Kατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Πολυ ομορφο, μπραβο!
Εχω ακουσει/δει διαφορες πατεντες για extra long σφικτηρες, και θα ηθελα να δοκιμασω κατι καποτε.
Και για χταποδια αυτοκινητου εχω ακουσει, αν βολευει το σχημα.
Πολλα παιδια εδωμεσα θα ξερουν να σου προτεινουν (εκτος απο αγορα, φυσικα, που παει ακριβα).

Την σημύδα την βρήκα στον Σαχλό EPS . Έχει κάποια κομμάτια σανίδες απλάνιστες, στραβές ως επί το πλείστον αλλά για μικρές κατασκευές είναι οκ. 4 σανίδες 2,5 Χ 9 Χ 240 εκ πήγαν στα 39€.

Άγγελε, είχε γράψει στο παρελθόν ο Μπάμπης για πατέντα με χοντρές ντίζες. Για εκεί με βλέπω, απλά τώρα δεν είχα ντίζες και τα μαγαζιά ήταν κλειστά. Τα χταπόδια δεν κάνουν, θέλει πολλή δύναμη όταν έχεις καβίλιες και μεγάλες επιφάνειες.

Καμινάδα δεν έχει, και αυτή που έχουν βάλει στο ΙΚΕΑ δεν κολλάει καθόλου με το σπιτάκι τους που κατά τα άλλα είναι πολύ ωραίο.

• Like
Reactions: mastroxalastis
Δεν ξερω μηπως γινεται και με καποια πατεντα, να μην ειναι ολοκληρη ντιζα. Εννοω να μην εχει ολη βολτες. Π.χ. να ενωσεις κομματι ντιζας στην ακρη μπετοβεργας. Θα ειναι για συγκεκριμενα μεγεθη, βεβαια, δεν θα κλεινει τελειως.

Κάτι τέτοιο σκέψου, απλά τα 2 ξύλα όπως φαίνονται το ένα πάνω στ' άλλο να είναι ένα κομμάτι ενιαίο, πιο χοντρό και οι ντίζες (πολύ) πιο μακριές. Το κομμάτι για σφίξιμο θα μπαίνει ανάμεσα στις ντίζες.

clamp.jpg

Να τη χαίρεσαι να σου μαγειρεύει!!!

Να ρωτήσω κι εγώ γιατί προτίθεμαι να μπλέξω..

Έχω σχεδιάσει τον μπουφέ που επισυνάπτω και έχω βγάλει μέτρα για τα ξύλα, ας πούμε ότι καταφέρνω τη σύνδεση κλπ.

View attachment 178988
(μόνο το μεσαίο θα είναι ανοιχτό για το ηχοσύστημα)

Το υλικό θα είναι mdf με καπλαμά δρυός. Σκέφτομαι να των περάσω με κάποιο βερνίκι εμποτισμού με χρώμα για να τον σκουρήνω λίγο. Έπειτα μου έχουν πει για βερνίκι σατινέ.

Πως το ακούτε, θα πετύχει ή θα κλαίω τον κόπο μου?

για παμε λιγο απο την αρχη
ποια η διασταση του επιπλου? παχος mdf?
πως θα βαψεις, με πινελο και ρολο?
με τα σοκορα τι θα κανεις? θα βαλεις ταινια?

για παμε λιγο απο την αρχη
ποια η διασταση του επιπλου? παχος mdf?
πως θα βαψεις, με πινελο και ρολο?
με τα σοκορα τι θα κανεις? θα βαλεις ταινια?
Καλημέρα, το έπιπλο είναι 180x85x50cm. 85cm το ύψος. Το mdf με τον καπλαμα είναι 20mm. Στο κέντρο το κουτί που μπαίνει μέσα στο μπουφέ θα είναι μελαμινη 16mm για να κάνω διχρωμια. Τα σοκορα θα μου τα έχουν επενδύσει με πυχακι απο δρυ.

Το βάψιμο θα γίνει με πινέλο ή ρόλο.

Ένα τραπεζάκι από μένα για τη μάνα που την έχουμε μια, από σανίδες και καδρόνια ..Τα χρώματα υπήρχαν οπότε μας στοίχησε γύρω στα 25 ευρώ.

View attachment 178991
Σπυρο πολυ όμορφο.
Μπράβο! Βγάλε καμια φωτο ακόμα να δουμε ενώσεις και πες δυο λόγια!

Σπυρο πολυ όμορφο.
Μπράβο! Βγάλε καμια φωτο ακόμα να δουμε ενώσεις και πες δυο λόγια!
Πολύ ευχαρίστως αλλά το βραδάκι μάλλον που θα έχω χρόνο..Δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο,στήθηκε σε μισή μέρα και την επόμενη έγινε το βάψιμο..Αν είχα περισσότερο χρόνο το κάτω ράφι θα γινόταν χωνευτο στα κάθετα ξύλα.
Το βράδυ θα επανέλθω.
Edit..Τώρα που το βλέπω κάποια πατάτα έχω κάνει και δεν φαίνεται η φωτό,πρέπει να μπεις στο link κάτι που κάνει δύσκολη τη θέαση από κινητό.

Last edited:
Καλημέρα, το έπιπλο είναι 180x85x50cm. 85cm το ύψος. Το mdf με τον καπλαμα είναι 20mm. Στο κέντρο το κουτί που μπαίνει μέσα στο μπουφέ θα είναι μελαμινη 16mm για να κάνω διχρωμια. Τα σοκορα θα μου τα έχουν επενδύσει με πυχακι απο δρυ.

Το βάψιμο θα γίνει με πινέλο ή ρόλο.
Φιλε μου, θα πρεπει να φτιαξεις ενα σκελετο με δοκαρακι, γιατι το μηκος (180) ειναι μεγαλο και σε δυο χρονια θα αρχισει να κανει κοιλια.
Εναλλακτικα να φτιαξεις ενα ενισχυμενο πατο με μεγαλυτερο δοκαρι για να πατησει η κατασκευη.

Για τα βερνικια, σωστα οπως το σκεφτεσαι, χρωματισμενο εμποτισμου και μετα αχρωμο κρουστας (θα ελεγα διαλυτου), με ενδιαμεσα απαλα τριψιματα

• Like
Reactions: Stelios_Rjk
ΟΚ, μπορώ να περάσω 2 ταβλες πλάτους 6-8εκ. που θα τρέχουν στο μήκος και θα είναι κάτω από το έπιπλο και θα αποτρέψουν το φαινόμενο της κοιλιάς.

Παρα πολυ προσεγμενη κατασκευουλα, φινιρισμα και ωραιο ξυλο, μπραβο Γιαννη (y)

Πριν παρω τους μεγαλους σφιγκτηρες με ειχε βοηθησει καποιες φορες ο ιμαντας της Stanley

Γειά σου ρε Κωστή άρχοντα! Χίλια μπράβο που κάνεις ευτυχισμένη την κοράκλα σου!
Καλημέρα σύντεκνε και σε ευχαριστώ,
Ενας LP δίσκος που έπαιζε στο πατρικό μου όταν ημουν μικρός και θυμαμαι, ήταν το Ρεσιταλ με Χατζή κ Μαρινέλα. Σε ενα τραγούδι λέει ο Χατζης "τα βάσανα είναι για εμάς, άσε τα παιδιά να ονειρεύονται"

Τέλειος! Τυχερή η μικρή...
Τι είναι η λασποκουζίνα;
Μπάμπη σε ευχαριστώ, όπως και όλους για τα καλά σας λογια.
Ο στόχος είναι το παιδί να παίξει και να γίνει χάλια με την λάσπη. Ειναι πραγματικά απίστευτο παιχνίδι. Από μωρό μέχρι προεφηβεία. Τα βλέπεις οτι ειναι χαρούμενα και ήρεμα αρκετή ώρα μετά το παινχίδι. Κάποιοι λένε οτι για κάποιιο λόγο εκλύει ο οργανισμός σεροτονινη. Επίσης με 2 κουβάδες, νερό χώμα και random πράγματα τριγυρω να τα χρησιμοποιούν κατά το δοκούν τα παδιά φτιάχνουν παπάδες με την φαντασία τους.
Το κάνουμε να μοιάζει με κουζίνα για να χαιρονται οι μεγάλοι και να γυρνάει το χρήμα. Τα παιδια δεν έχουν ανάγκη. 2 λεκάνες, χώμα νερό,, random πραγματάκια και ένα τραπεζάκι τους φτάνουν.

Μιχάλη, θύμησέ μας ποιούς μεγάλους πήρες τελικά.
Απο τον εργαλειογατο αν δεν κανω λαθος, γιατι πανε και καμποσα χρονια. Αυτους του ενος μετρου.

• Like
Reactions: dk31
Yπαρχουν και οι βαρεως τυπου αλλα στην διπλη τιμη.
Δεν ειχα ομως καποιο λογο να παρω κατι καλυτερο απο τους απλους.

κατασκευη Εργαλειοθηκης-Ντουλαπιου για υλικα και Ταμπακιερες

Αρχη με την κατασκευη των εργαλειων

0bee620363149cf03cd6607cc619fc6e.jpg

Συνεχεια με το σπασιμο των γωνιων που θα φαινονται στα πρωτα κομματια

ce6582fbb36ebcd967ae11bdd289eae7.jpg

Και η πρωτη συνδεση
με την πριονολαμα σημαδεψα την γραμμη που μπηκαν οι βιδες

a530451fc39ff5c34d220fe270a4bceb.jpg

Συνεχιζεται....