Κινδυνεύουν οι καταθέσεις;

Και όσοι τα στείλουν ή τα έχουν ήδη έξω, μην "ξεχάσουν" να τα δηλώσουν:

Οι 20 αλλαγές της Εφορίας στο φετινό Ε1.....

"Ζητείται πλέον να δηλώσουμε αν έχουμε περιουσία (ακίνητα, καταθέσεις κ.λ.π.) στο εξωτερικό. Αν «ξεχάσει» κάποιος να συμπληρώσει τους νέους αυτούς κωδικούς (029-030), τότε θα μπορεί το κράτος να κατάσχει ό,τι βρει πως έμεινε αδήλωτο, μετά από διασταυρώσεις με ξένες χώρες (πχ Ελβετία)."

http://marketbeast.gr/forologia/3950-Οι-20-αλλαγές-της-Εφορίας-στο-φετινό-Ε1.html

Και όσοι τα στείλουν ή τα έχουν ήδη έξω, μην "ξεχάσουν" να τα δηλώσουν:

Οι 20 αλλαγές της Εφορίας στο φετινό Ε1.....

"Ζητείται πλέον να δηλώσουμε αν έχουμε περιουσία (ακίνητα, καταθέσεις κ.λ.π.) στο εξωτερικό. Αν «ξεχάσει» κάποιος να συμπληρώσει τους νέους αυτούς κωδικούς (029-030), τότε θα μπορεί το κράτος να κατάσχει ό,τι βρει πως έμεινε αδήλωτο, μετά από διασταυρώσεις με ξένες χώρες (πχ Ελβετία)."

http://marketbeast.gr/forologia/3950-Οι-20-αλλαγές-της-Εφορίας-στο-φετινό-Ε1.html

Οι κωδικοι απ'οτι ειδα απαντωνται απλα ενα ναι η ενα οχι. Δεν συζητουν για ποσά η ακινητα. Πληροφορουν μονο αν εχεις η δεν εχεις περιουσια στο εξωτερικο.

Φανταζομαι οτι αν απαντησεις "ναι", θα περιμενουν να δουν αν εχεις δηλωσει τοκους, μερισματα ή ενοικια στα σχετικα πεδια. Αν δεν δηλωσεις εισοδημα (αλλα εχεις δηλωσει περιουσια στο εξωτερικο) τοτε υποτιθεται οτι εχεις αγορασει καποιο ακινητο η αλλο περιουσιακο στοιχειο το οποιο πρεπει να δικαιολογειται απο το εισοδημα που δηλωνεις. Εν πασει περιπτωσει μπαινεις στη 'wish list' νεων ραμπο επιθεωρητων που αξιολογουνται βασει των 'επιτυχιων' τους..

Αν απαντησεις 'οχι', αλλα εχεις καταθεσεις στο εξωτερικο, τοτε ισως να μην μπορεις να δικαιολογησεις καποιες δαπανες η αγορες που εκανες η προκειται να κανεις στην Ελλαδα. Οι αλγοριθμοι που χρησιμοποιουν η θα χρησιμοποιησουν οι εφοριες θα μπορουν να διασταυρωσουν τις διαφορες εξοδων εσοδων και αντικειμενικων κριτηριων διαβιωσης γενικοτερα. Στη καλυτερη, θα σου κεφαλαιοποιησουν τη διαφορα και θα πληρωσεις τους φορους. Στη χειροτερη θα αρχισουν να ψαχνουν..

Παντως τα μεγαλα λαμογια ουτε καταθεσεις ουτε ακινητα εχουν στο ονομα τους, ολα τα εχουν σε off shore εταιρειες. Το θεμα ομως ειναι να αποκτηθει φορολογικη συνειδηση. Αν υπηρχε, το προβλημα θα ηταν ασυγκριτως μικροτερο.

Ετσι συμπεριφέρεται το Ελληνικό κράτος σε κάποιους που επέλεξαν να μην βγάλουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό....

Πάγωσαν οι αποζημιώσεις σε ομολογιούχους - Έτοιμοι για δικαστικό αγώνα οι μικροεπενδυτές

Παγώνει το θέμα των αποζημιώσεων σε μικροεπενδυτές ομολογιούχους του Ελληνικού Δημοσίου, όπως προκύπτει από τη συζήτηση που έγινε στο Υπουργικό Συμβούλιο την Τετάρτη. Η κυβέρνηση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι δεν μπορεί να κάνει εξαιρέσεις ή να παρέχει προνομιακή μεταχείριση σε κατηγορία ομολογιούχων, καθώς όπως εκτιμήθηκε κάτι τέτοιο θα είχε ανεξέλεγκτες επιπτώσεις, τινάζοντας το PSI στον αέρα. Την ίδια ώρα, οι μικροεπενδυτές καταγγέλλουν την συμπεριφορά αυτή του Δημοσίου, κάνοντας λόγο για δήμευση αποταμιεύσεων. Όπως λένε στο in.gr, «αυτή η αντισυνταγματική και παράνομη πράξη θα προσβληθεί με κάθε νόμιμο τρόπο».

Μετά τη δέσμευση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευ.Βενιζέλου στο Eurogroup, ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ευνοϊκή μεταχείριση των φυσικών προσώπων στην Ελλάδα και τις σχετικές ανακοινώσεις που έκανε από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, το Υπουργικό Συμβούλιο επιβεβαίωσε ουσιαστικά ότι αυτή είναι η θέση της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο κ. Βενιζέλος μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο άφησε αιχμές κατά της ΝΔ, λέγοντας ότι έχει ενημερωθεί αρμοδίως για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στο PSI η αποδοχή του αιτήματος των μικροομολογιούχων. Είχαν προηγηθεί αντιδράσεις των κομμάτων υπέρ των φυσικών προσώπων που κατέχουν ομόλογα ελληνικού δημοσίου, μετά τις ανακοινώσεις από τις Βρυξέλλες.

Αντιδρούν έντονα οι μικροεπενδυτές

Οι ομολογιούχοι συσπειρώνονται γύρω από το Σύλλογο Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου (ΣΦΠΟΕΔ) που αριθμεί σήμερα περίπου 2.600 μέλη. Μιλώντας στο in.gr ο κ. Κωνσταντίνος Μπότης επικεφαλής της Ένωσης Μικροεπενδυτών Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου μιας πρωτοβουλίας επενδυτών που μετέχει στον ΣΦΠΟΕΔ χαρακτήρισε «κοινωνικό» το πρόβλημα που δημιουργείται με το «κούρεμα» των αποταμιεύσεων των φυσικών προσώπων και δήλωσε πως οι δικές του προσδοκίες για δίκαιη λύση από την Πολιτεία εξανεμίστηκαν όταν αποφασίσθηκε η ενεργοποίηση των ρητρών συλλογικής δράσης.

«Πρώτα μας κούρεψαν τις συντάξεις και ακολούθως τις αποταμιεύσεις μια ζωής», τόνισε ο 78χρονος, προσθέτοντας πως χιλιάδες ηλικιωμένοι πολίτες που επλήγησαν από το «κούρεμα» των ομολόγων τους θα εξουθενωθούν φυσικά και χρηματικά σε πολυετείς δικαστικούς αγώνες.

Σύμφωνα με τον κ. Μπότη το κούρεμα των ομολόγων των μικροεπενδυτών αποτελεί ουσιαστικά δήμευση αποταμιεύσεων, εξανεμίζει κάθε αξιοπιστία του Ελληνικού Δημοσίου και εξωθεί στην εξαγωγή όλων των καταθέσεων στο εξωτερικό.

«Είναι αντισυνταγματική και παράνομη πράξη και σαν τέτοια θα την προσβάλουμε με κάθε νόμιμο τρόπο», υπογράμμισε, καλώντας τους πολιτικούς προ των εκλογών να πάρουν δημόσια θέση για το ζήτημα.

Έξω παιδιά όλοι να σώσουμε ό,τι προλαβαίνουμε. Είναι αλήτες οι άνθρωποι. Εγώ έχασα 30.000 που θα τα έπαιρνα στις 20/3/2012. Και τώρα έρχονται και μου λένε να κρατήσω όσα (ευτυχώς είχα σε προθεσμία) έσωσα; Έξω άμεσα. Οι περισσότερες τράπεζες πλέον μπορούν να το κάνουν και χωρίς να απαιτείται να έχεις εκατομμύρια (Κύπρου/Marfin ακόμα και 1000 ευρώ, citibank για Αγγλία 75000). Διαδικασία λίγων ημερών. ΕΞΩ παιδιά. Μην νιώσετε όπως εγώ ποτε.

Δεν έχει καταλάβει ο πολύς κόσμος τι ακριβώς μας έχει συμβεί εμάς των ομολογιούχων. Εγώ πχ είχα ομόλογα αξίας 30.000 που έληγε 20/3/2012. Στις 20/3/2012 (σε 5 μέρες δηλαδή) θα έμπαιναν στο βιβλιάριό μου τα 30.000.
Με το κούρεμα χάνω τα 16.000 και τα υπόλοιπα 14.000 τα παίρνω ως εξής.
-1800 του χρόνου
-1800 το 2014
και από 400 περίπου ΜΙΑ φορά κάθε χρόνο από το 2024 εώς το 2042.

Απάντηση: Re: Κινδυνεύουν οι καταθέσεις;

Ποτε ηταν συνεπες αυτο το κρατος στους πολιτες του για να ειναι τωρα?

Mονο για γελια ειναι οι παλαιες του δηλωσεις

http://www.youtube.com/watch?v=WjvwkjJoQH0

Αμ το αλλο με τον Γιωρικα το μαθατε βρε..........

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

:BDGBGDB55:

Δεν έχει καταλάβει ο πολύς κόσμος τι ακριβώς μας έχει συμβεί εμάς των ομολογιούχων. Εγώ πχ είχα ομόλογα αξίας 30.000 που έληγε 20/3/2012. Στις 20/3/2012 (σε 5 μέρες δηλαδή) θα έμπαιναν στο βιβλιάριό μου τα 30.000.
-1800 του χρόνου
-1800 το 2014

Δυστυχώς το ίδιο έπαθε στενό συγγενικό μου πρόσωπο με ομόλογο αξίας 60.000 ευρώ.

Τώρα προσπαθούμε να τον γλυτώσουμε απ' το εγκεφαλικό. Εδώ και 3 ημέρες είναι με ηρεμιστικά........

Πρωτη φορα ειναι ?Το 99 με το χρηματιστηριο τι εγινε ?

Μονο η δημευση των καταθεσεων δεν εχει συμβει ακομα ή μαλλον ο "δανεισμος" τους απο το κρατος για υψιστη αναγκη.

Και πλέον δεν τους έχω καμία απολύτως εμπιστοσύνη σε τίποτα. Ποιός μου λέει ότι κάποιο Σαβ/κο δε θα κάνουν το ίδιο και στις καταθέσεις; Άλλοι έχουν πάθει ό,τι περιγράφω με ποσά 100,200 και 300 χιλιάδες. Φαντάσου πως είναι να ξυπνήσεις ένα πρωί και να μην έχεις ούτε 1 ευρώ διαθέσιμο. Μόνο χαρτιά 40 χρόνων... Έγινε δήμευση περιουσίας κανονικότατη...

Την υγεια σου να εχεις. Αν εχεις και εργασια (που πολλοι δεν εχουν) ειναι μια καλη και στερεη βαση να προχωρησεις.

Αυτήν την "δήμευση" που αναφέρετε τη νοιώθουν εδώ και 2 χρόνια πολλοί άνθρωποι που δεν είχαν καν ομόλογα, αλλά μόνο τον μισθό τους. Τώρα το μόνο που τους απομένει είναι τα αδιέξοδα της ψυχικής τους κατάστασης και ο αγώνας στους δρόμους και στις γειτονιές....

Απάντηση: Re: Κινδυνεύουν οι καταθέσεις;

-1800 του χρόνου
-1800 το 2014

Συγγνώμη κιόλας αν γίνομαι αδιάκριτος, αλλά πώς τα αγόρασες? Τα ομόλογα, έχω την εντύπωση, δημοπρατούνται σε δική τους αγορά, όπου συμμετέχουν μόνο μεγάλοι επενδυτές. Μάλλον κάτι δεν έχω καταλάβει σωστά απ'οτι φαίνεται, αν θες διαφώτισέ με. Ρωτάω από ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΣ ενδιαφέρον, δεν υπονοώ κάτι.

Last edited:
Κανονικά από τράπεζα. Πρόγραμμα στο οποίο ένα ποσό το έκλεινες σε προθεσμιακό και το υπόλοιπο ομόλογα. Δεν έχει να κάνει με μεγάλους επενδυτές όπως μπορεί να έχει ο κόσμος στο μυαλό του.

Άλλωστε κάθε φορά που έβγαινε κάποιο ομόλογο, η εκάστωτε κυβέρνηση το διαφήμιζε ως αποταμιευτικό προιόν ακόμα και για απλούς μικρούς καταθέτες.

Ειναι τραγικό πραγματικά..
Από την άλλη μεριά μου δένουν τα άντερα κομπο να βλέπω στις δημοσκοπήσεις οτι όλοι οι αλήτες που μας οδήγησαν εδώ εξακολουθουν να συγκεντρώνουν διψήφια ποσοστά προτίμησης στις επερχόμενες εκλογές..

Ισως να είχε δικιο όποιος (α) είχε πεί οτι ¨Κάθε λαός εχει τους πολιτικούς που του αρμόζουν". Θλιβομαι να το λέω, δεν θέλω να το πιστέψω , ΑΛΛΑ..

Τροφή για σκέψη : Αραγε ανάλογο κουρεματάκι (με την ψιλή) θα υποστουν και όσοι έχουν αποταμιευτικά συνταξιοδοτικά προγράμματα , οι εισφορές των οποίων έχουν - σε αρκετές περιπτώσεις - επενδυθει από τους διαχειριστές τους σε ανάλογα προιόντα ;