ΚΕΡΑΤΕΑ - 2010 - ΧΥΤΑ in Greece...

Re: Απάντηση: ΚΕΡΑΤΕΑ - 2010 - ΧΥΤΑ in Greece...

Η θυματοποίηση Voreios δεν ταιριάζει στο παρόν νήμα, ούτε τα πεπόνια και τα μαχαίρια. Όπως, οι περισσότεροι μπορούν να αντιληφθούν, το θέμα προχωρά με ελάχιστες συντονιστικές παρεμβάσεις και η κουβέντα εξελίσσεται. Χαρακτήρισα ''ανυπόστατα πράγματα'' το εν λόγω χωρίο:

''η άποψη ορισμένων εδώ (δεν σας χαρίζω την πλειοψηφία....) είναι ότι οι πολίτες μπορούν να δέρνουν τους μπάτσους και να καίνε, αλλα οι δεύτεροι δεν πρέπει να απαντούν ποτέ, και πως ο Νόμος καταλύεται δικαίως εφόσον εμείς (οι πεφωτισμένοι, που αδίκως ειμαστε μειοψηφία στις εκλογές...) τον ονομάσουμε φασιστικό.''

Απ' όσο μπορώ να αντιληφθώ και να έχω γνώση παρακολουθώντας καθημερινά το νήμα, ουδείς έγραψε ότι οι πολίτες μπορούν χωρίς λόγο να δέρνουν και να καίνε, ουδείς έγραψε ότι οι αστυνομικοί σε κάθε περίπτωση πρέπει να κάθονται να τις τρώνε, ουδείς μίλησε για πεφωτισμένες αλήθειες και δόγματα. Αν έχεις υπόψιν σου ποστ συμφορουμιτών που γράφουν αυτά τα οποία υπερβάλλοντας περιγράφεις, παρακαλώ να τα αναφέρεις ώστε να αποκατασταθεί η αλήθεια.

Φυσικά και αφήνω τους συμφορουμίτες να κρίνουν. Άλλωστε, το μήνυμά σου δεν διεγράφη...μια χαρά στη θέση του είναι.

Συνεχίζεις τα ''παραπονεμένα λόγια'' (όχι του Νταλάρα). Οι απόψεις σου αφορούν δηλώσεις ή γνώμες συμφορουμιτών. Δεν έκανα παρέμβαση γιατί έκανες λάθος πρόβλεψη για το ζώδιο του Αιγόκερου. Επομένως, ή υπάρχουν αυτά που γράφεις ή δεν υπάρχουν και θεωρούνται ανυπόστατα. Έγραψα και παραπάνω ότι δεν γνωρίζω σε ποια ποστ αναφέρεσαι. Παράθεσε λινκ με αυτά που υποστηρίζεις, τα οποία πρέπει να προκύπτουν ξεκάθαρα χωρίς διασταλτικές ερμηνείες ή επιλεκτικές περικοπές, και δεσμεύομαι να ανακαλέσω τον χαρακτηρισμό ''ανυπόστατη'' περί της άποψής σου...

Αν έκανες ανάλογες παρεμβάσεις και στα γραφόμενα της άλλης πλευράς, που ειναι πολλές φορές εμπρηστικότατα, θα ήταν κατανοητή η στάση σου. Το ίδιο για το οποίο με κατηγορείς το κάνουν συνεχώς οι κοι Σουρλας, MacZab και άλλοι πχ, που επεκτείνουν μονίμως όσα γράφω εγω ή μερικοί άλλοι κατα το δικό τους δοκούν και βγάζουν ανάλογα συμπεράσματα ή ευφυολογήματα, όπως βολεύει σ αυτούς, χωρίς να έχεις δείξει την ίδια ευαισθησία στα δικά τους ποστ. Ως εκ τούτου ακολουθώ κι εγω την δική τους τακτική, μόνο που σε μένα δείχνεις την κίτρινη κάρτα ενω σ εκείνους όχι.. Αν θες μπορω να φέρω δεκάδες παραδείγματα ποστ που κάνουν αυτό το πράγμα (οι κοι Σουρλας και Maczab το κάνουν καθημερινά δεκάδες φορες) είτε εναντίον δικών μου ποστ είτε άλλων και για τα οποία δεν έκανες το παραμικρό, αλλά έχω κι αλλες δουλειές πέρα απο τα να ασχολούμαι με όλα αυτά, σε τελική μάλλον δεν αξίζει τον κόπο...

Έχω την εντύπωση ότι αν η πολιτεία τα έβαζε σοβαρά με σωματέμπορους και εμπόρους λευκής σαρκός, αυτοί δε αμυνόμενοι κάνανε πορεία με σκοπό να κάψουν την βουλή, οι δε αστυνομικοί τους αντιμετώπιζαν δεόντως, πολλοί από εδώ μέσα, από κεκτημένη ταχύτητα, θα ξεσπάθωναν εναντίων της φασιστικής αστυνομίας που ξυλοκόποι διαμαρτυρόμενους πολίτες.

Και μετα ανακαλυψες οτι σου επεσε η κουβερτα και ξυπνησες...

Για να μη γινω πιο εκφραστικος και παω για μπανιο...

ΒΑΡΥΣΗΜΑΝΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ - ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΩΘΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΔΙΝΕΙ Ο ΜΙΚΗΣ!

tyudtryudrtyu.jpg

Ο Μίκης για πρώτη φορά από την ίδρυση της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών, με δήλωση-επιστολή του, αναφέρθηκε και τάχθηκε πλήρως στο πλευρό των κατοίκων της Κερατέας και όλων των αγωνιστών που εδώ και 3,5 μήνες περίπου (σχεδόν παράλληλα με τη Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών!) στέκονται απέναντι στη παράνομη, ανήθικη, βίαιη και διδακτορική συμπεριφορά της ελληνικής κυβέρνησης για τη κατασκευή του παράνομου ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ στην αρχαιολογική περιοχή του Οβριοκάστρου!

Σε αυτή την "επικίνδυνη" περίοδο για τον αγώνα της Κερατέας, με τις χουντικές, τρομοκρατικές εφόδους των αστυνομικών δυνάμεων να εντείνονται όλο και περισσότερο, ο Μίκης βγαίνει μπροστά και καλεί όλους μας να τον ακολουθήσουμε σε ακόμη έναν αγώνα απέναντι στο χουντικό ελληνικό κράτος!
Η ΣΠΙΘΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ βρίσκεται συνεχώς δίπλα στον αγώνα της Κερατέας, τόσο σωματικά όσο και πνευματικά, με συνεχείς ενημερώσεις και άπειρα μηνύματα στήριξης στον δίκαιο αγώνα, όχι μόνο της Κερατέας αλλά και όλων των Δήμων της Μεσογαίας!

Ακολουθεί η δήλωση του Μίκη Θεοδωράκη:

Δ Η Λ Ω Σ Η

Οι Κυβερνήτες της Ελλάδας κατάντησαν τη χώρα μας -εκτός των άλλων- και χώρα της χωματερής. Το μεγάλο αυτό πρόβλημα έπρεπε να είχε λυθεί εδώ και δεκαετίες με την εφαρμογή ενός επιστημονικού σχεδίου -δίκαιου για όλους- με τη συνεργασία του Κράτους και των Τοπικών Αρχών.
Δεν έγινε όμως εξ αιτίας της κομματοκρατίας που έβαζε και βάζει το κομματικό – πελατειακό συμφέρον πάνω απ’ όλα. Κι έτσι φτάσαμε σήμερα στον παραλογισμό, από τις εκατοντάδες χωματερές, να γίνει στόχος των ΜΑΤ μόνο η Κερατέα.
Όταν βλέπω αυτές τις μάχες σώμα με σώμα ανάμεσα στο σύνολο των κατοίκων μιας πόλης και στις δυνάμεις της κρατικής καταστολής, δεν μπορώ παρά να είμαι ολόψυχα στο πλευρό των κατοίκων της Κερατέας και μακάρι να μπορούσα να παλέψω μαζί τους στα οδοφράγματα.
Φαίνεται ότι η Κυβέρνηση έχει οδηγηθεί σε ολική παράνοια για να επιμένει σ’ αυτή την ωμή επιβολή βίας εναντίον αμάχων που μας ντροπιάζει, γιατί μας θυμίζει άλλες εποχές και άλλες συνθήκες, κατά τις οποίες στο κάτω-κάτω οι επιτιθέμενοι ήταν βάρβαροι…

Αθήνα, 31.3.2011

Μίκης Θεοδωράκης

http://stendoras.blogspot.com/2011/04/blog-post_04.html

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΚΕΡΑΤΕΑ - 2010 - ΧΥΤΑ in Greece...

Αν έκανες ανάλογες παρεμβάσεις και στα γραφόμενα της άλλης πλευράς, που ειναι πολλές φορές εμπρηστικότατα, θα ήταν κατανοητή η στάση σου. Το ίδιο για το οποίο με κατηγορείς το κάνουν συνεχώς οι κοι Σουρλας, MacZab και άλλοι πχ, που επεκτείνουν μονίμως όσα γράφω εγω ή μερικοί άλλοι κατα το δικό τους δοκούν και βγάζουν ανάλογα συμπεράσματα ή ευφυολογήματα, όπως βολεύει σ αυτούς, χωρίς να έχεις δείξει την ίδια ευαισθησία στα δικά τους ποστ. Ως εκ τούτου ακολουθώ κι εγω την δική τους τακτική, μόνο που σε μένα δείχνεις την κίτρινη κάρτα ενω σ εκείνους όχι.. Αν θες μπορω να φέρω δεκάδες παραδείγματα ποστ που κάνουν αυτό το πράγμα (οι κοι Σουρλας και Maczab το κάνουν καθημερινά δεκάδες φορες) είτε εναντίον δικών μου ποστ είτε άλλων και για τα οποία δεν έκανες το παραμικρό, αλλά έχω κι αλλες δουλειές πέρα απο τα να ασχολούμαι με όλα αυτά, σε τελική μάλλον δεν αξίζει τον κόπο...

Καλά έχεις μεγάλη πλάκα που παριστάνεις και τον ''σοβαρό συζητητή''..

Δέν σούπα οτι πάν οι εποχές πού χειροκροτούσαν μονον τά Μακρονήσια ??

Δεν πρόκειται νά πετύχεις τίποτα μέ τά δήθεν ψευτοπαράπονα εντυπωσιασμού γιατί γράφεις ελευθερα οτι θές..

Αυτό πού σέ ενοχλεί είναι οτι αποκαλύπτεται η ολοκληρωτική σου άποψη..και οτι έχεις αντίλογο

Last edited:
Έχω την εντύπωση ότι αν η πολιτεία τα έβαζε σοβαρά με σωματέμπορους και εμπόρους λευκής σαρκός, αυτοί δε αμυνόμενοι κάνανε πορεία με σκοπό να κάψουν την βουλή, οι δε αστυνομικοί τους αντιμετώπιζαν δεόντως, πολλοί από εδώ μέσα, από κεκτημένη ταχύτητα, θα ξεσπάθωναν εναντίων της φασιστικής αστυνομίας που ξυλοκόποι διαμαρτυρόμενους πολίτες.

Τι σύμπτωση...

Παραλληλισμούς και εξισώσεις μιας μερίδας του λαού με κάτι παντελώς άσχετο, μόνο και μόνο για αποπροσανατολισμό....έκανε και κάποιος άλλος....

Απο κεκτημένη ταχύτητα μάλλον κάποιοι κάτι μπερδεύουν....

Εγώ πάλι έχω την εντύπωση πως παρόλο που η πολιτεία δεν ασχολείται με σωματέμπορους και εμπόρους λευκής σαρκός όπως θα ώφειλε αλλά με ανέργους, συμβασιούχους, εργαζομένους, δασκάλους, ΔΥ, συνταξιούχους, φορτηγατζήδες, κ.α., πολλοί εδώ μέσα από κεκτημένη ταχύτητα σπεύδουν να υποστηρίξουν τις καταδρομικές της ΕΛ.ΑΣ αισθανόμενοι μάλλον κάποια ιδεολογική ή άλλη ταύτιση με αυτούς που φωνάζουν "Χούντα ρεεεε!" και "Πού είναι ο Γρηγορόπουλος" ενώ δέρνουν τους κατοίκους της χώρας.
Έχει να κάνει με το τι θεωρεί ο καθένας απειλή.

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΚΕΡΑΤΕΑ - 2010 - ΧΥΤΑ in Greece...

Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε και ''τι κάνεις Γιάννη? Κουκιά σπέρνω...''

Ρώτησα συγκεκριμένα πράγματα και μου απαντάς ότι είμαι μεροληπτικός και κάνω κοκοκο στα ποστ του Σπύρου και του Γιάννη, ενώ σε σένα βγάζω ''κίτρινη κάρτα''. Μπορείς να προωθήσεις το παράπονό σου για τη μεροληπτική μου στάση στην Γ.Δ. του φόρουμ η οποία θα επιληφθεί του ζητήματος. Κατόπιν τούτου, τα οφ τόπικ τελειώνουν εδώ και ξαναγυρνάμε σε νορμάλ ροή.

Γενικό σχόλιο προς όλους:

Σαν συντονιστική ομάδα δεν θα επιτρέψουμε επουδενί να μετατραπεί το νήμα σε πεδίο μάχης, ούτε φυσικά είναι δυνατόν να είμαστε 24/7 πάνω από το πληκτρολόγιο και να δίνουμε εξηγήσεις για κάθε ποστ, όταν σε 10-12 ώρες έχουν γραφτεί 120-130 νέα...όποιος μπορεί να το αντιληφθεί, έχει καλώς. Όποιος πάλι δεν μπορεί, δυστυχώς, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω. Από 'κει και πέρα (το έχω ξαναγράψει αρκετές φορές), ανούσιες κόντρες, διαμάχες και αντιπαραθέσεις προσωπικές θα φεύγουν αμέσως μόλις γίνονται αντιληπτές. Όποιοι μπορούν να ευθυγραμμιστούν με αυτό το πνεύμα, καλώς να ορίσουν. Όποιοι από την άλλη, δεν μπορούν να το εννοήσουν, τζάμπα θα χαλούν το πληκτρολόγιό τους...

Καλημέρα σε όλους.

«Φεστιβάλ Αντίστασης» στην Κερατέα

Μουσική, θέατρο, εικαστικές εκθέσεις και άλλα καλλιτεχνικά δρώμενα φιλοδοξούν να πάρουν τη θέση των συνεχόμενων συγκρούσεων μεταξύ κατοίκων και δυνάμεων της αστυνομίας στην Κερατέα, στις 8, 9 και 10 Απριλίου.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Συγνωμη αυτοι δεν ειναι που θα μας ριχνουν τα προστιμα το ενα μετα το αλλο επειδη δεν εχουμε χωματερες τυπου ΧΥΤΑ τουλαχιστον ?
Αν ειναι να μην μας "τιμωρησουν" να το σκεφθουμε καμια δεκαετια τοτε.
Τα Λιοσια μπορουν να περιμενουν :grandpa:

Γιατι ρε συ ψυχη δεν εχουν και αυτοι ?

Βεβαια υπαρχει λυση. Να κρατησουμε ολοι τα σκουπιδια μας στο σπιτι μας και να κανουμε μια πανΑττικη καμπανια συμπαραστασης στα Λιοσια !!

Ε ??? :D Και οι Κερατιωτες στα σπιτια τους να τα φυλαξουν οχι στις παρανομες χωματερες....

Με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο η Κομισιόν αποθαρρύνει την κατασκευή νέων ΧΥΤΑ, προκρίνοντας ως αποτελεσματικότερη λύση διαχείρισης την ανακύκλωση αναφορικά με την οποία η χώρα μας βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης στην Ε.Ε.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή, ο Επίτροπος Περιβάλλοντος Γιάνεζ Ποτότσνικ τόνισε ότι στην περίπτωση της Ελλάδας είναι απαραίτητο να μειωθεί η υγειονομική ταφή και να αυξηθεί η ανακύκλωση με χωριστή αποκομιδή και διαλογή στην πηγή.

Μάλιστα, επισήμανε ότι «αυτό θα πρέπει να θεωρηθεί ως ευκαιρία γιατί μπορεί να δημιουργήσει και θέσεις απασχόλησης σε όλη τη χώρα».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ξαναχτύπησε το «καμπανάκι» για την Ελλάδα σχετικά με τις παράνομες χωματερές, υπενθυμίζοντας πως το 2005 η χώρα καταδικάστηκε από το Ευρωδικαστήριο και πως οι ελληνικές αρχές παρουσίασαν τον περασμένο Δεκέμβριο πρόγραμμα με βάση το οποίο όλες οι παράνομες χωματερές θα κλείσουν μέχρι το τέλος Ιουνίου του 2011.

Σημειώνεται ότι ο Ευρωπαίος Επίτροπος θα επισκεφθεί αύριο την Ελλάδα και την Παρασκευή θα συναντηθεί με την υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση αλλά και τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

http://www.econews.gr/2011/04/06/news-ee-xwmateres/

Έχουν χάσει τα αβγά και τα πασχάλια οι τύποι. Γκρέμισαν τη μάντρα...ιδιώτη για να ανοίξουν δρόμο!

Σκόνταψαν σε μπετόν …γκρέμισαν μάντρες!
Κι όπως πάει η …δουλειά σε λίγο θα συλλαμβάνονται αναμεταξύ τους. Τι άλλο θα μπορούσε να πει κανείς βλέποντας την σημερινή παρωδία της κρατικής μηχανής που προσπαθεί να επιβάλει το νόμο κάνοντας προκλητικές παρανομίες.

Στις 11 το πρωί περισσότεροι από 160 αστυνομικοί των ΜΑΤ ακροβολίστηκαν εκ νέου στην αποκλεισμένη κεντρική λεωφόρο Λαυρίου, στο ύψος της Κερατέας, συνοδεύοντας δυο φορτηγά και μια μπουλντόζα για να διανοίξουν τα μπλόκα. Αυτή τη φορά όμως τα οδοφράγματα που είχαν στηθεί δεν ήταν απλώς από μπάζα, αλλά ήταν τσιμετνωμένα σίδερα και μάλιστα από τη μια έως την άλλη άκρη του δρόμου.

Αναπάντεχα λοιπόν η καλολαδωμένη κρατική μηχανή, έπεσε και σκόνταψε πάνω σε έναν άθραυστο τοίχο από μπετόν. Έτσι λοιπόν από τον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων, αποφασίστηκε εντελώς βιαστικά και αυθαίρετα η διάνοιξη νέου δρόμου που πέρασε μέσα από τον ιδιόκτητο χώρο βιομηχανικής μονάδας! Με απλά λόγια, γκρέμισαν τα προστατευτικά κιγκλιδώματα του δρόμου ταχείας κυκλοφορίας και έκαναν παράκαμψη κυριολεκτικά μέσα από την αυλή μιας εταιρίας!!!

Ο ιδιοκτήτης όταν το πληροφορήθηκε έπαθε σοκ καθώς όπως είπε, πληρώνει 40.000 ευρώ ασφάλιστρα το χρόνο και δεν είναι δυνατόν η ίδια η αστυνομία να εκθέτει σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλεια της επιχείρησης του. «Για φανταστείτε, είπε ο επιχειρηματίας, να πέσει τυχαία ένα αυτοκίνητο πάνω στο κτίριο, να πάρει φωτιά και να καεί ολόκληρη η επιχείρηση, ποιος θα με καλύψει εμένα; Η ασφάλεια πάντως όχι, όπως έγινε αυτή η αυθαίρετη διάνοιξη της λεωφόρου, μέσα από την αυλή του εργοστασίου.»

Ο ιδιοκτήτης αρχικά ζήτησε εξηγήσεις από τον αστυνομικό διευθυντή των ΜΑΤ για αυτή την παρανομία, αλλά κόντεψε να πάθει έμφραγμα όταν διαπίστωσε ότι παρόν, ήταν κι ένας νεαρός εισαγγελέας, για να περιφρουρήσει την νομιμότητα! Η γκάφα από την καραμπινάτη παρανομία αρχικά έφερε αμηχανία και ανέκοψε για αρκετή ώρα την …ορμή της κρατικής μηχανής. Όπως μάθαμε, εισαγγελέας και αστυνομικός διευθυντής ζήτησαν συγνώμη, δίδοντας ταυτόχρονα την διαβεβαίωση τους ότι η παρανομία θα αποκατασταθεί. Για κάθε ενδεχόμενο ωστόσο ο επιχειρηματίας πήγε στο τμήμα και υπέβαλε μηνύσεις, γιατί κάποιοι μπορεί να δίνουν προφορικά το λόγο τους, αλλά στην πρώτη στραβή που θα προκύψει μόνο τα γραπτά μένουν!
http://lavreotiki.com/archives/2115