Τα έγραψα περιληπτικά. Αν θέλετε κάποια διευκρίνιση, μετά χαράς![]()
Τι μπισκότα χρησιμοποίησες;
Σφηνώνουν σωστά στην εγκοπή ή κολυμπάνε;
Τα έγραψα περιληπτικά. Αν θέλετε κάποια διευκρίνιση, μετά χαράς![]()
Τι μπισκότα χρησιμοποίησες;
Σφηνώνουν σωστά στην εγκοπή ή κολυμπάνε;
Πολύ όμορφο έγινε! Αν μου επιτρέπεις ένα-δυό σχόλια, καθότι παθών και πονεμένος.
- Για τέτοιες κατασκευές απαιτείται τα ξύλα να είναι κατάξερα. Αν δεν είναι θα σκευρώσουν όσο καλή δουλειά και να έχεις κάνει με τις συνδέσεις. Έχω δει μαδέρι σαν αυτό νακόβει στριφώνι 8mm σαν αγγούρι. Για τον ίδιο λόγο θα βοηθούσε μια "κορνίζα" από καδρόνι ίδιου πάχους περιμετρικάμε φαλτσοκοπές και μπόλικες καβίλιες..
- Όσο "ξύρισμα" και να κάνεις με το παγκοπρίονο δεν.. Γι'αυτό τονίζουμε στους ξυλουργούς που μας τα ετοιμάζουν να τα κάνουν "πλανιά-γωνιά", δεν υπάρχει άλλος τρόπος.
Και πάλι πολλά μπράβο!
.....
Εχω θα έβαζα σατινε έστω και μισο-μισο με ματ και θα το πέρναγα για τεχνικούς λόγους.. αλλά αυτό είναι η δική μου άποψη και εκδοχή που δεν αρέσει σε όλους φυσικά......
'Ετσι το λένε στην ντοπιολαλιά στρατηγέ μου. Πλάνισμα σε πλανοξεχοντριστήρα και σόκορο και ισόβενο μέχρι να επέλθει η απόλυτη καθετότητα. και στους 3 άξονες. Αλλά πρέπει ο μαραγκός να είναι μερακλής και τα εργαλεία του να "σφάζουν". Οι παλιοί επιπλοποιοί τα ξέρουν αυτά καλά..Νικόλα αυτό το "πλανιά-γωνιά" τι ακριβώς είναι, πρώτη φορά το ακούω.
Καλύτερα να μη γράψω τι μου θύμισε![]()
Αφού υποτίθεται ότι στο ξυλουργείο τα "έφεραν" τα ξύλα, γιατί δεν εφάπτονται; 'Η δεν έκαναν τελικά καλή δουλειά ή αυτό που είπε ο Νικος Πετειναρακης[COLOR=rgb(255, 255, 255)],[/COLOR] αν και το τελευταίο είναι πολύ ακραίο για τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά με τέτοιες θερμοκρασίες ποτέ δεν ξέρεις.Τα πήγα στο ξυλουργείο των αδερφών Γκεμίση στο Περιστέρι, και μου τα γώνιασαν, ξεφάρδισαν και πλάνισαν. Τα παιδιά κάνουν καλή δουλειά. Τα πήγα και τα πήρα την επομένη μέρα.................................................................................
Η αλήθεια είναι πως τίποτα δεν πήγαινε καλά. Οι τάβλες δεν "έδεναν" η μια με την άλλη και άφηναν κενά. Όσα "ξυρίσματα" και αν έκανα στις τάβλες στο παγκοπρίονο, με όποιον δίσκο και όποια τεχνική ήξερα, μάλλον χειρότερα τα έκανα.![]()
Θα τα ανακατέψεις πολύ καλά πριν τα χρησιμοποιήσεις...και να είναι και τα 2 υλικά στην ιδια κατάσταση...Σας ευχαριστώ
Κωστή, τα έχεις πει πολλές φορές, το ξέρω.
Αλλά αυτό που είπες τώρα, δεν ήξερα πως μπορεί να γίνει. Να ανακατέψω δηλαδή μισό μισό ματ με σατινέ!
ΟΚ λοιπόν, θα περάσω άλλο ένα τελευταίο χέρι μισό μισό αύριο το πρωί.![]()
@nikfor πολύ ωραίο το τραπεζάκι.
Πόσο περίπου υπολογίζεις το κόστος για την ξυλεία;
Μην ντρεπεσαι...κατι τετοια τοσο πανε...!!!Όμως, πολλές οι ώρες προσωπικής εργασίας. Οπότε, ένα έτοιμο τέτοιο μασίφ τραπέζι πουλιέται σε τιμή πολλαπλάσια του κόστους των ξύλων, αλλά κατά τη γνώμη μου, δικαιολογημένα. Κάπου πήρε το μάτι μου κάτι τρελές τιμές, από 600 έως και 1000€
Ευχαριστώ Μιχάλη..!!!Ωραια ιδεα οι ταβλες ντεκ! Kαλη επιτυχια στο project!
Παντως ετσι και εγω αρχιζω με ορεξη τις ανακαινισεις στο χωριο και καταληγω να φερνω μαστορους να τις τελειωσουν. Παντως η προσπαθεια μετραει![]()
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.