Kατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Σιγουρα το sealer θα εμποδιζε εως και σε μεγαλο βαθμο τον εμποτισμο του ξυλου, αλλα χρειαζεται να το δοκιμασεις για να δεις αν η αποχρωση ειναι η επιθυμητη.

Γιάνη είναι υπέροχο συγχαρητήρια,καί γιά τήν κατασκευή,καί γιά τήν φωτοπαρουσίαση,καί γιά τίς αναλυτικές λεπτομέρεις,τριπλό τό μπράβο λοιπόν.:SFGSFGSF:

Πολύ μού άρεσε η πατέντα σου μέ τήν γωνία καί τό πηχάκι στό φαλτσοπρίονο,εγώ όταν έκανα τά δέλτα δέν τό σκέφτηκα αυτό καί συνέχεια άλλαζα τίς μοίρες στό φαλτσοπρίονο,τώρα έμαθα τί νά κάνω τήν επόμενη φορά.:a0210:

Μόνο μιά λεπτομέρεια,τά δέλτα πού έβαλες,αρκεί μόνο η ξυλόκολλα,η θέλουν καί από μιά 6 άρα καβίλια τό καθένα ?

Γιαννη πολλα μπραβο φιλε για την κατασκευη σου!
Πολυ ωραια υλοποιηση!

Το μονο που θα εκανα διαφορετικο επειδη στο δικο μου ματι φαινεται λιγο μπουγιο το πανω μερις ειναι οι πλαινες τραβερσες να ηταν πικροτερες σε υψος η ενα κολπο ωστε να ηταν ενιαιες με το πανω μερος μεχρι πριν το καπακι.
Ετσι θα απεφευγες την οψη παγκος κοπης χασαπη που δινει σε εμενα τουλαχιστον.

Οπως και να εχει η χαρα του να το εχεις φτιαξει εσυ ειναι ανεκτιμητη!

diablo μπραβο σου, σαν κατασκευη και φινιρισμα ειναι αψογο το τραπεζακι, αλλά σχεδιαστικα εχει καπια λαθακια, δηλαδη δεν θα επρεπε να φαινεται στα πλαινα το εσωτερικο πατωμα.
Τον εσωτερικο πατο θα επρεπε να το ειχες κολλησει εσωτερικα στο κατω μερος στις τραβερσες και ετσι θα ειχε μικρυνει στο συνολο του το πλαινο.
Και παλι μπραβο πολυ προσεγμενη κατασκευη

Γιάννη .... :worshippy::worshippy::worshippy::SFGSFGSF: Μπράβο παρουσίαση και εκτέλεση.
Πολύ σωστή η παρατήρηση του Σώφρονα Αθανασίου από πάνω ...δεν θα είχες και την διχρωμία του σόκορου από το εσωτερικό πάτωμα.
Καλή συνέχεια -bye-

Σας ευχαριστώ πολύ όλους! Κάποιες απαντήσεις σε επί μέρους θέματα:

Γιάννη είναι υπέροχο συγχαρητήρια,καί γιά τήν κατασκευή,καί γιά τήν φωτοπαρουσίαση,καί γιά τίς αναλυτικές λεπτομέρειες,τριπλό το μπράβο λοιπόν.:SFGSFGSF:

Πολύ μού άρεσε η πατέντα σου μέ τήν γωνία καί τό πηχάκι στό φαλτσοπρίονο,εγώ όταν έκανα τά δέλτα δέν τό σκέφτηκα αυτό καί συνέχεια άλλαζα τίς μοίρες στό φαλτσοπρίονο,τώρα έμαθα τί νά κάνω τήν επόμενη φορά.:a0210:

Μόνο μιά λεπτομέρεια,τά δέλτα πού έβαλες,αρκεί μόνο η ξυλόκολλα,η θέλουν καί από μιά 6 άρα καβίλια τό καθένα ?

Δημήτρη αυτά μπήκαν περισσότερο για τον φόβο των Ιουδαίων που λένε. Με τις διπλές τραβέρσες δείχνει πραγματικά πολύ στιβαρό. Σαν ιδέα τις ξεπατίκωσα από ένα τραπέζι κουζίνας μεγάλο της γιαγιάς μου, μπορεί και άνω των 50 χρονών (με επιφάνεια φορμάικα από πάνω) στο οποίο είχαν χρησιμοποιηθεί αναλόγου μεγέθους "Δ" με καρφάκι. Αν κρίνω από την αντοχή του τόσα χρόνια με τα σούτια που χει φάει από 4 εγγόνια δεν προβληματίζομαι ιδιαίτερα!

Διαβολικέ Γιάννη έγραψες!!! :SFGSFGSF:
Πάρα πολύ ωραία κατασκευή, με προσοχή στη λεπτομέρεια και πολύ υπομονή και μεράκι. Την πρώτη σου κατασκευή θα τη θυμάσαι πάντα.
Ο χρωματισμός είναι ένα κομμάτι της κατασκευής που με δυσκολεύει κι εμένα, ειδικά στα σόκορα. Είναι πολύ δύσκολο να μην σου κάνει διχρωμία, δεν ξέρω με τι κόλπα τα καταφέρνουν οι εοαγγελματίες.
Μήπως χρειαζόταν προεργασία με άχρωμο sealer; Δεν ξέρω.

Μπάμπη, δυστυχώς δεν μπορώ να αποτυπώσω ακριβώς αυτό που βλέπουν τα μάτια μου στον χώρο μου. Έχεις απόλυτο δίκιο με τα σόκορα, όμως σε πραγματικές συνθήκες είναι πολύ λιγότερο εμφανή. Τράβηξα αυτήν μόνο με φυσικό φως και στην πραγματικότητα είναι ακόμη πιο διακριτικά τα πράγματα:

32.jpg

Γιαννη πολλα μπραβο φιλε για την κατασκευη σου!
Πολυ ωραια υλοποιηση!

Το μονο που θα εκανα διαφορετικο επειδη στο δικο μου ματι φαινεται λιγο μπουγιο το πανω μερις ειναι οι πλαινες τραβερσες να ηταν πικροτερες σε υψος η ενα κολπο ωστε να ηταν ενιαιες με το πανω μερος μεχρι πριν το καπακι.
Ετσι θα απεφευγες την οψη παγκος κοπης χασαπη που δινει σε εμενα τουλαχιστον.

Οπως και να εχει η χαρα του να το εχεις φτιαξει εσυ ειναι ανεκτιμητη!

Κυριάκο, απαντώ παρακάτω για τον σχεδιασμό, αλλά ρε φίλε κόντεψα να πνιγώ με τον πάγκο του χασάπη! χα χα χα Πάντως από έναν κρεατοφάγο σαν κι εσένα, θα το πάρω σαν κομπλιμέντο! :firstprize:

diablo μπραβο σου, σαν κατασκευη και φινιρισμα ειναι αψογο το τραπεζακι, αλλά σχεδιαστικα εχει καπια λαθακια, δηλαδη δεν θα επρεπε να φαινεται στα πλαινα το εσωτερικο πατωμα.
Τον εσωτερικο πατο θα επρεπε να το ειχες κολλησει εσωτερικα στο κατω μερος στις τραβερσες και ετσι θα ειχε μικρυνει στο συνολο του το πλαινο.
Και παλι μπραβο πολυ προσεγμενη κατασκευη

Γιάννη .... :worshippy::worshippy::worshippy::SFGSFGSF: Μπράβο παρουσίαση και εκτέλεση.
Πολύ σωστή η παρατήρηση του Σώφρονα Αθανασίου από πάνω ...δεν θα είχες και την διχρωμία του σόκορου από το εσωτερικό πάτωμα.
Καλή συνέχεια -bye-

Κυριάκο, Σώφρον και Νίκο, χαίρομαι που θίξατε το σχεδιαστικό κομμάτι. Και έχετε δίκιο να σας ξενίζει. Επί της ουσίας σε αυτό το αποτέλεσμα οδηγήθηκα από τον συνδυασμό των επιθυμητών διαστάσεων, της απόφασης μου να πάω σε σταθερή και κινητή πάνω επιφάνεια, αλλά και του μηχανισμού που είχα στα χέρια μου.

Ιδανικά, θα έλειπαν οι κάτω τραβέρσες και τα πόδια στην ουσία θα χώνονταν στον χώρο αποθήκευσης. Σε αυτήν την περίπτωση όμως θα έπρεπε να μεγαλώσω το συνολικό πλάτος κατά περίπου 12-13 πόντους.

Γιάννη προσεγμένη κατασκευή και μπράβο .
Να σου πω σχεδιαστικά τι θα έκανα σαν επιπλοποιός .
Τα πόδια θα έτρεχαν μέχρι πάνω , οι πλαϊνές τραβέρσες θα γινόντουσαν μια ενιαία και θα ενωνοντουσταν με τα πόδια , ο πάτος εσωτερικά στις τραβερσες και η πάνω επιφάνειες θα εξείχαν 2 πόντους από κάθε πλευρά (είναι ένα τρικ για να μην "φαίνεται" έντονα η χρωματική διαφορά σοκορου και επιφάνειας , εδώ δεν είναι πολύ έντονο αλλά το θεμιτό είναι αυτό) . Με αυτή την σχεδίαση δεν θα είχες κανένα εμφανή σοκορο εκτός από της πάνω επιφάνειας και ταυτόχρονα θα ειχες λιγότερη δουλειά .
Καταλαβαίνω όμως την δική σου οπτική της χαράς της πολύπλοκης κατασκευής , γι αυτο και πάλι μπράβο .

Γιάννη προσεγμένη κατασκευή και μπράβο .
Να σου πω σχεδιαστικά τι θα έκανα σαν επιπλοποιός .
Τα πόδια θα έτρεχαν μέχρι πάνω , οι πλαϊνές τραβέρσες θα γινόντουσαν μια ενιαία και θα ενωνοντουσταν με τα πόδια , ο πάτος εσωτερικά στις τραβερσες και η πάνω επιφάνειες θα εξείχαν 2 πόντους από κάθε πλευρά (είναι ένα τρικ για να μην "φαίνεται" έντονα η χρωματική διαφορά σοκορου και επιφάνειας , εδώ δεν είναι πολύ έντονο αλλά το θεμιτό είναι αυτό) . Με αυτή την σχεδίαση δεν θα είχες κανένα εμφανή σοκορο εκτός από της πάνω επιφάνειας και ταυτόχρονα θα ειχες λιγότερη δουλειά .
Καταλαβαίνω όμως την δική σου οπτική της χαράς της πολύπλοκης κατασκευής , γι αυτο και πάλι μπράβο .

Γιάννη πολύ καλή Κατασκευή και παρουσίαση!!πολλά μπράβο Και απο εμένα!!!!

Σας ευχαριστώ πολύ! Ηλία, 2πλά και 3πλά τα ευχαριστώ για τις συμβουλές σου! Δεν είχα συγκρατήσει ότι επαγγέλλεσαι επιπλοποιός! Εξήγησα πιο πάνω πως κατέληξα στην συγκεκριμένη σχεδίαση, λαμβάνω όμως υπόψη όσα έγραψες. Με την εμπειρία σου σίγουρα θα το έλυνες το πρόβλημά μου κάπως, αλλά για πρώτη τέτοια προσπάθεια προσωπικά ξεπέρασα εαυτόν! Σ' ευχαριστώ και πάλι για όσα μοιράζεσαι μαζί μας!

Είχαμε καιρό να δουμε τόσο όμορφη κατασκευή και με τόσο λεπτομερή περιγραφή (σεμινάριο)!
Συγχαρητήρια Γιάννη!

Λίγο καθυστερημένα, συγχαρητήρια κι' από εμένα για την κατασκευή και την παρουσίαση.

Re: Απάντηση: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Βοηθητικό ράφι για το μπάνιο.

Τον κρίκο για την πετσέτα από τον αγόρασες αν επιτρέπεται ;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Τον κρίκο για την πετσέτα από τον αγόρασες αν επιτρέπεται ;

Είναι τμήμα από σετ αγορασμένο πολύ πρόσφατα από το Praktiker της Πάτρας.

Αυτό εδώ:
https://www.praktiker.gr/m/p/set-mpaniou-xromio-mat-4-temaxion-86110