Kατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Νίκο πολύ καλή βγήκε!! Πάντα όταν κάνουμε κάτι πρώτη φορά ξέρουμε τι πρέπει να αλλάξουμε στη συνέχεια και πως να το κάνουμε και πιο γρήγορα.
Ο εαυτός μας είναι ο πιο αυστηρός κριτής. Αν δεν ήταν δε θα γινόμασταν καλύτεροι!

Αντε με το καλό και στο επόμενο και να το χαρεί η μάνα σου!

Να παρουσιάσω και εγώ στην παρέα την παπουτσοθήκη που έφτιαξα για τη μάνα,με παίδεψε αρκετά καθώς φτιάχτηκε εξ'ολοκλήρου απο τάβλες ελάτης που συνδέθηκαν με καβίλιες-μπισκότα.Εννοείται πως έχει ατέλειες,ειδικά οι μεντεσέδες μέτρου μου έβγαλαν την ψυχή,δεν τους συνιστώ.Διαστάσεις 120cmX110cm,θα τοποθετηθούν ράφια μελαμίνης,δεν την πάλευα να τα φτιάξω και αυτά!Εκλιπαρώ την επιείκιά σας..

Που ωραία Νίκο. Μπράβο.

Sent from my iPhone using Tapatalk

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

και έτσι είναι έτοιμο και με το βερνίκι για γυαλάδα (το γυάλισμα που φαίνεται προς τα πάνω είναι παντού σε όλο το τραπέζι)....ειλικρινά δεν το περίμενα να γυαλίσει τόσο με το βερνίκι θαλάσσης...φαντάζομαι πόσο περισσότερο γυαλιστερό θα ήταν εάν έβαζα βερνίκι πολυουρεθάνης 2 συστατικών (αλλά το φοβήθηκα να το περάσω από θέμα τεχνικής).

από θέμα αντοχής το δοκίμασα με το βάρος μου.....110 κιλά τα σήκωσε...

πάμε για τα επόμενα τώρα...

Μπράβο και πάλι Σωτήρη. Δείχνει πραγματικά πολύ όμορφο. Θα μιλήσουμε.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ωχ το τραπέζι μου ξέφυγε! (καλά έχω χάσει τη μπάλα μέσα σε τόσα Posts που διαβάζω)

Σωτήρη καλορίζικο και καλά τραπέζια πάνω του :D
Το βενίκωμα του δίνει πολύ ωραία όψη και του πάει πολύ το χρώμα μπράβο :)

Νικο πολυ ωραια!! Ανεβασε καμμια φωτο αν εχεις βγαλει με την καβιλιερα εν ωρα δρασης!

Σωτήρη μπράβο, άψογο το τραπέζι... :a0210:

Νικόλα τα σέβη μου... :SFGSFGSF:
Μπορεί να σε παίδεψε αλλά το αποτέλεσμα σε δικαιώνει, μπράβο!
Και πολύ πετυχημένος ο (παλιωτικός) χρωματισμός.

Νικόλα ωραία η παπουτσοθήκη... Μπράβο.!!! Στα σόκορα επάνω έχεις βάλει πηχάκι γύρω γύρω ??
Τα ράφια αν τα βάλεις με κλίση ...μπορεί να πάρει και τρία.
Καλή συνέχεια.

Re: Απάντηση: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

και έτσι είναι έτοιμο και με το βερνίκι για γυαλάδα (το γυάλισμα που φαίνεται προς τα πάνω είναι παντού σε όλο το τραπέζι)....ειλικρινά δεν το περίμενα να γυαλίσει τόσο με το βερνίκι θαλάσσης...φαντάζομαι πόσο περισσότερο γυαλιστερό θα ήταν εάν έβαζα βερνίκι πολυουρεθάνης 2 συστατικών (αλλά το φοβήθηκα να το περάσω από θέμα τεχνικής).

από θέμα αντοχής το δοκίμασα με το βάρος μου.....110 κιλά τα σήκωσε...

πάμε για τα επόμενα τώρα...

Μην ανησυχης για το βαρος, μεχρι να πας φανταρος θα το εχεις παρει σε υψος!!!
Επισης η απλη αναρτηση βαρους δεν ειναι ενδεικτικη της αντοχης. Πρεπει να αναρτησεις ακομα συν 60 (περιπου) κιλα, και να δοκιμασεις τις συδεσεις με απαλες αλλα και δυνατες πλευρικες κινησεις για να εισαι σιγουρος.

Περα απο την αντοχη υλικων, εμενα μου αρεσει. Βερνικι θαλασης υπαρχει και "ματ" και αυτο ειναι που χρησιμοποιησα εγω στο παλλετοτραπεζο μου.

Απάντηση: Re: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Να παρουσιάσω και εγώ στην παρέα την παπουτσοθήκη που έφτιαξα για τη μάνα,με παίδεψε αρκετά καθώς φτιάχτηκε εξ'ολοκλήρου απο τάβλες ελάτης που συνδέθηκαν με καβίλιες-μπισκότα.Εννοείται πως έχει ατέλειες,ειδικά οι μεντεσέδες μέτρου μου έβγαλαν την ψυχή,δεν τους συνιστώ.Διαστάσεις 120cmX110cm,θα τοποθετηθούν ράφια μελαμίνης,δεν την πάλευα να τα φτιάξω και αυτά!Εκλιπαρώ την επιείκιά σας..

Είσαι πάρα πολύ καλός, (.........τσςςςςςς σαν τον Θεοφάνους τον κριτή του X-Factor ακούστηκα :laugh: :rofl:), και παράλληλα πολύ αυστηρός και σκληρός μα τον εαυτό σου. Απλά όπως σου είπαν και άλλοι παραπάνω, άλλαξε του τα πομολάκια, και τότε θα δεις άαααααααααλλο έπιπλο, και θα με θυμηθείς!!!! :a0210:

Δεν γράφω σχεδόν καθόλου αλλά σας διαβάζω καθημερινά και προσπαθώ να μαθαίνω συνεχώς. Αν και δεν είχα όλα τα κατάλληλα εργαλεία ή μηχανήματα, μόλις χτες ολοκλήρωσα δύο φωτιστικά. Την ιδέα την είδα κάπου στο fb αλλά με ξύλινη βάση (για το φωτιστικό οροφής) και όπως το σκεφτόμουν είπα να το κάνω λίγο διαφορετικό. Τελικά πήρε τη μορφή που βλέπετε. Το ένα είναι "ράγα" με 3 σποτάκια led gu10 και το άλλο είναι επιτραπέζιο το οποίο έγινε δώρο σε φίλο. Στο όροφής δυστυχώς το πίεσα λίγο παραπάνω το τσιμέντο την ώρα που το στερέωνα και έσπασε ακριβώς στη μέση αλλά μιας και ήδη έχω το καλούπι και μετακομίζω σε 2 μήνες, θα το ξαναφτιάξω και πιο σωστά (και με ντίζες στο σωστό μήκος). Το ξύλο είναι δοκάρι έλατο πλανισμένο 11χ11 και μήκος 17,5 ενώ το τσιμέντο είναι ταχείας πήξεως ινοπλισμένο. Και μιας και τελικά είχα "παραγγελίες" από άλλους φίλους, τα επόμενα (όταν βρω χρόνο) θα είναι πιο προσεγμένα. Ελπίζω να σας αρέσουν.

S2bTIQ9.jpg

yf2IimY.jpg

eWHbdLh.jpg

psXcfvC.jpg

SPF1TUb.jpg

Δεν γράφω σχεδόν καθόλου αλλά σας διαβάζω καθημερινά και προσπαθώ να μαθαίνω συνεχώς. Αν και δεν είχα όλα τα κατάλληλα εργαλεία ή μηχανήματα, μόλις χτες ολοκλήρωσα δύο φωτιστικά. Την ιδέα την είδα κάπου στο fb αλλά με ξύλινη βάση (για το φωτιστικό οροφής) και όπως το σκεφτόμουν είπα να το κάνω λίγο διαφορετικό. Τελικά πήρε τη μορφή που βλέπετε. Το ένα είναι "ράγα" με 3 σποτάκια led gu10 και το άλλο είναι επιτραπέζιο το οποίο έγινε δώρο σε φίλο. Στο όροφής δυστυχώς το πίεσα λίγο παραπάνω το τσιμέντο την ώρα που το στερέωνα και έσπασε ακριβώς στη μέση αλλά μιας και ήδη έχω το καλούπι και μετακομίζω σε 2 μήνες, θα το ξαναφτιάξω και πιο σωστά (και με ντίζες στο σωστό μήκος). Το ξύλο είναι δοκάρι έλατο πλανισμένο 11χ11 και μήκος 17,5 ενώ το τσιμέντο είναι ταχείας πήξεως ινοπλισμένο. Και μιας και τελικά είχα "παραγγελίες" από άλλους φίλους, τα επόμενα (όταν βρω χρόνο) θα είναι πιο προσεγμένα. Ελπίζω να σας αρέσουν.

S2bTIQ9.jpg

yf2IimY.jpg

eWHbdLh.jpg

psXcfvC.jpg

SPF1TUb.jpg

Τρομερό είναι Στέλιο!
Το τσιμέντο δένει τέλεια με το ξύλο.
Μάλλον θα σε αντιγράψω!

S2bTIQ9.jpg

yf2IimY.jpg

eWHbdLh.jpg

psXcfvC.jpg

SPF1TUb.jpg

Στέλιο ειναι πολυ ωραία !
Μπράβο.

Sent from my iPad using Tapatalk

Ευχαριστώ! Θεώρησα ότι η ξύλινη βάση θα είναι too much και σε μια βόλτα σε ένα από τα γνωστά πολυκαταστήματα είδα το σακί με το συγκεκριμένο τσιμέντο και το χτύπησα. Θεωρώ πως αν είχα περισσότερο χρόνο και υπομονή θα έβγαιναν καλύτερα! Το επόμενο project είναι ένα τραπεζάκι για το σαλόνι 120χ80 εμπνευσμένο απο τις δημιουργίες του Greg Klassen.

rAh7FRY.jpg

Πολύ ωραία τα φωτιστικά σου Στέλιο :worshippy:
Το επιτραπέζιο μου φαίνεται λίγο χαμηλό ή εγώ δεν κατάλαβα την χρήση του.

Σουπερ ειναι το φωτιστικο. Υπαρχει λινκ, βασικα να δω πως προσαρμοσες το σποτ και το ντουι στο ξυλο?