμφέρει να επενδύει κανεις σε ποιοτικά εξαρτήματα εργαλείων (τουλάχιστον)
Ούτε ειχα φανταστεί οτι μπορει να συμβεί κατι τέτοιο.
Πάρε Δευτέρα τις ρόδες και μιλάμε.

Sent from my iPad using Tapatalk

αυτό το τρίψιμο είναι το πιο σιχαμένο από όλα....και τόσο απαραίτητο όμως....η αλήθεια είναι ότι βαρέθηκα να τρίψω πάλι σήμερα, έχεις δίκιο για τις ακμές, για τις βίδες σκέφτηκα να τις στοκάρω, και δοκίμασα κιόλας σε μία, αλλά φαινόταν ο στόκος κάτω από το χρώμα και δεν μου άρεσε.

Μήπως έχεις λάθος στόκο; Υπάρχουν 5-6 διαφορετικά χρώματα, παίρνεις κάποιον που ταιριάζει. Κι αν τον αναμείξεις και με λίγο πριονίδι απ´ το ίδιο ξύλο θα είναι σχεδόν αόρατος. Αλλά και να φαίνεται λίγο δεν πειράζει, ίσα-ίσα δείχνει πιο "μαστόρικο".
Τώρα για το τρίψιμο, λόγω του αισθητικού αποτελέσματος που προσφέρει, εμένα είναι η αδυναμία μου. Κανόνισε ουζάκι με το Χρήστο και θα στο τρίψω εγώ σε χρόνο dt. :flipout:

Re: Απάντηση: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Μήπως έχεις λάθος στόκο; Υπάρχουν 5-6 διαφορετικά χρώματα, παίρνεις κάποιον που ταιριάζει. Κι αν τον αναμείξεις και με λίγο πριονίδι απ´ το ίδιο ξύλο θα είναι σχεδόν αόρατος. Αλλά και να φαίνεται λίγο δεν πειράζει, ίσα-ίσα δείχνει πιο "μαστόρικο".
Τώρα για το τρίψιμο, λόγω του αισθητικού αποτελέσματος που προσφέρει, εμένα είναι η αδυναμία μου. Κανόνισε ουζάκι με το Χρήστο και θα στο τρίψω εγώ σε χρόνο dt. :flipout:

Μ αρεσει ρε Μπάμπη ο τρόπος που σκέφτεσαι.
Οι άλλοι μαλώνουν, διαγράφονται κλπ. κι εσυ κανονίζεις ουζάκια
Έτσι πρέπει να ειναι οι παρέες.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Μ αρεσει ρε Μπάμπη ο τρόπος που σκέφτεσαι.
Οι άλλοι μαλώνουν, διαγράφονται κλπ. κι εσυ κανονίζεις ουζάκια
Έτσι πρέπει να ειναι οι παρέες.

Χρήστο, ξέρεις πόσο καιρό είμαι εδώ μέσα; Ξέρεις τι έχω δεί εδώ μέσα;
Είχα την τιμή να είμαι ο πρώτος Γ.Δ. αυτού του forum κι όλα αυτά, και πολύ χειρότερα, τα έχω φάει με το κουτάλι...
Χρόνια τώρα.
Εγώ εδώ μέσα μπαίνω για να ξεσκάσω, όχι για να σκάσω. Εδώ είναι το καφενείο μου, το γουσταρηλίκι μου.
Καταλαβαίνεις φαντάζομαι τι θέλω να πώ.

όποτε θέλετε να περάσετε είστε καλοδεχούμενοι...και όχι για τρίψιμο, αλλά για εγκαίνια του τραπεζιού.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύ

Χρήστο, ξέρεις πόσο καιρό είμαι εδώ μέσα; Ξέρεις τι έχω δεί εδώ μέσα;
Είχα την τιμή να είμαι ο πρώτος Γ.Δ. αυτού του forum κι όλα αυτά, και πολύ χειρότερα, τα έχω φάει με το κουτάλι...
Χρόνια τώρα.
Εγώ εδώ μέσα μπαίνω για να ξεσκάσω, όχι για να σκάσω. Εδώ είναι το καφενείο μου, το γουσταρηλίκι μου.
Καταλαβαίνεις φαντάζομαι τι θέλω να πώ.

100% γι αυτο και δεν σχολιάζω τα τεκταινόμενα

και έτσι είναι έτοιμο και με το βερνίκι για γυαλάδα (το γυάλισμα που φαίνεται προς τα πάνω είναι παντού σε όλο το τραπέζι)....ειλικρινά δεν το περίμενα να γυαλίσει τόσο με το βερνίκι θαλάσσης...φαντάζομαι πόσο περισσότερο γυαλιστερό θα ήταν εάν έβαζα βερνίκι πολυουρεθάνης 2 συστατικών (αλλά το φοβήθηκα να το περάσω από θέμα τεχνικής).

από θέμα αντοχής το δοκίμασα με το βάρος μου.....110 κιλά τα σήκωσε...

πάμε για τα επόμενα τώρα...

Να παρουσιάσω και εγώ στην παρέα την παπουτσοθήκη που έφτιαξα για τη μάνα,με παίδεψε αρκετά καθώς φτιάχτηκε εξ'ολοκλήρου απο τάβλες ελάτης που συνδέθηκαν με καβίλιες-μπισκότα.Εννοείται πως έχει ατέλειες,ειδικά οι μεντεσέδες μέτρου μου έβγαλαν την ψυχή,δεν τους συνιστώ.Διαστάσεις 120cmX110cm,θα τοποθετηθούν ράφια μελαμίνης,δεν την πάλευα να τα φτιάξω και αυτά!Εκλιπαρώ την επιείκιά σας..

Attachments

• IMG_20160729_145101.jpg
    IMG_20160729_145101.jpg
    230.3 KB · Views: 173
  • IMG_20160729_145115.jpg
    IMG_20160729_145115.jpg
    228.7 KB · Views: 173
  • IMG_20160729_145130.jpg
    IMG_20160729_145130.jpg
    229.4 KB · Views: 169
  • IMG_20160729_145150.jpg
    IMG_20160729_145150.jpg
    239.1 KB · Views: 174
  • IMG_20160729_145500.jpg
    IMG_20160729_145500.jpg
    235.5 KB · Views: 175
  • IMG_20160729_145627.jpg
    IMG_20160729_145627.jpg
    228.2 KB · Views: 175
Βρε Νικο το συζητας? Ποια επιεικια?
Φτιαχνεις κατι με κοπο, με τα χερια σου και βγαινει κατι ομορφο, σωστο και πρακτικο, με τα κολπακια του και τα σχεδιακια του, τι αλλο θελει ενας απο μας? Συγχαρητηρια φιλε.
Μονο βαλε τα ραφια αφου το κουβαλησεις εκει που θα το τοποθετησεις γιατι οντως φαινεται ασηκωτο :))

Τα πομολακια ισως πηγαιναν καλυτερα μαυρα η μπρουτζινα :))

εμένα πάντως μ´αρέσει πολύ, και το φινίρισμα που φαίνεται " παλιακό" ή "αντικέ" πως το έκανες?

Ευχαριστώ παιδιά!Μιχάλη για τα πομολάκια το σκέφτομαι και εγώ να τα αλλάξω με μαύρα,θα δω!Σωτήρη το αντικέ προέκυψε λόγω ξυλείας αφ'ενός (πολλοί ρόζοι) και δεύτερου χεριού βερνικιού που το άπλωσα σχεδόν στο καπάκι μετά το πρώτο,μετά απο μισή ώρα για την ακρίβεια.Βοήθησε και το συγκεκριμμένο βερνίκι,που είναι νερού-πολυουραιθάνης και είνα παχύρρευστο..