Κεφαλη για Pro-Ject 2Xperience

Μην βιάζεσαι να απαντήσεις έτσι...

Η κεφαλή για να παίξει σωστά πρέπει να ματσάρει αφενός με τον βραχίονα και να έχει την σωστή συχνότητα συντονισμού.

Αφετέρου πρέπει να έχει και το phono σωστά σεταρισμένο...

Αν δεν τα έχετε κάνει αυτά, δεν είναι έγκλημα, όπως επίσης δεν είναι έγκλημα να είμαι Hiendας πικαπόβιος (που δεν είμαι)...

Πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους...

Η κεφαλή ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΞΕ ΣΤΟΝ ΒΡΑΧΙΟΝΑ και στπ σύστημα ενγένη... αυτό είναι...

Αν είναι για τα μπάζα, τότε δεν θα ήταν κάποιες ΜΜ της Clearaudio AudioTechnica AT95E που τις χρυσοπληρώνετε...

ΕΝ πάση περιπτώση καλορίζικα και καλοάκουστα και καλες ακροάσεις, αλλά για τα πικάπ καλό είναι να κάνεις παρέες με πικαπάδες και όχι με DACάδες... :flipout:

Μα το πα:

Συμπέρασμα, η AT 95E (οκ, άστρωτη) είναι για τα μπάζα (τουλάχιστον με το 2X).

Για το phono δεν επαιζαν ρυθμισεις νομίζω.

Οποτε, για το 2X (οπως ειναι με τον μαμα βραχιονα) ειναι για τα μπαζα (δε νομίζω ότι υπήρχε κάτι αλλο να κάνουμε, σωστα; )

Τωρα, αν αλλου ταιριαζει καλα, πάσο (προφανως δεν το αμφισβητώ).

Απλως μου εκανε εντυπωση γιατι μου προταθηκε κιόλας (οπερ σημαινει και οι ''πικαπόβιοι'' δεν τα ξερουν όλα :p)

Περαν της πλακας, αυτό που καταλαβαίνω είναι το βινύλιο είναι χάος (σιγά το νέο θα μου πείτε :p).

Θελω να πω οτι είναι άπειροι οι παράγοντες που επηρεάζουν το αποτέλεσμα που για να στήσεις ένα αξιοπρεπες σύστημα πρέπει πάνω απ όλα να δοκιμάσεις στο χώρο σου.

Ακόμα δλδ και μια κεφαλη που ειναι καλη οπως λες, σε μενα επαιζε χαλια. Ακραίες καταστάσεις δλδ (που δεν συμβαίνουν στα ψηφιακά :p)

μια χαρα κεφαλη ειναι η ΑΤ 95 Ε για τα λεφτα της. οντως η Clearaudio χρησιμοποιει το generator της για καποιες αρκετα τσουχτερες ΜΜ που πουλαει, αφου πρωτα τις ντυσει με ομορφο καλυμα.

υποψιαζομαι και εγω ελλειψη συννεργιας αναμεσα στο phono stage και την κεφαλη.

Η κεφαλη ειναι αθλια. Η δε σχεση της με την clearaudio ειναι ιδια με το lancer 1.1 σε σχεση με το evo 9. Ξερω οτι δε βγαινει 1.1, αν εβγαινε.

Περαν της πλακας, αυτό που καταλαβαίνω είναι το βινύλιο είναι χάος (σιγά το νέο θα μου πείτε :p).

Θελω να πω οτι είναι άπειροι οι παράγοντες που επηρεάζουν το αποτέλεσμα που για να στήσεις ένα αξιοπρεπες σύστημα πρέπει πάνω απ όλα να δοκιμάσεις στο χώρο σου.

Ακόμα δλδ και μια κεφαλη που ειναι καλη οπως λες, σε μενα επαιζε χαλια. Ακραίες καταστάσεις δλδ (που δεν συμβαίνουν στα ψηφιακά :p)

Δυστυχώς έτσι είναι όλα τα πικαπ. Πρέπει να βρεις τη χρυσή τομή που λένε για να πετύχεις το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Πάντως δεν είναι τυχαίο που η pro-ject εξοπλίζει τα πικαπ της με κεφαλές ortofon. Η συνέργεια παίζει μεγάλο ρόλο.

Απάντηση: Re: Κεφαλη για Pro-Ject 2Xperience

Κάποια στιγμή θα με θυμηθείς... αλλά - φοβάμαι οτι - θα είναι αργά. :cool4:

Πάντως σαν πρώην κάτοχος του πλατώ είχα δοκιμάσει να παίξω με την mm Stanton 681 ee με jico βελόνα αλλά το αποτέλεσμα ήταν άσχημο... Βέβαια όταν την τοποθέτησα στο Garrard 401 έλαμψε..
Οπότε μάλλον είναι θέμα συνεργιας και όχι απόδοσης της κεφαλής.

Οπότε θεωρώ ότι πρακτικά την κεφαλη δεν την ακούσατε

Και θέμα στρωσίματος.

Αν θες, Σύριε, βάλτη να παίξει καμιά 50αριά ώρες στα "βουβά" και ξανακάνε τις δοκιμές σου...

@spcav έχεις δίκιο δεν κατάλαβα τι είναι το Χ2... αλλά εξακολουθώ να έχω ένσταση με το "μπάζα"... και πάλι καλοάκουστα σου εύχομαι

Υποθετω ολοι την αποψη μας λεμε.

Την άποψη μας να λέμε... αυτό είναι λίγο παρεξηγημένο, διότι εγώ καταλαβαίνω ότι ή άποψη έχει πίσω της κάποια γνώση...

Χωρίς γνώση... τι να πω... εδώ είμαστε αρκετοί που λέμε για την σχέση της AT95e που είναι μια ΑΥΤΟΥΣΙΑ τοποθετημένη σε κουτάκι της Clearaudio όπως έχω κάνει και εγώ παρεμπιπτόντως με την δικιά μου, και συ μας λες για Lancer και ιστορίες...

Και όχι μόνο αυτό, αμφισβητώντας τα λεγόμενα μας, εμάς που ασχολούμαστε χρόνια με αυτά τα πράγματα, ακυρώνεις την προσπάθεια μας να μεταφέρουμε και να μεταδώσουμε γνώση... αυτό τουλάχιστον σε μένα δημιουργεί μια περίεργη αίσθηση...

Δεν πειράζει, ας είναι... όσοι καταλαβαίνουν καταλαβαίνουν... οι υπόλοιποι αγοράστε ότι αγοράζετε, με κλειστά τα μάτια...

Απλως μου εκανε εντυπωση γιατι μου προταθηκε κιόλας (οπερ σημαινει και οι ''πικαπόβιοι'' δεν τα ξερουν όλα :p)

Ειχα την εντυπωση οτι ειπες πως ηδη την ειχες την ΑΤ-95Ε ?????

Ειπαμε λοιπον,αφου την εχεις δοκιμασε την μεχρι να αποφασισεις τι θα παρεις.

Αν καταλαβα καλα οτι παρηγγειλες μια A&R77 , παρε την βελονα sas jico.Δεν υπαρχει ΜΜ σημερα που να παιζει καλυτερα σχεδον σε καμια τιμη.Αυτο θεωρησε το "προταση" :a0210:

Και θέμα στρωσίματος.

Αν θες, Σύριε, βάλτη να παίξει καμιά 50αριά ώρες στα "βουβά" και ξανακάνε τις δοκιμές σου...

ναι
βάλτην σε ένα συρτάρι και πες "παίζε αλλά ...μή μιλάς":flipout:

@spcav δεν σου προτάθηκε από μας η AT95e, βρες ποιός σου την πρότεινε, και βάλτονα να την αγοράσει αυτός :flipout:

@AUDIOLYTIC άλλος είναι αυτός που παράγγειλε την Jico/AR77 :flipout:

υποψιαζομαι και εγω ελλειψη συννεργιας αναμεσα στο phono stage και την κεφαλη.

Kαθαρα. Προχειρα,υποψιαζομαι συχνοτητα συντονισμου κοντα στα 14-15 Hz , λογικα θα κουγεται σκληρη,ξηρη,με αδυνατα μπασα και κακο tracking.

Eνα βαριδι θα βοηθουσε προς την σωστη κατευθυνση γενικα.

@spcav δεν σου προτάθηκε από μας η AT95e, βρες ποιός σου την πρότεινε, και βάλτονα να την αγοράσει αυτός :flipout:

:flipout::flipout: :SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Δεν πειραζει, σαν προταση παντως ισχυει

H 95E μια χαρα ειναι για την μουσικη που ακους.

Ελπιζω να εχει λεφτα ο AUDIOLYTIC :p

Αν καταλαβα καλα οτι παρηγγειλες μια A&R77 , παρε την βελονα sas jico.Δεν υπαρχει ΜΜ σημερα που να παιζει καλυτερα σχεδον σε καμια τιμη.Αυτο θεωρησε το "προταση" :a0210:

Πόσο θα μου την αγοράσεις μετά αν δεν παίξει; :p

Εγώ ήμουν.

Αλλα τωρα, διαβάζοντας αυτό:

Πάντως σαν πρώην κάτοχος του πλατώ είχα δοκιμάσει να παίξω με την mm Stanton 681 ee με jico βελόνα αλλά το αποτέλεσμα ήταν άσχημο... Βέβαια όταν την τοποθέτησα στο Garrard 401 έλαμψε..
Οπότε μάλλον είναι θέμα συνεργιας και όχι απόδοσης της κεφαλής.

Αρχίζω και φοβάμαι…:p

Οπότε θεωρώ ότι πρακτικά την κεφαλη δεν την ακούσατε

Απ ότι καταλαβαινω μια κεφαλη μονη της δεν την ακους ποτε.

Την ακους μονο πακέτο με ένα πλατο κλπ.

Οποτε στο δικό μου πακέτο, ήταν μάπα.

Και θέμα στρωσίματος.

Ηταν οσο χαλια που δεν αξίζει καν να την ξανακουμπήσω….

Πάντως δεν είναι τυχαίο που η pro-ject εξοπλίζει τα πικαπ της με κεφαλές ortofon. Η συνέργεια παίζει μεγάλο ρόλο.

Γι αυτό, όπως είπα, σκέφτομαι μια 2M Red ή Blue τώρα.

τωρα αποψη μου ,εαν το project ειναι τοσο επιλεκτικο στις κεφαλες που θα το φορεσεις....... ε τι να πω μαλλον αυτο ειναι για τα μπαζα.

την αποψη μου λεω μην αγχωθειτε καποιοι ,ονοματα δε λεω:D

εγω θα κρατουσα την ΑΤ και θα ......