Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Αχ .. ναι ρε το ξέχασα .. αυτό δεν είναι που προς το παρόν μόνο ανακοινώθηκε .. δεν θα εμφανιστεί στην αγορά πριν τον Ιούνιο (και βάλε ..) ?.

Πάντως δεν καταλαβαίνω τι σε ενθουσιάζει σε αυτο το module .. μιλάμε για αισθητήρα μάλλον μικρότερο απο αυτόν του 125mm που ήδη είναι μικρός (κροπ φακτορ = 125/14,5 = 8,6 δηλ. κάπου** 1"/3,6)
** https://en.wikipedia.org/wiki/Image_sensor_format#Table_of_sensor_formats_and_sizes

(To κακό με αυτά τα περισκοπικά κόλπα είναι οτι ο αισθητήρας είναι κάθετος και δεν υπάρχει χώρος για μεγάλα μεγέθη)

Πες οτι είναι 1/3,6 (δύσκολο ..) , το διάφραγμα που ανακοίνωσαν είναι f/4.4 :( .. τί μπορείς να περιμένεις απο κάτι τέτοιο .. και με τα 8mp ούτε 4Κ δεν μπορεί να τραβήξει ;):flipout:

προσωπικα αν και μεγάλος Χαβαηακιας, το Π40 αν δεν έχει Google Play ...δεν.
Αυτό που έχω καψούρευτει και φαίνεται ΠΟΛΥ δυνατό.. το Sony Xperia 1 Mk-II

Και το mk1 καψούρα ήταν.
Έχει προσφορά το πλαίσιο το Xperia 5 (ίδιο η καλύτερο από το mk1 απλά με μικρότερη οθόνη) στα 599. Καθόλου άσχημα.

Απάντηση: Re: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Αχ .. ναι ρε το ξέχασα .. αυτό δεν είναι που προς το παρόν μόνο ανακοινώθηκε .. δεν θα εμφανιστεί στην αγορά πριν τον Ιούνιο (και βάλε ..) ?.

Πάντως δεν καταλαβαίνω τι σε ενθουσιάζει σε αυτο το module .. μιλάμε για αισθητήρα μάλλον μικρότερο απο αυτόν του 125mm που ήδη είναι μικρός (κροπ φακτορ = 125/14,5 = 8,6 δηλ. κάπου** 1"/3,6)
** https://en.wikipedia.org/wiki/Image_sensor_format#Table_of_sensor_formats_and_si zes

(To κακό με αυτά τα περισκοπικά κόλπα είναι οτι ο αισθητήρας είναι κάθετος και δεν υπάρχει χώρος για μεγάλα μεγέθη)

Πες οτι είναι 1/3,6 (δύσκολο ..) , το διάφραγμα που ανακοίνωσαν είναι f/4.4 :( .. τί μπορείς να περιμένεις απο κάτι τέτοιο .. και με τα 8mp ούτε 4Κ δεν μπορεί να τραβήξει ;):flipout:

Δεν τα κατεχω αυτα που γραφεις, αλλα απο οτι ειδα το 10Χ το αναφερουν ως 240mm.
Επισης παρατηρησα στην παρουσιαση του, οτι για πρωτη φορα χρησιμοποιειται και εκει RYYB αισθητηρας ο οποιος εχει κατα 40% πιο πολυ φως συμφωνα με τους ισχυρισμους τους. Ισως αυτο να αντισταθμιζει καπως το λιγοτερο φως του f/4.4 .

Επισης μια αλλη διαφορα, ειναι οτι τωρα στο p40 pro plus δεν εχουμε το ιδιο μονοπατι φωτος, αλλα ενα multi path.

Eσεις που ασχολειστε με τα φωτογραφικα και καταλαβαινετε τις τεχνικες ορολογιες μπορειτε να καταλαβετε και να εκτιμησετε καλυτερα τι εχουν κανει.

Η παραπανω φωτο ειναι απο το βιντεο παρουσιασης και η αναφορα του αισθητηρα περισκοπιου κλπ γινεται απο το 17:25 εως το 18:50.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

εστω και με μεικρο αισθητηρα, καλυτερα να το εχεις απο το να μην εχεις καθολου τη δυνατοτητα .
Αυτο για μενα, αν το υιοθετησουν κι αλλες εταιρειες, ειναιη ταφοπλακα οποιασηποτε bridje / compact , εστω και με λιγο χειροτερη εικονα .

Αν σκεφτεις επισης οτι ξεκιναει απο τα 16/18mm τοτε η ευελιξια που προσφερει σε ενα κινητο ειναι ασύλληπτη.... εστω κι αν δεν ειναι επιπεδου dslr.

Όταν βγει κάτι που θα είναι κοντά σε rx100m6 τότε θα την δώσω και θα το πάρω. Δυστυχώς ομως η Huawei πλέον πάσχει σε software οπότε αναμένω για Samsung.

Στάλθηκε από το Samsung Note 8 μου

Re: Απάντηση: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Όταν βγει κάτι που θα είναι κοντά σε rx100m6 τότε θα την δώσω και θα το πάρω. Δυστυχώς ομως η Huawei πλέον πάσχει σε software οπότε αναμένω για Samsung.

Στάλθηκε από το Samsung Note 8 μου

8-9 ζουμ και με αισθητήρα 1 ίντσας και με σταθεροποίηση καλή σε όλο το ζούμ και με φωτεινό φακό θα αργήσουμε πάρα πολύ να δούμε σε κινητό, θα πλησιάσουν άλλα δύσκολα θα φτάσουν την απόδοση μιας rx100VI. Αν προσθέσεις και το σκόπευτρο, σπαστή οθόνη, ροδέλες και κουμπιά που έχεις στην Rx100VI, πάρα μα πάρα πολύ δύσκολα θα δεις κάτι τέτοιο σαν πακέτο σε κινητό για τα επόμενα 2-3 χρόνια τουλάχιστον.

εστω και με μεικρο αισθητηρα, καλυτερα να το εχεις απο το να μην εχεις καθολου τη δυνατοτητα .
Αυτο για μενα, αν το υιοθετησουν κι αλλες εταιρειες, ειναιη ταφοπλακα οποιασηποτε bridje / compact , εστω και με λιγο χειροτερη εικονα .

Αν σκεφτεις επισης οτι ξεκιναει απο τα 16/18mm τοτε η ευελιξια που προσφερει σε ενα κινητο ειναι ασύλληπτη.... εστω κι αν δεν ειναι επιπεδου dslr.

Σχετικά είναι όλα Γιάννη, οι bridge Κλπ. προσφέρουν όμως και σκόπευτρο, εργονομία, κράτημα και άλλα πολλά που για κάποιους είναι πολύ σημαντικά αυτά, το έχουμε πει πολλές φορές δεν είναι μόνο η ποιότητα εικόνας, για το ευρύ κοινό όμως ένα τέτοιο κινητό που θα έχει καλή απόδοση από 18mm έως και έστω 120mm θα είναι μια χαρά. Το θέμα είναι ότι οι τιμές είναι υψηλές ακόμα με εξαίρεση το mi note 10 της Xiaomi.

Μα δε μιλάμε γι σένα και μένα.
Εμείς είμαστε ειδικό κοινό κι αυτό είναι αδιάφορο για τους κατασκευαστές.

Το 90% του κόσμου θα είναι απολύτως ευχαριστημένο με ένα τέτοιο κινητό....εκεί στοχεύουν οι εταιρείες.

Για το υπόλοιποι 10% είναι αυτά που συζητάμε σε αλλα νήματα.

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Απάντηση: Re: Απάντηση: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Ναι συμφωνω κι εγω αυτο πιστευω, θελει καποια χρονια ακομα, βεβαια να την ξεπερασουν δε νομιζω, βλεπω φωτο ακομα και απο την πρωτη RX100 και ειναι καλυτερες απο τα high end κινητα τελευταιας γενιας, με μικρες διαφορές ομως.
Οσον αφορα παντως τις ροδελες, εργονομια κλπ δεν θα με ενοχλησει εαν η ποιοτητα εικονας ειναι σχεδον ιδια ή πολυ κοντα. Εξαλλου και σε αυτες τις μικρες δεν εχεις και καμια τρελη εργονομια. Μονο σε κατι καλες bridge και mirrorless καταλαβαινεις οτι εχεις φωτ. μηχανη.

Ειναι η πρωτη φορα που με ενδιαφερει κινητο για τις φωτογραφικες του δυνατοτητες.
Ο βασικος αισθητηρας IMX557 1/1.67" 1.90 μm στην κύρια κάμερα με 12Mp.

Και ο ηχος δεν παει πισω. Θα φοραει Cirrus Logic CS35L41.

Ειναι κινητο με τα ολα του. Ακομη και jack.

Ειναι η πρωτη φορα που με ενδιαφερει κινητο για τις φωτογραφικες του δυνατοτητες.
Ο βασικος αισθητηρας IMX557 1/1.67" 1.90 μm στην κύρια κάμερα με 12Mp.

Και ο ηχος δεν παει πισω. Θα φοραει Cirrus Logic CS35L41.

Ειναι κινητο με τα ολα του. Ακομη και jack.

Λες να είναι καλό και στις βραδινές;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Ναι συμφωνω κι εγω αυτο πιστευω, θελει καποια χρονια ακομα, βεβαια να την ξεπερασουν δε νομιζω, βλεπω φωτο ακομα και απο την πρωτη RX100 και ειναι καλυτερες απο τα high end κινητα τελευταιας γενιας, με μικρες διαφορές ομως.
Οσον αφορα παντως τις ροδελες, εργονομια κλπ δεν θα με ενοχλησει εαν η ποιοτητα εικονας ειναι σχεδον ιδια ή πολυ κοντα. Εξαλλου και σε αυτες τις μικρες δεν εχεις και καμια τρελη εργονομια. Μονο σε κατι καλες bridge και mirrorless καταλαβαινεις οτι εχεις φωτ. μηχανη.

Ισχύουν αυτά που λες, για αυτό το λόγο (κράτημα, εργονομία κλπ.) έδωσα την Panasonic lx10 ύστερα από ένα χρόνο και πήρα στην θέση της την Bridge Panasonic fz300, χειρότερη ποιότητα εικόνας άλλα τρελή διαφορά σε κράτημα, εργονομία κλπ. Χαίρομαι να φωτογραφίζω μαζί της ενώ με την μικρή lx10 κουραζόμουν. Για αυτό το λόγο δεν μpορώ και τα κινητά όσο καλά και αν είναι φωτογραφικά, από την άλλη αν βγει κινητό που να έχει πραγματικά καλή Ultrawide (το p40 μάλλον τα κατάφερε) και ζουμ με ποιότητα και σταθεροποίηση σαν της Rx100VI τότε ευχαρίστως θα θυσιάσω το σκόπευτρο και την εργονομία/κράτημα για να το αποκτήσω, μόνο να μην κάνει 1.0000+ ευρώ!!

Ισχύει για το Google Play οτι δεν θα έχει. Αλλα νομιζω θα υπάρχει πλαγιος τρόπος. Για μενα πάντως έφαγε άκυρο. Προσφάτως μου έσπασε το p20 και λέω μηπως να παω σε p30. καμμια άλλη προταση στα 300 ευρώ περίπου ?

Ισχύει για το Google Play οτι δεν θα έχει. Αλλα νομιζω θα υπάρχει πλαγιος τρόπος. Για μενα πάντως έφαγε άκυρο. Προσφάτως μου έσπασε το p20 και λέω μηπως να παω σε p30. καμμια άλλη προταση στα 300 ευρώ περίπου ?

Το καλύτερο φωτογραφικά με την χαμηλότερη δυνατή τιμή αυτή την στιγμή είναι το Xiaomi Mi Note 10, πάει βέβαια γύρω στα 400 ευρώ και όχι 300 άλλα αν ενδιαφέρεσαι για καλή πραγματικά φωτογραφία και καλούς τηλεφακούς δεν υπάρχει κάτι άλλο σε αυτά τα χρήματα που να το πλησιάζει, γiα να βρεις καλύτερο πρέπει να δώσεις αρκετά περισσότερα. Αλλιώς το p30 pro που πάει πάνω από 470.

Το καλύτερο φωτογραφικά με την χαμηλότερη δυνατή τιμή αυτή την στιγμή είναι το Xiaomi Mi Note 10, πάει βέβαια γύρω στα 400 ευρώ και όχι 300 άλλα αν ενδιαφέρεσαι για καλή πραγματικά φωτογραφία και καλούς τηλεφακούς δεν υπάρχει κάτι άλλο σε αυτά τα χρήματα που να το πλησιάζει, γiα να βρεις καλύτερο πρέπει να δώσεις αρκετά περισσότερα. Αλλιώς το p30 pro που πάει πάνω από 470.

σωστο..το εχω εδω και κανα 4μηνο χωρις κανενα απολυτως προβλημα.
φωτογραφια/βιντεο ειναι σε πολυ καλο επιπεδο,το nightmode δουλευει αψογα το βραδυ και τα 108Mp ειναι οτι πρεπει για crop καταστασεις.
πρεπει να διορθωθουν καποια framedrops που εχει το video και ενα σκοταδι που περνουμε οταν επιλεγουμε το slowmotion mode.
γενικα πολυ καλο vfm καμερα κινητο για ολες τις δουλειες.

Λες να είναι καλό και στις βραδινές;
Δειγματα που ειδα απο φωτογραφιες ημερας δεν ενθουσιαστηκα. Το προβλημα πιστευω οτι ειναι στο λογισμικο της sony και ειδικα στο jpg . Με μια gcam πιστευω οτι το κινητο θα ειναι αλλου. Εκτος αν αυτα που ειδα ειναι απο beta λογισμικο μιας και ακομη δεν εχει κυκλοφορησει επισημα και αλλαξουν τα πραγματα.

σωστο..το εχω εδω και κανα 4μηνο χωρις κανενα απολυτως προβλημα.
φωτογραφια/βιντεο ειναι σε πολυ καλο επιπεδο,το nightmode δουλευει αψογα το βραδυ και τα 108Mp ειναι οτι πρεπει για crop καταστασεις.
πρεπει να διορθωθουν καποια framedrops που εχει το video και ενα σκοταδι που περνουμε οταν επιλεγουμε το slowmotion mode.
γενικα πολυ καλο vfm καμερα κινητο για ολες τις δουλειες.

Το έχω δοκιμάσει και είναι πολύ καλό, έχω διαβάσει και μπόλικα Reviews. Το μόνο θέμα που έχει και μάλλον οφείλονται και σε αυτό τα θέματα που αναφέρεις είναι ο σχετικά μέτριος επεξεργαστής, ο snapdragon 730 είναι πολύ καλός για Midrage Κινητά, φοβερός σε παιχνίδια άλλα δείχνει ότι δυσκολεύεται σε ένα βαθμό να διαχειριστεί την τεράστια ισχύ που έχει το κινητό στους φακούς κλπ. αργεί αρκετά και όταν τραβάς στα 108mp, Θα έπρεπε με τέτοιο σύστημα φακών που έχει πάνω να διαθέτει έναν Snapdragon σειρά 8χχ....βέβαια με τα λεφτά που ζητάει το κινητό μην τα θέλουμε και όλα.

Υ.Γ. Ο επεξεργαστής που έχει το redmi note 8 pro παρόλο ότι είναι Mediatek είναι πιο ισχυρός.

Το έχω δοκιμάσει και είναι πολύ καλό, έχω διαβάσει και μπόλικα Reviews. Το μόνο θέμα που έχει και μάλλον οφείλονται και σε αυτό τα θέματα που αναφέρεις είναι ο σχετικά μέτριος επεξεργαστής, ο snapdragon 730 είναι πολύ καλός για Midrage Κινητά, φοβερός σε παιχνίδια άλλα δείχνει ότι δυσκολεύεται σε ένα βαθμό να διαχειριστεί την τεράστια ισχύ που έχει το κινητό στους φακούς κλπ. αργεί αρκετά και όταν τραβάς στα 108mp, Θα έπρεπε με τέτοιο σύστημα φακών που έχει πάνω να διαθέτει έναν Snapdragon σειρά 8χχ....βέβαια με τα λεφτά που ζητάει το κινητό μην τα θέλουμε και όλα.

Υ.Γ. Ο επεξεργαστής που έχει το redmi note 8 pro παρόλο ότι είναι Mediatek είναι πιο ισχυρός.

μπα...
μετα απο κανα 2 update που ηρθαν εδω και κανα μηνα,η μετεπεξεργασια σε ολα τα mode,ειναι πια απο ελαχιστη εως μηδαμινη.
σε καθημερινη χρηση παντως,απο εφαρμογες,παιχνιδια,ταχυτητα,δεν μου εχει κολλησει πουθενα.
επισης δεν νομιζω οτι το slowmotion mode και τα frames εχουν να κανουν με τον 730G.
και το pro 730G φοραει και το βιντεο του ειναι βουτηρο.
αρα κατι εχει να κανει με το software και οχι με το Hardware.