songless_bird
AVClub Fanatic
Απάντηση: Re: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση
To 90% των φωτογραφιων που εχω στο Ipad ειναι τραβηγμενες με την sony a6000 . Το υπολοιπο ειναι οτι τραβαει η γυναικα μου με το Iphone που ειναι αδιαφορες περα απο 2-3 εκλαμψεις δημιουργικότητας που συγχρονιζουν με το icloud . Ειναι κριμα να τραβας φωτο και να μην συγχρονιζεις με το wifi κατευθείαν με τις φορητες σου συσκευες . Υπερεκτιμας τις φωτογραφιες του κινητου vs της φωτογραφικης σου.
Να σας βάλω και μια άλλη παράμετρο που συνειδητοποίησα συμπτωματικά χθες: εδώ να τονίσω ότι είμαι από αυτούς που δεν τους αρέσει η παραμικρή έκπτωση στην ποιότητα εικόνας, και ως εκ τούτου θεωρώ ότι τα κινητά έχουν ΠΟΛΥ δρόμο ακόμα ώστε να αντικαταστήσουν επί ίσοις όροις τις φωτογραφικές μας.
Για τον παραπάνω λόγο, όταν ταξιδεύω, προσπαθώ να παίρνω μαζί μου καλή φωτογραφική (6500), με 2-3 φακούς. Φυσικά, εκ των πραγμάτων, τραβάω και πολλές φωτογραφίες με το κινητό, αφού είναι άμεσα διαθέσιμο στην τσέπη όπου και να βρίσκομαι.
Τελικά, παρατηρώ ότι από τις 100 φωτό που θα τραβήξω με τη μηχανή, με εξαίρεση αυτές τις 4-5 που εκείνη τη στιγμή που τις τραβάω νιώθω ότι θα μετράνε, και μετά κάθομαι και τις φτιάχνω στο Photoshop κλπ, τις υπόλοιπες δεν τις ξαναβλέπω ποτέ, κάθονται απλά και σαπίζουν σε folders στους σκληρούς μου.
Αντίθετα, χθες χαζεύοντας στο iPad, έπιασα τον εαυτό μου να αναπολεί στιγμές από το τελευταίο μου ταξίδι στη Ρώμη. Αβίαστα, στον καναπέ μου, με τα geotags τους, άμεσα, νοικοκυρεμένα, και βέβαια, για τα δεδομένα της 13άρας οθόνης του iPad, χωρίς θέματα στην ποιότητα. Μάλιστα, το'χω σαν χόμπι, όταν επιστρέφω από ταξίδι, να τρώω τον χαμένο χρόνο της πτήσης και να επεξεργάζομαι (στο iPhone) όλες τις φωτογραφίες μου, να σβήνω τις σαβούρες, να φέρνω χρωματικά τις άλλες εκεί που μου αρέσει, κλπ.
Τελικά σαν ενθύμιο, αυτές που μου μένουν είναι αυτές του κινητού. Οι άλλες, μπορεί να ανέβουν σε κάνα flickr, μπορεί να αισθανθώ περήφανος καμιά φορά όταν πετύχω κάτι πολύ όμορφο, αλλά ως εκεί, η όλη πορεία από το RAW στην παλαμη σου στον καναπέ είναι ιδιαίτερα πολύπλοκη για χομπίστες.
To 90% των φωτογραφιων που εχω στο Ipad ειναι τραβηγμενες με την sony a6000 . Το υπολοιπο ειναι οτι τραβαει η γυναικα μου με το Iphone που ειναι αδιαφορες περα απο 2-3 εκλαμψεις δημιουργικότητας που συγχρονιζουν με το icloud . Ειναι κριμα να τραβας φωτο και να μην συγχρονιζεις με το wifi κατευθείαν με τις φορητες σου συσκευες . Υπερεκτιμας τις φωτογραφιες του κινητου vs της φωτογραφικης σου.