Κινητά vs φωτογραφικές, υπέρ και κατά

Το key point είναι το ανάποδο, κάνεις χρήση μηχανής με πιο μεγάλο αισθητήρα και φακούς επιλογής σου με την οθοναρα του κινητού σου και λόγω διασύνδεσης στέλνεις άμεσα οπου θες το αποτέλεσμα. Αυτό λογικά είναι το project και προφανώς δεν θα βολεύει όσους θέλουν να κουβαλάνε μονο το κινητό τους.

Συμφωνώ και εγώ με τον Παναγιώτη, αυτά τα ''μπασταρδεμένα'' πράγματα ποτέ δεν μου άρεσαν και δεν ξέρω τι απήχηση θα έχουν στον κόσμο, το κινητό έχει την ευκολία ότι είναι μικρό και βολικό, με αντάπτορες κλπ. απλά το καταστρέφεις, από την άλλη αν κάποιος θέλει φακούς, κράτημα εργονομία κλπ. ε ας πάρει και μια μηχανή, βρίσκεις πάμφθηνες πλέον ειδικά πιο παλιά μοντέλα, και στο Μ4/3 που είναι και το συγκεκριμένο ποιόν υπάρχουν ένα σκασμό μηχανές/φακοί που πολλές φορές τα βρίσκεις και σε τιμές χώμα..θα δούμε, από την άλλη, αν έχει καλή τιμή και δουλεύει σωστά και απροβλημάτιστα γιατί όχι, συνήθως πάντως τέτοιες υλοποιήσεις πάντα κάτι δεν δουλεύει σωστά και χαντακώνονται ή το παρατάει η εταιρία που το βγάζει χωρίς υποστήριξη κλπ.

Χμμ... Ενδιαφέρον φαίνεται, αρκεί α)να βγει με λογική τιμή, δηλαδή όσο μια απολύτως entry level m4/3 - αφού θα λείπουν ένα σωρό εξαρτήματα, και β)να είναι open source το app ώστε να μπορούν οι συνήθεις τρελαμένοι να "μαγειρέψουν" διάφορες συνταγές... Όσοι χρησιμοποιείτε gcam με έτοιμα .xml αρχεία καταλαβαίνετε τι εννοώ...

Προσωπική άποψη, θα πάει ακλαφτο. Αν πουλήσει 5 στην Ελλάδα θα είναι κατόρθωμα. Και παγκοσμίως δλδ οχι μόνο εδω

Στάλθηκε από το Samsung Note 10+

κατι για 50 λιρες ειδα αλλα δεν το πιστευω. Το θεμα ειναι οτι δεν υπάρχει μηχανη με 5-6 ιντες οθονη αυτη τη στιγμή στην αγορά ανεξαρτήτως αισθητήρα, με εξαιρεση την ΒΜ , ουτε με την αμεση διασυνδεση που θα υπαρχει για αποστολη στα δικτυα, αυτα τα δυο σημεία καλύπτει το project. Δεν προκειται για αξεσουάρ κινητού αλλά το ανάποδο για αξεσουάρ μηχανής.

κατι για 50 λιρες ειδα αλλα δεν το πιστευω. Το θεμα ειναι οτι δεν υπάρχει μηχανη με 5-6 ιντες οθονη αυτη τη στιγμή στην αγορά ανεξαρτήτως αισθητήρα, με εξαιρεση την ΒΜ , ουτε με την αμεση διασυνδεση που θα υπαρχει για αποστολη στα δικτυα, αυτα τα δυο σημεία καλύπτει το project. Δεν προκειται για αξεσουάρ κινητού αλλά το ανάποδο για αξεσουάρ μηχανής.

Καλά αν κάνει 50 λίρες και δουλεύει και σωστά το πήρα!! Αν και δεν το νομίζω να κάνει τόσο λίγο...θα δούμε

Εδώ το gimbal που έχει και αυτόματο καλιμπράρισμα και βαριέμαι να το συνδέσω.

Χαχα...μια από τα ίδια!!

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Ο απαρχαιωμένος σχεδιασμός με το τεράστιο σεμεδάκι και τα μάτια της κουζίνας με γλύτωσαν από 1500 ευρώ...:smash:
Παρόλα αυτά οι κάμερες πια στα high και όχι μόνο κινητά χτυπάνε στα ίσια τις φωτογραφικές και απωθούν τον ερασιτέχνη για αγορά μηχανής.

Re: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Εγώ σκέφτομαι να δώσω ακόμα και τη μηχανή γι αυτό....και να έχω μια πιο μικρή για τα πολύ δύσκολα.

Sent from my SM-T860 using Tapatalk

Εγώ σκέφτομαι να δώσω ακόμα και τη μηχανή γι αυτό....και να έχω μια πιο μικρή για τα πολύ δύσκολα.

Προσωπικα αυτή την στιγμή δεν έχω καν μηχανή...χαχα τα έχω δώσει όλα και είμαι μόνο με το κινητό....περιμένω απλά μια compact τσέπης Fuji xf10, και δεν ξέρω αν θα ξαναπάρω μηχανή στο άμεσο μέλλον...
Για το iPhone τι να πούμε, τρομερές κάμερες ειδικά στο 12 pro max....στο βίντεο ειδικά θα σπέρνει τρόμο.

Απάντηση: Re: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Προσωπικα αυτή την στιγμή δεν έχω καν μηχανή...χαχα τα έχω δώσει όλα και είμαι μόνο με το κινητό....περιμένω απλά μια compact τσέπης Fuji xf10, και δεν ξέρω αν θα ξαναπάρω μηχανή στο άμεσο μέλλον...
Για το iPhone τι να πούμε, τρομερές κάμερες ειδικά στο 12 pro max....στο βίντεο ειδικά θα σπέρνει τρόμο.

Σου λείπει η μηχανή;
Αν όχι μην κοιτάξεις πίσω.
15 του Οκτώβρη νομίζω ότι η fuji θα σε κάνει να ερωτευτείς ξανά.

Re: Απάντηση: Re: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Σου λείπει η μηχανή;
Αν όχι μην κοιτάξεις πίσω.
15 του Οκτώβρη νομίζω ότι η fuji θα σε κάνει να ερωτευτείς ξανά.

Το αστείο είναι ότι δεν μου λείπει και δεν το περίμενα, νιώθω μια απελευθέρωση χωρίς μηχανή, έτσι και αλλιώς τα έχουμε πει μια χαρά κάνουμε πλέον την δουλειά μας με το κινητό, το απολαμβάνω πιο πολύ πλέον.

Υ.Γ. Πολύ πιθανό η νέα Fuji να με κάνει να ξαναμπώ στο τριπάκι, ίσως είναι και η μόνη μηχανή που ίσως μου κάνει κλικ για τα χρήματα που ζητάει πάντα.

Να σας βάλω και μια άλλη παράμετρο που συνειδητοποίησα συμπτωματικά χθες: εδώ να τονίσω ότι είμαι από αυτούς που δεν τους αρέσει η παραμικρή έκπτωση στην ποιότητα εικόνας, και ως εκ τούτου θεωρώ ότι τα κινητά έχουν ΠΟΛΥ δρόμο ακόμα ώστε να αντικαταστήσουν επί ίσοις όροις τις φωτογραφικές μας.

Για τον παραπάνω λόγο, όταν ταξιδεύω, προσπαθώ να παίρνω μαζί μου καλή φωτογραφική (6500), με 2-3 φακούς. Φυσικά, εκ των πραγμάτων, τραβάω και πολλές φωτογραφίες με το κινητό, αφού είναι άμεσα διαθέσιμο στην τσέπη όπου και να βρίσκομαι.

Τελικά, παρατηρώ ότι από τις 100 φωτό που θα τραβήξω με τη μηχανή, με εξαίρεση αυτές τις 4-5 που εκείνη τη στιγμή που τις τραβάω νιώθω ότι θα μετράνε, και μετά κάθομαι και τις φτιάχνω στο Photoshop κλπ, τις υπόλοιπες δεν τις ξαναβλέπω ποτέ, κάθονται απλά και σαπίζουν σε folders στους σκληρούς μου.

Αντίθετα, χθες χαζεύοντας στο iPad, έπιασα τον εαυτό μου να αναπολεί στιγμές από το τελευταίο μου ταξίδι στη Ρώμη. Αβίαστα, στον καναπέ μου, με τα geotags τους, άμεσα, νοικοκυρεμένα, και βέβαια, για τα δεδομένα της 13άρας οθόνης του iPad, χωρίς θέματα στην ποιότητα. Μάλιστα, το'χω σαν χόμπι, όταν επιστρέφω από ταξίδι, να τρώω τον χαμένο χρόνο της πτήσης και να επεξεργάζομαι (στο iPhone) όλες τις φωτογραφίες μου, να σβήνω τις σαβούρες, να φέρνω χρωματικά τις άλλες εκεί που μου αρέσει, κλπ.

Τελικά σαν ενθύμιο, αυτές που μου μένουν είναι αυτές του κινητού. Οι άλλες, μπορεί να ανέβουν σε κάνα flickr, μπορεί να αισθανθώ περήφανος καμιά φορά όταν πετύχω κάτι πολύ όμορφο, αλλά ως εκεί, η όλη πορεία από το RAW στην παλαμη σου στον καναπέ είναι ιδιαίτερα πολύπλοκη για χομπίστες.

Απάντηση: Re: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Δεν θελω να σε παρω στο λαιμο μου, αλλα δεν νομιζω να το μετανιώσεις αν το κανεις....

Αναλογως παντα για ποια μηχανη μιλαμε βεβαια, τι απαιτήσεις εχεις, και για τι χρηση πχ αλλο ερασιτεχνική αλλο επαγγελματική.

Το εκανα κι εγω τελικα, την εδωσα την rx100m6 (παρολο που το εκανα με μιση καρδια), εκανα ενα περασμα απο samsung note 10 plus κ κατέληξα στο note 20 ultra, και δεν το εχω μετανιώσει στιγμή.
Αλλα παρόλα αυτά, την rx1r δεν προκειται να την δώσω, μου αρεσει που κ που να τη χρησιμοποιω, ασε που δεν συγκρινεται με κανενα κινητό, αλλα μιλαμε για μηχανη ff με καλο φακό.

Νομιζω πως ειδικα οι μηχανες με μικροτερους αισθητηρες ή ακομα και κροπ με κιτ φακους δεν θα εχουν λογο υπαρξης εκτος απο εξεζητημενες χρήσεις κ περιπτώσεις.

Στάλθηκε από το Samsung Note 20 Ultra

Απάντηση: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Rx100 σειρά και οι υπόλοιπες compact έχουν πεθάνει καιρό τώρα από την έλευση των κινητών.

ειχα την a7 iii και τωρα την α6400.
Προφανως και δεν συγκρινονται, ειδικα σε βραδυνα βιντεο - bokeh με κινητο .

Γι αυτο λεω οτι ισως κρατησω καποια παρομοια με εναν φωτεινο φακο γι αυτη τη δουλεια.

Για καθε μερα , εκδρομες, διακοπες κλπ εχω ηδη αντικαταστησει τη μηχανη με κινητο και δεν μου λειπει κατι .

Για καποιες ομως δυσκολες καταστασεις , θελω παντα μια καλη μηχανη με φωτεινο φακο....

Re: Απάντηση: Re: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Δεν θελω να σε παρω στο λαιμο μου, αλλα δεν νομιζω να το μετανιώσεις αν το κανεις....

Αναλογως παντα για ποια μηχανη μιλαμε βεβαια, τι απαιτήσεις εχεις, και για τι χρηση πχ αλλο ερασιτεχνική αλλο επαγγελματική.

Το εκανα κι εγω τελικα, την εδωσα την rx100m6 (παρολο που το εκανα με μιση καρδια), εκανα ενα περασμα απο samsung note 10 plus κ κατέληξα στο note 20 ultra, και δεν το εχω μετανιώσει στιγμή.
Αλλα παρόλα αυτά, την rx1r δεν προκειται να την δώσω, μου αρεσει που κ που να τη χρησιμοποιω, ασε που δεν συγκρινεται με κανενα κινητό, αλλα μιλαμε για μηχανη ff με καλο φακό.

Νομιζω πως ειδικα οι μηχανες με μικροτερους αισθητηρες ή ακομα και κροπ με κιτ φακους δεν θα εχουν λογο υπαρξης εκτος απο εξεζητημενες χρήσεις κ περιπτώσεις.

Στάλθηκε από το Samsung Note 20 Ultra

Και πολύ καλά έκανες, προσωπικα είμαι πλέον μόνο με το xiaomi mi 10 και με καλύπτει μια χαρά, θα έχω και από αύριο την μικρούλα fuji xf10 για όταν θέλω κάτι διαφορετικό/καλύτερο και τέλος....μόνο αν δω κάτι πραγματικά καλο σε μηχανή και σε σωστή τιμή θα ξανασχοληθώ...

ειχα την a7 iii και τωρα την α6400.
Προφανως και δεν συγκρινονται, ειδικα σε βραδυνα βιντεο - bokeh με κινητο .

Γι αυτο λεω οτι ισως κρατησω καποια παρομοια με εναν φωτεινο φακο γι αυτη τη δουλεια.

Για καθε μερα , εκδρομες, διακοπες κλπ εχω ηδη αντικαταστησει τη μηχανη με κινητο και δεν μου λειπει κατι .

Για καποιες ομως δυσκολες καταστασεις , θελω παντα μια καλη μηχανη με φωτεινο φακο....

Τωρα αν σου πω ότι σε βραδινό βίντεο με το xiaomi mi 10 έχω καλύτερα αποτελέσματα από ότι είχα π.χ. Με την fuji x-e3 και τον κιτ φακό θα με πιστέψεις;;χαχα...μόνο με prime έπαιρνε κεφάλι η μηχανή, με τον κιτ φακό ούτε καν.