Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Κινητά vs μηχανές πήγαν στο κατάλληλο νήμα. Τώρα για πέστε, κανά φτηνό κινητό με υπερευρυγώνια της προκοπής υπάρχει?
:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO: Και μαλώνετε εμένα ότι τρολάρω τα νήματα.
To κάνεις επίτηδες για να τσακωθούμε να γίνει μπάχαλο;
Δεν μπορεί έχεις επιλέξει μια μια τις λέξεις να πετύχεις το μέγιστο αποτέλεσμα
φτηνό κινητό με υπερευρυγώνια
Φτηνό; Είναι δυνατόν;
Κινητό; Κόκκινο πανί.
Υπερευρυγώνια, εδώ δεν συμφωνούμε για main της προκοπής, θες και υπερευρυγώνια κινητού, που αν είσαι κοντά βγάζεις πρόσωπα σαν πινακα του Πικασο, και αν εισαι μακριά η θάλασσα κοντεύει να αδειάσει να χυθεί όλο το νερό δεξιά και αριστερά ;
5e1bdb5792f94aebb0aec6c740ca2194.jpg

aerial-ultra-wide-panoramic-view-concrete-highway-bridge-across-coastline-image-300345018.jpg

οχι δυστυχως.... εδω και οι ναυαρχιδες δεν εχουν τοσο καλο υπερ-ευρυγωνιο.
Δεν ενδιαφερει το κοσμο και τις εταιρειες τοσο.... ισως στο μελλον.
δινουν πολυ περισσοτερο εμφαση στους τηλεφακους (προσωπικα συμφωνω), αλλωστε ειναι και πολυ δυσκολο να εχεις καλα οπτικα σε τοσο ευρυγωνια καδρα.
Τράβηξα πρόσφατα εσωτερικούς χώρους με iphone 13 και το poco f3 με τις υεπερευρυγώνιες, για άμεση χρήση. Μόλις τις έβαλα στον υπολογιστή τράβαγα τα μαλιά μου...

:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO: Και μαλώνετε εμένα ότι τρολάρω τα νήματα.
To κάνεις επίτηδες για να τσακωθούμε να γίνει μπάχαλο;
Δεν μπορεί έχεις επιλέξει μια μια τις λέξεις να πετύχεις το μέγιστο αποτέλεσμα
φτηνό κινητό με υπερευρυγώνια
Φτηνό; Είναι δυνατόν;
Κινητό; Κόκκινο πανί.
Υπερευρυγώνια, εδώ δεν συμφωνούμε για main της προκοπής, θες και υπερευρυγώνια κινητού, που αν είσαι κοντά βγάζεις πρόσωπα σαν πινακα του Πικασο, και αν εισαι μακριά η θάλασσα κοντεύει να αδειάσει να χυθεί όλο το νερό δεξιά και αριστερά ;
5e1bdb5792f94aebb0aec6c740ca2194.jpg

aerial-ultra-wide-panoramic-view-concrete-highway-bridge-across-coastline-image-300345018.jpg
Πέραν της πλάκας, το θέλω για περιθωριακή επαγγελματική χρήση, δηλαδή απλά να έχει γωνίες - στο poco είναι μαύρες, στο iphone τέρμα θολές...

Πέραν της πλάκας, το θέλω για περιθωριακή επαγγελματική χρήση, δηλαδή απλά να έχει γωνίες - στο poco είναι μαύρες, στο iphone τέρμα θολές...
Πριν κάτι χρόνια για μια καφετέρια εσωτερικές φωτογραφίες για να φτιαξουν website και για τα social, ήρθε επαγγελματίας με DSLR με φακούς με φλας με τριποδα, παιδεύτηκαν απο εδώ παιδεύτηκαν απο εκει, ανεβηκαν σε σκαλες κρεμάστηκαν απο το ταβάνι ξαπλωσαν στο πατωμα τραβηξαν και με τα κινητα και στο τέλος του iphone τις ευρυγωνιες να δειχνει όλο τον χώρο χρησιμοποίησαν για το project.........

Εντάξει, αλλά εγώ τραβάω με τον 9άρη Lumix όταν δεν βιάζομαι. Μιλάω για περιπτώσεις που χρειάζομαι κάτι να το στείλω/ανεβάσω άμεσα...

Πριν κάτι χρόνια για μια καφετέρια εσωτερικές φωτογραφίες για να φτιαξουν website και για τα social, ήρθε επαγγελματίας με DSLR με φακούς με φλας με τριποδα, παιδεύτηκαν απο εδώ παιδεύτηκαν απο εκει, ανεβηκαν σε σκαλες κρεμάστηκαν απο το ταβάνι ξαπλωσαν στο πατωμα τραβηξαν και με τα κινητα και στο τέλος του iphone τις ευρυγωνιες να δειχνει όλο τον χώρο χρησιμοποίησαν για το project.........

τωρα να με συγχωρεις αλλα αν ηρθε επαγγελματιας με φλας να τραβηξει εσωτερικο χωρου λογικο ειναι να μην του βγηκε..... Συνηθως τετοιους χωρους τους φωτογραφιζεις εκμεταλλευομενος το φυσικο φως του χωρου ή το ενισχυεις με δικα σου φωτα........ παντως η χρηση φλας ειναι παρωχημενη....

Χωρις καν να ξερω τι φακους ευρυγωνιους ειχε και αν ειχε κατι σοβαρο (και ποσο ηξερε να τα στησει στην επεξεργασια) .

Οι κατασκευαστές έχουν το εξής δίλημμα με τους ευρυγώνιους, αν βάλουν γύρω στα 18 με 20 mm τότε το κάδρο μοιάζει πολύ με αυτό του κεντρικού αισθητήρα που είναι γύρω στα 23 με 24 mm συνήθως , έτσι προτιμούν να βάζουν 12 έως 14 mm που είναι πολύ εντυπωσιακό αλλά είναι φυσικό τα άκρα να είναι θολά.

Το μόνο κινητό που θυμάμαι να έχει αξιόλογο ευρυγώνιο, γύρω στα 18mm ήταν το Huwei 4 pro νομίζω….αλλα τώρα πια τα huawei είναι παρελθόν για μας.

Χμ... Λες να κοιτάξω προς honor μεριά?
Αν την παλεύεις με το λογισμικό πήγαινε σε Huawei δαγκωτο για uktrawide ή κοίτα κανένα Honor. Κανένα άλλο κινητό που έχω πιάσει δεν έχει καλό ultrawide. Απλά οι ναυαρχίδες σε ορισμένες περιπτώσεις οριακά βλέπονται τα αρχεία τους. Στα φτηνά και τα παλιά κινητά απλά κλαις αν δεις φωτός από ultrawide.

Βέβαια κάνε το εξής κόλπο που κάνει πολύς κόσμος ειδικά με iphones. Τράβα με πανόραμα με κάθετη θέση το κινητό. Αλλά μην το πας μέχρι τέρμα μόνο όσο θεωρείς για να σου βγει ένα κάδρο 16:9 το πολυ. Έχει εξαιρετικούς αλγόριθμους και βγαίνει αρκετά καλο σε πολλές περιπτώσεις, αν μάθεις τις ιδιαιτερότητες του κάνει καλή δουλίτσα.

Κοίτα π.χ. ένα σημερινό δείγμα με ultrawide. Για απλή θέαση στέκεται. Αλλά αν το ψυριζεις και κοιτας τα άκρα κλπ. Άστα βράστα. Εξαρτάται για το τι το χρειάζεσαι και πόσο ανεκτικός εισαι.Μπορείς να κάνεις και ένα crop γιατί συνήθως οι ultrawide των κινητών είναι 12mm. Υπερβολικό κατά την γνώμη μου.1000003859.jpg

• Like
Reactions: Vasilis 92
Επίσης κάτι που μου αρέσει στα κινητά και τώρα που έχω ειδικά το Xiaomi 14 ultra είναι ότι εκεί που χαζευεις ή έχεις χρόνο περιμένοντας μπορείς να κάνεις διαφορες επεξεργασίες μέσα στο κινητό. Π.Χ. μέσα σε Ταξί στην κίνηση μέσα σε 1-2 λεπτά έβγαλα από την πρώτη φωτό, την δεύτερη. Δεν θα κερδίσει σε διαγωνισμούς αλλά αυτή η ευκολία που σου δίνει ειδικά αυτό το κινητό είναι μοναδικά, και προσφέρει απόλαυση και ευκολίες on the go.

1000001738.jpg

1000003862.jpg

Από αυτά που έχω διαβασει όλα τα κινητά πάσχουν στους υπερευρυγωνιους φακούς τους . Προσωπικά σπάνια χρησιμοποιώ υπερευρυγωνιο . Αλλά έτσι για σύγκριση σας έβγαλα μια με το pixel 8 pro που ο φακός του είναι 11mm equivalent

b5188e92de6a62d9dcccb0d4d1a5bf19.jpg

Sent from my Pixel 8 Pro using Tapatalk

• Like
Reactions: cacau and karamela
Από αυτά που έχω διαβασει όλα τα κινητά πάσχουν στους υπερευρυγωνιους φακούς τους .

Δεν πασχουν με βεβαιοτητα στον υπερευρυγωνιο αλλα στο οτι καθε φακος χρησιμοποιει διαφορετικον αισθητηρα.

Μονο ο βασικος φακος "απευθυνεται" στον κυριο αισθητηρα για τον οποιο διαφημιζεται ενα κινητο.....οι υπολοιποι αισθητηρες ειναι πονεμενη ιστορια που συνηθως την κρυβουν τεχνηεντως.

Από αυτά που έχω διαβασει όλα τα κινητά πάσχουν στους υπερευρυγωνιους φακούς τους . Προσωπικά σπάνια χρησιμοποιώ υπερευρυγωνιο . Αλλά έτσι για σύγκριση σας έβγαλα μια με το pixel 8 pro που ο φακός του είναι 11mm equivalent

b5188e92de6a62d9dcccb0d4d1a5bf19.jpg

Πλάκα πλάκα αρκετά καλή είναι, καλύτερη φαίνεται σε πρόχειρη ματιά από τους Ultrawide των κινητών που έχω!! Πάσχει φυσικά και αυτή στα άκρα από την γνωστή λάσπη αλλά όχι τόσο όσο σε άλλα κινητά και με λίγο επεξεργασία μετά σε υπολογιστή θα στρώσει κάπως.

Δεν πασχουν με βεβαιοτητα στον υπερευρυγωνιο αλλα στο οτι καθε φακος χρησιμοποιει διαφορετικον αισθητηρα.

Μονο ο βασικος φακος "απευθυνεται" στον κυριο αισθητηρα για τον οποιο διαφημιζεται ενα κινητο.....οι υπολοιποι αισθητηρες ειναι πονεμενη ιστορια που συνηθως την κρυβουν τεχνηεντως.
Α οκ κατάλαβα ,θενκς
,σε ένα YouTube του Chris niccolls petapixel είχε συγκριτικό ποια από τα 3 κινητά ναυαρχίδες έχει την καλύτερη κάμερα . Φτάνοντας στους υπερευρυγωνιους είχε αναφέρει και αυτός ότι όλες οι εταιρίες κινητών πάσχουν στους υπερευρυγωνιους .

Last edited:

Είναι αδύνατον να βαλεις π.χ. αισθητήρα μιας Ιντσας με φακό 120mm μέσα σε κινητό. Δεν βγαίνει από άποψη χώρου και φυσικής γενικότερα. Χρόνο με τον χρόνο βελτιώνονται βέβαια τα πράγματα. Λίγο η τεχνολογία, λίγο οι αλγόριθμοι, λίγο ότι στριμώχνουν όλο και πιο μεγάλους αισθητήρες και πιο καλούς φακούς βλέπουμε διάφορες γεννια με γεννια.