Kατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Re: Απάντηση: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Εντυπωσιακο! Το πρωτο γκολ τη βρηκε πανω!

Φαντασου μπυρονια με μεζεδες εκει!
Χοχλιούς μπουμπουριστούς και αρνάκι με οφτή πατάτα. Τσε ρακή συντεκνε !!!

Στάλθηκε από το SM-A520F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

καλημέρα

Εγω τον τελευταίο καιρό παιδεύομαι με ενα μπαούλο.
Αγορασε η γυναικα μου μια βλακεια (χωρις να το μαθω) 150 ευρω και τσαντίστηκα (μιλαμε για μεγαλη βλακεια)

Ετσι αποφασισα να κανω ενα καλυτερο. Δε ξερω αν είναι ωραίο αλλα είναι καλυτερο απο το αγορασμένο

Η κατασκευή βεβαία είναι περισσότερο απο σιδερο και λιγότερο απο ξυλο (η πολυ δουλεια)

Μενουν καποιες λεπτομερειες και να μπουν να χερουλια, κλειδαριες, αλυσιδα εσωτερικα που να κραταει το καπακι.
Αν εχετε να προτείνετε κατι σε αλυσιδα θα το ηθελα. Δε θελω να βαλω αλυσίδα απο αγκυρα....

Στην τρίτη φωτογραφία έχω προσθεσει τους καμπαράδες (αν λεγονται έτσι, τα καρφιά, για να δείχνει ... παλιο)

Attachments

• 4.jpg
    4.jpg
    155.8 KB · Views: 183
  • 3.jpg
    3.jpg
    88.7 KB · Views: 183
  • 2.jpg
    2.jpg
    89.6 KB · Views: 182
  • 1.jpg
    1.jpg
    102.5 KB · Views: 183
Πολύ όμορφο & το βάψιμο του.

Τα 2 καμπύλα τμήματα (τα ακριανά) πως τα γύρισες - έκοψες - ένωσες ?

Καταπληκτικη δουλεια, πανεμορφο το μπαουλακι, μπραβο Γιωργο!!
Μεγαλο ενδιαφερον θα ειχε βεβαια η διαδικασια της κατασκευης που θα απαντουσε σε ολα τα ερωτηματα και ειναι και η ουσια του νηματος.

Ακριβως
οι καμπυλωμενες γωνιες είναι μονοκομματες που εγιναν εγκοπες για να λυγίζουν. Δείτε στη φωτογραφία.
Μετα τις εγκοπες είδα οτι ήθελε λίγο ακομα φαγωμα, οποτε αφαιρεσα υλικο "τριγωνικα"

Είχα κανει και σχεδιο στον υπολογιστη με λεπτομερειες γωνιες κλπ, αλλα κατα την κατασκευη αυτες οι λεπτομερειες πανε περιπατο....

Μετα επεσε "στοκαρισμα" με την ηλεκτροσυγκόλληση.... :slapface:

Τα ξυλα στο καμπύλο μερος πρεπει να φαγωθουν με καποιο φαλτσο για να ταιριαζουν με τα γειτονικά. Ειχα σκοπο να τα περασω στο δισκοπρίονο με γωνια αλλα τελικα βαρεθηκα και το εκανα με μια πλανη χειρος στο περιπου.

Τα Καρφια εχουν καρφωθεί εκει που δεν εχει βιδες και εχουν κολληθεί με σιλικόνη εκει που υπαρχει βιδα (αφου είχα κρατήσει μονο το κεφάλι)

Για το μονο που δε σας εχω βαλει ακομα φωτογραφία είναι το πως λύγισα τα δυο εσωτερικα καμπυλα τμήματα.
Χωρίς καποιον οδηγο βγαίνανε χαλια. Βρήκα απο ενα θειο που φτιαχνει εκκλησιαστικα μια βαση που βαζουν τα κερια στις εκκλησιες (δε ξερω πως λεγονται) η οποια είναι στρογγυλή και εχει περιπου την επιθυμητη διαμετρο.
Την επιασα στη μεγγενη και πανω σε αυτη λυγισα. Φαινεται περιεργο αλλα ήταν το πιο δυσκολο για μενα μεχρι να βρω τον τροπο.... Ειχα κανει αλλες δυο τρεις προσπαθειες και μου τσακιζαν χωρις τον οδηγο...
Αν βρω φωτογραφία θα την ανεβασω (το εχω επιστρεψει πλεον)

Το τρυπημα για τις βίδες ήταν μαρτηριο. Αν το κανει καποιος να βρει αλλο τροπο. Χωρις βίδες. ΔΕΝ ΤΡΥΠΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ... (σε σε δραπανο τα τρυπησα και παλι πολυ δυσκολα.... ) Ειναι και πολλες οι ατιμες

Attachments

• 9.jpg
    9.jpg
    63.3 KB · Views: 157
  • 8.jpg
    8.jpg
    100.3 KB · Views: 157
  • 7.jpg
    7.jpg
    113 KB · Views: 156
  • 6.jpg
    6.jpg
    13.7 KB · Views: 156
  • 5.jpg
    5.jpg
    122.8 KB · Views: 155
  • 10.jpg
    10.jpg
    131.9 KB · Views: 156
Last edited:
Μπράβο πολύ ωραίο!Πολύ καλή δουλειά έκανες με πολλή λεπτομέρεια. Πάρα πολύ όμορφο. Τι είπε η γυναίκα τώρα?

Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πολύ δουλειά & πολύ τρίψιμο.

Μανουάλια λέγονται.

Οι τρύπες κακώς σε βασάνισαν. Κάτι θα σου ξέφυγε εκεί (καλά τρυπάνια? σωστές στροφές στο δράπανο? χρήση λιπαντικού? καλό ποντάρισμα ?).

& το ξύλο αυτού ?

Ευχαριστω. Η αληθεια είναι οτι με τα σιδερα δεν τα παω καλα οποτε σιγουρα εκανα λαθη (λιπαντικο δεν εβαλα πχ, τα τρυπανια σιγουρα είναι φτηνα)
Η γυναικα γκρινιαζει γιατι λερωνω το σπιτι... (εκτος των συγκολλησεων και καποιων τρυψιματων, τα υπολοιπα εγιναν στο σαλόνι)
ενα ωραίο κόλπο που τονίζει τα νερα του ξυλου και δείχνει παλαιότερο (και αρκετα πιο σκουρο) είναι να περαστει το ξυλο με ξυδι.

Μετα λουστραρεται κανονικα.... Εχει βιντεακια στο youtube για να δείτε πως γίνεται

Στην αρχη το είχα περασει με ξύδι αλλα δημιουργήθηκε το εξης προβλημα.
Παρολο που νομιζα οτι τα ξυλα είναι ολα ίδια, τα ξυλα της καμπυλης μαλλον ηταν διαφορετικα (ελατα ολα αλλα και παλι) και μετα το ξυδι αλλαξε πολυ το χρώμα μεταξυ τους (πανω και κατω)

Οποτε το αφαίρεσα και τα ξαναπερασα. Για να βγαλω αυτο το χρωμα δυστυχως εβαλα διαφορετικα λουστρα πανω και κατω και εκανα πολλες δοκιμες... (λουστρο καρυδια κατω, ανακατεμενη καρυδια με καστανια πανω)

Η προσπάθεια μετράει & το αποτέλεσμα το οποίο σε δικαίωσε πλήρως.

Σε ευχαριστούμε για τις (άμεσες) απαντήσεις σου & τις κατατοπιστικές φωτο.

Καλή συνέχεια.

εκανα βλακεια και αγορασα τα ξύλα απο leroy merlin και δεν εβαλα παλέτες....

Αν θυμαμαι καλα οι δυο μεγαλες πλευρες έβγαιναν γυρω στα 20 ευρω (80Χ20). Οποτε απο ξυλα πηγε γύρω στα 40-50 ευρω.
Με τα λουστρα την πατησα και αγορασα δυο τρεις φορες διαφορα για πειραματα.
Τα σιδερα ταν θυμαμαι καλα γύρω στα 40 ευρω. Η γωνια εχει 8 ευρω περίπου. 30Χ30Χ2 πηρα.
Οι καμπαραδες γυρω στα 10-15 ευρω. (1000 τεμαχια)

Στο περιπου 100+ ευρω απο δική μου βλακεια ομως...

Δεν το θεωρω καθολου βλακεια, απεναντιας το θεωρω το καλυτερο πρακτικο μαθημα και ενα μικρο τιμημα για χαρη της γνωσης!
Τα πειραματα και οι δοκιμες με τα διαφορα υλικα ειναι ανεκτιμητης αξιας και εμπειριας που δεν στην δινει καμμια θεωρια και κανενα βιβλιο.

καλημέρα

Εγω τον τελευταίο καιρό παιδεύομαι με ενα μπαούλο.
Αγορασε η γυναικα μου μια βλακεια (χωρις να το μαθω) 150 ευρω και τσαντίστηκα (μιλαμε για μεγαλη βλακεια)

Ετσι αποφασισα να κανω ενα καλυτερο. Δε ξερω αν είναι ωραίο αλλα είναι καλυτερο απο το αγορασμένο

Η κατασκευή βεβαία είναι περισσότερο απο σιδερο και λιγότερο απο ξυλο (η πολυ δουλεια)

Μενουν καποιες λεπτομερειες και να μπουν να χερουλια, κλειδαριες, αλυσιδα εσωτερικα που να κραταει το καπακι.
Αν εχετε να προτείνετε κατι σε αλυσιδα θα το ηθελα. Δε θελω να βαλω αλυσίδα απο αγκυρα....

Στην τρίτη φωτογραφία έχω προσθεσει τους καμπαράδες (αν λεγονται έτσι, τα καρφιά, για να δείχνει ... παλιο)

Γιώργο γειά στά χέρια σου,πολύ δουλειά,επίπονη,πολυήμερη,αλλά τό αποτέλεσμα σέ δικαίωσε καί πάλι συγχαρητήρια,είναι πανέμορφο καί καλύτερο από αγοραστό. :SFGSFGSF:

Σας ευχαριστω για τα καλα σας λογια. Η αληθεια ειναι οτι με ταλαιπωρησε πολυ. Αλλα νομιζω οτι αξιζε ο κοπος. Πραγματι εμαθα πολλα.
Επομενη κατασκευη μια ντουλαπα στο ιδιο μοτιβο. Σιδηροκατασκευη ντυμενη με ξυλο. Αργα αργα ομως....

Μπράβο Γιώργο !!!:worshippy:
Πολύ καλή δουλειά και άψογο αποτέλεσμα !!!
Ωραίο και το Κυπαρίσσι Λακωνίας ...είχα κάτι φίλους εκεί που μετακόμισαν πριν χρόνια από Αθήνα και τα λέγαμε στην "Νεολέρα¨....