ΚΕΡΑΤΕΑ - 2010 - ΧΥΤΑ in Greece...

Re: Απάντηση: ΚΕΡΑΤΕΑ - 2010 - ΧΥΤΑ in Greece...

Ωραια τα λες, αλλά η ...ευχή απέχει πολύ απο την πραγματικότητα!
Κι εγω θέλω ένα σύγχρονο εργοστάσιο ανακύκλωσης τώρα στην περιοχή μου και επιπλέον θέλω και 5000 φύλακες να φυλάνε τον Γραμμο για να μην μπουκάρουν καθημερινά οι Αλβανοί και κόβουν τα δέντρα και μαζεύουν όλα τα μανιτάρια και τα άλλα σπάνια φυτά και ρημάζουν γενικά όσα η φύση έκανε αιώνες για να δώσει, αλλά ....δεν τους έχω και ούτε πρόκειται, όπως και απο τον εμφύλιο δεν έχουν ακόμη αποναρκοθετήσει το βουνό και τα λίγα κονδύλια χάνονται μόνο σε μελέτες...αλλά ποιός θα τα δώσει; Σίγουρα ουδέποτε άκουσες για τα συγκεκριμένα προβλήματα αλλά το κόστος γενικότερα θάπρεπε να σε απασχολεί, γι αυτό ανέφερα πόσοι θα δέχονταν ....κι άλλη μείωση μισθών για όλα αυτά, να υποθέσω οτι δέχεσαι αφού τα φαγωμένα δεν μας τα δίνει κανένας πίσω; (και οι Αλβανοί οι καημένοι μας ρημάζουν τα δέντρα και τα μανιτάρια γιατι πεινάνε....κι αυτοί θα ήθελαν να μην είναι αναγκασμένοι να το κάνουν προφανώς.....αλλά δυστυχώς και σε αυτούς τα έφαγαν άλλοι, αρκετα πιο κόκκινου χρώματος κατ αρχήν και διαφόρων χρωμάτων μετα.....)

Τώρα τι σχέση έχουν οι Αλβανοί που τρώνε τα μανιτάρια με ένα πρόβλημα που καλώς ή κακώς συμβαίνει στην πρωτεύουσα της χώρας και αφορά την υγεία των ανθρώπων, δεν το καταλαβαίνω...

Νομίζω ότι υπάρχουν προτεραιότητες σε όλα....αλλά για πολλούς είναι υποκειμενικές....

Τεσπά, περι ορέξεως....

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΚΕΡΑΤΕΑ - 2010 - ΧΥΤΑ in Greece...

Και σου ξαναλέω ότι το εργοστάσιο που είδα ήταν δίπλα απο το κέντρο της πόλης της Βιέννης και δεν είδα πουθενά ΧΥΤΑ ή κάτι άλλο...

Και επειδή δεν είδες σημαίνει ότι δεν υπάρχει; Στο κέντρο της πόλης περίμενες να το δεις;

http://www.wien.gv.at/umwelt/ma48/entsorgung/abfallbehandlungsanlagen/deponie.html

deponie-rautenweg.jpg

Τώρα εγώ θα σουμάρω δυο διαφορετικά νήματα συζήτησης και θα αναφωνήσω:

Ζήτω τα διόδια, ζήτω οι καινούριες χωματερές, ζήτω ο πνευματικός ραγιαδισμός, ζήτω τα ΜΑΤ, ζήτω ο Ρέππας και ζήτω το TROLLING !!!

troll.jpg

Σε τι συμβάλλουν στον διάλογο που κάνουμε εδω όλα τα παραπάνω;

Το έχω αναφέρει άλλες δύο τρεις φορές στο τόπικ, αλλά δεν φαίνεται να δίνει κανείς σημασία. Η λύση στο πρόβλημα του Κουρουπητού περιελάμβανε και εργοστάσιο επεξεργασίας και κομποστοποίησης των σκουπιδιών. Παρόλα αυτά ακόμα και με το εργοστάσιο παραμένει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό που απλά θάβεται, δεν γίνεται αλλιώς. Δεν μπορώ λοιπόν να καταλάβω τι το ιδιαίτερο θα έχει το εργοστάσιο στην Αθήνα που θα μπορεί να επεξεργάζεται το 100% των σκουπιδιών, και στην έξοδο να δίνει (σχήμα λόγου) καθαρό νεράκι...

http://www.dedisa.gr/
http://www.dedisa.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=63&Itemid=68&lang=el

Και εγώ το έχω αναφέρει αλλά ούτε εσύ του έδωσες σημασία.....

Συγκρίνεις τον όγκο που θα μείνει με τον όγκο που υπάρχει...???

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΚΕΡΑΤΕΑ - 2010 - ΧΥΤΑ in Greece...

Και επειδή δεν είδες σημαίνει ότι δεν υπάρχει; Στο κέντρο της πόλης περίμενες να το δεις;

http://www.wien.gv.at/umwelt/ma48/entsorgung/abfallbehandlungsanlagen/deponie.html

Βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα...

Είπα ότι δεν είδα ΚΟΝΤΑ στο εργοστάσιο....άρα ΑΝ υπήρχε θα ήταν εκτός πόλης, που το πρότεινα και νωρίτερα σαν πρόταση στον Βόρειο....

Τώρα τι σχέση έχουν οι Αλβανοί που τρώνε τα μανιτάρια με ένα πρόβλημα που καλώς ή κακώς συμβαίνει στην πρωτεύουσα της χώρας και αφορά την υγεία των ανθρώπων, δεν το καταλαβαίνω...

Νομίζω ότι υπάρχουν προτεραιότητες σε όλα....αλλά για πολλούς είναι υποκειμενικές....

Τεσπά, περι ορέξεως....

Μα δεν ειναι το πρόβλημα αν τρώνε μανιτάρια, και οι δικοί μας μανιταρόφιλοι μαζεύουν. Απλά ανακάλυψαν οτι οι ιταλοί τα αγοράζουν ακριβά και μαζεύουν ότι βρουν, οπότε σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχουν καθόλου, αφού δεν αφήνουν τίποτε (μιλάμε για άγρια μανιτάρια). Αλλο το μάζεμα, άλλο το ρήμαγμα. Επίσης κόβουν τα δεντρα στα συνοριακά σημεία για να τα πουλήσουν για καυσόξυλα και φυσικά δεν κάνουν επιλεκτική κοπή, έχουν άλλωστε κόψει πλέον όλα τα δικά τους!. Ανέφερα απλά 2 οικολογικά προβλήματα, εκει ειναι η σχέση...

Και εγώ το έχω αναφέρει αλλά ούτε εσύ του έδωσες σημασία.....

Συγκρίνεις τον όγκο που θα μείνει με τον όγκο που υπάρχει...???

Δεν ξέρω πότε το ανέφερες, αλλά από τα γραφόμενα καταλαβαίνω ότι αναζητείται λύση χωρίς θάψιμο. Πράγμα ουτοπικό...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΚΕΡΑΤΕΑ - 2010 - ΧΥΤΑ in Greece...

Δεν ξέρω πότε το ανέφερες, αλλά από τα γραφόμενα καταλαβαίνω ότι αναζητείται λύση χωρίς θάψιμο. Πράγμα ουτοπικό...

Voila!!!

Αυτό λοιπόν το 10-20% των σκουπιδιών θα πηγαίνει σε ένα ΧΥΤΑ κάπου εκτός Αθήνας και σε απόσταση 5-10 χιλιομέτρων απο κατοικημένη περιοχή...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΚΕΡΑΤΕΑ - 2010 - ΧΥΤΑ in Greece...

Βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα...

Είπα ότι δεν είδα ΚΟΝΤΑ στο εργοστάσιο....άρα ΑΝ υπήρχε θα ήταν εκτός πόλης, που το πρότεινα και νωρίτερα σαν πρόταση στον Βόρειο....

Παίζεις με τις λέξεις, τι σημασία έχει κοντά ή μακριά από το εργοστάσιο. Σημασία έχει ότι υπάρχει τέτοιος χώρος για την πόλη. Αντίστοιχος πρέπει να υπάρξει και για την Αθήνα, και αυτός προφανώς δεν μπορεί να κατασκευαστεί στην Θεσσαλία...

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΚΕΡΑΤΕΑ - 2010 - ΧΥΤΑ in Greece...

Το voila το έγραψες μετά που ανέφερα όσα λέει η ΕΕ. Μάλλον είδες κι εσύ ότι δεν γίνεται να μην υπάρχει χώρος για θάψιμο των σκουπιδιών. Stop playing...

Παρεμπιπτόντως, καμία πρόταση για περιοχή που είναι κατάλληλη γι αυτόν τον χώρο, και να είναι και σε απόσταση 5-10 χιλιομέτρων από κατοικημένη περιοχή - και κοντά στην Αθήνα - υπάρχει;

Last edited:
Tα link δεν τα διάβασα καν Σώτο....Τώρα αν νομίζεις ότι παίζω με τι λέξεις εφόσον δεν παίζει ρόλο αν είναι κοντά ή μακρυά απο το κέντρο μιας πόλης τα ΧΥΤΑ, οκ.....άποψη σου, σεβαστή...

Και σου ξαναλέω ότι δεν συμφωνώ με κανένα ΧΥΤΑ, απλώς για να γίνει ο διάλογος και ως ένα μέτρο που μπορεί να γίνει ταχύτερα στην χώρα που ζούμε, ανέφερα τον ΧΥΤΑ εκτός πόλης...μόνο για την συγκομιδή των περισσευούμενων σκουπιδιών...

Δεν μιλάς με κανένα παιδάκι 20 χρονών....ελπίζω ούτε εγώ...(περι παιχνιδιού)..

Last edited:
Απάντηση: Re: ΚΕΡΑΤΕΑ - 2010 - ΧΥΤΑ in Greece...

Tα link δεν τα διάβασα καν Σώτο....Τώρα αν νομίζεις ότι παίζω με τι λέξεις εφόσον δεν παίζει ρόλο αν είναι κοντά ή μακρυά απο το κέντρο μιας πόλης τα ΧΥΤΑ, οκ.....άποψη σου, σεβαστή...

Και σου ξαναλέω ότι δεν συμφωνώ με κανένα ΧΥΤΑ, απλώς για να γίνει ο διάλογος και ως ένα μέτρο που μπορεί να γίνει ταχύτερα στην χώρα που ζούμε, ανέφερα τον ΧΥΤΑ εκτός πόλης...μόνο για την συγκομιδή των περισσευούμενων σκουπιδιών...

Δεν μιλάς με κανένα παιδάκι 20 χρονών....ελπίζω ούτε εγώ...(περι παιχνιδιού)..

Μην αλλάζεις αυτά που γράφω, και αυτά που έγραψες ο ίδιος. Έγραψες ότι δεν είδες ΧΥΤΑ στην Βιέννη, τελεία και παύλα. Μετά λες ότι δεν είδες κοντά, πράγμα που έτσι κι αλλιώς θα ήταν απίθανο αφού το εργοστάσιο βρίσκεται μέσα στην πόλη. Γενικότερα τώρα για τις αποστάσεις, δες πόσο κοντά είναι τα σπίτια και άλλες εγκαταστάσεις και στον ΧΥΤΑ της Βιέννης...

Ο ΧΥΤΑ βρίσκεται στη μέση της φωτό, στο πάνω μέρος...

rautenweg.jpg

Re: Απάντηση: Re: ΚΕΡΑΤΕΑ - 2010 - ΧΥΤΑ in Greece...

Μην αλλάζεις αυτά που γράφω, και αυτά που έγραψες ο ίδιος. Έγραψες ότι δεν είδες ΧΥΤΑ στην Βιέννη, τελεία και παύλα. Μετά λες ότι δεν είδες κοντά, πράγμα που έτσι κι αλλιώς θα ήταν απίθανο αφού το εργοστάσιο βρίσκεται μέσα στην πόλη. Γενικότερα τώρα για τις αποστάσεις, δες πόσο κοντά είναι τα σπίτια και άλλες εγκαταστάσεις και στον ΧΥΤΑ της Βιέννης...

Ο ΧΥΤΑ βρίσκεται στη μέση της φωτό, στο πάνω μέρος...

Και το ξαναλέω, δεν καταλαβαίνω τι δεν καταλαβαίνεις....

Δεν είδα ΧΥΤΑ στην Βιέννη....τι να κάνω τώρα....αφου δεν είδα....

Βάζεις λοιπόν μια photo απο το google earth...με τον ΧΥΤΑ της Βιέννης που βρίσκεται εκτός πόλης, και??

Συγκρίνεις τον ΧΥΤΑ της Βιέννης με της Αθήνας???

Και ξαναλέω μπας και γίνει κατανοητό, ας είχαμε το εργοστάσιο της Βιέννης και τον ΧΥΤΑ στην Ομόνοια....

Καλά με κοροϊδεύεις, δεν υπάρχει ζήτημα! :D :grinning-smiley-043

Ξέρεις σε τι απόσταση βρίσκεται από το κέντρο (κυριολεκτικά) της πόλης; Ούτε 10 χιλιόμετρα, και ενδιάμεσα είναι γεμάτο κατοικίες και άλλες εγκαταστάσεις. Εδώ πάνε να το βάλουν 30 χιλιόμετρα από το κέντρο των Αθηνών, 4-5 χιλιόμετρα από την Κερατέα, και γίνεται το έλα να δεις...

Καλά με κοροϊδεύεις, δεν υπάρχει ζήτημα! :D :grinning-smiley-043

Ξέρεις σε τι απόσταση βρίσκεται από το κέντρο (κυριολεκτικά) της πόλης; Ούτε 10 χιλιόμετρα, και ενδιάμεσα είναι γεμάτο κατοικίες και άλλες εγκαταστάσεις. Εδώ πάνε να το βάλουν 30 χιλιόμετρα από το κέντρο των Αθηνών, 4-5 χιλιόμετρα από την Κερατέα, και γίνεται το έλα να δεις...

Οκ παραιτούμαι....

Συγκρίνεις τον ΧΥΤΑ της Βιέννης με της Αθήνας???

Και ξαναλέω μπας και γίνει κατανοητό, ας είχαμε το εργοστάσιο της Βιέννης και τον ΧΥΤΑ στην Ομόνοια....

Οκ παραιτούμαι....

Δεν μπορώ να συγκρίνω κάτι που υπάρχει με κάτι που δεν έχει κατασκευαστεί ακόμα. Εκτός αν θέλεις να το συγκρίνω με τον ΧΥΤΑ των Άνω Λιοσίων, αν θεωρήσουμε προκαταβολικά ότι έτσι ακριβώς θα είναι και ο ΧΥΤΑ στην Κερατέα ή όπου αλλού. Αλλά έτσι (με τη μόνιμη αμφισβήτηση και καχυποψία) δεν προχωράει ποτέ τίποτα...

Και επειδή πρέπει να φύγω....

Ο ΧΥΤΑ στην Κερατέα(και σε κάθε Κερατέα) είναι παράνομος και είναι απαράδεκτο έργο για μια χώρα εν έτη 2011....

Τα υπόλοιπα είναι αμπελοφιλοσοφίες....Λύσεις υπάρχουν, πολιτική βούληση χρειάζεται και μυαλό....

Περαστικά μας...

Καλά τώρα θα επικαλεστώ το ΣτΕ (που για άλλη απόφαση το αμφισβητώ), αλλά τι να κάνουμε, έτσι πάνε τα πράγματα. Το ΣτΕ λέει ότι είναι νόμιμη η εγκατάσταση...