Δεν νομίζω….αυτη βγαινει ανετα με οποιοδηποτε συγχρονο κινητο...
Δεν νομίζω….αυτη βγαινει ανετα με οποιοδηποτε συγχρονο κινητο...
Μην αρχίζουμε τις υπερβολές, αυτοί που αγοράζουν κινητά για να βάλουν φωτογραφίες, είναι στην συντριπτική πλειοψηφία αυτοί που αγόραζαν κόμπακτ μηχανές, άντε στο τσακίρ κέφι καμία Nikon D3xxx ή την αντίστοιχη Canon, αυτοί αγόραζαν σοβαρές dslr/mirrorless εξακολουθούν να τις χρησιμοποιούν και να τις αγοράζουν καινούριες όταν χρειάζονταιΈχουν αντικαταστήσει σχεδόν και όλες τις φτηνές mirrorless και dslr, για αυτό έχουν μειωθεί οι πωλήσεις τους και βγαίνουν πλέον λίγες, για αυτό και οι εταιρίες φωτογραφικών ειδών το έχουν ρίξει κυρίως σε ακριβά και FF σώματα αλλά κυρίως σε ακριβούς φακούς, όσο παιρνσει ο καιρός, τόσο σφίγγει ο κλοιός και τόσο οι φωτογραφίες εταιρίες θα ζορίζονται και θα πάνε πιο ψηλά σε κοστολόγια σώματα κλπ. Για να ξεχωρίσουν από τα κινητά.
τι παει να πει δε νομιζεις... manual mode εχουν πια τα περισσοτερα.Δεν νομίζω….
Παει να πει οτι η default εφαρμογή του iPhone, είτε του 12 pro που έχω, είτε του φετινού 16 pro , ΔΕΝ ΕΧΕΙ χειροκίνητη εστίαση και αυτά είναι κινητά που έχει πολύς κόσμος. Και να είχε, και πάλι δεν είναι τόσο εύκολο να το κάνεις ακριβώς στον βαθμό που θέλεις στην οθονουλα του κινητού σουτι παει να πει δε νομιζεις... manual mode εχουν πια τα περισσοτερα.
το δικο μου , οπως και ολα οσα εχω δοκιμασει τα τελευταια χρονια εχουν.
Manual focus στο απειρο πχ και τελειωσεις, πολυ απλο πια.
Μη κρινετε απο κινητα που ειχατε πριν χρονια, τα συγχρονα καλα κινητα καναουν πολλα περισσοτερα οπ οτι νομιζετε.
Οι πωλήσεις των μηχανών αλλά δείχνουν όμως.Μην αρχίζουμε τις υπερβολές, αυτοί που αγοράζουν κινητά για να βάλουν φωτογραφίες, είναι στην συντριπτική πλειοψηφία αυτοί που αγόραζαν κόμπακτ μηχανές, άντε στο τσακίρ κέφι καμία Nikon D3xxx ή την αντίστοιχη Canon, αυτοί αγόραζαν σοβαρές dslr/mirrorless εξακολουθούν να τις χρησιμοποιούν και να τις αγοράζουν καινούριες όταν χρειάζονται
Για οτιδηποτε αλλο, δυσκολα θα επαιρνα την Canon μαζι μου.
Ρε άπαραταμας!Εσυ επειδη εχεις μπει στην τριτη ηλικια
Ρε σεις μην μπερδευετε το Εγω σας με τις τασεις των ανθρωπων.
Αφου βλεπετε οτι εχετε βαρεθει το να κουβαλατε εξοπλισμο για δημιουργικη απεικονιση (αν εισασταν ποτε σε αυτο το κομματι και οχι στην απλη απεικονιση) και αυτο μονον χειροτερευει παραδεχτειτε οτι ειναι θεμα ηλικιας και μην το βαζετε στον ιδιο ζυγο με ενα παιδι που ενδιαφερεται για την φωτογραφια και πεταει η περδικουλα του και βραζει το αιμα του.
Χεστηκε τωρα το 20χρονο αν θα κουβαλησει μια τσαντουλα οταν απο καθε του καδρο που μαθαινει να φτιαχνει γεννιουνται δεκα ακομα σκεψεις για ακομα καλυτερες εικονες.
ξερεις πολλα νεα παιδια που θελουν κατι τετοιο?Εσυ επειδη εχεις μπει στην τριτη ηλικια
Ρε σεις μην μπερδευετε το Εγω σας με τις τασεις των ανθρωπων.
Αφου βλεπετε οτι εχετε βαρεθει το να κουβαλατε εξοπλισμο για δημιουργικη απεικονιση (αν εισασταν ποτε σε αυτο το κομματι και οχι στην απλη απεικονιση) και αυτο μονον χειροτερευει παραδεχτειτε οτι ειναι θεμα ηλικιας και μην το βαζετε στον ιδιο ζυγο με ενα παιδι που ενδιαφερεται για την φωτογραφια και πεταει η περδικουλα του και βραζει το αιμα του.
Χεστηκε τωρα το 20χρονο αν θα κουβαλησει μια τσαντουλα οταν απο καθε του καδρο που μαθαινει να φτιαχνει γεννιουνται δεκα ακομα σκεψεις για ακομα καλυτερες εικονες.
Με εξαίρεση τα ακραία mm. Μια χαρά μπορείς να κάνεις τα περισσότερα με το κινητό πλέον, και να μην το έχει κάτι το κινητό σου, ε απλά κατεβάζεις ένα app και πανεύκολα το κάνεις. Και στο ξαναείπα έχεις παλιά συσκευή, από τότε έχουν κάνει άλματα τα κινητά από τότε. Αν σε ενοχλεί η οθόνη του κινητού, τι να πούμε για τις οθόνες των μηχανών που είναι τεχνολογίας του 2000 και πρέπει να χώνεις την μούρη συνεχώς στο σκόπευτρο για να δεις τι τράβηξες και αυτό πάλι μόνο σε mirrorless, στην δικιά σου την dslr ο θεός και η ψυχή σου να δεις τι έχεις τραβήξει….Παει να πει οτι η default εφαρμογή του iPhone, είτε του 12 pro που έχω, είτε του φετινού 16 pro , ΔΕΝ ΕΧΕΙ χειροκίνητη εστίαση και αυτά είναι κινητά που έχει πολύς κόσμος. Και να είχε, και πάλι δεν είναι τόσο εύκολο να το κάνεις ακριβώς στον βαθμό που θέλεις στην οθονουλα του κινητού σου
Ρε άπαραταμας!
60ρίσαμε και αντέχουμε, ξεσκονίζω την RB67 γιατί γλυκάθηκα να ξαναστήσω τον σκοτεινό!
Ακριβώς αυτό που έγραψες χαρακτηρίζει όλο τον κόσμο των φωτογραφικών ειδών πλέον. Και όπως είπες να ναι καλά οι Κινέζοι και βλέπουμε και εμείς κανένα φακό γιατί οι φωτογραφικές εταιρίες είδαν ότι το κοινό που αγόραζε φτηνά σώματα και φακούς πήγε αλλού και έτσι το έριξαν στον ελιτισμό.ξερεις πολλα νεα παιδια που θελουν κατι τετοιο?
Γιατι εγω, δεν ξερω ΚΑΝΕΝΑ !
Κι εχω επαφες με παρα πολλους νεους, που δεν ενδιαφερονται για τιποτα απ αυτα που συζηταμε.
Ελαχιστοι ειναι πια οι νεοι που ενδιαφερονται για κατι τετοιο...εγω οταν τους τα δειχνω ολα αυτα με κοιτανε σαν ufo!
Οπως λες, οι τασεις των ανθρωπων πια ειναι αλλες απο τις δκες μας , εμεις τουλαχιστον εχουμε κατι να θημομαστε και να αναζηταμε...οι νεοι τιποτα απολυτως απ αυτα που νομιζεις!
ΥΓ... ακομα και στο τομεα μου, που κανω και σεμιναρια/μαθηματα πχ μονταζ/colour , δεν υπαρχουν νεοι που να ενδιαφερονται πραγματικα.. ο μεσος ορος ηλικιας των μαθητων μου ειναι πολυ πανω των 30 !
ΥΓ2... αυτο αλλωστε αποδυκνειεται απο τις πωλησεις μηχανων, που οι εταιρειες πια στοχεουν μονο στο ελιτιστικο κοινο με βαθιες τσεπες και επαγηγελματιες .
Πριν μερικα χρονια εβγαζαν καλα και μικρα σωματα mirrorless και αντιστοιχους φακους.
Τωρα που ειδαν οτι δεν υπαρχει κοινο πια για καλες μηχανες μικρου κοστους και αντιστοιχους φακους, πηγαν σε μεγαλες , βαριες και κυριως πολυ ακριβες προτασεις και φακους.
Ας ειναι καλα οι Κινεζοι που βγαζουν κανα φτηνο φακο, αλλιως θα εβλεπες τις πωλησεις ακομα χαμηλοτερα!
εγω βλεπω κυριως νεους που εχουν συμπεριφορα γερου και οχι το αντιθετο !!!Δεν υπαρχει κανονας ρε συ.
Αλλοι γεροι αντεχουν αλλοι δεν αντεχουν τι να κανουμε τωρα...
υπαρχουν ανθρωποι που εχουν συμπεριφορα "γερου" απο τα 40 και μετα.
Δεν νομίζω να είναι το ίδιο εύκολο, αλλά αυτό είναι προσωπική υπόθεση του καθενος. Δεν σχολιάζω για τα υπόλοιπα, bokeh και λοιπά, μόνο για την εστίασημια χαρα ευκολο ειναι , συνηθεια ειναι απλως.
Μην λεμε οτι θελουμε.
ΥΓ... και να μην εχει το κινητο σου, υπαρχουν απειρες εφαρμογες φωτογραφιας που το κανουν αυτο, ειναι παιχνιδακι.
ΥΓ2... εχω τωρα την Canon R5 και ο μονος λογος που τη χρησιμοποιω πια (εκτος της ¨ερωτικης¨ σχεσης μου με τι μηχανες) ειναι για πολυ ιδιαιτερες καταστασεις πχ παιχνιδια παιδιων (αθλητισμος) λογω του τηλεφακου (εστιακες πανω απο 200mm με μετριο φωτισμο και κινηση φυσικα).
Για οτιδηποτε αλλο, δυσκολα θα επαιρνα την Canon μαζι μου.
Οι συνεχείς ανακοινώσεις νέων μοντέλων δείχνουν αλλα επίσης, καμία εταιρεία δεν επενδύει σε προϊόντα που δεν πουλάνεΟι πωλήσεις των μηχανών αλλά δείχνουν όμως.
Αρνείσαι γιατί δεν έχεις καλό και σύγχρονο κινητό και δεν θέλεις να ασχοληθείς σοβαρά ούτε κατεβάζοντας μια σοβαρή εφαρμογή για να έχεις π.χ. Manual εστίαση στο κινητό που έχεις ήδη.Δεν νομίζω να είναι το ίδιο εύκολο, αλλά αυτό είναι προσωπική υπόθεση του καθενος. Δεν σχολιάζω για τα υπόλοιπα, bokeh και λοιπά, μόνο για την εστίαση
ΥΓ1 Ο περισσότερος κόσμος, ιδίως αυτοί που έχουν iPhone δεν κάθονται να ψάχνουν εναλλακτικές εφαρμογές πέραν της μαμά εφαρμογής του κινητού, οπότε αν δεν υποστηρίζει την δυνατότητα αυτή η κάμερα του κινητού είναι σαν να μην υπάρχει
ΥΓ2 Εγώ έχοντας την Nikon D800, μια DSLR 12ετιας, έχοντας πλέον μετρο σύγκρισης αρνούμαι να βγάλω σοβαρή φωτογραφία με το κινητό μου, το μάτι μου “καλόμαθε” και δεν μπορώ να είμαι ικανοποιημένος από τη κάμερα του κινητού μου
Για δες στο παρελθόν πόσες ανακοινώσεις είχαμε;; Κάθε εξάμηνο βγάζανε όλοι νέα σώματα…έλα βρε εσυ οι πωλήσεις των μηχανών έχουν πιάσει πάτο, γιατί έγινε αυτό νομίζεις;; Έχω πελάτη στην δουλειά μου την Nikon, δεν ξέρεις τι θέματα έχουν, φυτοζωούν και οι ίδιοι ακόμα λένε μας κατέστρεψαν τα κινητά. Ενώ ακούγονται και σκέψεις μέχρι και να το κλείσουν το μαγαζί κάποια στιγμή ή να συνεργαστουν με κάποια εταιρία κινητής. Θες να σου πω τι συνέβαινε πριν 10-12 χρόνια;;; Πωλήσεις στον θεό και κέρδος στον θεό.Οι συνεχείς ανακοινώσεις νέων μοντέλων δείχνουν αλλα επίσης, καμία εταιρεία δεν επενδύει σε προϊόντα που δεν πουλάνε
Εντάξει, πάω να πουλήσω την DSLR μου με το οπτικό σκόπευτρο που δεν βλέπω καν τι βγαζω και θα πάω να δώσω σχεδόν 2 χιλιάρικα για το τελευταίο iPhone, αντί να τα δώσω για την Ζ6 ή ακόμα και για την Ζ8, γιατί το 12 pro μου είναι αρχαίο πλέονΜε εξαίρεση τα ακραία mm. Μια χαρά μπορείς να κάνεις τα περισσότερα με το κινητό πλέον, και να μην το έχει κάτι το κινητό σου, ε απλά κατεβάζεις ένα app και πανεύκολα το κάνεις. Και στο ξαναείπα έχεις παλιά συσκευή, από τότε έχουν κάνει άλματα τα κινητά από τότε. Αν σε ενοχλεί η οθόνη του κινητού, τι να πούμε για τις οθόνες των μηχανών που είναι τεχνολογίας του 2000 και πρέπει να χώνεις την μούρη συνεχώς στο σκόπευτρο για να δεις τι τράβηξες και αυτό πάλι μόνο σε mirrorless, στην δικιά σου την dslr ο θεός και η ψυχή σου να δεις τι έχεις τραβήξει….
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.