ΚΕΡΑΤΕΑ - 2010 - ΧΥΤΑ in Greece...

Το θέμα των εκλογών το έχουμε πιστεύω εξαντλήσει. Να με συγχωρείς αλλά δεν το ξαναανοίγω, βαριέμαι πλέον.

Θύμισε μου λίγο...πώς το εξαντλήσαμε;
Δεν κατεβαίνετε στις εκλογές, δεν ψηφίζετε, αλλά θα πάρετε την εξουσία με επανάσταση;

Ναι ρε παιδιά, μην κουράζεστε και κυρίως μην κουράζετε κι εμάς...Πλειοψηφία είστε, τις λύσεις τις έχετε, τι τυρανιέστε βραδυάτικα;

Δεν κατεβαίνετε στις εκλογές, δεν ψηφίζετε, αλλά θα πάρετε την εξουσία με επανάσταση;

Ξέρεις πολλές από αυτές τις απορίες σου μπορεί να λυθούν με κάποιο από τα εκατοντάδες βιβλία που κυκλοφορούν σε όλα τα καλά βιβλιοπωλεία...Κάνε έναν κόπο να γίνεται και τζίρος στα μαγαζιά.

Λοιπον για να επανερθουμε στο θεμα :smash:

Το Ειρηνοδικείο Λαυρίου εμμένει στην απόφασή του για απαγόρευση των εργασιών στην περιοχή του Οβριόκαστρου, όπου σχεδιάζεται σε α´φάση η κατασκευή Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων και σε β´, Υπολειμμάτων, δικαιώνοντας του κατοίκους της περιοχής. Συγκεκριμένα το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση αναστολής εκτέλεσης που είχε κατατεθεί από το ελληνικό Δημόσιο, κατά της πρωτόδικης απόφασης του ίδιου δικαστηρίου

http://www.inews.gr/88/nea-apofasi-gia-apagorefsi-ergasion-kataskevis-chyta-stin-keratea.htm

Ομως απο την αλλη.....

Το πράσινο φως έδωσε την Τετάρτη (23/3) το Συμβούλιο της Επικρατείας για τη συνέχιση των προγραμματισμένων χωματερών στην Αττική, απορρίπτοντας τις προσφυγές για ακύρωση των εργασιών.

Στο Συμβούλιο είχε προσφύγει ο Δήμος Κερατέας, η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Ανατολικής Αττικής και ένας ιδιώτης.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας απέρριψαν όλους τους ισχυρισμούς των προσφευγόντων περί αντισυνταγματικότητας κατασκευής των εγκαταστάσεων ολοκληρωμένης διαχείρισης αποβλήτων, όπως ότι πρόκειται να κατασκευαστούν σε δασικές και αρχαιολογικές εκτάσεις, σε περιοχές φυσικού κάλλους, κ.λπ.

http://www.digitalcrete.gr/20110323...katoikous-tis-kerateas-i-apofasi-tou-ste.html

Τι γινεται σε τετοιες περιπτωσεις ? Ποια δικαστικη αρχη ειναι πανω απο ολους ? το ΣτΕ ? το ειρηνοδικειο ? κανας Αρειος Παγος ?

Εχει νομικη λυση το θεμα ή θα τραβιομαστε (μαλλιοτραβιομαστε για την ακριβεια ετσι οπως το πανε και οι δυο πλευρες) για αλλα 8 χρονια ?

Ξέρεις πολλές από αυτές τις απορίες σου μπορεί να λυθούν με κάποιο από τα εκατοντάδες βιβλία που κυκλοφορούν σε όλα τα καλά βιβλιοπωλεία...Κάνε έναν κόπο να γίνεται και τζίρος στα μαγαζιά.

Αν δεις την βιβλιοθήκη μου θα πάθεις πλάκα, όμως τα "αριστερά" βιβλία που έχω τα διάβασα σαν φοιτητής και πλέον το αντικείμενο δεν μου προκαλεί το ενδιαφέρον να το ξαναδιαβάσω, έχει περάσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας (για μένα). Μακάρι να προκύψει κάτι νέο, επαναστατικό και πολλά υποσχόμενο αλλά σίγουρα αυτό δεν θα είναι η μαρξιστική θεωρία και αντίληψη
Σας αφήνω, μου έρχεται κόσμος για να δούμε τσαμπιονς ληγκ (οι καπιτάλες μας ταίζουν άρτον και θεάματα για να κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου...)

Λοιπον για να επανερθουμε στο θεμα :smash:

http://www.inews.gr/88/nea-apofasi-gia-apagorefsi-ergasion-kataskevis-chyta-stin-keratea.htm

Ομως απο την αλλη.....

http://www.digitalcrete.gr/20110323...katoikous-tis-kerateas-i-apofasi-tou-ste.html

Τι γινεται σε τετοιες περιπτωσεις ? Ποια δικαστικη αρχη ειναι πανω απο ολους ? το ΣτΕ ? το ειρηνοδικειο ? κανας Αρειος Παγος ?

Εχει νομικη λυση το θεμα ή θα τραβιομαστε (μαλλιοτραβιομαστε για την ακριβεια ετσι οπως το πανε και οι δυο πλευρες) για αλλα 8 χρονια ?

Εντελώς θεωρητικά και γνωρίζοντας μόνο τα λίγα που διάβασα στον τύπο και δίχως να έχω δει τις αποφάσεις, δεν βλέπω να υπάρχει σύγκρουση των τελευταίων, δηλαδή μεταξύ ΣτΕ και Ειρηνοδικείου. Το ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή των κατοίκων κατά της δημιουργίας ΧΥΤΑ, το Ειρηνοδικείο διέταξε απλώς την αναστολή των οικοδομικών εργασιών μέχρι την πλήρωση κάποιων προϋποθέσεων, δεν είπε ότι τελικώς δεν θα γίνει ΧΥΤΑ (όπως και δεν έχει αρμοδιότητα να πει κάτι τέτοιο). Φαίνεται ότι θα δικάστηκε κάποια αίτηση κατά του αναδόχου στο Ειρηνοδικείο.

Απάντηση: Re: ΚΕΡΑΤΕΑ - 2010 - ΧΥΤΑ in Greece...

Ήμουν σίγουρος, το αποδεικνύουν οι απορίες σου άλλωστε.

Ε ναί μωρέ..
Τώρα ενδιαφέρον έχουν τά βιβλία τύπου ''Πώς ο Friedman έσωσε τήν Χιλή''

ή ''Νέοι Παρθενώνες'' καί τέτοια..:flipout::flipout:

Μάθε λοιπόν ότι οι δυνάμεις δεν μετριόνται μόνο στας εκλογάς αλλά και στα οδοφράγματα...

Οι πραγματικες δυναμεις μετριουνται στο δρομο και μονο εκει, οι εκλογες ειναι κατι σαν το jocker, πολλοι παιζουν αλλα ενας κερδιζει και ολοι οι υπολοιποι παιρνουν ενα γκιωνη και μερικα @@...

Σας ευχαριστουμε (εγω δηλαδη, αλλα ειπα να χρησημοποιησω πληθυντικο να φαινομαστε πολλοι εμεις οι μειοψηφικοι ουτοπιστες ανοητοι) και τους δυο (καθως και τους ομοιους σας) που με την πολιτικα σωστη συμπεριφορα σας, ψηφιζοντας δηλαδη, εχετε οδηγησει τη χωρα σε αυτο το δρομο της ευημεριας...
Επισης να ευχαριστησω ειδικα τον Vaskal μιας και εδειξε οτι οποιος αντιδρα ειναι αναρχοκομουνιστης... (πως γινεται αυτοι οι δυο οροι να ειναι μαζι; ) Ακομα και αν δεν ειδα πουθενα να λεγεται αυτο...

Για την Κερατεα τωρα...

Δεν με νοιαζει αν εχουν δικιο, δεν με νοιαζει καθολου. Τοπικιστικα συμφεροντα ή οτιδηποτε ειναι μικρης σημασιας αυτη τη στιγμη. Οι ανθρωποι αγωνιζονται απεναντι σε μια κυβερνηση (νομιμη φυσικα για εσας που ψηφιζετε) που εχει βαλθει να τους συκοφαντει απο τα ΜΜΜ και να τους τρομοκρατει καθημερινα με τα ΜΑΤ. Και παρ'ολα αυτα δεν κανουν πισω.
Ειμαι αναγκασμενος να ειμαι μαζι τους.

Και θα ειμαι.

Last edited by a moderator:
Αυτό πού φοβούνται ειναι μήν υπάρξουν και άλλες εστίες οπως τής Κερατέας..

Καί βολεύει νά χαρακτηρίζεται τοπικό φαινόμενο ενώ σύσσωμη η κοινωνία αντιδρά εκεί ανεξαρτήτως τών διαφορετικών αποψεων πού μπορεί νά υπάρχουν..
Η αντίδραση πλέον δεν έχει νά κάνει πρωτίστως μέ τα ΧΥΤΑ αλλά μέ την συνολική και βάναυση προσβολή τής αξιοπρέπειας τών κατοίκων τής περιοχής..

Ψιλά γράμματα αυτά γιά τούς φορείς τής ''νομιμότητας'' πού χειροκρότησαν κατά τά άλλα την εισβολή τού ΔΝΤ στήν Χώρα..

Σπυρο συμφωνω.

Και φαινεται αυτο απο την προσπαθεια λοιδωρησης οποιουδηποτε αντιδρα...

Το ΠΑΜΕ διωχνει τους τουριστες με τους αποκλεισμους στον Πειραια και την καταληψη της Ακροπολης, οι Κερατιωτες ειναι παρανομοι (και εμποδιζουν και τους τουριστες να πανε προς την περιοχη), οι πορειες μειωνουν τις εισπαραξεις των μαγαζιων και χαλανε την εικονα στο εξωτερικο (και κατα συνεπεια διωχνουν τους τουριστες), οι απεργιες εμποδιζουν την αναπτυξη και ανεβαζουν τα spread (ασε που αποθαρυνουν και τους τουριστες), αυτοι που δεν πληρωνουν διοδια ή/και εισιτηρια στα ΜΜΜ ειναι τσαμπατζηδες και δεν ενισχυουν την βελτιωση των δρομων και των υποδομων των συγκοινωνιων (και δεν μπορουν να μετακινηθουν αξιοπρεπως και οι τουριστες)...

Σημεια των καιρων...

Παντως ετσι και γινει κανενα τσαφ και αρχισουν και αλλες περιοχες να διεκδικουν... Θα βαλει ο γιωργακης τη χωρα στο γυψο. Τι κι αν θα ειναι πρασινος... ολα τα αλλα τα εχει κανει στο χρωμα θα κολησουμε;

Οποίος έχει τη μύγα ... ε Στέλιο ;

Άκυρο δε θέλω αντιπαραθέσεις , με κανένα , η οπτική γωνία μας είναι διαφορετική για πόλους λόγους , έχεις δίκιο εσυ .

Re: Απάντηση: ΚΕΡΑΤΕΑ - 2010 - ΧΥΤΑ in Greece...

Ευτυχώς με κάλυψε το "γκρουπ" προηγουμένως....απόλυτα.

:a0210:

Κάνε ότι νομίζεις, εσύ έχεις το πεπόνι και το μαχαίρι...
Ομως, για το αν λεω ανυπόστατα πράγματα, γιατι δεν αφήνεις τους συμφορουμίτες να το κρίνουν; Θα σας κατηγορήσει κανείς ότι αφήσατε τον Βόρειο να γράφει "ανυπόστατα πράγματα";

Η θυματοποίηση Voreios δεν ταιριάζει στο παρόν νήμα, ούτε τα πεπόνια και τα μαχαίρια. Όπως, οι περισσότεροι μπορούν να αντιληφθούν, το θέμα προχωρά με ελάχιστες συντονιστικές παρεμβάσεις και η κουβέντα εξελίσσεται. Χαρακτήρισα ''ανυπόστατα πράγματα'' το εν λόγω χωρίο:

''η άποψη ορισμένων εδώ (δεν σας χαρίζω την πλειοψηφία....) είναι ότι οι πολίτες μπορούν να δέρνουν τους μπάτσους και να καίνε, αλλα οι δεύτεροι δεν πρέπει να απαντούν ποτέ, και πως ο Νόμος καταλύεται δικαίως εφόσον εμείς (οι πεφωτισμένοι, που αδίκως ειμαστε μειοψηφία στις εκλογές...) τον ονομάσουμε φασιστικό.''

Απ' όσο μπορώ να αντιληφθώ και να έχω γνώση παρακολουθώντας καθημερινά το νήμα, ουδείς έγραψε ότι οι πολίτες μπορούν χωρίς λόγο να δέρνουν και να καίνε, ουδείς έγραψε ότι οι αστυνομικοί σε κάθε περίπτωση πρέπει να κάθονται να τις τρώνε, ουδείς μίλησε για πεφωτισμένες αλήθειες και δόγματα. Αν έχεις υπόψιν σου ποστ συμφορουμιτών που γράφουν αυτά τα οποία υπερβάλλοντας περιγράφεις, παρακαλώ να τα αναφέρεις ώστε να αποκατασταθεί η αλήθεια.

Φυσικά και αφήνω τους συμφορουμίτες να κρίνουν. Άλλωστε, το μήνυμά σου δεν διεγράφη...μια χαρά στη θέση του είναι.

Τώρα ποιός τσουβαλιάζει;
Και μόνο που αφήνει ο Μανδραβέλης και γράφει ο καθένας οτι θέλει απο κάτω στο σχόλιο ...εσένα δεν σου λεει τίποτε; Εδω γραφουμε απλές απόψεις και θέλουν να μας τις σβήσουν ως...ανυπόστατες!

Συνεχίζεις τα ''παραπονεμένα λόγια'' (όχι του Νταλάρα). Οι απόψεις σου αφορούν δηλώσεις ή γνώμες συμφορουμιτών. Δεν έκανα παρέμβαση γιατί έκανες λάθος πρόβλεψη για το ζώδιο του Αιγόκερου. Επομένως, ή υπάρχουν αυτά που γράφεις ή δεν υπάρχουν και θεωρούνται ανυπόστατα. Έγραψα και παραπάνω ότι δεν γνωρίζω σε ποια ποστ αναφέρεσαι. Παράθεσε λινκ με αυτά που υποστηρίζεις, τα οποία πρέπει να προκύπτουν ξεκάθαρα χωρίς διασταλτικές ερμηνείες ή επιλεκτικές περικοπές, και δεσμεύομαι να ανακαλέσω τον χαρακτηρισμό ''ανυπόστατη'' περί της άποψής σου...

Έχω την εντύπωση ότι αν η πολιτεία τα έβαζε σοβαρά με σωματέμπορους και εμπόρους λευκής σαρκός, αυτοί δε αμυνόμενοι κάνανε πορεία με σκοπό να κάψουν την βουλή, οι δε αστυνομικοί τους αντιμετώπιζαν δεόντως, πολλοί από εδώ μέσα, από κεκτημένη ταχύτητα, θα ξεσπάθωναν εναντίων της φασιστικής αστυνομίας που ξυλοκόποι διαμαρτυρόμενους πολίτες.