Καθαρές Παραλίες

Επίσης σε διπλανό κολπίσκο έχω ανακαλύψει το παρακάτω σημείο το οποίο είναι από τα αγαπημένα μου γιατί έχει πολύ ωραίο βυθό για ψαροντούφεκο.

μαιρη 068_2.jpg

Η Γαλάζια Λίμνη βρίσκεται στις αρχές του κόλπου του Αλμυροποτάμου απέναντι από το νησάκι Καβαλιανή. Ονομάζεται έτσι διότι πάντα τα νερά είναι ήσυχα σαν λίμνη, αφού κανένας καιρός δεν ''πιάνει'' την παραλία. Παλαιότερα μπορύσες να πας μόνο με σκάφος. Τελευταία έχει γίνει ένας χωματόδρομος όπου με λίγη υπομονή φτάνεις. Φυσικά τα νερά είναι κρυστάλλινα. Με το σκαφάκι είναι 30 λεπτά από την Ραφήνα ενώ οδικός είναι 2 ώρες αφού πρέπει να πας από Χαλκίδα. (είναι στο κόκκινο σημάδι)

map_3.jpg

Απάντηση: Re: Καθαρές Παραλίες

Η Γαλάζια Λίμνη βρίσκεται στις αρχές του κόλπου του Αλμυροποτάμου απέναντι από το νησάκι Καβαλιανή. Ονομάζεται έτσι διότι πάντα τα νερά είναι ήσυχα σαν λίμνη, αφού κανένας καιρός δεν ''πιάνει'' την παραλία. Παλαιότερα μπορύσες να πας μόνο με σκάφος. Τελευταία έχει γίνει ένας χωματόδρομος όπου με λίγη υπομονή φτάνεις. Φυσικά τα νερά είναι κρυστάλλινα. Με το σκαφάκι είναι 30 λεπτά από την Ραφήνα ενώ οδικός είναι 2 ώρες αφού πρέπει να πας από Χαλκίδα. (είναι στο κόκκινο σημάδι)

View attachment 81119

Πολύ ενδιαφερων αυτή η τοποθεσία..... Ο χωματοδρομος ειναι πολλά χιλιόμετρα;;;;;; Με την πρώτη μου ευκαιρία θα την επισκευτώ!!!
Ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία!!!

Παλαιότερα ήταν πολύ. Τώρα ένα μεγάλο κομμάτι το φτιάξανε αλλά δεν ξέρω πόσος είναι ο χωματόδρομος, έχω πολλά χρόνια να πάω με το αυτοκίνητο.

Καλά ντε.... σε λίγο θα μας την πείς και Κηφισιά..... εγώ από επτά χρονών Λούτσα την ξέρω. :argue:

Σήμερα κατάφερα και έφυγα νωρίτερα από τη δουλειά και πήγα με το σκαφάκι σε ένα πολύ μικρό νησάκι περίπου 3 ναυτικά μίλια νότια από το Πόρτο Λάφια. Το νησί έχει βράχια γύρο γύρο αλλά είναι αρκετά ρηχά, περίπου 1,5 μέτρο και μπορείς να κολυμπήσεις άφοβα. Βόρια του νησιού υπάρχει μια μικρή σπηλιά με πετρώδη βυθό ιδανικό για ψαροντούφεκο.

Porto_laphia_2.jpg

Καλά ντε.... σε λίγο θα μας την πείς και Κηφισιά..... εγώ από επτά χρονών Λούτσα την ξέρω. :argue:

Παω Δωδωνη(Ραφηνας) για καφε ,ελα να γνωριστουμε οποτε βρεις χρονο :)

ΥΓ Λουτσα την λενε οι Σπαταναιοι μονο :)

Αυτό το ΣΚ επισκέφτηκα με το σκαφάκι δύο από τους ομορφότερους κολπίσκους της Νότιας Εύβοιας. Ο πρώτος είναι 4 ναυτικά μίλια βορειότερα από τον κόλπο του Νημποριού. Έχει πλάτος περίπου 100 μέτρα και πολύ βλάστηση, πράγμα σπάνιο για αυτό το κομμάτι της Εύβοιας.

Paralia_1.jpg

Paralia_2.jpg

Ο δεύτερος κολπίσκος βρίσκεται σε ένα σύμπλεγμα νησιών περίπου δύο ναυτικά μίλια Δυτικά από τα Νέα στύρα. Δύο από τα νησάκια σχηματίζουν έναν θαλάσσιο δίαυλο περίπου 300 μέτρα μήκος όπου ενδιάμεσα το βάθος κυμαίνεται από ένα έως τρία μέτρα. Στην ουσία είναι ένα φυσικό λιμάνι όπου κανένας καιρός δεν το ''πιάνει'' και είναι τέλεια για μπάνιο!

Paralia_5.jpg

Paralia_6.jpg

Εντός Αττικής μόνο Πόρτο Εννιά και Βρωμοπούσι (ή Καλοπήγαδο όπως έχει μετονομαστεί). Και οι δύο είναι σχεδόν στο Λαύριο.
Επίσης τα Δικαστικά μετά το Σχοινιά είναι καθαρά, αλλά μιλάμε για βράχια χωρίς ίχνος παραλίας που δύσκολα μπορείς να μπεις/βγεις όταν φυσάει.
Προφανώς και από την πίσω πλευρά Πόρτο Γερμενό και Ψάθα κρατάνε ακόμη.
Κατά τα άλλα για μένα τίποτε άλλο δεν αξίζει.
(Πετάγομαι μόνο κανένα απόγευμα μετά τη δουλειά στον Άγιο Ανδρέα - όχι γιατί είναι καλά, αλλά γιατί είναι χιλιομετρικά κοντά για μια γρήγορη βουτιά).
Αν θέλω σούπερ θάλασσα πάω κάποια ημερήσια (πχ Κάλαμος Ευβοίας, Χιλιαδού ή Πόρτο Γερμενό/ Ψάθα που και για αυτά θες 1μιση ώρα περίπου από Ανατολικά Προάστια).