ΚΕΡΑΤΕΑ - 2010 - ΧΥΤΑ in Greece...

Καλά το ότι τους αδικείτε είναι φως φανάρι...

Αλλά δεν πειράζει το έχουν συνηθίσει πια.....4 μήνες είναι αυτοί και πάμε στον 5ο....

Τι 5 μηνες ρε συ Αιμιλιε. 8 χρονια ΣΕΡΝΕΤΑΙ αυτη η κατασταση.....Μεχρι ποτε ?

Δεν βαρεθηκαμε 8 χρονια να παιζουμε τις κουμπαρες ? (οχι εμεις οι εμπλεκομενοι φορεις εννοω)

8 ΧΡΟΝΙΑ εχει παρθει η αποφαση και συζητιεται πολυ νωριτερα...

Μάλλον κάπου έχει χαθεί η μπάλα....

Αν γινόταν αυτό που έγινε στην Κερατέα στην πόρτα μου....θα έκανα χειρότερα πράγματα....

Καλά κανενός σας δεν έχει περάσει απο το μυαλό ότι οι κάτοικοι και πολίτες αυτής της ρημαδιασμένης στα πάντα, Χώρας, δεν εμπιστεύονται ούτε τον εαυτό τους πια??

Ρημαδιασμένης στην κυριολεξία. Να σεβαστούν ποια απόφαση, απο ποιο δικαστήριο ρε Ναθ...?? Όταν ο πολίτης βλέπει Βατοπαίδια, βλέπει Χρηματιστήρια, βλέπει μίζες υποβρυχίων, βλέπει Siemens, βλέπει ΜΜΕ, βλέπει, βλέπει, βλέπει.......Πόσο?? Για πόσο ακόμα θα βλέπει?? Πάει τυφλώθηκε...Και δεν τυφλώθηκε απο την διαφθορά, τυφλώθηκε απο την ανομία που του επιβάλουν οι καρεκλοκένταυροι ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ στο κεφάλι του.....και ακόμα και σήμερα χειρότερα....

Δεν θα εμπιστεύεται κανέναν πια που παίρνει "αποφάσεις" εις βάρος του, να το καταλάβουμε γιατί αργά ή γρήγορα έρχεται και στην δική μας πόρτα, αν δεν έχει έρθει για πολλούς ακόμα.

Χαιρετώ....

Συμφωνώ με Kosh στα περισσότερα... Δεν με πείθουν αυτά που λένε οι κάτοικοι. Η αντίδρασή τους είναι μάλλον υπερβολική, δεδομένου ότι ένας ΧΥΤΥ σύγχρονων προδιαγραφών καθόλου δεν υποβαθμίζει μια περιοχή. Εξάλλου το να επιλέγεις να ζήσεις σε μέρη εκτός σχεδίου, παράνομα, ή σχεδόν παράνομα, εμπεριέχει πάντα ρίσκο, που θα μπορούσε να μετουσιωθεί σε κάτι πολύ χειρότερο από έναν ΧΥΤΥ (βλ. βιομηχανικές μονάδες κλπ). Συμφωνώ με τις μαξιμαλιστικές απόψεις του Δημήτρη, σίγουρα τέτοιες λύσεις θα ήταν προτιμότερες, δεδομένου όμως του ότι ζούμε στη χώρα που ζούμε, με μηδενική περιβαλλοντική ευαισθησία, και δεδομένου ότι κόσμος πλήττεται χρόνια απ'τα σκουπίδια, καλό θα ήταν κινήσεις αποσυμφόρησης να μην τις εμποδίζουμε, απλά να ζητάμε παράλληλα και το κάτι διαφορετικό.

ΩΣΤΟΣΟ..

To θέμα πλέον δεν είναι το πόσο δίκιο έχουν. Το θέμα είναι ότι εδώ έχουμε μια μαζική προσπάθεια από μάλλον σύσσωμο τον πληθυσμό μιας πόλης. Σε μια τέτοια μαζική αντίδραση δε μπορεί το κράτος να γυρνάει το κεφάλι και να την συκοφαντεί. Δεν είναι ο Emilot ή ο Μαέστρος που σήκωσε μπαϊράκι επειδή δε γουστάρει να κατασκευαστεί κάτι στη Θεσσαλονίκη, είναι οι κάτοικοι μιας περιοχής, που αντιδρούν για κάτι που θα γίνει στην περιοχή τους. Εφόσον το κράτος έχει (κατά τη δική μου άποψη) αρκετά δίκια για την κατασκευή, ΟΦΕΙΛΕΙ να κάτσει να εξηγήσει στους κατοίκους τι ακριβώς θα φτιάξει, και το πως αυτό δε θα υποβαθμίσει τη ζωή τους.

Επίσης...

... πρέπει να βλέπουμε με ευαισθησία το δυναμικότερο δείγμα αυτοοργάνωσης που έχει η ελληνική κοινωνία να προσφέρει. Δεν έχει τόση σημασία το αν έχουν δίκιο. Έχει και παραέχει σημασία το ότι όλοι μαζί, ταυτίστηκαν σε έναν κοινό σκοπό, και παλεύουν γι'αυτόν ξεπερνώντας όλα τα όρια.

..και κυρίως, πρέπει να βλέπουμε με ευαισθησία ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν καταφέρει να μπλοκάρουν τον θίασο του ΠΑΣΟΚ, με τρόπο που κανείς άλλος δεν κατάφερε να τον μπλοκάρει στη διάλυση της χώρας.

Last edited:
Να σεβαστούν ποια απόφαση, απο ποιο δικαστήριο ρε Ναθ...?? Όταν ο πολίτης βλέπει Βατοπαίδια, βλέπει Χρηματιστήρια, βλέπει μίζες υποβρυχίων, βλέπει Siemens, βλέπει ΜΜΕ, βλέπει, βλέπει, βλέπει.......Πόσο?? Για πόσο ακόμα θα βλέπει??.

Ε τοτε να το χεσουμε με το συμπαθειο , παμε να καψουμε την βουλη να απολυσουμε ολους τους τροχονομους , αστυνομους, δικαστες, στρατιωτικους να παρουμε ολοι μια καραμπινα σπιτι μας και δικιο ειναι το δικιο του καθενα μας ...

Αυτο θελουμε ? Γιατι αυτο θα γινει . Αντι να απαιτουμε μια πιο δικαια κοινωνια και ενα δικαιο δικαστικο συστημα απαιτουμε την καταλυση του ?
Θελετε να υπαγομαστε σε νομους ή οχι ?

Δεν το εχω καταλαβει . Και προσοχη δεν ειμαι εναντια στις διαμαρτυριες και την παθιασμενη αντιδραση. Αλλα αυτο απεχει απο την χειροδικια και την προκληση φθορων .
Κατσε κανε μια απεργια πεινας , κανε μια ανθρωπινη αλυσιδα , κατι ειρηνικο.
Αυτο δεν οδηγει πουθενα.

Και ξαναρωτω ....το ΣτΕ εχει γνωμοδοτησει υπερ των εργων ? Δικαστικα υπαρχει αλλη κλιμακωση ?
Εχουν εξαντληθει ολα τα ενδικα μεσα ?

\
Ρημαδιασμένης στην κυριολεξία. Να σεβαστούν ποια απόφαση, απο ποιο δικαστήριο ρε Ναθ...?? Όταν ο πολίτης βλέπει Βατοπαίδια, βλέπει Χρηματιστήρια, βλέπει μίζες υποβρυχίων, βλέπει Siemens, βλέπει ΜΜΕ, βλέπει, βλέπει, βλέπει.......Πόσο?? Για πόσο ακόμα θα βλέπει?? Πάει τυφλώθηκε...Και δεν τυφλώθηκε απο την διαφθορά, τυφλώθηκε απο την ανομία που του επιβάλουν οι καρεκλοκένταυροι ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ στο κεφάλι του.....και ακόμα και σήμερα χειρότερα....

Τα παραπάνω είναι λόγος για επανάσταση, όχι για μη αναγνώριση νόμων και δικαστικών αποφάσεων όταν αφορούν εμάς τους ίδιους σε τοπικό και ατομικό επίπεδο. Είναι σαν να λες πως οι κερατιώτες λόγω της γενικής όπως το περιγράφεις ανομίας, δεν αναγνωρίζουν πλέον ούτε το κράτος ούτε καμία από τις εξουσίες που προβλέπει το ελληνικό σύνταγμα, αλλά δεν πηγαίνουν να το διαδηλώσουν πχ έξω από τη Βουλή αλλά περιμένουν να συγκρουστούν με το κράτος όταν αυτό έρθει έξω από το σπίτι τους να εφαρμόσει τις αποφάσεις που τους αφορούν σε τοπικό επίπεδο. Κάτι σαν το γαλατικό χωριό του Αστερίξ δηλαδή.

Εφόσον το κράτος έχει (κατά τη δική μου άποψη) αρκετά δίκια για την κατασκευή, ΟΦΕΙΛΕΙ να κάτσει να εξηγήσει στους κατοίκους τι ακριβώς θα φτιάξει, και το πως αυτό δε θα υποβαθμίσει τη ζωή τους.

Επίσης...

... πρέπει να βλέπουμε με ευαισθησία το δυναμικότερο δείγμα αυτοοργάνωσης που έχει η ελληνική κοινωνία να προσφέρει. Δεν έχει τόση σημασία το αν έχουν δίκιο. Έχει και παραέχει σημασία το ότι όλοι μαζί, ταυτίστηκαν σε έναν κοινό σκοπό, και παλεύουν γι'αυτόν ξεπερνώντας όλα τα όρια.

..και κυρίως, πρέπει να βλέπουμε με ευαισθησία ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν καταφέρει να μπλοκάρουν τον θίασο του ΠΑΣΟΚ, με τρόπο που κανείς άλλος δεν κατάφερε να τον μπλοκάρει στη διάλυση της χώρας.

Maestro έχεις να καλύψεις πολλά Post....Αυτο το γράφω και εγώ πολλά post πίσω, αλλά απο ότι βλέπεις....

Τα παραπάνω είναι λόγος για επανάσταση, όχι για μη αναγνώριση νόμων και δικαστικών αποφάσεων όταν αφορούν εμάς τους ίδιους σε τοπικό και ατομικό επίπεδο. Είναι σαν να λες πως οι κερατιώτες λόγω της γενικής όπως το περιγράφεις ανομίας, δεν αναγνωρίζουν πλέον ούτε το κράτος ούτε καμία από τις εξουσίες που προβλέπει το ελληνικό σύνταγμα, αλλά δεν πηγαίνουν να το διαδηλώσουν πχ έξω από τη Βουλή αλλά περιμένουν να συγκρουστούν με το κράτος όταν αυτό έρθει έξω από το σπίτι τους να εφαρμόσει τις αποφάσεις που τους αφορούν σε τοπικό επίπεδο. Κάτι σαν το γαλατικό χωριό του Αστερίξ δηλαδή.

Ακριβώς....

Απάντηση: Re: ΚΕΡΑΤΕΑ - 2010 - ΧΥΤΑ in Greece...

Φυσικά, μου άρεσε ο όρος και τον χρησιμοποίησα, εγω είχα βάλει το κείμενο αν θυμάσαι.
Αν περίμενα βέβαια και απάντηση στα συγκεκριμένα που έγραψα θα ήταν μάλλον υπερβολικό...η άποψη ορισμένων εδώ (δεν σας χαρίζω την πλειοψηφία....) είναι ότι οι πολίτες μπορούν να δέρνουν τους μπάτσους και να καίνε, αλλα οι δεύτεροι δεν πρέπει να απαντούν ποτέ, και πως ο Νόμος καταλύεται δικαίως εφόσον εμείς (οι πεφωτισμένοι, που αδίκως ειμαστε μειοψηφία στις εκλογές...) τον ονομάσουμε φασιστικό.

Καλά......-bye-

Τέλος πάντων, θα προσπαθήσω για ακόμη μια φορά να ηρεμήσω τα πνεύματα διότι απ' ό,τι φαίνεται όταν ''θερμαίνονται'' λένε ανυπόστατα πράγματα σαν τα παραπάνω. Χρησιμοποιώ το δικό σου ποστ Voreios ως αφορμή διότι οι αντιπαραθέσεις κοντεύουν να πάρουν την μορφή βεντέτας.

Δεν θα γίνει ρινγκ το φόρουμ από κανέναν και για κανέναν. Γι' αυτό να είστε σίγουροι, οπότε, όσοι χαλάτε τη φαιά ουσία σας σε ανούσια τσουβαλιάσματα χώρων, απόψεων, ιδεολογιών, στάσεων, αντιδράσεων συμφορουμιτών, τζάμπα το κάνετε γιατί τα μηνύματά σας θα διαγράφονται. Γενική προειδοποίηση προς όλους είναι αυτή...-bye-

Φυσικά, μου άρεσε ο όρος και τον χρησιμοποίησα, εγω είχα βάλει το κείμενο αν θυμάσαι.
Αν περίμενα βέβαια και απάντηση στα συγκεκριμένα που έγραψα θα ήταν μάλλον υπερβολικό...η άποψη ορισμένων εδώ (δεν σας χαρίζω την πλειοψηφία....) είναι ότι οι πολίτες μπορούν να δέρνουν τους μπάτσους και να καίνε, αλλα οι δεύτεροι δεν πρέπει να απαντούν ποτέ, και πως ο Νόμος καταλύεται δικαίως εφόσον εμείς (οι πεφωτισμένοι, που αδίκως ειμαστε μειοψηφία στις εκλογές...) τον ονομάσουμε φασιστικό.

Κατ' αρχήν χαίρομαι διότι ο Γιάννης με πρόλαβε και απλά για μια ακόμη φορά κατέδειξε σε ποια λεκτικά τερτίπια καταφεύγουν οι Μανδραβέληδες και οι οπαδοί τους για να βγουν από πάνω.
Κατά δεύτερον κάνε έναν κόπο και διάβασε τις απαντήσεις στο άρθρο του Μανδραβέλη από διάφορους πολίτες που τολμάνε να διαφωνήσουν με την γελοία παράσταση που ονομάζετε (ναι, εσείς) δημοκρατία και νομιμότητα. Βλέπεις η ισχνή μειοψηφία μας έχει απλώσει τα πλοκάμια της παντού...Από το forum μέχρι την Κερατέα, τη Μυτιλήνη, τη Σύρο, και βλέπουμε...Διακρίνω έναν φόβο πάντως για το αν όντως είμαστε μειοψηφία, έτσι Βόρειε; Μάθε λοιπόν ότι οι δυνάμεις δεν μετριόνται μόνο στας εκλογάς αλλά και στα οδοφράγματα...

Re: Απάντηση: Re: ΚΕΡΑΤΕΑ - 2010 - ΧΥΤΑ in Greece...

Καλά......-bye-

Τέλος πάντων, θα προσπαθήσω για ακόμη μια φορά να ηρεμήσω τα πνεύματα διότι απ' ό,τι φαίνεται όταν ''θερμαίνονται'' λένε ανυπόστατα πράγματα σαν τα παραπάνω. Χρησιμοποιώ το δικό σου ποστ Voreios ως αφορμή διότι οι αντιπαραθέσεις κοντεύουν να πάρουν την μορφή βεντέτας.

Δεν θα γίνει ρινγκ το φόρουμ από κανέναν και για κανέναν. Γι' αυτό να είστε σίγουροι, οπότε, όσοι χαλάτε τη φαιά ουσία σας σε ανούσια τσουβαλιάσματα χώρων, απόψεων, ιδεολογιών, στάσεων, αντιδράσεων συμφορουμιτών, τζάμπα το κάνετε γιατί τα μηνύματά σας θα διαγράφονται. Γενική προειδοποίηση προς όλους είναι αυτή...-bye-

Κάνε ότι νομίζεις, εσύ έχεις το πεπόνι και το μαχαίρι...
Ομως, για το αν λεω ανυπόστατα πράγματα, γιατι δεν αφήνεις τους συμφορουμίτες να το κρίνουν; Θα σας κατηγορήσει κανείς ότι αφήσατε τον Βόρειο να γράφει "ανυπόστατα πράγματα";

Ακριβώς....

Νομίζω ότι ελαφρώς παρανοείς το νόημα του ποστ μου, που είναι ότι αυτά που αναφέρεις -η γενικότερη ανομία ή και παρανομία και χοντρή μάλιστα και το χειρότερο, ατιμώρητη, των ίδιων των κρατικών λειτουργών- δεν μπορεί να αποτελέσει από ηθικής απόψεως δικαιολογία για την αντίδραση των Κερατιωτών, η οποία εξαντλείται στην προσπάθεια μη εφαρμογής του νόμου στη στενή περιοχή τους. Αυτά που αναφέρεις είναι λόγος για επανάσταση, όχι για περισσότερη ανομία τοπικής εμβέλειας.

Μάθε λοιπόν ότι οι δυνάμεις δεν μετριόνται μόνο στας εκλογάς αλλά και στα οδοφράγματα...

Αν αντι να κατεβαινουν οι δυναμεις στα οδοφραγματα ψηφιζαν κανα λαμογιο λιγοτερο θα ειμασταν πιθανον πολυ καλυτερα.

Κατ' αρχήν χαίρομαι διότι ο Γιάννης με πρόλαβε και απλά για μια ακόμη φορά κατέδειξε σε ποια λεκτικά τερτίπια καταφεύγουν οι Μανδραβέληδες και οι οπαδοί τους για να βγουν από πάνω.
Κατά δεύτερον κάνε έναν κόπο και διάβασε τις απαντήσεις στο άρθρο του Μανδραβέλη από διάφορους πολίτες που τολμάνε να διαφωνήσουν με την γελοία παράσταση που ονομάζετε (ναι, εσείς) δημοκρατία και νομιμότητα. Βλέπεις η ισχνή μειοψηφία μας έχει απλώσει τα πλοκάμια της παντού...Από το forum μέχρι την Κερατέα, τη Μυτιλήνη, τη Σύρο, και βλέπουμε...Διακρίνω έναν φόβο πάντως για το αν όντως είμαστε μειοψηφία, έτσι Βόρειε; Μάθε λοιπόν ότι οι δυνάμεις δεν μετριόνται μόνο στας εκλογάς αλλά και στα οδοφράγματα...

Τώρα ποιός τσουβαλιάζει;
Και μόνο που αφήνει ο Μανδραβέλης και γράφει ο καθένας οτι θέλει απο κάτω στο σχόλιο ...εσένα δεν σου λεει τίποτε; Εδω γραφουμε απλές απόψεις και θέλουν να μας τις σβήσουν ως...ανυπόστατες!
Ναι, αν κατεβάσεις 3-4 εκατομμύρια στα οδοφράγματα, θα αρχίσω να πιστεύω ότι ίσως έγινες πλειοψηφία....
Τελος, επειδή ειμαι και μεγαλύτερος, θυμάμαι μόνιμα την αριστερά να φωνάζει πολύ περισσότερο απο όσο αντιστοιχει στις ψήφους της. Δυστυχώς γι αυτήν το αποτέλεσμα δεν κρίνεται....δια βοής, αλλά με την ψήφο! Αν βγω να διαδηλώσω κι εγω θα με μετρήσεις στην αριστερά;

Εδώ πάει το "ακριβώς".

Ναι, αλλά οι Κερατιώτες μου φαίνεται πως κάνουν το δεύτερο, επομένως δεν μπορούν να αποτελέσουν δικαιολογία, ηθικά μιλώντας, για την αντίδρασή τους, όσα ανέφερε ο Αιμίλιος. Μιλώ για την αφετηρία της αντίδρασής τους και μόνο, όχι για το πώς εξελίχθηκε το πράγμα με την απίστευτη βία.

Τώρα ποιός τσουβαλιάζει; Αυτό είναι ειδικότητα άλλων...
Και μόνο που αφήνει ο Μανδραβέλης και γράφει ο καθένας οτι θέλει απο κάτω στο σχόλιο ...εσένα δεν σου λεει τίποτε; Είναι βαθιά δημοκράτης... Εδω γραφουμε απλές απόψεις και θέλουν να μας τις σβήσουν ως...ανυπόστατες! Απαράδεκτο, νόμιζα ότι έχουμε δημοκρατία...
Ναι, αν κατεβάσεις 3-4 εκατομμύρια στα οδοφράγματα, θα αρχίσω να πιστεύω ότι ίσως έγινες πλειοψηφία....Ευχαριστώ, την επόμενη φορά θα τους μετρήσω και θα σε ενημερώσω για να πάρουμε έγκριση να προχωρήσουμε.
Τελος, επειδή ειμαι και μεγαλύτερος, θυμάμαι μόνιμα την αριστερά να φωνάζει πολύ περισσότερο απο όσο αντιστοιχει στις ψήφους της. Δυστυχώς γι αυτήν το αποτέλεσμα δεν κρίνεται....δια βοής, αλλά με την ψήφο! Αν βγω να διαδηλώσω κι εγω θα με μετρήσεις στην αριστερά;
Έχεις δίκιο, δια βοής εκλέγουνε τα δημοκρατικά σου κόμματα αρχηγό εδώ και τριάντα χρόνια. Αν βγεις και διαδηλώσεις θα σε μετρήσω στους σκεπτόμενους. Και κάτι τελευταίο, η ηλικία έχει πάψει να θεωρείται τεκμήριο σοφίας εδώ και χιλιάδες χρόνια.
...

Η ηλικία αναφέρθηκε όχι σαν κριτήριο σοφίας αλλά σαν κριτήριο γνωστού επαναλαμβανόμενου φαινομένου (οτι πάντα έτσι γινόταν με την αριστερά)

Ναι, αλλά οι Κερατιώτες μου φαίνεται πως κάνουν το δεύτερο, επομένως δεν μπορούν να αποτελέσουν δικαιολογία, ηθικά μιλώντας, για την αντίδρασή τους, όσα ανέφερε ο Αιμίλιος. Μιλώ για την αφετηρία της αντίδρασής τους και μόνο, όχι για το πώς εξελίχθηκε το πράγμα με την απίστευτη βία.

Δεν διαφωνώ μαζί σου. Σιγά μην θεωρήσω τους Κερατιώτες το απαύγασμα της επαναστατικής ιδεολογίας, και στο λέω με πλήρη γνώση καταστάσεων και ανθρώπων.
Απλά αν θες, εκεί που έχουν φτάσει τα πράγματα "πριμοδοτούμε" πλέον κάθε αντίσταση προς την κυβέρνηση ακόμα και αυτή που σε άλλη φάση θα θεωρούσαμε στρεβλή. Μην ξεχνάς ας πούμε, πως ενώ αντιδράσεις για ΧΥΤΑ έχουν ξαναυπάρξει, ουδέποτε συγκεντρώθηκε τόσο μεγάλος αριθμός αλληλέγγυων, μη ντόπιων.

Αν αντι να κατεβαινουν οι δυναμεις στα οδοφραγματα ψηφιζαν κανα λαμογιο λιγοτερο θα ειμασταν πιθανον πολυ καλυτερα.

Το θέμα των εκλογών το έχουμε πιστεύω εξαντλήσει. Να με συγχωρείς αλλά δεν το ξαναανοίγω, βαριέμαι πλέον.