kathrein how to

Απάντηση: Re: kathrein how to

Το πιο πιθανό αφού δεν έχεις σύνδεση, είναι να έχει χαλάσει το τροφοδοτικό (ηλεκτρολυτικοί πυκνωτές), πράγμα που επιδιορθώνεται εύκολα. Άνοιξε τον δέκτη να δεις σε τι κατάσταση είναι οι πυκνωτές του τροφοδοτικού.
Μετα απο 7 μερες παλι τα ιδια λες για τους c2 c3 c10, τους αλλαξα και αυτους σημερα τιποτα παλι.

Προσωπικά δεν μου έχει τύχει ακόμη, αλλά απ' ότι διάβασα στο Forum του Andy και των Φίλων του, οι ηλεκτρολυτικοί που ευθύνονται για έναν "νεκρό" Kathrein, είναι οι πυκνωτές C2 (4700μF/16V) και C10 (3300μF/10V).
Η χρησιμοποίηση πυκνωτών με μεγαλύτερη τάση λειτουργίας δεν είναι τόσο σημαντική, όσο η θερμοκρασία λειτουργίας
να είναι 105°C.
Μετά την αντικατάσταση των πυκνωτών μέτρησες να δεις εάν το τροφοδοτικό βγάζει τις τάσεις που πρέπει?

Καλά, μέρες που είναι άστο να ζήσει.

Αυτό το έχεις δοκιμάσει ?

UltimateFlashRecovery 910 rev 0.998 by SoLaLa

Δυστυχώς μόνο στα Γερμανικά, εάν δεν το έχεις να σου το στείλω.

Εφ' όσον το έχεις κανει και αυτό και ο δέκτης δεν λεέι να αναστηθεί θα σου πρότεινα να τον στειλεις στην ΛΥΡΑ - αντιπροσωπεία.

Είναι γνωστό ότι ο kathrein έχει πρόβλημα με το ITV HD.
Έχει βρει κάποιος κάποια λύση για να βλέπει το συγκεκριμένο κανάλι;

Re: Απάντηση: kathrein how to

Είναι γνωστό ότι ο kathrein έχει πρόβλημα με το ITV HD.
Έχει βρει κάποιος κάποια λύση για να βλέπει το συγκεκριμένο κανάλι;

Μόνο με Enigma2 μπορείς να ρυθμίσεις τον UFS910 για να δεις to ITV HD.

Γιάννη μου είχες δώσει παλιά στο sdtv.gr (εκεί είμαι ο constadine) ένα link που μιλούσε για αλλαγές στο αρχείο xml,το οποίο δεν μπόρεσα να ξαναβρώ(την απάντηση σου με το link).

Καλημέρα Κωνσταντίνε,

Υπάρχου δύο τρόποι :

Έχοντας ξεκινήσει τον δέκτη με Enigma2, μπαίνεις π.χ. με το Filezilla στο αρχείο lamedb (θα το βρείς στο- /etc/enigma2/lamedb) και θα πρέπει να ψάξεις για μια γραμμή με το νούμερο 10510 (με αυτό το όνομα αποθηκεύεται το ITVHD στο δέκτη) και ανοίγεις το αρχείο.

κάτω από την γραμμή με το 10510 υπάρχουν τρεις γραμμές που θα γράφουν :
0f06:011a0000:090b:003b:134:0
ITV
HD
p
:BSkyB,c:000D49,c:030D49,c:040D4A,c:050001,f:5

Για να δεις εικόνα πρέπει να αλλαχθούν σε:

0f06:011a0000:090b:003b:134:0
ITV
HD
c
:000D49,c:030D49,c:040D4A,,p:BSkyB,c:050001,f:5

στην συνέχεια αποθηκεύεις το Lamedb και εκτελείς την εντολή “killall -9 enigma2”, η απλά τραβάς τον δέκτη από την πρίζα.

Μια πιο «απλή» λύση που έχω βρει τυχαία και πιστεύω ότι είναι πιο εύκολη είναι η παρακάτω.
(Προϋπόθεση να υπάρχει δικτυακή σύνδεση μεταξύ PC & Δέκτη και το πρόγραμμα SCLE (SatChannelListEditor - η τελευταία version είναι η 3.9) ).

1. Με το αυθεντικό image βρίσκεις το κανάλι και το αποθηκεύεις στη λίστα σου (θα το βρεις στην συχνότητα 11426.00 H 27500 2/3 με την ονομασία «10510».

2. Συνδέεις τον δέκτη με το PC/ Laptop (με δικτυακό καλώδιο) τον ανοίγεις και ξεκινάς το πρόγραμμα SCLE σε UFS910 mode (γίνεται από το settings) και κατεβάζεις την λίστα σου με το 10510 στο PC.

3. Μετατρέπεις την λίστα με το SCLE σε λίστα για Enigma 2.

4. Σε αυτήν την λίστα βρίσκεις το 10510 και πατώντας το Edit κάνεις τις παρακάτω αλλαγές :

Transponder
Settings TID: 2315 και ONID: 59

Type
1 - TV

Optional
Channel Settings:
Video
PID: 3401 Videotype: MPEG4_H264
Audio
PID: 0 AC3PID: 3402
PCM
Delay: 0 AC3Dealy: 0
Audio
Channel: 0 Subtitle PID: 0
Videotext
PID: 0 PCR PID: 3401

Ενεργοποιείς τα κουτάκια
NoSDT και NoPMT και πατάς το OK.
Φυσικά θα του αλλάξεις και το όνομα από 10510 σε ITV HD.

6. Ξεκινάμε το δέκτη με Enigma 2 (βάζοντας το USB stick) και αφού ξεκινήσει το E2 image που έχουμε, στέλνουμε με το SCLE την λίστα στον δέκτη και είσαι ΟΚ.

Μπορεί να φαίνεται λίγο πολύπλοκη αυτή η μέθοδος, αλλά είναι κατά την γνώμη μου πολύ πιο εύκολη από την πρώτη που πρέπει να γίνουν αλλαγές στο αρχείο Lamedb.

Θα σου έλεγα ότι κατά την γνώμη μου αξίζει τον κόπο και καιρό να ασχοληθείς με το Enigma 2.

Γιάννη έχω μια αναβάθμιση στον δέκτη που δίνει πάρα πολύ ποιότητα εικόνας ,για αυτό και δεν ασχολήθηκα με το Enigma 2.

ΜΙΑ ερωτηση που βρισκουμε να κατεβασουμε το mini u=boot 1.3 εχω κατεβασει και εγκαταστησει το ufs multipart instaler εβαλα στο στικακι το neo e2 hot summer αλλα θα ηθελα να το βαλο και στην φλας ενα how to και το αρχειο αυτο μου λειπουν.............

φιλε optex δοκιμασε το aff recovery tool παντα απο εκει κανω flash βαζει και το uboot. απο εκει και περα βαζω ολα μου τοα usb images απο το Miniconfig menu στο aff hot summer e2 που εχω στην flash ειναι σχετικα ευκολο, το multipart installer ποτε δεν καταφερα να το δουλεψω σωστα.

καλησπερα παιδια ειμαι κατοχος ενος kathrein 910 εχω σαν image το to aff 2.0
και θελω να περασω enigma.

υπαρχει καποιος οδηγος για το πως θα το κανω?οτι εχω βρει μεχρι τωρα ειναι σε γερμανικα και δεν μπορω να καταλαβω τιποτα.