Για να είχαμε να λέγαμε ... θα μπορούσες να αμβλύνεις, για ασφάλεια, λίγο τη γωνία στον πάτο του στρώματος.
Αν μιλάς για μεντεσέδες τέτοιου τύπου, θα σου πρότεινα να πας σε ένα μαγαζί με είδη επιπολοποιιας και να του εξηγήσεις τι θες να κάνεις - "μεντεσέ ντουλάπας" το ζητάω και έχουν διάφορους τύπους. Το πρώτο μαγαζί που τσεκάρω είναι ο Μουρδουκούτας που έχει ποικιλία και καλές τιμές, τον κλασσικό μεντεσέ ντουλάπας τον αγόρασα πρόσφατα 0,35€ το κομμάτι.Θέλω να φτιάξω για το στεγασμένο μπαλκόνι ένα μακρόστενο έπιπλο μήκους 2,5m και ύψους γυρω στο 1m από κόντρα πλακέ πάχους 2cm. Στις δύο άκρες του επίπλου αριστερά και δεξιά θα τοποθετήσω 2 πορτάκια με γρίλιες και στο ενδιάμεσο θα έχει ράφια. Τα πορτάκια θέλω να τα κάνω χωνευτά, δηλαδή όταν κλείνουν να έρχονται πρόσωπο με το πλαίσιο. Θα χρειαστώ inset hinges αλλά δεν ξέρω πως τα ζητάνε στα ελληνικά. Επίσης αν το πορτάκι είναι 99,3cmx39,4cm, πόσο μεγαλύτερο να κάνω το πλαίσιο;
Το έπιπλο θα είναι ανοιχτό από πίσω κάτι το οποίο φαντάζομαι απλοποιεί τα πράγματα. Σκοπευω να το ξαπλώσω κάτω με την μούρη του να ακουμπά το πάτωμα, να βάλω τα πορτάκια στο πάτωμα, να τα κεντράρω και στην συνέχεια να περάσω τις βίδες στο mdf. Είναι πράγματι τόσο απλό ή κάτι δεν έχω προβλέψει και θα την πατήσω;
Για ασταρι εννοείς βελατουρα νερού.ΟΚ κύριοι, παραμένει ως έχει λοιπόν και αρχίζω βάψιμο.
Με την ευκαιρία, σκέφτομαι για βάψιμο:
2 χερια αστάρι νερου
3 χέρια ριπολίνη (διχρωμία)
2 χέρια βενρίκι θαλάσσης άχρωμο διαλύτου
Το αστάρι μπορώ να το χρωματίσω λίγο με ριπολίνη μηπως και γλυτώσω κανένα από τα 3 χέρια ριπολίνης;
Οχικάτι τέτοιο δηλαδή θα βοηθούσε για να αντιμετωπίσω τις συστολες / διαστολες ?
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.