Κινητά vs φωτογραφικές, υπέρ και κατά

ενας λογος που κι εγω σταματησα να τραβαω εκδηλωσεις και street... πολυ καχυποψια, πολυ αρνητικη ενεργεια , πολλα νευρα ... κι εμενα πιανει σκονη η fuji δυστυχως.

• Like
Reactions: LLLEFTERIS
Για το δεύτερο είναι πονεμένη ιστορία, πόσες φορές τα έχω ακούσει τόσο σε εκδηλώσεις για παιδιά όσο και σε ταξίδια επειδή τραβούσα με μηχανή δεν λέγεται...με το κινητό βέβαια ποτέ κανένας δεν λέει τίποτα. Βάλε και το άλλο που εμένα μου την σπάει, αν σκάσω μύτη με φωτογραφική μηχανή σε πάρτι, εκδήλωση κλπ. για να τραβήξω τα παιδιά μου προφανώς, έχω τον καθένα να μου λέει αν είμαι φωτογράφος, να τους τραβήξω φώτος και να τους τις στείλω, να τους δείξω τι τράβηξα και αν το τράβηξα καλά, να τους τραβηξω φώτος με το κινητό τους καθώς επειδή κουβαλάω μηχανή ή φωτογράφος είμαι ή ταλαντούχος στην φωτογραφία, μέχρι και ειρωνείες του στιλ σίγα τις τρομερές φώτος, πιφ, με το τάδε κινητό που έχω τραβάω καλύτερες!! Οπότε κάποιες φορές λέω αη στα κομμάτια θα πάω μόνο με το κινητό να έχω την ησυχία μου!!
Εγω πανω απο 5 λεπτα βιντεο στο χερι δεν μπορω στην φωτογραφικη εβαζα τριποδο αντε τωρα να τραβηξω βιντεο με το κινητο τρεμουν τα χερια μου ειμαι υπερβολικα νευρικος θα μου πεσει το κινητο κατω.

Το 80% που ειχα αγορασει την φωτογραφικη ηταν για βιντεο καμια γιορτη καμια εκδηλωση των παιδιων κλπ.

Για το δεύτερο είναι πονεμένη ιστορία, πόσες φορές τα έχω ακούσει τόσο σε εκδηλώσεις για παιδιά όσο και σε ταξίδια επειδή τραβούσα με μηχανή δεν λέγεται...με το κινητό βέβαια ποτέ κανένας δεν λέει τίποτα. Βάλε και το άλλο που εμένα μου την σπάει, αν σκάσω μύτη με φωτογραφική μηχανή σε πάρτι, εκδήλωση κλπ. για να τραβήξω τα παιδιά μου προφανώς, έχω τον καθένα να μου λέει αν είμαι φωτογράφος, να τους τραβήξω φώτος και να τους τις στείλω, να τους δείξω τι τράβηξα και αν το τράβηξα καλά, να τους τραβηξω φώτος με το κινητό τους καθώς επειδή κουβαλάω μηχανή ή φωτογράφος είμαι ή ταλαντούχος στην φωτογραφία, μέχρι και ειρωνείες του στιλ σιγά τις τρομερές φώτος, πιφ, με το τάδε κινητό που έχω τραβάω καλύτερες!! Οπότε κάποιες φορές λέω αη στα κομμάτια θα πάω μόνο με το κινητό να έχω την ησυχία μου!!
H μεγαλύτερη μακακία που ακούει κανείς σε τέτοιες περιπτώσεις είναι "Μη με βγάζεις, θα σου καεί η μηχανή" ...ή το film παλαιότερα .....

ενας λογος που κι εγω σταματησα να τραβαω εκδηλωσεις και street... πολυ καχυποψια, πολυ αρνητικη ενεργεια , πολλα νευρα ... κι εμενα πιανει σκονη η fuji δυστυχως.
Μα ώρες ώρες είναι μαρτύριο, πριν 2 εβδομάδες σε μια εταιρική εκδήλωση πήρα την μηχανή και μου έγινε κολιτσιδας ένας τύπος να μου λέει ότι χαζομάρα κάνω που κουβαλώ μηχανή και πετάω τα λεφτά μου και ότι μπορώ να τραβάω καλύτερες φώτος με το τάδε κινητό κλπ. και δεν ξεκόλλαγε λέμε!! Γενικά επειδή έχουν εξαφανιστεί οι μηχανές έξω στον κόσμο αν κουβαλάς πλέον σε κοιτάνε σαν εξωγήινο και στοχτοποιείσαι πράγμα που δεν συνέβαινε παλιότερα. Καλά για street δεν μιλάμε καν ή πρέπει να είσαι Ninja ή θα τα ακούς εδώ και εκει.

H μεγαλύτερη μακακία που ακούει κανείς σε τέτοιες περιπτώσεις είναι "Μη με βγάζεις, θα σου καεί η μηχανή" ...ή το film παλαιότερα .....
Πάντα υπήρχαν θέματα άλλα έχει ξεφύγει πλέον η κατάσταση και μάλλον έχω μεγαλώσει κιόλας και δε αντέχω να ακούω βλακείες, δεν έχω πλέον υπομονή και γίνομαι και αγενής και εγώ με την σειρά μου ώρες ώρες.

εγω 2 φορες ηρθα στα χερια κυριολεκτικα...μια με εναν sequrity ΕΞΩ απο πολυκαταστημα που τραβουσα φωτα/βιτρινες κλπ και την αλλη με μια γυναικα που φωναζε εξω φρενων οτι τραβαω το παιδι της και απαιτουσε να σβησω τις φωτογραφιες , μαλιστα καλεσε και υπευθυνο του ΟΑΚΑ (ηταν σε αγωνες κολυμβησης του ανηψιου μου)!
Μαζευτηκε κοσμος, με κοιταζαν σαν ανωμαλο ...δεν αντεξα, εφυγα και δεν ξαναπω πια σε αγωνες δυστυχως που μ αρεσουν.

εγω 2 φορες ηρθα στα χερια κυριολεκτικα...μια με εναν sequrity ΕΞΩ απο πολυκαταστημα που τραβουσα φωτα/βιτρινες κλπ και την αλλη με μια γυναικα που φωναζε εξω φρενων οτι τραβαω το παιδι της και απαιτουσε να σβησω τις φωτογραφιες , μαλιστα καλεσε και υπευθυνο του ΟΑΚΑ (ηταν σε αγωνες κολυμβησης του ανηψιου μου)!
Μαζευτηκε κοσμος, με κοιταζαν σαν ανωμαλο ...δεν αντεξα, εφυγα και δεν ξαναπω πια σε αγωνες δυστυχως που μ αρεσουν.
Αν σου συμβούν 1-2 τέτοια χοντρά σκηνικά χαλιέσε μετά και δεν έχεις μετά όρεξη....δεν μου έχουν τύχει τόσο χόντρα σαν τα δικά σου, άλλα έχω δεκάδες και εγώ ιστορίες που είναι για γέλια και για κλάματα και μετά αναρωτιέμαι αν αξίζει όλο αυτή η ψυχική ταλαιπωρία απλά για να βγάλω κάποιες καλύτερες φώτος..

{Off topic} Σε φωτογράφιση χώρων ξενοδοχείου πρίν κάτι χρόνια, ένας κλασσικός έλλην ξερόλας "πλακατζής" μου είπε να μην είναι ο ίδιος μεσα στις φωτογραφίες (λές και θα τον φωτογράφιζα τον ηλίθιο) γιατί θα μου καεί η μηχανή. Όταν του απάντησα πως αν συμβεί κάτι τέτοιο θα του στείλω το λογαριασμό, έγινε σαν το γάλα....{Off topic}

Last edited:
Η αλήθεια είναι ότι με την εξέλιξη που έχουν τα κινητά στο φωτογραφικό κομμάτι, συν την ευκολία και την (ηλίθια) αντιμετώπιση που έχουν οι φωτογραφικές από τους ανεγκέφαλους ανά την υφήλιο , θα φτάσει η στιγμή που θα τραβάμε μόνο λαγκάδια, βουνά, γάμους και βαφτίσια... :cry::ROFLMAO:

• Like
Reactions: karamela
Mπα μη μασάς, δυο τρείς κουβέντες "ακαταλαβίστικες καλλιτεχνικές" φωτογραφικές και παίρνουν τον μπούλο.

Δεν μασάω, απλά όπου με πρήξουν (π.χ. Ωνάσης) δεν ξαναπατάω - δεν θέλετε? - δεν πειράζει - ούτε εγώ. Στον δρόμο τραβάω ελάχιστα άνθρωπους κι αυτούς από μακριά...

Αυτό το θέμα απαιτεί ξεχωριστό νήμα πχ: Φωτογραφικές ιστορίες καθημερινής τρέλλας.
Κάνοντας αυτή τη δουλειά 42 χρόνια έχω έτοιμο το σενάριο για ταινία....Ούτε ο Μελ Μπρούκς δεν με πιάνει... 🤪

Αυτό το θέμα απαιτεί ξεχωριστό νήμα πχ: Φωτογραφικές ιστορίες καθημερινής τρέλλας.
Κάνοντας αυτή τη δουλειά 42 χρόνια έχω έτοιμο το σενάριο για ταινία....Ούτε ο Μελ Μπρούκς δεν με πιάνει... 🤪
Εντάξει εσύ είσαι επαγγελματίας, έχεις τριβή, εμπειρία κλπ. και στην τελική και να σου τύχει κάτι κουλό θα το αντέξεις γιατί πληρώνεσε καλώς ή κακώς...για εμάς τους απλούς χομπίστες όμως δεν είναι τόσο ''εύκολο''. Ο κόσμος έχει αγριέψει δυστυχώς και δεν έχω πλέον αντοχές να κάθομαι να μαλώνω ή να σκαρφίζομαι σενάρια για να την γλιτώσω...

Κοίτα, εκτός από επάγγελμα είναι και χόμπυ, ξέρω είναι σπάνια περίπτωση.
Στην φωτογραφία δρόμου για παράδειγμα, τι επαγγελματίας, τι ερασιτέχνης, είσαι εκτεθιμένος στις ορέξεις του κάθε περίεργου. Πρέπει να είσαι σε ομάδα 4,5 ατόμων για ασφάλεια....

Είναι λογικό ο κόσμος να είναι πιο άνετος με τα κινητά. Αυτή είναι η τάση της εποχής. Ο δεύτερος κατ΄ εμέ λόγος είναι γενικότερα η ψηφιακή εποχή. Γεννημένος το 1989 ουσιαστικά δεν πέτυχα την εποχή του φιλμ. Εκτιμώ όμως πως τότε 1) ήταν συνηθισμένο όλοι να έχουν από μια μηχανή - η φωτογραφία δεν έχει πεθάνει όπως κάποιοι λένε απλώς άλλαξε μέσο και μπήκε στα κινητά - και 2) και να σε έβγαζε κάποιος τότε δεν είχε σημασία. Δε θα την έβλεπε λογικά κάποιος πέραν του φωτογράφου και ελάχιστων ατόμων ακόμα. Σήμερα που ένα αρχείο μπορεί να δημοσιοποιηθεί και να προβληθεί μαζικά σε δευτερόλεπτα θα έχει άλλη αντιμετώπιση.

Οπότε είναι φυσιολογικό να "αντιδρά" είτε θετικά είτε αρνητικά ο πολύς κόσμος στη θέα ενός μηχανήματος που έχει εκλείψει. Σε κάθε περίπτωση το βασικό είναι η ιδιοσυγκρασία, η άνεση και ο τρόπος προσέγγισης ασχέτως μέσου. Και με κινητό θα βρεθεί κάποιος να παρεξηγηθεί και να ζητήσει τον λόγο.

Δεν ξέρω για αγώνες παιδιών κλπ που αναφέρθηκαν δεν έχω καν μπει σε τέτοιο χώρο ποτέ. Ξέρω όμως για τον δρόμο έξω και η αντιπαράθεση είναι μέρος της διαδικασίας. Βασικά η αντιπαράθεση είναι ρουτίνα για οποιαδήποτε ανθρώπινη δραστηριότητα, το αποδεχόμαστε όλοι σιωπηρά βγαίνοντας από το σπίτι κάθε μέρα. Σίγουρα δεν είναι το ίδιο να σου συμβαίνει κάνοντας το χόμπι σου αλλά πάντα υπήρχε και θα υπάρχει. Όποιος θέλει αυτό το στυλ θα βρει και τον τρόπο να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις. Όποιος δεν μπορεί να τις αντιμετωπίσει θα βρει άλλους τρόπους να εκφραστεί στον δρόμο.

Και εμένα μου έχουν τύχει διάφορα περιστατικά και εντός και εκτός Ελλάδας, δε θυμάμαι ποια έχω αναφέρει εδώ και ποια στο Insomnia. Σε όλους θα συμβεί και σε οποιοδήποτε μέρος. Μπορώ να αρχίσω να σπαμάρω βίντεο από φωτογράφους που βγάζουν φωτογραφίες σε πολλά μέρη της Γης από παιδιά μέχρι παππούδια χωρίς πρόβλημα.

Ας χρησιμοποιήσει ο καθένας ό,τι τον βολεύει, όταν το κάνει με σεβασμό προς τους γύρω του θα δει ότι δεν είναι τόσο προβληματική η κατάσταση, αντιλαμβάνοντας πάντα και το που βρίσκεται και τους κινδύνους που ελοχεύουν. Εγώ τουλάχιστον αυτό έχω παρατηρήσει και αυτό προσπαθώ να κάνω.