karamela
AVClub Fanatic
- 6 November 2013
- 13,410
Re: Απάντηση: Κινητά vs φωτογραφικές, υπέρ και κατά
Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο σε αυτά που λες...είχα και το P30 pro ίσως το καλύτερο φωτογραφικό κινητό της αγοράς...ναι έχει κάνει βήματα προόδου, ναι έχεις αρκετές επιλογές σε φακούς, άλλα σε ποιότητα εικόνας δεν είναι αυτό που θέλω ακόμα, η Computerized φώτο φαίνεται και δεν μου αρέσει καθόλου, το bokeh σε θεάσεις σε κινητό είναι οκ, με το που το βάζεις στον υπολογιστή δείχνει το χάλι του, η υπερευρυγώνια απλά μετριότατη στην καλύτερη κλπ....ναι είναι βολικό, ναι έχω τραβήξει και έχω τυπώσει και εγώ με την σειρά μου φώτος από κινητό...άλλα μέχρι εκει...
Υ.Γ. Προφανώς άνθρωπος που πουλάει την μηχανή του γιατί φωτογραφίζει με το κινητό ή κάποιος που έχει σαν βασική του μηχανή το κινητό καταλαβαίνεις ότι δεν τον πολυνοιάζει να το πω κομψά η φωτογραφία και πολύ.
ωραια ιδεα... ξέθαψα την παλιά μου lx3 απο ενα συρτάρι και εκανα ενα γρήγορο τσέκ σε σχέση με mimi2s / gcam.
η lx3 (2008) ακόμα δινει πονο... ωραία ζεστή εικόνα, ωραίες υφες! ο μικρός leica που φοράει δικαίως ειχε καψει καρδιες. Το μονο που χρειάστηκε η εικόνα της ειναι λιγο τσίμπημα τα shadows για να ερθουν στα ισια με το hdr+ του gcam.
Απο την άλλη, τι σκληρη εικόνα που μου εχει δώσει το gcam! Κάνει μπαμ οτι είναι προϊόν επεξεργασίας. Την έχουμε συνηθίσει βεβαία, στις μικρές οθόνες των κινητών μια χαρά φαίνεται.
Για να την ξαναβαλω στην τσάντα μου την μικρηΕν ολιγης, ακομα και με premium compact του 2008 ,κινητο του 2018 δεν τα βαζει ευκολα... Ναι το χρησιμοποιώ ναι με βολεύει, αλλα οταν θελω να φωτογραφισω θα μεινει στην τσεπη μου.
Τωρα κατι ατακες "την πουλαω γιατι βγαζω μονο με το κινητο", ολοι καταλαβαινουμε τι φωτογραφικες ανησυχίες ειχε ο συγγραφέας της αγγελιας!![]()
Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο σε αυτά που λες...είχα και το P30 pro ίσως το καλύτερο φωτογραφικό κινητό της αγοράς...ναι έχει κάνει βήματα προόδου, ναι έχεις αρκετές επιλογές σε φακούς, άλλα σε ποιότητα εικόνας δεν είναι αυτό που θέλω ακόμα, η Computerized φώτο φαίνεται και δεν μου αρέσει καθόλου, το bokeh σε θεάσεις σε κινητό είναι οκ, με το που το βάζεις στον υπολογιστή δείχνει το χάλι του, η υπερευρυγώνια απλά μετριότατη στην καλύτερη κλπ....ναι είναι βολικό, ναι έχω τραβήξει και έχω τυπώσει και εγώ με την σειρά μου φώτος από κινητό...άλλα μέχρι εκει...
Υ.Γ. Προφανώς άνθρωπος που πουλάει την μηχανή του γιατί φωτογραφίζει με το κινητό ή κάποιος που έχει σαν βασική του μηχανή το κινητό καταλαβαίνεις ότι δεν τον πολυνοιάζει να το πω κομψά η φωτογραφία και πολύ.