ΚΕΡΑΤΕΑ - 2010 - ΧΥΤΑ in Greece...

ΓΙΑ «ΧΟΥΝΤΑ» ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

Η κυβέρνηση αρνείται τον διάλογο και προσπαθεί με επίδειξη πυγμής και την επιβολή μέτρων χούντας να καταλύσει κάθε δημοκρατικό δικαίωμα, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής, Βασίλειος Θηβαίος, καλώντας τους δημότες σε αντίσταση.

Ο αντιδήμαρχος προσθέτει ότι υπάρχουν προτάσεις για τη διαχείριση των απορριμάτων τις οποίες αρνείται να συζητήσει η κυβέρνηση.


Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Επί τρεις και πλέον ώρες από τις 15.00 σήμερα ισχυρές αστυνομικές και κατασταλτικές δυνάμεις συγκρούονται με κατοίκους στη γέφυρα του Κουβαρά, στο ύψος της Κερατέας. Είμαστε αντιμέτωποι με νέα εισβολή των ΜΑΤ στην πόλη μας! Σε εγρήγορση αλλά δυο καίρια σημεία της πόλης της Κερατέας. Ο κόμβος του Μπαλτά και το μπλόκο στο ΒΙΟ.ΠΑ. είναι γεμάτα από πολίτες του Δήμου Λαυρεωτικής σε μια ύστατη προσπάθεια να μην μπουν αστυνομικές δυνάμεις και μηχανήματα στην πόλη και το Οβριόκαστρο. Στιγμή δεν έχουν σταματήσει να χτυπάνε οι καμπάνες ενώ η σειρήνα από το Δημαρχείο σκίζει τον αέρα της Λαυρεωτικής.

Οι κάτοικοι γνωρίζουν ότι έχουν δίκιο, το διεκδικούν και θα συνεχίσουν όπως κάνουν εδώ και 110 ημέρες, γιατί στηρίζουν τη νομιμότητα και απαιτούν την εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων που έχουν κηρύξει παράνομο το έργο του ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο. Οι θέσεις του Δήμου Λαυρεωτικής είναι γνωστές και αμετακίνητες… Υπάρχουν προτάσεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων, με σύγχρονες μεθόδους.

Η κυβέρνηση αρνείται το διάλογο. Όμως από την αναλγησία, την ξεροκεφαλιά, την έλλειψη διαλόγου και την ακαμψία της Κυβέρνησης περνάμε σε μια επίδειξη πυγμής και επιβολής μέτρων χούντας και κατάλυσης κάθε δημοκρατικού δικαιώματος. Θέλουν να κάμψουν την αγωνιστικότητα και την αντίσταση των κατοίκων της Κερατέας και ευρύτερα της Λαυρεωτικής και στο πρόσωπό τους να χτυπήσουν όποιον αντιστέκεται απέναντι στη βάρβαρη και αντιλαϊκή τους πολιτική. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε με αξιοπρέπεια για τον τόπο μας.

Αυτή τη στιγμή που για άλλη μια φορά με βία η κυβέρνηση και η αστυνομία χτυπάνε τον τόπο, τους κατοίκους και τη νεολαία μας, καλούμε κάθε θεσμικό παράγοντα, κάθε πολιτική δύναμη της Ελλάδας, όλους τους ενεργούς πολίτες να πάρουν θέση και να σταθούν στο πλευρό της αγωνιζόμενης Κερατέας. Καλούμε σε συμπαράσταση κάθε συμπολίτη μας. Στην Κερατέα δε μπαίνει μόνο το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, τίθεται ένα μεγάλο θέμα Δημοκρατίας. Ζητάμε έμπρακτη αλληλεγγύη από παντού!
PrezaTV
 
Re: Απάντηση: ΚΕΡΑΤΕΑ - 2010 - ΧΥΤΑ in Greece...

@Εmilot..
Πάντως τό Βήμα θυμίζει τό γνωστό κατοχικό ''Ελεύθερο Βήμα'' τού ιδίου ''καταστήματος''.Τό χούϊ δέν κόβεται.

Είναι κάποια πράγματα όντως, που δεν κόβονται....

Απο που να πιάσεις απο τα αφεντικά μέχρι τους "δούλους" τους......??!!!!

-bye-
 
Κερατέα

Επί τρεις μήνες έχουν θέσει μερικές δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους σε κατάσταση πολιορκίας.

Οι κάτοικοι της Κερατέας και της ευρύτερης περιοχής της Λαυρεωτικής, γυναίκες, παιδιά, γέροντες, βρίσκονται αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή σε ένταση επιχείρηση τρομοκρατίας.

Υφίστανται την ωμή βία. Συμβιώνουν με τα ένστολα «τσαμπουκαλίκια». Η καθημερινότητά τους είναι πλέον συνυφασμένη με την καταστολή. Τους ξυλοδαρμούς. Τις εισβολές στα σπίτια τους. Τις διώξεις. Τα χημικά. Τις καταστροφές των περιουσιών τους.

Και βέβαια, επειδή η «δημοκρατία» λειτουργεί σε όλα τα επίπεδα, αν εξαιρέσει κανείς ελάχιστες χαραμάδες αλήθειας, η φωνή των κατοίκων είτε «πνίγεται», είτε διαστρεβλώνεται και συκοφαντείται από τα ΜΜΕ.

*

Οι «αντιεξουσιαστές της εξουσίας» εφαρμόζουν στην Κερατέα το δόγμα τους σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια.

Το δόγμα τους είναι ένα: «Κάνουν ό,τι γουστάρουν»!

Δεν αποκλείεται μάλιστα, στο πλαίσιο των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης, του ΔΝΤ, της ΕΕ, οι «σοσιαλιστές» μας να έχουν ευρύτερο σχέδιο.

Να χρησιμοποιούν την Κερατέα σαν πείραμα. Σαν προσομοίωση του μέλλοντος που ετοιμάζουν να μας «φορέσουν» σε κάθε γωνιά της επικράτειας.

*

Η ιστορία ξεκινάει μερικά χρόνια πίσω. Και είναι πολύ διδακτική.

«Επρεπε το κράτος να πει στους δημάρχους: "Εχετε δυο μήνες για να αποφασίσετε για νέες χωματερές. Δεν αποφασίζετε! Νομοθετώ και κατεβάζω τα ΜΑΤ, τα τανκς, το στρατό, τι χρειάζεται, και ανοίγω νέα χωματερή". Ετσι λειτουργούν τα κράτη»!

Παρά κάτι συμπληρώθηκε μια δεκαετία από εκείνη την τόσο «γλαφυρή» δήλωση του Θ. Πάγκαλου (στον ρ/σ ΣΚΑΪ, 12/3/2003).

Το θέμα ήταν οι χωματερές και το πώς η εξουσία θα έπρεπε να δράσει στην ευρύτερη περιοχή για την χωροθέτησή τους. Αυτά έλεγε τότε ο Πάγκαλος.

Σήμερα η κυβέρνηση του αντιπροέδρου δεν έφτασε μέχρι του σημείου να στείλει πρόσκληση στα «τανκς» και το «στρατό». Προς Θεού! Εχει περιοριστεί στα ΜΑΤ...

*

Ομως η κυβέρνηση των ΜΑΤ υποτίθεται ότι πρέπει να ενεργεί με βάση το δίκαιο. Αλλωστε αυτή η κυβέρνηση είναι που μετατρέπεται κάθε τρεις και λίγο σε «εισαγγελέα» θέτοντας σε όποιον της «αντιμιλάει» το «αμείλικτο» ερώτημα: «Σέβεστε τους νόμους;»...

Αλλά ποιο «δίκαιο» ακριβώς εφαρμόζουν τα ΜΑΤ της κυβέρνησης στην Κερατέα; Ποιους νόμους εφαρμόζουν; Οι κάτοικοι δείχνουν να μην αμφιβάλουν: «Το "δίκιο" των εργολάβων», απαντούν.

Μάλιστα προσκομίζουν και πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για να τεκμηριώσουν τη θέση τους:

Πριν λίγες ημέρες, την 1η του μήνα, το δικαστήριο, το Ειρηνοδικείο Λαυρίου, εξέδωσε (για δεύτερη φορά!) απόφαση με την οποία απαγορεύεται οποιαδήποτε εργασία στην περιοχή για ΧΥΤΑ. Εκτός μάλλιστα όλων των υπολοίπων λόγων που επικαλείται το δικαστήριο είναι και τούτος: Οτι για να επιτραπούν οι εργασίες θα πρέπει πρώτα να αποφανθούν οι αρμόδιες αρχαιολογικές υπηρεσίες περί της μη ύπαρξης αρχαιολογικών ευρημάτων στο χώρο αυτό.
Και εδώ έρχεται να προστεθεί ένα ακόμα στοιχείο:

Δεν έχει περάσει ούτε μήνας από την ανακοίνωση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων με την οποία εκφράζει την «έντονη αντίθεσή του στην επαπειλούμενη κατασκευή του ΧΥΤΑ Κερατέας, σε απόσταση αναπνοής από τον αρχαιολογικό χώρο του Οβριοκάστρου» και «καλεί τους αρμόδιους φορείς να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και, έστω την ύστατη στιγμή, να αποτρέψουν την κατασκευή του ΧΥΤΑ στη συγκεκριμένη θέση, ώστε να αποφευχθεί η αλλοίωση της φυσιογνωμίας του ιστορικού και αρχαιολογικού τοπίου της Λαυρεωτικής»!
*

Τελικά, δεν μένει αμφιβολία: Εκείνοι που πραγματικά επιδεικνύουν υπεύθυνη στάση, τόσο από άποψη σεβασμού της αρχαιολογικής κληρονομιάς, όσο από άποψη συνάδουσα με τη δικαστική απόφαση, και κυρίως από την άποψη της περιβαλλοντικής προστασίας και της υγείας του πληθυσμού της περιοχής είναι οι κάτοικοι.

Οχι η κυβέρνηση. Οι κάτοικοι.

*

Ο αγώνας των κατοίκων, λοιπόν, είναι δίκαιος. Και θα είναι κέρδος αυτού του αγώνα, που καταδεικνύει περίτρανα την κυβερνητική αυθαιρεσία, η διεξαγωγή του περιφρουρημένα από «παγίδες» και προκλήσεις που μπορούν να τον προβοκάρουν, με έναν προσανατολισμό που θα θέτει στόχο:

α) την χωροθέτηση νέων ΧΥΤΑ χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς (εντός και εκτός της περιφέρειας Αττικής), με βάση επιστημονικοτεχνικά τεκμηριωμένες μελέτες, χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες και με όρους διαφάνειας και συμμετοχής όλων των εμπλεκόμενων φορέων, αποκλείοντας την υπερκορεσμένη περιοχή Ανω Λιοσίων - Θριασίου

β) την αταλάντευτη εναντίωση στην καρκινογόνο καύση των απορριμμάτων και

γ) το άμεσο κλείσιμο και την αποκατάσταση των παράνομων και ανεξέλεγκτων χωματερών.

*

Εν κατακλείδι:

Η αλληλεγγύη απέναντι στους κατοίκους της Λαυρεωτικής δεν μπορεί παρά να είναι αυτονόητη.

Η καταγγελία της άγριας επίθεσης που δέχονται από την κυβέρνηση το ίδιο.

Η συμπαράσταση στα αιτήματά τους για άμεση απόσυρση των δυνάμεων καταστολής από την περιοχή και για καμία έναρξη εργασιών στην περιοχή τώρα και στο μέλλον, αμέριστη.


Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
 
Που δημοσιεύτηκε το παραπάνω άρθρο του κ. Μπογιόπουλου? Υπάρχει κάποιο λίνκ?
Μπογιόπουλος λέει το άρθρο. Που λες να το έγραψε. Στη δημοκρατικότερη και αντικειμενικότερη εφημερίδα της χώρας. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ :drummer:
 
Απάντηση: Re: ΚΕΡΑΤΕΑ - 2010 - ΧΥΤΑ in Greece...

papagalaki_58945.jpg
 
Απάντηση: Re: ΚΕΡΑΤΕΑ - 2010 - ΧΥΤΑ in Greece...

Μπογιόπουλος λέει το άρθρο. Που λες να το έγραψε. Στη δημοκρατικότερη και αντικειμενικότερη εφημερίδα της χώρας. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ :drummer:

Τον ξέρεις τον Μπογιοπουλο?

Αλλως τε οσα γράφει δέν ειναι παρά οσα βλέπουμε στά links τών blogs τής Κερατέας ,οπου οι φασίστες σπάν κεφάλια και ρίχνουν πλαστικές σφαίρες,εφορμούν παράνομα σε σπίτια και απειλούν γέρους ανθρώπους καί ολόκληρη τήν Κερατέα..

Καλά απο αύριο θά βάζουμε Μανδραβέλη και Παπαχελά και Παπαδημητρίου μόνον.-bye--bye-

Και θά αποβλακωνόμαστε με´ΣΚΑΙ και MEGA γιά νάμαστε in.
 
Re: Απάντηση: Re: ΚΕΡΑΤΕΑ - 2010 - ΧΥΤΑ in Greece...

Μά πολλοί βάζουμε Μπάμπη..

Αυτό δά έλειπε...Διαβάζεις τόν νέο Γεωργαλά και αποκτάς ''ανεξάρτητη γνώμη''.:music-smiley-005::music-smiley-005:

χαχαχαα!!!!Ρε τον Μπογιόπουλο όλο "μπούρδες" και αυτός.....δεν πάει ρε παιδί μου με το "ρεύμα" και αυτός....

Αλλά τι περιμένεις απο κουμουνιστές....-bye-
 
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΚΕΡΑΤΕΑ - 2010 - ΧΥΤΑ in Greece...

χαχαχαα!!!!Ρε τον Μπογιόπουλο όλο "μπούρδες" και αυτός.....δεν πάει ρε παιδί μου με το "ρεύμα" και αυτός....

Αλλά τι περιμένεις απο κουμουνιστές....-bye-

O ''Ριζοσπάστης'' φορές γράφει άρθρα πού δέν στέκουν και αυτό είναι γεγονός,κυρίως όταν επιτίθεται στίς άλλες δυνάμεις τής Αριστεράς...

Ο Μπογιόπουλος γράφει έγκυρα άρθρα και τιμά τήν δημοσιογραφία..Δέν χρειάζεται νάναι κανείς ψηφοφόρος τού ΚΚΕ γιά νά τό δεχτεί αυτό..

Πάντως ούτε κονομάει ως πολυθεσίτης,ούτε παπαγαλάκι τού ΔΝΤ είναι,ούτε διαπλεκόμενο μεγαλονούμερο σε γνωστά κανάλια..
 
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΚΕΡΑΤΕΑ - 2010 - ΧΥΤΑ in Greece...

O ''Ριζοσπάστης'' φορές γράφει άρθρα πού δέν στέκουν και αυτό είναι γεγονός,κυρίως όταν επιτίθεται στίς άλλες δυνάμεις τής Αριστεράς...

Ο Μπογιόπουλος γράφει έγκυρα άρθρα και τιμά τήν δημοσιογραφία..Δέν χρειάζεται νάναι κανείς ψηφοφόρος τού ΚΚΕ γιά νά τό δεχτεί αυτό..

Πάντως ούτε κονομάει ως πολυθεσίτης,ούτε παπαγαλάκι τού ΔΝΤ είναι..

Ακριβώς Σπύρο...

και μάλιστα επιτίθεται με άσχημο τρόπο.....σχεδόν με "φασίζουσα" συμπεριφορά και κάτι τέτοια δεν του τα συγχωρώ.....του ΚΚΕ.

Φυσικά ο Μπογιόπουλος δεν έχει καμία σχέση με αυτά....και πραγματικά εύχομαι αν υπάρξει και κάποια "άλλη" κομματική ή μη δύναμη να τον παρασύρει μακριά απο το σημερινό ΚΚΕ....
 
Οι μπάτσοι επιδιώκουν να δολοφονήσουν στην Κερατέα.

Ισως το καλύτερο ρεπορτάζ για τα όσα διαδραματίστηκαν χτες στην Κερατέα υπήρξε στο Kontra chanel. (Δείτε το Βίντεο).

Ακούστε τις οργισμένες τοποθετήσεις των κατοίκων και πάνω απ’ όλα δώστε βάση στα λεγόμενα της δημοσιογράφου, Π. Σούφλη, από την περιοχή της Λαυρεωτικής που έκανε τηλεφωνική παρέμβαση στην εκπομπή.
Πέρα ότι πρόβλεψε «πολύ δύσκολη νύχτα», αναφέρθηκε στο ότι υπάρχουν πάρα πολλοί πολίτες τραυματίες, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τα χτυπήματα της αστυνομίας είναι πρωτοφανή σε βιαιότητα έχουν καθαρά δολοφονικό χαρακτήρα καθώς ρίχνουν χημικά και δακρυγόνα με μεταλλικούς κάλυκες σχεδόν εξ επαφής σε κεφάλια… »

ΑΠΟ ΤΟ Βαθύ Κόκκινο

http://www.youtube.com/watch?v=7cYTnmoEa6M&feature=player_embedded
 
Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ τριημεράκι έκλεισα....

H τέχνη στα οδοφράγματα!

ΠΗΓΗ: ΑΥΓΗ
Ημερομηνία δημοσίευσης: 31/03/2011

Δεκάδες εκπρόσωποι της τέχνης: μουσικοί, εικαστικοί, ηθοποιοί εκδηλώνουν την αντίθεση τους στον ΧΥΤΑ Κερατέας και την έμπρακτη υποστήριξή τους στους κατοίκους σε ένα τριήμερο, non-stop φεστιβάλ, το μεγαλύτερο Φεστιβάλ Αντίστασης στα ελληνικά χρονικά.

Μιλάμε για 72 ώρες, 60 μουσικά σχήματα, 150 εικαστικούς καλλιτέχνες, 10 θεατρικές παραστάσεις, 15 εργαστήρια και επί τόπου κατασκευές.

Οι παρευρισκόμενοι όχι μόνο θα έχουν τη χαρά να απολαύσουν ποικιλία πολιτιστικών δρωμένων, μουσικής, θεάτρου, λογοτεχνίας και εικαστικών εκθέσεων αλλά θα μπορούν και να συμμετέχουν αφού πολλά από τα δρώμενα είναι διαδραστικά. Εκεί θα είναι και ο Γιάννης Αγγελάκας, οι Active member, o Πάνος Μουζουράκης, ο Δημήτρης Πουλικάκος, οι Magic de spell, οι Locomondo ανάμεσα σε δεκάδες άλλους μουσικούς, εικαστικούς, ηθοποιούς και καλλιτεχνικές ομάδες.

Να είστε όλοι εκεί λοιπόν! Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Απριλίου στο Μπλόκο ΒΙΟΠΑ στη Λεωφόρο Λαυρίου. Γιατί η αντίσταση μπορεί να είναι και γιορτή και γιατί η τέχνη μπορεί να είναι και Αντίσταση!
 
Σε θέσεις μάχης παραμένουν οι κάτοικοι που διαμαρτύρονται για τον ΧΥΤΑ στην Κερατέα. Από τα ξημερώματα της Πέμπτης είναι και πάλι κλειστή η λεωφόρος Λαυρίου με πέτρες και μπάζα, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η διέλευση των οχημάτων.

Σε πολλά σημεία υπάρχουν μεγάλες πέτρες στο οδόστρωμα, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η διέλευση των οχημάτων, ενώ κάτοικοι της περιοχής που διαμαρτύρονται για την δημιουργία ΧΥΤΑ στην περιοχή έχουν συγκεντρωθεί σε διάφορα σημεία.

Η λεωφόρος Λαυρίου είναι κλειστή από την 1η έως την 3η είσοδο Κερατέας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από το 42ο έως το 54ο χιλιόμετρο.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκε ένταση και επεισόδια μικρής έκτασης από κατοίκους που αντιδρούν στην δημιουργία ΧΥΤΑ στην Κερατέα.

Το μεσημέρι της Τρίτης η περιοχή μετατράπηκε σε πεδίο μάχης μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και κατοίκων που διαμαρτύρονται για τον ΧΥΤΑ.

Οι κάτοικοι επιχείρησαν να σταματήσουν το μηχάνημα που, συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων, προσέγγιζε την λεωφόρο Λαυρίου για να απομακρύνει τα μπάζα. Οι κάτοικοι πετούσαν πέτρες και μολότοφ και η αστυνομία απάντησε με χρήση χημικών.

Από τα επεισόδια αυτά δέκα αστυνομικοί τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι τέσσερις εξακολουθούν να νοσηλεύονται με εγκαύματα ή τραύματα από πέτρες στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο. Στη διάρκεια των επεισοδίων πραγματοποιήθηκε μία σύλληψη.

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ αναφέρει: «Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη νέα άγρια επιδρομή των ΜΑΤ που έγινε τα ξημερώματα κατά των εργαζομένων που βρίσκονταν στο μπλόκο του Λαυρίου, με συνέπεια τον τραυματισμό τους και την μεταφορά τους στο νοσοκομείο.

Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για την κλιμάκωση του αυταρχισμού σε βάρος των κατοίκων της περιοχής της Λαυρεωτικής. Με τη βία επιχειρεί να κάμψει την αντίστασή τους στα σχέδια της κυβέρνησης για την εγκατάσταση χωματερής στην περιοχή αλλά και στους γενικότερους σχεδιασμούς να δοθεί στους μεγαλοεπιχειρηματίες η διαχείριση των απορριμμάτων».
 
τελικά, οτι πάει να γίνει σωστά σε αυτή τη χώρα το εμποδίζουμε εμείς, ο ίδιος ο λαός. Μάλλον το φοβόμαστε, γιατί σπάνια το βιώνουμε ενα αντιθέσει με την παρανομία και αναρχία που ζούμε καθημερινά.

Εχουν γίνει 500 παράνομες χωματερές και δεν γκρίνιαξε κανείς. Πάει να γίνει μια νόμιμη και σωστά δομημένη και ξαφνικά έγινε της ακολασίας.

νομίζω ότι δεν υπάρχει λογική εδώ και θα ήθελα πολύ να γίνει η χωματερή και μαζεύουν όλα τα απορρίμματα εκτός απο της Κερατέας, να πήξουν στο σκουπίδι!