Δυστυχως και εγω χθες που βγηκα μια κυνηγετικη βολτα σε Ριτσωνα ολες οι ελιες διψουσαν Δημητρη.
Δυστυχως και εγω χθες που βγηκα μια κυνηγετικη βολτα σε Ριτσωνα ολες οι ελιες διψουσαν Δημητρη.
βρε παιδιά ,
να ρωτήσω κάτι , οι καρυδιές κλαδεύονται ? Και αν Ναι , επιτρέπεται και το βαθύ κλάδεμα ή μόνο Ψιλά ?
Γιατί έχω μια καρυδιά , που έχει φτάσει στο ..Θεό , και δεν μαζεύονται τα καρύδια εύκολα , και έλεγα να την πετσοκόψω για να γίνει το δέντρο πιο "ελεγχόμενο "
καλώς σας βρήκα Δημήτρη ,
ευχαριστώ για την απάντηση . Οπότε λέω να αρχίσω με πιο light κλαδέματα και από Ιανουάριο και πέρα θα ασχοληθώ με την καρυδιά.
Υ.Γ. Καλοδούλευτα όλα τα νέα εργαλεία (καθότι , παρά την απουσία μου , είμαι πλήρως ενήμερος για τις τρελές επενδύσεις σας ).
Καλησπέρα σας.
Παρακολουθώ το site περίπου 3 χρόνια σαν επισκέπτης οπότε ήρθε η ώρα για το πρώτο post, για να ζητήσω την συμβουλή σας.
σε λίγες μέρες πηγαίνω για μάζεμα ελιάς και αποφάσισα να αναβαθμιστώ τεχνολογικά και να πάρω ελαιοραβδιστικό. ο καρπός είναι κυρίως μανάκι (200 περίπου δέντρα) οπότε μάλλον θα πάω σε κάτι σε στυλ αχινού. το μεγαλύτερό μου προβλημα όμως είναι η τροφοδοσία.
θέλω να πάρω γεννήτρια με μια ράβδο αλλά να υπάρχει δυνατότητα για μελλοντική σύνδεση 2ης ράβδου. από μια πρόχειρη έρευνα αγοράς βλέπω ότι οι κινέζικες γεννήτριες τύπου Nakayama (3 έξοδοι 12v)παίζουν στα 250-300ευρώ. θα αντέξει μια τέτοια γεννήτρια σε αυτή την χρήση; Υπάρχει κάτι άλλο καλύτερο που δεν έχω δεί;
Δεν θα ήθελα ο προυπολογισμός να πάει πάνω από τα 600ευρώ (γεννήτρια+ ράβδος)
Ευχαριστώ.
Απο ελαιοραβδιστικά εχώ έχω ενα ταυ/αχινο, που το δουλεύω σε κορωνέικες κυρίως. Το δουλεύω και με μπαταρία με μειωμένη απόδοση ή με γεννήτρια. Αν εχεις μπαταρία βαθιας εκφόρτισης ή καμια σχετικά μεγάλη (>60Αη) μπαταρία αυττοκινήτου, μπορείς να πάρεις καποιον από τους κονβεκτορες που κυκλοφορουν στην αγορα απο 12V σε 18V (κοστος περιπου 130Ε, εγώ πήρα απο ebay με 20E αλλα δεν εχω προλαβει να το μονταρω ακομη) και να γλυτωσεις την αγορα γεννητριας.
Σε σχεση με τα απλα ταυ/αχινους καλυτερα ειναι τα νεα μοντελα με ανθρακονήματα που εχουν καλυτερη αποδοση κατα 20%.
Πριν αγοράσεις πάντως δες από γνωστούς και φίλους τί μηχανήματα κινούνται στην περιοχή σου. Καλυτερα να παρεις κατι όπου θα βρισκεις καποιο ανταλλακτικο π.χ. σπασμενο ραβδακι σε τοπικό κατάστημα παρά να το παραγγείλεις ηλεκτρονικώς.
Τέλος εκτος από ραβδιστικό ταύ υπάρχουν και άλλοι τύποι πχ τύπου λαναρας ή με 6-8 ευθεια ανθρακονήματα. Μου εχουν πεί πως για το μανακι δεν κάνουν τόσο καλή δουλειά τα ταυ, όσο αυτα με τα ευθεια ανθρακονήματα ( Δες και το ATRAX4, που ερχεται σε προσφορά σε μερικά μαγαζιά αυτό το μήνα)
Εχω 200 δεντρα κορωνεικη και τις μαζευω με ταυ αχινο και γεννητρια , αυτο το κανω τα 3 τελευταια χρονια.Καλησπέρα σας.
Παρακολουθώ το site περίπου 3 χρόνια σαν επισκέπτης οπότε ήρθε η ώρα για το πρώτο post, για να ζητήσω την συμβουλή σας.
σε λίγες μέρες πηγαίνω για μάζεμα ελιάς και αποφάσισα να αναβαθμιστώ τεχνολογικά και να πάρω ελαιοραβδιστικό. ο καρπός είναι κυρίως μανάκι (200 περίπου δέντρα) οπότε μάλλον θα πάω σε κάτι σε στυλ αχινού. το μεγαλύτερό μου προβλημα όμως είναι η τροφοδοσία.
θέλω να πάρω γεννήτρια με μια ράβδο αλλά να υπάρχει δυνατότητα για μελλοντική σύνδεση 2ης ράβδου. από μια πρόχειρη έρευνα αγοράς βλέπω ότι οι κινέζικες γεννήτριες τύπου Nakayama (3 έξοδοι 12v)παίζουν στα 250-300ευρώ. θα αντέξει μια τέτοια γεννήτρια σε αυτή την χρήση; Υπάρχει κάτι άλλο καλύτερο που δεν έχω δεί;
Δεν θα ήθελα ο προυπολογισμός να πάει πάνω από τα 600ευρώ (γεννήτρια+ ράβδος)
Ευχαριστώ.
Εχω 200 δεντρα κορωνεικη και τις μαζευω με ταυ αχινο και γεννητρια , αυτο το κανω τα 3 τελευταια χρονια.
Μεχρι τοτε τις μαζευα κατευαζοντας τις κλαρες και τις εβαζα σε ενα ραβδιστικο σκαφη , ομως ειχα χασει δεντρα απο παγο , πλεον οταν μαζευω τις ελιες παω με τον αχινο και την γεννητρια χωρις να ακουστει ο ηχος του αλυσοπριονου , το αλυσοπριονο θα δουλεψει τον μαρτη μηνα.
Το ραβδιστικο ειναι το αγροτεχνικ χ 32 , εαν το επερνα σημερα θα ηταν με ανθρακονηματα.
Γενητρια την κραφτ , μεχρι στιγμης δεν εχω προβλημα.
κάπως έτσι το σκεφτόμουνα γεννήτρια + μια ράβδο και μελλοντικά δεύτερη ίσως διαφορετικού τύπου αν δεν μείνω ικανοποιημένος από την πρώτη. τι μάρκα γεννήτρια έχεις;Εγω φιλε θα σου ελεγα να ξεχασεις τη μπαταρια.
Εγω εχω μια γεννητρια με 2 μηχανακια με καθετη περιστροφικη κινηση με ευκαμπτους ραβδους τα οποια δεν πληγωνουν ουτε το δεντρο αλλά ουτε τον καρπο και ειμαι ευχαριστημενος, 7 χρονια τωρα μηδεν συντηρηση. Τα χρησιμοποιω σε κορωνέικες και λιγες μανακι.
Το μανακι ειναι δυσκολος καρπος για ολα τα μηχανηματα.
Εχω 200 δεντρα κορωνεικη και τις μαζευω με ταυ αχινο και γεννητρια , αυτο το κανω τα 3 τελευταια χρονια.
Μεχρι τοτε τις μαζευα κατευαζοντας τις κλαρες και τις εβαζα σε ενα ραβδιστικο σκαφη , ομως ειχα χασει δεντρα απο παγο , πλεον οταν μαζευω τις ελιες παω με τον αχινο και την γεννητρια χωρις να ακουστει ο ηχος του αλυσοπριονου , το αλυσοπριονο θα δουλεψει τον μαρτη μηνα.
Το ραβδιστικο ειναι το αγροτεχνικ χ 32 , εαν το επερνα σημερα θα ηταν με ανθρακονηματα.
Γενητρια την κραφτ , μεχρι στιγμης δεν εχω προβλημα.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.