newbie
AVClub Addicted Member
Ευχαριστώ Δημήτρη!!!Ωραίο σχέδιο και άψογη υλοποίηση.
Για ξύλο που έγραψες, από ότι κατάλαβα πήρες έτοιμη επιφάνεια/ πάνελ από ενωμένα κομμάτια ελάτης, σωστά; Εκτός από ελάτη (σε praktiker και leroy) έχω πετύχει να πουλάνε έτοιμα πάνελ οξιάς (σε ξυλεμπορικά). Τι ξύλα κοίταξες και σε έδιωξαν οι τιμές;
Για μασιφ οξιά έψαχνα, αλλά ενώ στο τηλέφωνο μου έδιναν μια τιμή για μασίφ, τελικά ήταν πάνελ (ενωμένα κομμάτια όπως είπες). Όταν ρώταγα για πραγματικό μασίφ, οι τιμές έφταναν τα 50€ για κομμάτι 20 x 250 cm στα 22mm. Εγώ ήθελα 8 τέτοια, οπότε ήταν ασύμφορο. Κάποιοι τα είχαν πιο φθηνά, αλλά απλάνιστα και οι τιμές πλανίσματος ήταν όσο το ξύλο.
Το καλό με το έλατο (μάλλον το μόνο ) είναι ότι όταν το περάσεις σχετικά διάφανο βερνίκι, δύσκολα ξεχωρίζουν τα κομμάτια, σε αντίθεση με την οξιά που παραμένουν εμφανή.
Οι τιμές για πάνελ οξιάς ήταν απαγορευτικές για το συγκεκριμένο έργο. Στο έλατο, 4 κομμάτια 250x40cm στα 18mm, κόστισαν κάτι λιγότερο από 100€ και είδα ότι ακόμα τόσο περίπου έχει.
Από ALI το είχα πάρει, αλλά δεν έχει πλέον. Το βρήκα στο eBay αλλά σε σχεδόν διπλάσια τιμή.Από που το πήρες αυτό το ωραίο;