Κινητά Τηλέφωνα από Κίνα

μεχρι 150 ευρω τι προτεινετε?κυριως απο gearbest γιατι εχω μια επιστροφη 60$...ή μηπως απο geekbuying το xiaomi 3s 32 gb με 800hz?τελικα η 800αρα ειναι απαραιτητη η οχι?εχω cosmote.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

μηπως με το black friday αξιζει τιποτα και απο ελλαδα?
 
Προσοχή


Προσοχή!!

Διαβάζω ότι περνούν τελωνείο -σχεδόν- τα πάντα!


πχ...

Για κινητό με αναγραφόμενη τιμή 42 το οποίο πέρασε τελωνείο. το κοστολόγησαν 170 ,
και πλήρωσε στα ελτα 52,80 (40 ευρώ + 12 ευρώ τέλη εκτελωνισμού).

Άλλος για μία θήκη για κινητού των 0.80 λεπτών, πλήρωσε στα ελτα 4.85 (!!).

Περιμένω και εγώ δύο δέματα από κίνα τα οποία έχουν κολλήσει στο Αθήνα (κέντρο διαλογής) :rip:



 
Απάντηση: Προσοχή

Το φαινόμενο ξεκίνησε πριν από 15 μέρες περίπου, κάποιοι το συνέδεσαν με την επίσκεψη Obama, αλλά αποδεικνύεται ότι αυτό δεν ισχύει αφού συνεχίζεται.

Το άσχημο είναι ότι δεν έχουμε μάθει την πραγματική αιτία αυτής της αλλαγής τακτικής που φαίνεται να μην εφαρμόζεται καθολικά αλλά σε μεγαλύτερο βαθμό από τον δειγματοληπτικό έλεγχο που γινόταν παλαιότερα.
 
Πράγματι έτσι γινόταν, αλλά τις τελευταίες 2-3 ημέρες διαβάζω ότι μάλλον γυρίσαμε στο προηγούμενο καθεστώς.
 
Επειδή κάθισα και διάβασα καμιά 30αριά σελίδες νομίζω ότι υπάρχει μία παραπληροφόρηση.
Έχουν περάσει όλα κι όλα 4-5 πακέτα από τελωνείο και έχουν επιβληθεί δασμοί και την τρίχα την έχουμε κάνει τριχιά.
Υπάρχει δεκάδες μέλη που αναφέρουν οτι το δέμα τους αν και υψηλής αξίας δεν πέρασε τελωνείο.
Η κίνηση αυτές τις μέρες (λόγω εορτών) είναι αυξημένη οπότε περνάνε πολλά περισσότερα δέματα από το τελωνείο και εκτός αυτών μόλις πριν λίγες εβδομάδες επετράπησαν οι αγορές από το εξωτερικό για όλους (θυμάστε που περνούσαν αγορές μόνο μέσω leupay, revolut κλπ), οπότε λογικό το μπάχαλο.
Δειγματοληπτικοί έλεγχοι γίνονται πάντα.

Και εγώ περιμένω αυτές τις μέρες 3 κινητά από Κίνα με το ένα μάλιστα να εφυγε μόλις από Αθήνα και το άλλο να είναι στο αεροδρόμιο.
 
Νίκο,
Δεν είναι έτσι η πραγματικότητα. Τα περιστατικά είναι πολλά περισσότερα και δεν έχουν κοινά χαρακτηριστικά, ώστε να γνωρίζουμε το σχεδιασμό και τις εντολές που έχουν δοθεί.
προσωπικά, δεν διακινδυνεύω να παραγγείλω αυτή την περίοδο, μέχρι είτε να ξεκαθαρίσει η κατάσταση είτε να μάθουμε λεπτομέρειες από την "επιχείρηση".

Εύχομαι να παραλάβεις τα δέματα που περιμένεις, χωρίς προβλήματα και έξοδα.
 
Re: Απάντηση: Κινητά Τηλέφωνα από Κίνα

Νίκο,
Δεν είναι έτσι η πραγματικότητα. Τα περιστατικά είναι πολλά περισσότερα και δεν έχουν κοινά χαρακτηριστικά, ώστε να γνωρίζουμε το σχεδιασμό και τις εντολές που έχουν δοθεί.
προσωπικά, δεν διακινδυνεύω να παραγγείλω αυτή την περίοδο, μέχρι είτε να ξεκαθαρίσει η κατάσταση είτε να μάθουμε λεπτομέρειες από την "επιχείρηση".

Εύχομαι να παραλάβεις τα δέματα που περιμένεις, χωρίς προβλήματα και έξοδα.

Εγώ Μάκη δεν βλέπω να είναι τόσα πολλά όσο αναφέρονται. Ανά 4-5 σελίδες υπάρχει και ένα περιστατικό.
Θα δούμε και από τα δικά μου.
 
Ενημερωτικά, σήμερα παρέλαβα ένα registered δέμα χαμηλής αξίας (φακό - όχι κινητό) χωρίς "τελωνειακά παρατράγουδα".
Το ίδιο & μερικές μέρες πριν (11/11 & 21/11), για διάφορα περιφερειακά Η/Υ.
 
Φαίνεται ότι η ιστορία αυτή ξεφουσκώνει.
Να τα χαρείς.
Ευχαριστώ.:smile:
Κι εγώ ελπίζω σε ξεφούσκωμα, γιατί φούσκωσα τις κάρτες (κυρίως στο Ali στις 11/11) & περιμένω κάμποσα δέματα από Κίνα.
Χαμηλής σχετικά αξίας (<50$) όλα, αλλά δεν παύουν να είναι κάμποσα.
 
έχω εσωτερική πληροφόρηση.

Λοιπόν το πρόβλημα που δημιουργήθηκε προέκυψε από την αποστολή δεμάτων με παράνομα αγαθά από την Κίνα. Κι αυτά είναι τυπώματα σελίδων διαβατηρίων, ζελατίνες διαβατηρίων γειτονικής χώρας, χάπια ναρκωτικά, κλπ. Μάλλον δεν θα σταματήσει ο έλεγχος γρήγορα. Καταλαβαίνετε γιατί...
 
Ευχαριστούμε Βλάση, για την ενημέρωση, αλλά ο έλεγχος, με αυτές τις προυποθέσεις, δεν δικαιολογεί την επιβολή τελών ΕΛΤΑ ακόμη και σε δέματα αξίας 3 .
 
Thanks για την... 2ου γραφείου πληροφόρηση!:cool:
Αν είναι όντως έτσι, είναι δυνατό με δειγματοληπτικό έλεγχο, όσο αυξημένος κι αν μπορεί να είναι αυτός, να πιάσουν τέτοιο υλικό;
Δεν το λέω για να φέρω αντίρρηση στην πληροφόρηση που μας έδωσες, αλλά λογικά σκεπτόμενος πιστεύω ότι είναι αστείο πως με αυξημένο δειγματοληπτικό έλεγχο θα σταματήσουν τους διακινητές παράνομου υλικού. :stupid: Στο κάτω-κάτω τόσα & τόσα container έρχονται, δεν θα βρουν τη λύση για τη διακίνηση που θέλουν να κάνουν; Στα ΕΛΤΑ θα κολλήσουν;

Μάκη, έχεις απόλυτο δίκιο. Αφού η νομοθεσία είναι ξεκάθαρη, δεν μπορώ να καταλάβω πώς/γιατί γίνονται υπέρμετρες χρεώσεις.:behead:
 
Η κατάσταση μάλλον θα χειροτερέψει στο μέλλον, αφού στην ΕΕ θέλουν να σταματήσει αυτή η απώλεια ΦΠΑ που υφίστανται από τα κινέζικα eshop.

"Μέτρα αντιμετώπισης της απάτης στον τομέα του ΦΠΑ η οποία προέρχεται από χώρες εκτός ΕΕ: τα μικρά δέματα που εισάγονται στην ΕΕ τα οποία είναι αξίας μικρότερης των 22 σήμερα απαλλάσσονται του ΦΠΑ. Καθώς εισάγονται περίπου 150 εκατομμύρια δέματα απαλλαγμένα από την καταβολή ΦΠΑ στην ΕΕ κάθε έτος, το σύστημα είναι ανοιχτό σε μεγάλης κλίμακας κατάχρηση και απάτη και δημιουργεί σοβαρές στρεβλώσεις εις βάρος των επιχειρήσεων της ΕΕ. Πρώτον, οι επιχειρήσεις της ΕΕ τίθενται σε σαφώς μειονεκτική θέση δεδομένου ότι, σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές τους εκτός ΕΕ, τα εμπορεύματα που πωλούν υπόκεινται σε ΦΠΑ ανεξαρτήτως αξίας, από το πρώτο κιόλας λεπτό του ευρώ. Δεύτερον, τα εισαγόμενα υψηλής αξίας προϊόντα όπως τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα και οι ταμπλέτες σταθερά τιμολογούνται με αξία χαμηλότερη από την πραγματική ή περιγράφονται εσφαλμένα στο έγγραφο εισαγωγής ώστε να επωφεληθούν από αυτήν την απαλλαγή ΦΠΑ. Για τους λόγους αυτούς, η Επιτροπή αποφάσισε να καταργήσει την εν λόγω εξαίρεση."

Πηγή: http://www.newsit.gr/oikonomia/Alla...n-meso-internet-To-sxedio-tis-Komision/681558
 
Ευχαριστούμε για τη σημαντική και φρέσκια είδηση (1/12/16, 20.51) που δείχνει ότι η ΕΕ αντιδρά με μέτρα στο τεράστιο πρόβλημα της είσπραξης του ΦΠΑ.

Παρατηρώ, όμως, ότι ο αρθρογράφος δεν γράφει την πηγή των πληροφοριών του.