Kατεχόμενη Παλαιστίνη.

"Κριμα για το κρατικό κανάλι.Μονο που ο ελληνικός λαός έχει εντελώς διαφορετική άποψη."

Εγω δεν εχω αντιθετη αποψη. Το καθεστως του Λιβανου ανεχεται την συνδιοικηση με την Χεζμπολαχ και τωρα το Ισραηλ αποφασισε να παρει τον νομο στα χερια του. Απαραδεκτη η αντιδραση του Ισραηλ και δειχνει το επιπεδο των ανθρωπων που περιμενουν πως και πως να πατησουν την σκανδαλη. Ομως η προκληση υπαρχει και γι'αυτο φταιει η Χεζμπολαχ.

Απάντηση: Re: Kατεχόμενη Παλαιστίνη.

konnos said:
"Κριμα για το κρατικό κανάλι.Μονο που ο ελληνικός λαός έχει εντελώς διαφορετική άποψη."

Εγω δεν εχω αντιθετη αποψη. Το καθεστως του Λιβανου ανεχεται την συνδιοικηση με την Χεζμπολαχ και τωρα το Ισραηλ αποφασισε να παρει τον νομο στα χερια του. Απαραδεκτη η αντιδραση του Ισραηλ και δειχνει το επιπεδο των ανθρωπων που περιμενουν πως και πως να πατησουν την σκανδαλη. Ομως η προκληση υπαρχει και γι'αυτο φταιει η Χεζμπολαχ.

Μονο που εσύ δεν είσαι ολόκληρος ο Ελληνικός Λαός.Ουτε εγώ άλλως τε.Ομως στην χτεσινή εκπομπή 3/4(η λιβανεζα ηταν ωσεί παρούσα),εξέφρασαν τήν αποψη σου.Την δική μου δεν την εκπροσώπησε κανείς.Δεν πιστεύω να έχεις την εντύπωση οτι 3/4 ελληνες θεωρούν την χεζμπολάχ υπεύθυνη ,και ενας ειναι ουδέτερος και κανείς δεν θεωρεί το ισραήλ υπέυθυνο.Αυτή ηταν η εικόνα στην χτεσινή ΝΕΤ.Και αυτό ξεπερνά τα όρια τής στρεβλής πληροφόρησης και της προπαγάνδας.
Υ.Γ
Ολως τυχαίως οι δυο ελληνες που εξέφραζαν την αποψη περι ευθύνης της χεζμπολάχ,ήταν διαπρύσιοι κηρυκες των ´πλεονεκτημάτων´τού σχεδίου Ανάν,και ουδεποτε καταδικασαν βομβαρδισμούς και εισβολες του Νατο.
Επι της ουσίας εχω απαντησει για χεζμπολάχ και ισραήλ στα προηγουμενα post.Η ιστορία της γενοκτονιας της Παλαιστίνης δεν ξεκινησε πριν 20 μέρες,για μενα τουλάχιστον,αλλά πρίν 58 χρονια.............

η ολη κατασταση ειναι ενα παιχνιδι συσχετισμων.
πισω απο τις σφαγες αμαχων υπαρχει ενα διλημμα (οχι απαραιτητα ψευτοδιλημμα) :
η θα καθαρισει το ισραηλ την περιοχη (με τις πλατες των δυτικων φυσικα) απο τους αραβες βαζοντας "μια ταξη" και αποθαρυνοντας τον αραβομουσουλμανικο κοσμο να "καβαλησει καλαμι" με οπλο τον ογκο και τον φανατισμο με κινδυνο πολυ σοβαροτερης συρραξης,
η οι αραβες θα εξαφανισουν το ισραηλ και μετα οποιον παρει ο χαρος (με απλα λογια)
φυσικα ειναι και συμφεροντα τοπικα -οικονομικα (κατι πετρελαια, κατι η ανοικοδομηση της χωρας κλπ κλπ κλπ)

δεν νομιζω οτι σε τετοια παιχνιδια μας παιρνει να προτασσουμε τα στηθη μας εναντι στην δολοφονικη επιθεση των ισραηλινων. μια μικρη χωρα ειμαστε στο κατω κατω , ουτε πυρηνικα δεν εχουμε. το δοφοτερο πιστευω ειναι να παμε με τον ισχυρο και διακριτικα μαλιστα γιατι ποτε δεν ξερεις...

εδω ισχυει το μακρυα απο τον .... μας και οπου θελει ας ειναι...

Η Κοντολίζα δήλωσε οτι ετοιμαζονται για την Νεα Μέση Ανατολή.Και οτι οι δυναμεις τού καλού θά θριαμβευσουν.Τι πιό λυπηρό.Γυναικα ,μαυρη,ιδια με τον Χιτλερ.Τριπλη προδοσία.
Μόλις μεταδόθηκε απο τα διεθνη πρακτορεία οτι χτυπήθηκε απο ισραηλινούς,φυλάκιο τού O.H.E,με 4 νεκρούς .Τι μου θυμίζει,τι μου θυμίζει.Κατι απο βομβαρδισμό κινεζικης πρεβειας στο βελιγράδι........Μολις προχτές αντιπροσωπος του Ο.Η.Ε,ειχε ψελλίσει μερικά λόγια καταδίκης για την σφαγή τών αμάχων.´Μας συγχωρειτε λάθος´θά πούν οι ισραηλινοί...

Φανταστείτε το εξής σενάριο. ο UCK κατεβαίνει στις Αλβανικές εκλογές στην νότια περιοχή της Αλβανίας, και αντικαθιστά τον Αλβανικό στρατό. Μετά αρχίζει και ρίχνει ρουκέτες ως αντίποινα της ελληνικής παρουσίας στην "νότια αλβανία" (αυτή που εμείς ονομάζουμε Ήπειρο), και πλήτει ελληνικές πόλεις στην Β. Ελλάδα. Πως βλέπετε να αντιδρούμε και πως δικαιούμαστε να αντιδράσουμε; Με το χέρι στην καρδιά οι απαντήσεις μας παρακαλώ.

Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Είμαστε μέλη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και στη δύσκολη θα καθαρίσουν (όπως Κύπρος, Ίμια, Σκόπια κλπ).
Σε αυτό το φανταστικό σενάριο η απάντηση είναι πρωθύστερη: Αντιδράς όταν πρέπει.Όταν ΔΕΝ έπρεπε να παραβιάσεις το Σύνταγμά σου για να περάσουν από το έδαφος της χώρας σου οι εφοδιοπομπές και τα άρματα των συμμάχων του uck, όταν δεν έπρεπε να υποκύψεις στις εντολές Κλίντον και Ολμπράιτ και να συνυπογράψεις, όπως όλες οι αποικίες, το βομβαρδισμό της Σερβίας, όταν δεν έπρεπε να στείλεις στρατιώτες σου στο Κόσσοβο κλπ ...και τέλος δεν έχουνε οι ηλιθιότητες που κάνουμε σε βάρος της χώρας και προς όφελος των "συμμάχων". Μ'αυτά και μ'αυτά ανδρώθηκαν οι διάφοροι uckάδες. Όταν ΕΜΕΙΣ ισχυροποιούμε τέτοια φαινόμενα μετά φυσικά και δεν δικαιούμαστε να φωνάζουμε.
Το παράδειγμα-σενάριο είναι ατυχές. Ο uck είναι πρακτόρικη κατασκευή μισθοφόρων. Η Χεζμπολά έχει λαϊκό έρεισμα που αποκτήθηκε μέσα από την εμπνευσμένη πολιτική των Ισραηλιών και Αμερικανών στη Μέση Ανατολή.
Επίσης κανείς δεν έριξε ρουκέτες στο Ισραήλ πριν αυτό μπουκάρει (για πολλοστή φορά) στο Λίβανο.Το Ισραήλ έχει διαπράξει καραμπινάτα εγκλήματα πολέμου στο Λίβανο από το 1975 και μετά (Σάμπρα και Σατίλα, πρόσφυγες, βομβαρδισμοί, στρατόπεδα συγκέντρωσης κλπ)
Να σου αναφέρω εγώ αγαπητέ φίλε ένα σεναριάκι από καρδιάς, έτσι για να δούμε πως δημιουργούνται οι προβοκάτσιες, οι σφαγές και το μίσος.
Μια εθνικόφρων οργάνωση (ας πούμε πως τη λένε ΜΑΒΗ) μπαίνει στο έδαφος κυρίαρχης χώρας (ας πούμε της Αλβανίας), σε στρατόπεδο, και δολοφονεί τρεις στρατιώτες που κοιμούνται.Τα κίνητρά της δεν ενδιαφέρουν (ας πούμε στο βάθος Βιρτζίνια).
Η Αλβανία που έχει το δικαίωμα της αυτοάμυνας (όπως λέει ο πρόεδρας), δικαιούται να μπουκάρει στη χώρα προέλευσης (ας πούμε Ελλάδα) μέχρι Σύβοτα (ίσως δυσανάλογα), να ρημάξει Γιάννενα, Κόνιτσα, Πρέβεζα, Άρτα και Πάργα και να καθαρίσει μερικές εκατοντάδες συμπατριώτες μας στέλνοντας στην προσφυγιά μισό εκατομμύριο;Μια απάντηση με το χέρι στην καρδιά...
Το παραπάνω σενάριο είναι φανταστικό, και δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, αφου ακόμη και όταν συλληφθούν τα μέλη της παραπάνω οργάνωσης με τον οπλισμό τους θα έλθει η γκαβή (η Δικαιοσύνη) και θα μας πει ότι όλα αυτά δεν συνέβησαν.
Από καρδιάς...γιατί το μυαλό τέτοιες ώρες αρνείται.

dspphoto

Re: Απάντηση: Re: Kατεχόμενη Παλαιστίνη.

Σπύρος Σούρλας said:
Μονο που εσύ δεν είσαι ολόκληρος ο Ελληνικός Λαός.Ουτε εγώ άλλως τε.Ομως στην χτεσινή εκπομπή 3/4(η λιβανεζα ηταν ωσεί παρούσα),εξέφρασαν τήν αποψη σου.Την δική μου δεν την εκπροσώπησε κανείς.Δεν πιστεύω να έχεις την εντύπωση οτι 3/4 ελληνες θεωρούν την χεζμπολάχ υπεύθυνη ,και ενας ειναι ουδέτερος και κανείς δεν θεωρεί το ισραήλ υπέυθυνο.Αυτή ηταν η εικόνα στην χτεσινή ΝΕΤ.Και αυτό ξεπερνά τα όρια τής στρεβλής πληροφόρησης και της προπαγάνδας.
Υ.Γ
Ολως τυχαίως οι δυο ελληνες που εξέφραζαν την αποψη περι ευθύνης της χεζμπολάχ,ήταν διαπρύσιοι κηρυκες των ´πλεονεκτημάτων´τού σχεδίου Ανάν,και ουδεποτε καταδικασαν βομβαρδισμούς και εισβολες του Νατο.
Επι της ουσίας εχω απαντησει για χεζμπολάχ και ισραήλ στα προηγουμενα post.Η ιστορία της γενοκτονιας της Παλαιστίνης δεν ξεκινησε πριν 20 μέρες,για μενα τουλάχιστον,αλλά πρίν 58 χρονια.............

Ναι βρε κι εγω την αποψη μου εκφραζω, δεν αντιπροσωπευω κανενα κομματι του ελληνικου λαου. Ομως τα δεινα που γινονται τωρα στον Λιβανο τα προκαλεσαν. Δεν επρεπε να δωσουν αυτην την ευκαιρια που τοσο καιρο περιμεναν οι Ισραηλινοι για να παρουν το πρασινο φως για "νομιμη" επιθεση. Τωρα το τι γινοταν πιο πριν το γνωριζουν καλυτερα οι καημενοι γειτονες των Ισραηλινων... Χιλια δικαια εχουν οι Λιβανεζοι αλλα αμα σε πιασουν με το πιστολι στο χερι θα πας φυλακη. Μονο αυτο λεω. Ειμαι υπερ του Λιβανου αλλα με προϋποθεσεις. Η υποθεση ειναι πολυπλοκη και δεν εχει καλους και κακους. Απλως ο ενας ειναι περισσοτερο κακος απο τον αλλο στην προκειμενη περιπτωση και γι'αυτο η κυβερνηση δεν μπορει να παρει ξεκαθαρη θεση, και δε θα επρεπε. Αρκει να βοηθησουμε τους Λιβανεζους τωρα που εχουν αναγκη.

Οι ΗΠΑ εννοειται πως θα παρουν το μερος των Ισραηλινων 1ον διοτι στους εξοπλισμους το Ισραηλ ειναι απο τους καλυτερους πελατες 2ον διοτι ακριβως την ιδια αντιδραση ειχαν και οι ΗΠΑ προς το Ιρακ. Η αφορμη ηταν η ιδια. "Fcuk with me and I ll fcuk your whole country". Τα περι WMD ειναι ιστορια...

ΝΕΟΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ said:
Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Είμαστε μέλη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και στη δύσκολη θα καθαρίσουν (όπως Κύπρος, Ίμια, Σκόπια κλπ).

Μην είσαι τόσο σίγουρος για τίποτα. όσο για το πως καθάρισε η ΕΕ και το ΝΑΤΟ στις περιπτώσεις που αναφέρεις και ειδικότερα στο θέμα της Κύπρου, άσ' το καλύτερα, γιατί εγω 32 χρόνια μετά, πάλι με την προσφυγική μου ταυτότητα ανανεώνω την άδεια παραμονής μου στην Ελλάδα.

ΝΕΟΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ said:
Το παράδειγμα-σενάριο είναι ατυχές. Ο uck είναι πρακτόρικη κατασκευή μισθοφόρων. Η Χεζμπολά έχει λαϊκό έρεισμα που αποκτήθηκε μέσα από την εμπνευσμένη πολιτική των Ισραηλιών και Αμερικανών στη Μέση Ανατολή.

Και η Χεζμπολά τη δεκαετία του '80 που ιδρύθηκε δεν είχε τη δύναμη που έχει τώρα. Ιδρύθηκε πρώτα σαν εξτρεμιστική οργάνωση με πολύ στενή δομή και μόνο μετά το 1995 αποφάσισε να αποκτήσει πολιτικό προφίλ και να κατέβει στις εκλογές, και μάλιστα αυτό το έκανε και με τις ευλογίες των Αμερικανών (κάτι συνεντεύξεις των Σεϊχηδων σε Αμερικανικά κανάλια εθνικής εμβέλειας μόνο τυχαίες δεν ήταν). Όσο για τον UCK περίμενε μερικά χρόνια να αδειάσει τελείως το Κόσσοβο από Σέρβους και να ενωθεί με την Αλβανία και μετά θα δούμε τί έρισμα θα έχει στην Αλβανική κοινωνία.

ΝΕΟΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ said:
Επίσης κανείς δεν έριξε ρουκέτες στο Ισραήλ πριν αυτό μπουκάρει (για πολλοστή φορά) στο Λίβανο.Το Ισραήλ έχει διαπράξει καραμπινάτα εγκλήματα πολέμου στο Λίβανο από το 1975 και μετά (Σάμπρα και Σατίλα, πρόσφυγες, βομβαρδισμοί, στρατόπεδα συγκέντρωσης κλπ)

Μια χαρά βομαβαρδίζοταν το Ισραήλ ακόμα και πριν την πρώτη εισβολή στο Λίβανο το 1980 όχι από τη Χεζμπολά αλλά από τον Συριακό στρατό. Ακόμα και πριν το 1973 και τον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ, οι Σύριοι βομβάρδιζαν συχνά πυκνά το Ισραήλ με πυροβολαρχίες τοποθετημένες στα υψώματα του Γκολάν. Το τίμημα που πλήρωσαν το '73 οι ισραηλινοί για την κατάληψη των υψωμάτων αυτών ήταν πολύ βαρύ σε έμψυχο υλικό αλλά γι αυτούς ήταν θέμα ύψιστης εθνικής ασφαλείας και επιβίωσης. Και είναι απλό. Με απλό πυροβολικό από αυτές της θέσεις χτυπούσαν ακόμα και το Τελ Αβίβ. Μην θυμηθούμε τους Σκαντ που έπεφταν το 1991 σε μια σύρραξη που το Ισραήλ δεν είχε καν εμπλακεί. Έχουν και οι Άραβες λερωμένη τη φωλιά τους. Για τις σφαγές στα προσφυγικά στρατόπεδα και τη Λωρίδα της Γάζας συμφωνώ μαζί σου 1000%.

ΝΕΟΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ said:
Να σου αναφέρω εγώ αγαπητέ φίλε ένα σεναριάκι από καρδιάς, έτσι για να δούμε πως δημιουργούνται οι προβοκάτσιες, οι σφαγές και το μίσος.
Μια εθνικόφρων οργάνωση (ας πούμε πως τη λένε ΜΑΒΗ) μπαίνει στο έδαφος κυρίαρχης χώρας (ας πούμε της Αλβανίας), σε στρατόπεδο, και δολοφονεί τρεις στρατιώτες που κοιμούνται.Τα κίνητρά της δεν ενδιαφέρουν (ας πούμε στο βάθος Βιρτζίνια).
Η Αλβανία που έχει το δικαίωμα της αυτοάμυνας (όπως λέει ο πρόεδρας), δικαιούται να μπουκάρει στη χώρα προέλευσης (ας πούμε Ελλάδα) μέχρι Σύβοτα (ίσως δυσανάλογα), να ρημάξει Γιάννενα, Κόνιτσα, Πρέβεζα, Άρτα και Πάργα και να καθαρίσει μερικές εκατοντάδες συμπατριώτες μας στέλνοντας στην προσφυγιά μισό εκατομμύριο;Μια απάντηση με το χέρι στην καρδιά...
Το παραπάνω σενάριο είναι φανταστικό, και δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, αφου ακόμη και όταν συλληφθούν τα μέλη της παραπάνω οργάνωσης με τον οπλισμό τους θα έλθει η γκαβή (η Δικαιοσύνη) και θα μας πει ότι όλα αυτά δεν συνέβησαν.
Από καρδιάς...γιατί το μυαλό τέτοιες ώρες αρνείται.

Το σενάριο που αναφέρεις είναι πιο ανεφάρμοστο γιατί προϋποθέτει στρατιωτική ισχύ της Αλβανίας μεγαλύτερη από της Ελλάδας κάτι που δεν ισχύει. Αλλά για να σου απαντήσω και για την οικονομία της συζήτησης, θεωρώ ότι η Αλβανία θα είχε κάθε δίκιο να προσφύγει στον ΟΗΕ και να καταγγείλει το γεγονός. Αλλά το πρώτο πράγμα που σίγουρα θα επιχειρούσε (κυρίως γιατί θα πίστευε ότι μπορει να το κάνει) είναι να αρχίσει ένα ωραίο πογκρόμ εναντίον όλων των Ελλήνων που ζουν στο έδαφός της και μια ωραία εκδίωξη του ελληνικού στοιχείου από την περιοχή που εμείς ονομάζουμε "Βόρειο Ήπειρο". Δικαιούται να το κάνει; Όχι. Μπορεί να το κάνει; Πάλι όχι, δεν έχει στρατιωτική ισχύ να αντιμετωπίσει πιθανή στρατιωτική εμπλοκή της Ελλάδας. Θα την βοηθήσουν οι μεγάλες δυνάμεις να το κάνει; Ανάλογα με την περίσταση και τα σχέδιά τους στην περιοχή. Το σενάριο που εγώ σου παραθέτω όμως είναι δυνατό. Κι αυτό γιατί έχουμε δείγματα γραφής του UCK. Και γιατι σαν Ελλάδα έχουμε τη δυνατότητα να απαντήσουμε όπως εσύ περιγράφεις. Δικαιούμαστε να το κάνουμε; Εγώ λέω πάλι ΟΧΙ. Αλλά με ενδιαφέρει να ακούσω και άλλες απαντήσεις.

Κάποτε στο μέλλον...

Εγώ πάλι αν εκφράσω αυτούσια αυτά που αισθάνομαι και πιστεύω για το λαό του Ισραήλ και τη πολιτική και στρατιωτική εξουσία του, ο στρατηγός (Γ.Δ.) θα διαγράψει το μήνυμά μου, πιθανότατα δε, θα αναγκαστεί να με διαγράψει και από μέλος του forum!
Έτσι λοιπόν, θα περιοριστώ στα εξής: Πιστεύω ότι κάποια στιγμή μελλοντικά (στα επόμενα τριάντα έως πενήντα χρόνια), καθαρά ενεργειακοί λόγοι που θα έχουν να κάνουν αποκλειστικά με τα εναπομείναντα τότε κοιτάσματα πετρελαίου, θα αναγκάσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες να αναθεωρήσουν άρδην την πολιτική της 100% υποστήριξης και προστασίας του Ισραήλ που ακολουθούν μέχρι σήμερα. Τότε οι Ισραηλίτες θα συνειδητοποιήσουν πόσα απίδια βάζει ο σάκος!

Οι ΗΠΑ διαθετουν αποθεματα πετρελαιου στα εδαφη για μερικες δεκαετιες. Για χαζους τους περασες;;; Τρωνε το ψωμι των αλλων και μετα τους μενει και το δικο τους καρβελι για τα δυσκολα χρονια

konnos said:
Οι ΗΠΑ διαθετουν αποθεματα πετρελαιου στα εδαφη για μερικες δεκαετιες. Για χαζους τους περασες;;; Τρωνε το ψωμι των αλλων και μετα τους μενει και το δικο τους καρβελι για τα δυσκολα χρονια

Μα γι’ αυτό ακριβώς έγραψα «Τα επόμενα τριάντα έως πενήντα χρόνια...».

Η άποψή μου είναι ότι μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, η θέση των χωρών της Μέσης Ανατολής που παράγουν πετρέλαιο (Σαουδική Αραβία, κτλ.) θα έχει ισχυροποιηθεί δραματικά, καθώς δεν θα φαίνεται καν στον ορίζοντα η εναλλακτική λύση ενέργειας που θα είναι σε θέση να κινήσει τον πλανήτη, αντικαθιστώντας το πετρέλαιο.

Καθώς τα αποθέματα πετρελαίου θα έχουν μειωθεί τότε δραματικά σε ολόκληρο τον πλανήτη, και θα μιλάμε πλέον για τιμές που θα αντιστοιχούν σε σημερινά 500 έως 1000 δολάρια το βαρέλι, καταλαβαίνεις ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα έχουν τότε εναλλακτική λύση: ή θα εγκαταλείψουν άρδην την πολιτική υποστήριξης του Ισραήλ, ή θα αναγκαστούν να καταλάβουν στρατιωτικά όλες τις χώρες της Μέσης Ανατολής (Ιράν, Σαουδική Αραβία, κτλ.), για να ελέγξουν τη ροή και διάθεση του εναπομείνοντος πετρελαίου, πράγμα που με τα σημερινά δεδομένα τουλάχιστον μου φαίνεται εντελώς εξωφρενικό.

Αυτο το διαβασατε;;;;;;;;;;;

σημερα.........

Ερανος στις ΗΠΑ για πίτσες στους φαντάρους του Ισραήλ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Του ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΙΤΣΑ

Επειδή νηστικό αρκούδι δεν χορεύει (στην προκειμένη περίπτωση, δεν σκοτώνει), οι εβραϊκές κοινότητες των ΗΠΑ αποφάσισαν -σε ένδειξη συμπαράστασης- να ταΐσουν με πίτσα (!) τις ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις που... αμύνονται του πατρώου εδάφους.

Την ώρα που κάποιοι Νεοϋορκέζοι στέλνουν γράμματα στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Εθνη να παρέμβουν για να σταματήσει ο πόλεμος στον Λίβανο και χιλιάδες Εβραίοι στο Λος Αντζελες διαδηλώνουν υποστηρίζοντας το Ισραήλ, μια συναγωγή στην καρδιά της αμερικανικής επαρχίας, το Οβερλαντ Παρκ στο Κάνσας, ετοιμάζει μια διαφορετική παρέμβαση στην αιματηρή κρίση της Μέσης Ανατολής: συγκεντρώνει χρήματα για να στείλει πίτσες ή και χάμπουργκερ ακόμη στις ισραηλινές δυνάμεις που επιδρομούν στη γειτονική χώρα. Τα μέλη της συναγωγής μαζεύουν δωρεές για την οργάνωση Pizza IDF, μια οργάνωση που παροτρύνει τους πολίτες να δείξουν την έμπρακτη συμπαράστασή τους στον ισραηλινό στρατό (τα αρχικά του είναι IDF, Ισραηλινές Δυνάμεις Αμυνας) παραδίδοντας ζεστή, φρέσκια πίτσα.

Η οn line υπηρεσία εγκαινιάστηκε το 2002, κατά τη διάρκεια της Επιχείρησης Αμυντικής Ασπίδας σε απάντηση των Ισραηλινών για τις επιθέσεις αυτοκτονίας των Παλαιστινίων. Η Pizza IDF διακηρύσσει ότι «ελπίζει να αναπτερώνει το ηθικό των Ισραηλινών στρατιωτών με το να προσφέρει τη συμπαράσταση του υπόλοιπου κόσμου». Ανάμεσα στους συχνούς πελάτες της είναι και οικογένειες Εβραίων εποίκων που ζούσαν μέχρι το 2005 στη Λωρίδα της Γάζας, τους οποίους και εξακολουθούν να χρηματοδοτούν ακροδεξιές εβραϊκές οργανώσεις στις ΗΠΑ. Μέσω του www.pizzaIDF.org, ο πελάτης μπορεί να αγοράσει πίτσα για τους ισραηλινούς στρατιώτες χρησιμοποιώντας την πιστωτική του κάρτα. Ανάλογα με το βαλάντιο του κάθε ενδιαφερόμενου υπάρχει και ο σχετικός τιμοκατάλογος για το μενού: Με 16,95 δολάρια αγοράζεις μία πίτσα και αναψυκτικά για 5 στρατιώτες, με 31,95 μία πίτσα για 10 στρατιώτες και με 269,75 πίτσες για έναν ολόκληρο λόχο. Ανοίξαμε και σας περιμένουμε...

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 26/07/2006

οντως νηστικο αρκουδι δε σκοτωνει........

Τώρα δεν μπορεί να βρεθεί ένας χάκερ να τους φάει τα χρήματα; Ή έστω να στείλει τις πίτσες στους πρόσφυγες;

Έλαβα με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ένα αρχείο powerpoint με φωτογραφίες από παλαιστινιακές πόλεις στη λωρίδα της Γάζας. Το ανέβασα στο rapidshare στην παρακάτω διεύθυνση:
http://rapidshare.de/files/27080769/TheTruth11.pps.html
Περιέχει εξαιρετικά φρικιαστικές και σοκαριστικές φωτογραφίες. Για τους τολμηρούς που θέλουν να δουν κάτι που δε θα δείξει ποτέ η τηλεόραση.

Photis said:
Φανταστείτε το εξής σενάριο. ο UCK κατεβαίνει στις Αλβανικές εκλογές στην νότια περιοχή της Αλβανίας, και αντικαθιστά τον Αλβανικό στρατό. Μετά αρχίζει και ρίχνει ρουκέτες ως αντίποινα της ελληνικής παρουσίας στην "νότια αλβανία" (αυτή που εμείς ονομάζουμε Ήπειρο), και πλήτει ελληνικές πόλεις στην Β. Ελλάδα. Πως βλέπετε να αντιδρούμε και πως δικαιούμαστε να αντιδράσουμε; Με το χέρι στην καρδιά οι απαντήσεις μας παρακαλώ.
Και σχηματίζει κυβέρνηση ο UCK και ζητάει πίσω τις περιουσίες των Τσαάμιδων που εκδιώχτηκαν μετά το 1945.....

Τους αλλάζεις τον αδόξαστο με τζαμόσκονη και χωρίς σάλιο, κι αφήνεις τους άλλους να γκρινιάζουν ότι χρησιμοποίησες δυσανάλογα μεγάλο χτύπημα σε σχέση με τις ρουκέτες που έπληξαν και πλήττουν τα Γιάννενα...
Έτσι είναι... Αλλά τώρα είμαστε έξω από τον χορό και ως γνωστόν έξω απ'τον χορό πολλά τραγούδια λέγονται...

Last edited:

Photis said:
Aς πουμε λοιπον οτι η οικογενεια μου κατοικεί σε ενα σπιτι,εδώ και αιώνες.Και πριν 50 χρονια ερχεσαι εσύ και φτιάχνεις ενα σπιτι δίπλα.Απο τις πρωτες μερες λοιπόν,αρχιζεις και καταπατάς μερος απο το χωράφι μου.Λιγο ανατολή λίγο δυση λιγο νότο.Ερχομαι εγώ και προσπαθώ να μετακινήσω τούς πασσάλους πάλι στην αρχική τους θέση.Εσύ φερνεις τα τελειότερα μηχανηματα-χωρις τα φραγκα που τα αγορασες ναναι δικά σου ,αλλα του θειού σου απο την αμερική-και μου παιρνεις τελικα και μερικά δωματια τού σπιτιού μου.Τοτε ερχομαι και σε χαστουκίζω.Και εσυ μου παιρνεις ολο το σπιτι ,μου σκοτωνεις την οικογενεια και τα ξαδελφια μεχρις τριτου βαθμού συγγενειας..Αυτά
Υ.Γ
Δεν ονομαζουμε εμείς ηπειρο την νοτια αλβανία.Την ονομαζει η συνθηκη τής κερκυρας 85 χρονια πρίν.Και το να συγκρινεις τους αλητες ,που εμπορευονται ηρωινη ουτσεκάδες,με την χεζμπολάχ που αν θυμασαι καλά,το πολιτικό της τμημα συμμετέχει στην κυβέρνηση τού λιβάνου ,και εχει έρεισμα ειναι μάλλον άστοχο.
Η ιστορία του Φασιστικού κρατους τού Ισραήλ προχτές ξεκινησε με την αιχμαλωσία των δυο στρατιωτών???Πριν ηταν ενα φιλειρηνικό δηλαδη κρατος που επιθυμούσε την συνυπαρξη με τους Αραβες....
Δεν ειδα να αναφερεσαι καθολου στα στοιχεια που παρεθεσα για την ακροδεξιά ιργκούν που δρα απο τις αρχές τού αιώνα στηριζόμενη σε σαφεστατη θεωρία εθνοκαθάρσεως.....

ΝΕΟΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ said:
Ρε σεις εκείνη η Κάρλα Ντελ Νεγκροπόντε που βρίσκεται για διακοπές;Μήπως να την ψάξουμε στην Ερεσσό;(Συγγνώμη, ρε κορίτσια, δε φταίτε σε τίποτα, αλλά καμιά φορά γίνομαι ρατσιστής άθελά μου). Προφανώς δεν έχει πάρει είδηση ότι κυκλοφορούν κάτι εγκληματίες πολέμου στην πιάτσα και αιματοκυλάνε τη Μέση Ανατολή (εσχάτως). Κάτι Ραϊχσφύρερ Τσέϊνυ,Κοντολίζα Ράϊχ, ομπερστουρμπανφύρερ Ολμερτ και CIA. Να μην ξεχάσουμε το pooodle Tony και βέβαια τη φοβερή και τρομερή Ε.Ε. που μόλις ύψωσε ανάστημα κρύφτηκαν στις φωλιές τους τα αρπακτικά.Επίσης μια μύγα της περιοχής (που κατόπιν άνωθεν εντολών δεν τολμά να διευθετήσει τα σύνορά της αλλά ούτε και να πει το όνομά της) έκανε πώλο (όχι όνο) και ετοιμάζεται να στείλει στρατιώτες στο νότο του Λιβάνου για να επιβάλλει την ειρήνη!!! Τ'ακούτε περήφανοι Ευρωπαίοι μου;Κάναμε κολλεγιά με τους καλύτερους...
Meanwhile south of Beirut the casualties...
Η απαραίτητη μουσική υπόκρουση:
Model Beirut Recital του John Cale (Artificial Inteligence).Στην αρχή του τραγουδιού ακούγεται σε πρόζα ένα έμπορος όπλων να λέει:"Βηρυττός είσαι μια που....άνα και σε γ....ω τρεις φορές".Αυτά πριν καμιά 20αριά χρόνια επί κατοχής των Ισραηλινών.

H συνοδος τής Ρωμης κατέληξε σε ενα αστείο ψήφισμα ευχολόγιο κατω απο το άγρυπνο βλέμμα τής Ράϊχ.Θλιβερή φυσιογνωμία ο Ιταλός Ντ´Αλέμα,ο γνωστός και απο την εύψυχη στάση του στούς βομβαρδισμούς τού βελιγραδίου..(Ριξτε κι´άλλες μπομπες)
Ακομα και ο ανάν δήλωσε οτι οι κυανοκρανοι που βομβαρδίστηκαν φιλικά απο τούς υπανθρώπους ειχαν ειδοποιήσει οτι πεφτουν βομβες στο κτίριο που διέμεναν επί αρκετή ώρα.Ζητησε συγνώμη ο γκαιμπελς πάντως για τούς σκοτωμενους.
Και την ωρα που η συνοδος εξελισσόταν οι υπάνθρωποι βομβάρδισαν την Τυρο για πρώτη φορά.Εκει βρισκονταν λιβανεζοι στρατιώτες που δεν συμμετειχαν στίς εχθροπραξίες..Γιατί άραγε οι με ξενες πλάτες μαγκες εριξαν εκεί τις βομβες σημερα???Aν αντιδρούσαν οι λιβανέζοι θα εδιναν ευκαιρία για μιά ακόμα ´υπέρμετρη αντίδραση´.Και μετά θά έλεγαν οτι προκλήθηκαν.