Kατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Οι ανάγκες για περισσοτέρους χώρους στο σπίτι καθώς μεγαλώνουν τα παιδιά με οδήγησε στην υλοποίηση μιας προσθετή κατασκευής ντουλάπας στο δωμάτιο της μικρής μου κόρης .αποφάσισα λοιπόν να το πάρω πάνω μου ...πρώτη φορά σε τέτοιο εγχείρημα...

Ο χώρος συνήθως πάνω από τις πόρτες των δωμάτιων είναι κενός και ορισμένες φορές δεν οφείλει σε τίποτα. Κοινός παραμένει αέρας «κοπανιστός» οπότε αποφάσισα να την κάνω εκει..

Το δύσκολο της όλης υπόθεσης ήταν να βρεθεί το υλικό της ντουλάπας που ήταν γυαλιστερό ανοικτό δεσποτάκι που πραγματικά ήταν δυσεύρετο.
Παρόλα αυτά και μέσο γνωστού και τρίτου βρέθηκε ένα κομμάτι και φτιάχτηκαν τουλάχιστον τα δυο φύλλα του κομματιού της ντουλάπας οπού τα πήρα έτοιμα με κολλημένα χοντρά πλαστικά σόκαρα και τα υπόλοιπα φάσες ,σόκορα και συναφή με την ανάλογη σοκοροταινία η οποία θα μπορούσε να ήταν και άλλη χρωματικά... τέλος πάντων..

Φτιάχτηκε ο σκελετός στο γκαράζ και φρεζαρίστηκαν οι τρύπες στους μεντεσέδες.
Έπειτα τοποθετήθηκε στην θέση του και μπήκαν και οι φάσες και οι ανάλογες σιλικόνης γύρω από την κατασκευή.

Τα υλικά στοίχησαν κοντά στα 100 ευρώ συνολικά εάν βάλεις μέσα ξυλά, ταινία, μεντεσέδες, κόλλες, βίδες, ουπά, σιλικόνες και πόμολα..
Η ολη υποθεση μεχρι να παραγγηλω τα ξυλα και να τελειωσει ολη η κατασκευη μου πηρε τμηματικα το χρονικα διαστημα του ενος μηνα μεχρι να συμπληρωθει το παλζ υλικων,κυριος των 2 φυλλων, και χρονου....

Ενα βαψιματακι θελει το δωματιο τωρα στα χρωματα αρεσκιας της μικρης και ολα κομπλε.....!!!

Ενδεχομενος για καποιους να ακουγεται ευκολο το ολο ενχειρημα αλλα μου πηρε διαστημα ωστε να εχω το αποτελεσμα που βλεπετε στην τελευταια φωτο...κατασκευαστηκα εμενα σαν Κωστη και με τις ολιγες γνωσεις που εχω με ικανοποιει πληρως..οπως ειπα το μονο μεπτο σημειο η σοκοροταινα....

Βάζω φωτός από τις εργασίες του έργου τμηματικά....

https://i.postimg.cc/d3CxPWpJ/20190220-141808.jpg
https://i.postimg.cc/C54xN47x/20190220-141827.jpg
https://i.postimg.cc/MpVy8C9c/20190326-161614.jpg
https://i.postimg.cc/hjS8s2bX/20190326-161753.jpg

Το πληρες αποτελεσμα..

https://i.postimg.cc/hv4BSR8K/20190404-095557.jpg

Να σου πω τι έκανα σε αντίστοιχη δουλειά για να μην φαίνεται ότι είναι πρόσθετο τμήμα . Έβγαλα την πλαϊνή επένδυση της ντουλάπας , την έκοψα στο ύψος μέχρι το πρόσθετο ντουλάπι , το καινούργιο κουτί δέθηκε με το πάνω κουτί της κύριας ντουλάπας για να εφάπτονται πάλι τα πορτακια οπως είναι της κύριας ντουλάπας (ίδιοι αρμοί μεταξύ των πορτακιων συνολικά) και μπήκε πάλι η επένδυση στο πλάι και από κάτω στο νέο κουτί . Η πάνω φασα έγινε περασιά με την παλιά χωρίς να την χωρίζει η επένδυση .

Παίδες το κοψε ράψε για εσάς να φενεται ευκολο και όντως στην ουσία να ειναι σωστό και ένδεχομενος το αποτελεσμα να ήταν καλύτερο αλλά εγώ βάση των όσων μπορουσα και γνώριζα να κάνω έπραξα...
Στην επόμενη τέτοια κατασκευή θα έχω υπόψιν αυτές τις παραμέτρους ώστε το αποτέλεσμα να είναι ενα κλικ παραπάνω...

Κωστα δικιο εχεις ουτε θελω να το παιξω εξυπνος απλα ειπα την γνωμη μου ειπα ,ελπιζω να μην παρεξηγηθηκα!!

Δεν έκρινα και δεν κρίνω την προσπάθεια κανενός Κωστή , αν "πέρασε" έτσι το ποστ μου λαθος διατύπωση . Μια δική μου οπτική διατύπωσα που μπορεί για άλλους να είναι και λαθος .

Δεν υπάρχει κανένα θέμα παρεξηγήσεως η λαθος διατύπωσης...Καλά κάνατε και είπατε την γνώμη σας...
Όι κατασκευές πάντα επιδέχονται βελτίωσης η τροποποίησης προς το καλύτερο...
Οπότε αυτό που κάνατε είναι υγείες προς πάσα βοήθεια άσχετα ποιον αφορά και να συνεχίσετε να το κάνετε οσο μπορείτε εδώ μέσα.
Όλα καλά λοιπόν...

Κωστα ωραια η κατασκευη σου!
Να πω και εγω πως αν δεν εχει καποιο δοκαρι να σπασεις το γυψινο και να κερδισεις αυτους τους 7 ποντους.
Θα δειξει πολυ καλυτερα συνολικα!
Αν ειναι εφικτο βεβαια!

Ευχαριστω Κυριακο...
Τώρα που έχει μπει σιλικονι/μαστίχα δύσκολο για μετατροπές...άσε δε που δεν είναι εύκολο να γίνουν πάλι σκόνες...θα με κυνηγήσουν...!!!

Μια χαρά βγήκε - είναι και σημείο που δεν πέφτει συνέχεια το μάτι σου οπότε όλα οκ.
Την κάσα από τι τι φτιάχνουμε σε τέτοιες κατασκευές; Mdf ή απλή μοριοσανίδα; 20 χιλιοστά;

Eυχαριστω Δημητρη..

Ακομη και η κασα μπορει να φτιαχτει απο το ιδιο το υλικο που ειναι και τα φυλλα ωστε να ταιριαζει απολυτα...στην δικια περιπτωση δεν υπηρχε κομματι αλλο....
Εγω παντως εβαλα παντου 16 χιλιοστα MDF..ακομη και πλατη οπου δεν χρειαζεται στην ουσια....

Κωστή, από ότι έχω δει, η κάσα δεν χρειάζεται να ταιριάζει με τα φύλλα. Απλά, στα σημεία που η κάσα δεν είναι χωμένη στον τοίχο και φαίνεται, βάζεις ένα επιπλέον κομμάτι ίδιο με αυτό του φύλλου. Επίσης, καλά έκανες με την πλάτη της κάσας. Δεν είναι ωραίο να ανοίγεις μια ντουλάπα και να βλέπεις τον τοίχο.

Εάν είχα κομμάτι θα το έβαζα πάντως εγώ...γενικότερα οπως λες συνήθως γίνεται.. Αλλοι βαζουν φιλετακια ξυλου
εαν ειναι μικρο το κενο, και το βαφουν στο χρωμα του τοιχου..Έχω δει διάφορες παντετες...
Όσο αφορά την πλάτη εννοούσα το πάχος της ,αφού έχω δει μέχρι hardbord 4 mm να βάζουν "επαγγελματιες" ,και όχι για την κάλυψη του που εσύ σωστά αναφέρεις είναι άσχημο να μένει ανοικτό....

Re: Απάντηση: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Όσο αφορά την πλάτη εννοούσα το πάχος της ,αφού έχω δει μέχρι hardbord 4 mm να βάζουν "επαγγελματιες" ,και όχι για την κάλυψη του που εσύ σωστά αναφέρεις είναι άσχημο να μένει ανοικτό....

:2thumb22sup:

Ένα μικρό φωτορεπορτάζ από τα μικρά συρτάρια που έγιναν μέσα στην εβδομάδα. Τα κουτιά έγιναν από σανίδα ελάτης 30Χ95 που κόπηκε σε μαραγκό στην μέση για να βγουν δύο λεπτά σανιδάκια 12Χ95. Οι φάτσες των συρταριών έγιναν από ελάτη 20Χ140 και οι πάτοι από κόντρα πλακέ λεύκας 6mm. Οδηγοί (30εκ-4 ) και πόμολα (2,30 ) από Μουρδουκούτα.

20190406_184408_zpsfzlfy2ji.jpg

20190406_192718_zpsqufqthvx.jpg

20190407_111501_zpswehbpk8x.jpg

20190410_212216_zpspa5oetld.jpg

20190413_181914_zpsblotpbji.jpg

20190414_221829_zps9y86uemz.jpg

20190414_223646_zpswvtelzqr.jpg

Μπράβο Δημήτρη !!!
Βοήθησαν καθόλου οι οδηγίες ?? Πώς βγήκαν σφιχτά,κανονικά.χαλαρά ???

Δυστυχώς ήρθαν αργά Νίκο... όταν ανάρτησες τις οδηγίες είχα ήδη κόψει τα "δάχτυλα" - εξού και οι απορίες που σε είχα ρωτήσει. Πάντως βγήκαν κανονικά με εξαίρεση το πρώτο δόντι κάθε πλαϊνού που όπως είπες θέλει προσεχτικό πέρασμα στο ρούτερ. Επίσης αργά ήρθε και η συμβουλή του Ηλία-Kenzo για τα 2,5εκ κενό, οπότε έφαγα με το ρούτερ 1 χιλιοστό από το κάθε πλαϊνό.

Τα σεβη μου μαστορα, πολυ εξυπνο και καλοφτιαγμενο project!
Ευχαριστώ Μιχάλη. Έχει αρκετά από τα λάθη του ατζαμή αλλά είπαμε: παίζουμε με φτηνά ξύλα φτιάχνοντας έπιπλα για το υπόγειο και σιγά-σιγά θα ανέβουμε επίπεδο (και όροφο).