Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

ευχαριστώ. ποιο είναι το μοντέλο της Kraft; Εγώ κοίταγα σε Kumatsu και Nakayama γιατί ήθελα δεύτερη έξοδο.
Kraft KG 12-60 DCi
εχω ενα ραβδιστικο αλλα μπορω να βαλω και δευτερο.

εγω της agrotechnic εχω, αλλαζει να ξερεις η κεφαλή μόνο και μπαινει η νεα με τα ανθρακονήματα (μαλλον του χρονου θα την αλλαξω και εγω)

Δεν ηξερα οτι μπορει να αλλαξει η κεφαλη.
Ευχαριστω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

κάπως έτσι το σκεφτόμουνα γεννήτρια + μια ράβδο και μελλοντικά δεύτερη ίσως διαφορετικού τύπου αν δεν μείνω ικανοποιημένος από την πρώτη. τι μάρκα γεννήτρια έχεις;

Master – Subaru απροβληματιστη, τωρα ποιο μοντελο ακριβως θα σε γελασω, πρεπει να τη δω ...

Μάζεψα και εγώ το ΣΚ τις ελιές απο το σπίτι μου (όχι απο τα υπόλοιπα χωράφια) και θέλω να ρωτήσω πότε κλαδεύουμε.
Κρήτη βόρεια παράλια είμαι που δεν πιάνει ποτέ παγετό ούτε έχουμε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Γενικά αν έχετε και κανένα οδηγό να διαβάσω στο νετ γιατί είμαι λίγο άσχετος.
Ξέρω καθαρίζω τα εσωτερικά να μπαίνει φώς μέσα στο δέντρο και όσα ανεβαίνουν πολύ ψηλά.

Αλλά κάτι που άκουσα για "αρσενικά-θηλυκά" ισχύει?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Master – Subaru απροβληματιστη, τωρα ποιο μοντελο ακριβως θα σε γελασω, πρεπει να τη δω ...

Ευχαριστώ. απο ότι βλέπω αυτές παίζουν στα 500 ευρώ οπότε λίγο ακριβά για μένα (φαντάζομαι λόγω κινητήρα subaru και οχι κινέζικου)

Μάζεψα και εγώ το ΣΚ τις ελιές απο το σπίτι μου (όχι απο τα υπόλοιπα χωράφια) και θέλω να ρωτήσω πότε κλαδεύουμε.
Κρήτη βόρεια παράλια είμαι που δεν πιάνει ποτέ παγετό ούτε έχουμε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Γενικά αν έχετε και κανένα οδηγό να διαβάσω στο νετ γιατί είμαι λίγο άσχετος.
Ξέρω καθαρίζω τα εσωτερικά να μπαίνει φώς μέσα στο δέντρο και όσα ανεβαίνουν πολύ ψηλά.

Αλλά κάτι που άκουσα για "αρσενικά-θηλυκά" ισχύει?

Αν τίς μάζεψες κλάδεψε τώρα τίς ελιές στό σπίτι σου,τίς άλλες στό χωράφι μάζεψε τες καί κλάδεψε τό αργότερο μέσα στόν Δεκέμβρη.

Διάβασε εδώ σχετικά μέ τό κλάδεμα

http://www.cretanmagazine.gr/i-techni-tou-kladematos-tis-elias/

http://www.ypaithros.gr/ekdoseis/kladema-elias-orthes-praktikes-elaiodentra/

στο κτημα που εχω εχει μια μεγαλη συκια αλλα ειναι σε μερος που εμποδιζει (θα μεγαλοσω το μπαλκονι) την εκοψα στους 30 ποντους και εχει πολλα παρακλαδια σε μια αχτινα ενος μετρου θελω καποιος να με πει αν ξερει πως θα την ξερανω για να την βγαλω η καποιο αλλο τροπο για να την καταστρεψω ωστε να μπορεσω να ριξω το τσιμεντο

στο κτημα που εχω εχει μια μεγαλη συκια αλλα ειναι σε μερος που εμποδιζει (θα μεγαλοσω το μπαλκονι) την εκοψα στους 30 ποντους και εχει πολλα παρακλαδια σε μια αχτινα ενος μετρου θελω καποιος να με πει αν ξερει πως θα την ξερανω για να την βγαλω η καποιο αλλο τροπο για να την καταστρεψω ωστε να μπορεσω να ριξω το τσιμεντο

Tήν κόβεις σύριζα μέ τό χώμα,σκεπάζεις τόν κορμό καί τά κομένα παρακλάδια μέ νάυλον καί ρίχνεις από επάνω χώμα,καί σαπίζει σταδιακά.

Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Αν τίς μάζεψες κλάδεψε τώρα τίς ελιές στό σπίτι σου,τίς άλλες στό χωράφι μάζεψε τες καί κλάδεψε τό αργότερο μέσα στόν Δεκέμβρη.

Διάβασε εδώ σχετικά μέ τό κλάδεμα

http://www.cretanmagazine.gr/i-techni-tou-kladematos-tis-elias/

http://www.ypaithros.gr/ekdoseis/kladema-elias-orthes-praktikes-elaiodentra/

Αυτο το λες συγκεκριμενα για την περιοχη της Κρητης? ... φανταζομαι

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

σχετικα με τα ελαιοραβδιστικα ..
τι ειναι καλυτερο αερος / ηλεκτρικο / μπαταριας ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

σχετικα με τα ελαιοραβδιστικα ..
τι ειναι καλυτερο αερος / ηλεκτρικο / μπαταριας ?

Σαφως τα εργαλεια αερος (γενικως) ειναι πιο αποδοτικα αλλά προϋποθετουν τη συνεχη και επαρκη παροχη αερα, στην προκειμενη περιπτωση, ή ενα τρακτερ με μεγαλο αεροθαλαμο ή ενα αυτονομο μεγαλο κομπρεσερ. Αυτο το σετ ειναι πιο ακριβο και ενδεικνυται για πολυ μεγαλες καλλιεργειες.
Τα ηλεκτρικα εργαλεια χρειαζονται μονο μια ηλεκτρογεννητρια με παροχη συνεχους ρευματος (DC). Αυτο το σετ ειναι πιο φτηνο και ενδεικνυται για μεσαιες και μικρες καλλιεργειες.

Re: Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Αυτο το λες συγκεκριμενα για την περιοχη της Κρητης? ... φανταζομαι

Καί γιά Αττική και γενικά γιά περιοχές πού δέν έχει παγετό τόν Δεκέμβρη,σέ άλλες περιοχές πού υπάρχει παγετός τόν Δεκέμβρη κλαδεύουμε Νοέμβριο όταν μαζέψουμε τίς ελιές ,η μετά αρχές Απρίλη.

Καλημέρα παιδιά, να ρωτήσω σχετικά με κάτι ελιές που έχω στο κτήμα, κάπου 20 ρίζες. Είναι γεμάτες όγκους και διάβασα πως θέλουν καλό κλάδεμα. Πότε πρέπει λέτε να γίνει, και όταν λέμε καλό, πόσο καλό. Δηλαδή το αποτέλεσμα θα είναι τα παλιά κλαδιά θα κοπούν και ότι καινούργιο βγεί θα είναι απαλλαγμένο από όγκους?

* Γιά τον φίλο τον teodor_ch.

Συνήθως κόβουμε και τα κλαδιά που είχαν πολλές ελιές γιατί την επόμενη χρονιά δε βγάζουν τίποτα.

Καλημέρα παιδιά, να ρωτήσω σχετικά με κάτι ελιές που έχω στο κτήμα, κάπου 20 ρίζες. Είναι γεμάτες όγκους και διάβασα πως θέλουν καλό κλάδεμα. Πότε πρέπει λέτε να γίνει, και όταν λέμε καλό, πόσο καλό. Δηλαδή το αποτέλεσμα θα είναι τα παλιά κλαδιά θα κοπούν και ότι καινούργιο βγεί θα είναι απαλλαγμένο από όγκους?
Εννοείς υποθέτω τα καρκινώματα που βγαίνουν στα κλαδιά και όχι τους όγκους χαμηλά στις ρίζες από όπου βγαίνουν νέες παραφυάδες. Για τα καρκινώματα κανε καλό κλάδεμα και καύση άμεσα όλων των κομμένων κλαδιών. Επίσης ψεκασμα με ψαλκούχο μετά τη συγκομιδή, χαλάζι κτλ. Διάβασε και αυτο http://anexarttitosblog.gr/καρκίνος-των-ελαιόδεντρων-τι-είναι-κα/

η τελευταιες σειρες του κειμενου ειναι οι πιο σημαντικες και ειναι αυτες που κανεις σχεδον (βαριεται) να εφαρμοσει

υπάρχει κάποια μάσκα για ψεκασμό αλλά να μπορώ να την χρησιμοποιήσω και για βάψιμο με σπρέι και κόψιμο MDF και γενικά για τις διάφορες DIY εργασίες, να πάρω δηλαδή μία που να κάνει για όλα πχ ανάλογα με το φίλτρο? κάποια σαν αυτή θα έκανε δουλειά?

Κυδωνια, ροδακινια, δαμασκηνια και αμπελι.
Ποτε ειναι η καταλληλη περιοδος κλαδεματος?

Ο χρυσός της Ελλάδας.
Βεντέμα 2017
Η λέξη είναι ιταλική (vendemia), και αφορά κυρίως τον τρύγο, την συλλογή των κρασοσταφυλων η των επιτραπέζιων ποικιλιών σταφυλιών. Στην Κρήτη εισήχθη την εποχή της ενετοκρατίας (βενετσιάνικη κατοχή της νήσου) και σύντομα άλλαξε προορισμό και αφορά κυρίως την συλλογή των καρπών της ελιάς για την παραγωγή του ελαιολάδου. Αν το καλοσκεφτούμε ήταν αναμενόμενο να γίνει εκτροπή της έννοιας όχι γιατί δεν υπήρχαν άριστες ποικιλίες σταφυλιών και κρασιών, αλλά γιατί η πραγματική ναυαρχίδα παραγωγής είναι το έξτρα παρθένο άριστης ποιότητας κρητικό ελαιόλαδο που σύντομα κατέκτησε τον κόσμο. Έτσι οι Κρητικοί όταν λένε "έχουμε βεντέμα" εννοούν το άπλωμα των πανιών,, το ραβδισμα, το τσουβαλιασμα, το άλεσμα και την παραγωγή γενικά του χρυσού της Ελλάδας. Του έξτρα βερτζιν ολιβ οιλ. Οι φωτογραφίες είναι από χθεσινό ραβδισμα σε ένα μικρό λιοφυτο στο Γάζι Ηρακλείου. Εύχομαι παραγωγικά ραβδισματα σε όλους όσους ασχολούνται με το συγκεκριμένο σπορ (είναι η εποχή του).