Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

υπαρχει τροπος να τα περασεις, εγω το ειχα κανει με επιτυχια.

Δεν το προτεινω βεβαια, αλλα αν καποιος το θελει πολυ , μπορει να το τολμησει....

υπαρχει τροπος να τα περασεις, εγω το ειχα κανει με επιτυχια.

Δεν το προτεινω βεβαια, αλλα αν καποιος το θελει πολυ , μπορει να το τολμησει....

Αυτός είναι και ο λόγος που έχουν καταρρεύσει και οι τιμές τους βέβαια, είχα βρει πριν μερικές μέρες αγγελία με το p40 1 εβδομάδας στα 350 ευρώ, άλλα δε το τόλμησα, είμαι πολύ μεγάλος πλέον να ψάχνω για πατέντες κλπ. για να μου δουλέψουν απλά πράματα που δουλευουν και σε κινητό των 100 ευρώ. Με τον mi 8 Που πήρα μέσα σε 5-10 λεπτά είχα τα πάντα που είχα στο παλιό μου κινητό, από εφαρμογές, google Υπηρεσίες μέχρι μηνύματα, κλήσεις κλπ. Ενω γενικά μου αρέσει πάρα πολύ η Huawei Και την θεωρώ μάλλον τον καλύτερο κατασκευαστή κινητών, τα θέματα με την Google την έκαψαν. Βέβαια σε πωλήσεις τα ''σπάει'' πάει τρένο!!! Δείτε παρακάτω...γενικά η samsung έκανε μεγάλη βουτιά και η Apple ανέβηκε και άλλο με το Best seller Iphone SE, εντύπωση μου έκαναν οι πωλήσεις της Oppo Μιας εταιρίας που εδώ στην Ελλάδα την έχουμε ''γραμμένη''...H Huawei αν είχε google υπηρεσίες πάντως θα τους έκλεινε όλους με την νέα σειρά p40.

https://www.gsmarena.com/iphone_sal...artphone_market_declines_in_q2-news-44545.php

Υ.Γ. Το P40 pro plus δεν κυκλοφορεί νομίζω στην Ελλάδα. Από περιέργεια ξέρει κανείς πόσο κάνει??

Re: Απάντηση: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Και η xiaomi σταθερά στην πρώτη 4αδα από τότε που βελτίωσε τις φωτογραφικές δυνατότητες στα κινητά της.

Σωστά, την περίμενα πιο ψηλά βέβαια σε πωλήσεις να πω την αλήθεια. Η huawei πουλάει τα διπλά χωρίς να έχει καν Google...Πάντως την Xiaomi Την βοήθησε πέρα από τις φωτογραφικές δυνατότητες και η σταθερότητα και η αξιοπιστία που έχει δείξει τα τελευταία 1-2 χρόνια. Τα τηλεφωνά της ήταν λίγο λόττο και έχει διορθωθεί πάρα πολύ, έχει στρώσει και σε ένα βαθμό το miui που στην νέα έκδοση που έρχεται αυτές τις μέρες θα λύσει και βελτιώσει και άλλα πράγματα..γενικά δείχνει να πηγαίνει μπροστά, δύσκολα βέβαια θα χτυπήσει την Αγία τριάδα (Apple, Samsubg, Huawei). Έχουν και οι τρεις σημαντικό κοινό που τις στηρίζει.
Νέα ανερχόμενη δύναμη είναι και η Realme που θα ανεβεί σημαντικά και αυτή.

Ολα αυτά βέβαια προς όφελός μας, όσο περισσότερος ανταγωνισμός τόσο καλύτερα φωτογραφικά κινητά σε χαμηλές τιμές για εμάς!!!

Ανακοινώνεται σε λίγο η νέα ναυαρχίδα της Xiaomi και η οποία πάτησε κορυφή στο Dxo.
Απίστευτα δείγματα σε φωτογραφία και βίντεο για κινητό.
Και φοβερός wide, και τηλεφακοί και video 4Κ/60P με σταθεροποίηση επιπέδου gimbal.
Μπράβο τους.
https://www.dxomark.com/xiaomi-mi-10-ultra-camera-review/

Ανακοινώνεται σε λίγο η νέα ναυαρχίδα της Xiaomi και η οποία πάτησε κορυφή στο Dxo.
Απίστευτα δείγματα σε φωτογραφία και βίντεο για κινητό.
Και φοβερός wide, και τηλεφακοί και video 4Κ/60P με σταθεροποίηση επιπέδου gimbal.
Μπράβο τους.
https://www.dxomark.com/xiaomi-mi-10-ultra-camera-review/

Το τερμάτισαν!!! Μιλάμε για απίστευτη απόδοση παντού, η παρακάτω φράση από το review τα λέει όλα ''In Photo mode it doesn’t show any real weaknesses''.
Ο Ultrawide στα 12mm!!!, ο τηλεφακός δίνει πολύ καλά δείγματα ακόμα και στα 250mm!!, το Nightmode Τα σπάει, Σε bokeh/πορτραίτα κορυφή, βίντεο 4K60p με σταθεροποίηση επιπέδου gimbal....τρομερό και άλλο ένα καρφί στο φέρετρο των μηχανών δυστυχώς.

Υ.Γ. Κερασάκι στην τούρτα ο φορτιστής 120W και ότι το κινητό έχει 2 ανεξάρτητες μπαταρίες μέσα που μάλλον θα φορτίζουν παράλληλα για αυτό και τα 120W!!

Έχω εδώ και μερικές μέρες τo Xiaomi Mi8, τηλέφωνο 2+ ετών πλέον, οι τιμές που τo δίνουν πλέον είναι χώμα και έτσι είπα να το δοκιμάσω, πέρα από τα κλασικά που δεν μας απασχολούν σε αυτό το thread (το κινητό έχει Amoled οθόνη, μεταλλική κατασκευή, γρήγορο επεξεργαστή Snapdragon 845, face unlock, 6gb ram κλπ.) στα των φακών έχει 2 μόλις πίσω, έναν κανονικό και έναν τηλεφακό. Ενας από τους βασικός λόγος που το επέλεξα ήταν το OIS της βασικής μηχανή που κάνει πράγματι τρομερή δουλειά το βράδυ και σε βίντεο παρόλο το σχετικά μικρό βασικό αισθητήρα.
Βλέποντας λοιπόν τι μπορεί να κάνει ακόμα και ένα τηλέφωνο 2+ ετών που πλέον φτάνει στο σημείο να στο χαρίζουν, μπαίνω σε πολλές σκέψεις για το μέλλον των φωτογραφικών μηχανών και αν έχει νόημα να κουβαλάμε μηχανή γενικότερα μαζί μας.

Παρακάτω 3 δείγματα low light κατευθείαν από την μηχανή jpeg χωρίς καμία επεξεργασία από την πλευρά μου.

50179715127_7d27859c6d_b.jpg
[/URL]IMG_20200801_212227 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]
50179464261_684befba61_b.jpg
[/URL]IMG_20200801_210304 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]
50179714872_9b80719813_b.jpg
[/URL]IMG_20200801_212429 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

Δείγμα και από την τηλεφακό που είναι αρκετά αξιόλογος με 55mm εστιακό μήκος.

50178929593_76368261ce_b.jpg
[/URL]IMG_20200801_202515_1 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

Και πορτρετάκι και σε καλό φωτισμό, άλλα με σκιές που το HDR τις ''σιδέρωσε'' μια χαρά.
IMG_20200801_152511 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr

Και το εντυπωσιακό και βραδινό πορτρέτο με το portrait mode της μηχανής, δεν το περίμενα ακόμα και σε κακό φωτισμό να ανταπεξέρχεται σε portrait mode Μια χαρά.

50179465456_bb3339c968_b.jpg
[/URL]00100sPORTRAIT_00100_BURST20200801211048681_COVER by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

Επίσης για βίντεο, θα βάλω αργότερα δείγματα, είναι πραγματικά εντυπωσιακό, τραβάει πολύ καλό 4κ60p, το ΟIS κάνει δουλίτσα, στέρεο ήχος, άψογη εστίαση και χρώματα, dynamic range Κλπ. στο υψηλότερο επίπεδο. Εχει και αρκετά αξιόλογο Slow motion.

Ειλικρινά πάντως πείτε μου, αν ένα κινητό 2ετίας με βασικό αισθητήρα μόλις 2,55 της ίντσας, Και με όχι τα καλύτερα οπτικά που μπορείς να βρεις σε κινητό, μπορεί να κάνει αυτά τα πράγματα, το μέλλον είναι πολύ σκοτεινό για τις μηχανές. Γενικότερα η Computerized photogrpahy κάνει πλέον θαύματα και το μέγεθος του αισθητήρα σιγά σιγά περνάει σε δεύτερη μοίρα.

Υ.Γ. Να προσθέσω ότι είχα μαζί μου και την Fuji X-E3 με τον 15-45 στην βραδινή βόλτα και απλά πέρα από την δυσκολία εστίασης το βράδυ, οι φώτος που πήρα ήταν γεμάτες θόρυβο και αισθητά χειρότερες από του κινητού, προφανώς με photoshop Κλπ. μπορεί να γίνουν καλύτερες από ότι του κινητού άλλα σαν έτοιμα αρχεία το κινητό είναι απλά ανώτερο σε βραδυνές καταστάσεις από μηχανή με κιτ φακό. Η μηχανή μπήκε στην τσάντα και το κινητό πήρε τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Δεν παρακολουθώ το νήμα, αλλά αξιοπρεπέστατα τα δείγματά σου!

Ευχαριστώ Νίκο!!

Με το Mi 8 αποφάσισα για πρώτη φορά να φύγω για δικαοπές χωρίς μηχανή και δεν το μετάνιωσα, γύρισα πίσω με πάνω από 800 φώτος που ελάχιστα έχουν να ζηλέψουν από φώτος που θα έπαιρνα αν είχα μαζί μου μηχανή. Έτσι ύστερα από το επιτυχημένο πείραμα αποφάσισα να πάω στο next level, έδωσα το κινητό και ύστερα από ψάξιμο κατέληξα πάλι σε Xiaomi Και συγκεκριμένα στο Xiaomi mi10.....δεν το έχω δουλέψει ακόμα και δεν ξέρω τα χούγια του, άλλα σε πρώτη φάση ο μεγάλος αισθητήρας των 108mp φαίνεται εντυπωσιακός, με την βοήθεια του πανίσχυρου snapdragon 865 τραβάς φώτος σε φουλ ανάλυση (108mp) και τις αποθηκεύει σε κάτω από 1 sec....απίστευτο....

Παρακάτω η πρώτη φώτο που τράβηξα με το κινητό, δείτε το bokeh που είναι κανονικό και όχι computerized λόγο του μεγάλου αισθητήρα και του φωτεινού φακού. Το κινητό κάνει pixel binning 4 σε 1 Και έτσι καταλήγεις με το πολύ καλό σε ανάλυση αρχείο 27mp, αν και με βλέπω να τραβάω μόνο με το φουλ 108mp!!!. Η παρακάτω φώτο είναι στο auto χωρίς κανένα ψάξιμο. Θα επανέλθω με αναλυτικά δείγματα αφού το ψάξω και δω και τι κάνει και με gcam. Οι πρώτες εντυπώσεις πάντως είναι άκρος θετικές, ο επεξεργαστής πάντως παίζει τεράστιο ρόλο.

Υ.Γ. Το κινητό τραβάει και 8Κ βίντεο, θα δω τι ψάρια πιάνει και θα επανέλθω και με αυτό.
Y.Γ. Αν μείνω ικανοποιημένος και με αυτό με βλέπω τα Χριστούγεννα να πάω στον ''Βασιλιά'' το Mi 10 Ultra.

50219397331_c0ecf7b200_b.jpg
[/URL]1597260583864 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

Και μετά απορούμε γιατί βάζουν λουκέτο οι φωτογραφικές εταιρείες.
Μεγειά.
Αναμένουμε και δείγματα video που φαίνεται εξίσου καλό.
Αναμένω και εγώ ένα Note 9 pro σαν προσωρινό σκαλοπάτι πριν την αγορά του Poco f2 pro.

Και μετά απορούμε γιατί βάζουν λουκέτο οι φωτογραφικές εταιρείες.
Μεγειά.
Αναμένουμε και δείγματα video που φαίνεται εξίσου καλό.
Αναμένω και εγώ ένα Note 9 pro σαν προσωρινό σκαλοπάτι πριν την αγορά του Poco f2 pro.

Ευχαριστώ Παναγιώτη!! Θα μαζέψω μπόλικο υλικό από εβδομάδα που φεύγω πάλι για διακοπές και θα έχω χρόνο και να το ψάξω....το ΑΙ της xiaomi στις φώτος μοιάζει πάντως αρκετά βελτιωμένο σε σχέση με το αντίστοιχο του mi 8, οι νέοι αλγόριθμοι και ο τούμπανο επεξεργαστής βοηθάνε....

Υ.Γ. οι μηχανές για εμένα προσωπικά τελείωσαν με αυτά που βλέπω από τα κινητά. Εχω κρατήσει μόνο μια την Olympus em1 ίσα ίσα για την εμπειρία χρήσης και για όταν θέλω κάτι διαφορετικό, από εδώ και πέρα θα επενδύω τα χρήματά μου μόνο σε καλά κινητά και όχι σε φωτογραφικές, εκτός και αν αλλάξει κάτι δραματικό στις μηχανές που θα με κάνει να τις δω με άλλο μάτι.

Υ.Γ. Αντε να παραλάβεις το Note 9 pro, με gcam θα κάνει θαύματα και αυτό.

Δεν νομίζω Γιάννη, νομίζω θα ακολουθήσει και νεα παρουσίαση για Ευρώπη με αυξημένες φυσικά τιμές για εμάς, αμαρτία πάντως αν δεν έρθει...το σκέφτομαι από τώρα σοβαρά για μελλοντική αγορά.

8K? Α έχω μείνει πίσω το έχουν τερματίσει. Καλά με κινητό εγώ φωτογραφίες δεν μπορώ να τραβήξω με τίποτα, νιώθω ότι θα μου γλιστρήσει από τα χονδρά μου δάχτυλα. Για βίντεο όμως με ένα μικρό gimbal το σκέφτομαι τώρα που το livestreaming γίνεται από μόδα ανάγκη...

Να ρωτήσω κάτι αν ξέρετε, ας αφήσουμε το 8κ, αν στριμάρεις 1080 + εγγραφή 4κ + powerbank την παλεύουν γενικά ή πυρώνουν; Βοηθά η cpu, κέλυφος (μεταλλικό vs πλαστικό), η εφαρμογή, κάτι άλλο;

Εγώ το χειμώνα έκανα live στο Facebook με gimbal ( FeiyuTech VLOG Pocket) χρήση 4g (η cosmote μακράν καλύτερη των υπολοίπων) ολόκληρο αγώνα μπάσκετ (1gb το πολύ) έφτανε η μπαταρία και η μετάδοση ήταν μια χαρά.

Ενταξει φανταστικό, είναι και με το mi10 που μόλις απέκτησα...απίστευτη απόδοση, το είδα μόλις σε 4Κ στην τηλεόραση και μου έπεσε το σαγόνι....πραγματικά φτάσαμε σε σημείο να έχουμε τέτοια απόδοση βίντεο από κινητό.

Εγώ το χειμώνα έκανα live στο Facebook με gimbal ( FeiyuTech VLOG Pocket) χρήση 4g (η cosmote μακράν καλύτερη των υπολοίπων) ολόκληρο αγώνα μπάσκετ (1gb το πολύ) έφτανε η μπαταρία και η μετάδοση ήταν μια χαρά.

Oκ το χειμώνα φαντάζομαι δεν υπάρχει πρόβλημα. Το καλοκαίρι τί γίνεται...
Ρωτάω γιατί 2-3 μου ζητούν Live streaming για το γάμο τους, και μόλις τους λέω τιμή για "κανονικό", δηλ 2κάμερο (1 κάμερα σταθερή 1 με ασύρματο HDMI) με κονσόλα, streaming server, ρουτερ με 2πλό LTE κλπ τους σηκώνεται η τρίχα.. προφανώς κάποιοι έβγαλαν προσφορές φτηνές με κινητό ή action καμερα, οπότε λέω να πάω έτσι για αρχή και το βλέπω για του χρόνου. Είναι δουλειές ήδη κλεισμένες, οπότε δεν είμαι και "υποχρεωμένος" να το παρέχω, από την άλλη δεν θέλω να τους κακοκαρδίσω κιόλας, θέλουν κάτι "απλό".

Για πείτε καμιά ιδέα λοιπόν για κινητό, δεν με νοιάζει η σταθεροποίηση γιατί θα είναι σε gimbal. Δεν με νοιάζει η μπαταρία γιατί θα έχει powerbank έτσι κι αλλιώς. Αν είναι αφερούμενη-εναλλάξιμη ακόμα καλύτερα. Προτιμώ φακό γύρω στις 60-70 μοίρες, δηλ κάπου σε 28-35mm σε FF. Να έχει είσοδο μικροφώνου mini jack και καλή προενίσχυση ήχου. Δεν με νοιάζει το 4κ, αλλά καλό 1080 (με όσο δυνατόν "μεγάλο" σένσορα). Δεν με νοιάζουν τα λοιπά χαρακτηριστικά του τηλεφώνου. Δηλαδή, και... τηλέφωνο να μην παίρνει, δεν με νοιάζει! Να έχει καλό 4G modem. Αν βοηθά η μεταλλική κατασκευή στην υπερθέρμανση, να είναι μεταλλικό, αν κι εκεί φοβάμαι μην επηρεάζει το 4G.

Αν υπάρχει σχετικά οικονομικο μοντέλο ευχαρίστως, 2-3 φορές θα χρησιμοποιηθεί και για του χρόνου πιθανόν να οργανωθώ αλλιώς.

Πάρε ένα Redmi Note 9 Pro που είναι το καλύτερο φτηνό Vfm, μόνο μειονέκτημα το βάρος, οπότε θέλει καλό gimbal.
Το Streaming σε facebook, youtube δεν επηρεάζεται πάρα πολύ από την κάμερα του κινητού αλλά από την ταχύτητα του 4G.

Ναι το φαντάζομαι για το 4G, απλά φαντάζομαι στα entry level η κακή ποιότητα της πηγαίας εικόνας θα επηρεάζει αρνητικά..

Εϊδα αυτό που παρέθεσες, με ανησυχεί που είναι σχεδόν 7 ίντσες, θα προτιμούσα κάτι μικρότερο. Όχι τόσο για το βάρος, αλλά για κατανάλωση + τον όγκο γιατί θα έχει πάνω μικρόφωνο, powerbank, ίσως κανα led για συνεντεύξεις κλπ.

Αυτό που σου πρότεινα έχει αυτονομία sot κοντά στις 10 ώρες δε θες powerbank.
Πιο μικρά δύσκολα βρίσκεις πια,ολα σχεδόν είναι πάνω από 6+ ίντσες.