Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Σήμερα το πρόγραμμα είχε κλάδεμα μαστιχοδεντρων και κάψιμο κλαδεματων.

20171228_152318.jpg

Με τον αγαπημένο μου παππού και το θηριακι 338XPT της σουηδικής εταιρείας.
Με την powersharp της Oregon πραγματικά ξυραφιαζει!!!

20171228_131929.jpg

Αααα δε σας είπα.
Βρήκαμε και το στρουμφοχωριο!!!

20171228_152137.jpg

Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Αυτη την εποχη που το αμπελι κοιμαται θελει καποια περιποιηση Δημήτρη?
Του ρίξαμε ζάχαρη χθες.

Γιατι, ειχε υπογλυκαιμια? :grinning-smiley-043

Kαλησπέρα Ηλία ο Θεικός χαλκός πενταυδρικός είναι η γνωστή γαλαζόπετρα,κάνει αυτήν τήν εποχή,εφόσον δέν έχεις βορδιγάλειο πολτό,ρίξε τωρα γαλαζόπετρα,καί σέ 20-30 μέρες μετά πάρε καί ρίξε καί βορδιγάλειο πολτό πού είναι καλύτερος από τήν απλή γαλαζόπετρα.

Ευχαριστώ Δημήτρη, τελικά βρήκα βορδιγάλειο, σε μεγάλη συσκευασία μόνο για τα μέτρα μου (1kg).
Βρήκα αυτό το σκεύασμα.
http://www.alfagro.gr/mykitioktona/667/CUPROFIX-DISPERSS-20-WG/
Υπολογίζω περίπου 1 κουταλιά σούπας στα 10 λίτρα, σωστά;
Για πυρηνόκαρπα-μυκητίαση, καθώς και για μια μουριά που μάλλον έχει επίσης μύκητες, και ίσως και για καρκινώματα ελιών πρόκειται.

Οταν λες ζαχαρη εννοεις κανονικη ζαχαρη ή κατι που συνηθιζεται να το λενε ζαχαρη. Ουτε και εγω το εχω ξανακουσει. Αμπελι κουραμπιες, σιγουρα ειναι η εποχη για τετοια δουλεια!!!!
Πανεμορφες φωτο Κυριακο.

Οταν λες ζαχαρη εννοεις κανονικη ζαχαρη ή κατι που συνηθιζεται να το λενε ζαχαρη. Ουτε και εγω το εχω ξανακουσει. Αμπελι κουραμπιες, σιγουρα ειναι η εποχη για τετοια δουλεια!!!!
Πανεμορφες φωτο Κυριακο.
Δημήτρη σε Ευχαριστώ!

ΘΕΙΙΚΗ ΑΜΜΩΝΙΑ 21.0.0 ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ - ΑΖΩΤΟΥΧΟ ΛΙΠΑΣΜΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΦΥΤΑ ΣΕ ΖΑΧΑΡΗ

Αυτή είναι ζάχαρη Δημήτρη και λέγεται έτσι καθώς οι κρυσταλλική μορφή που έχει είναι ίδια όπως η ζάχαρη Σε σχήμα αλλά και χρώμα!

Αυτη την εποχη που το αμπελι κοιμαται θελει καποια περιποιηση Δημήτρη?
Του ρίξαμε ζάχαρη χθες.

Κυριάκο μπορείς να εφαρμόσεις βορδιγάλειο πολτό καί προληπτικά καί χειμερινό πολτό.

Ευχαριστώ Δημήτρη, τελικά βρήκα βορδιγάλειο, σε μεγάλη συσκευασία μόνο για τα μέτρα μου (1kg).
Βρήκα αυτό το σκεύασμα.
http://www.alfagro.gr/mykitioktona/667/CUPROFIX-DISPERSS-20-WG/
Υπολογίζω περίπου 1 κουταλιά σούπας στα 10 λίτρα, σωστά;
Για πυρηνόκαρπα-μυκητίαση, καθώς και για μια μουριά που μάλλον έχει επίσης μύκητες, και ίσως και για καρκινώματα ελιών πρόκειται.

Μιά χαρά Ηλία η δοσολογία,ένα κουτάλι σούπας σέ 10 λίτρα νερού. :a0210:

Κυριάκο μπορείς να εφαρμόσεις βορδιγάλειο πολτό καί προληπτικά καί χειμερινό πολτό.

Μιά χαρά Ηλία η δοσολογία,ένα κουτάλι σούπας σέ 10 λίτρα νερού. :a0210:

Θέλω περισσότερη βοήθεια Φίλε!
Δεν είναι κάτι που έχω ξανακάνει!
Τι θα ζητήσω?

Θέλω περισσότερη βοήθεια Φίλε!
Δεν είναι κάτι που έχω ξανακάνει!
Τι θα ζητήσω?

Κυριάκο θά ζητήσεις από γεωπονικό κατάστημα βορδιγάλειο πολτό είναι σέ σκόνη,θά βάλεις μια κουταλιά τής σούπας σέ 10 λίτρα νερό καί θα ψεκάσεις.
Καί μετά από 2-3 μέρες ψεκάζεις μέ χειμερινό πολτό τόν ζητάς έτσι από γεωπονικό κατάστημα,είναι σάν πηχτό γάλα καί η δοσολογία είναι 1 1/2 κουταλιά τής σούπας σέ 10 λίτρα νερό.
Εννοείται πάντα μέ τά απαραίτητα μέτρα προστασίας,(γάντια-μάσκα κ.τ.λ)

Ψώνισα!!!

https://www.google.gr/url?sa=t&sour...TDvQQFghTMAs&usg=AOvVaw0FBR2d0ajZZ-tvKQDGI8Oz

Δημήτρη μου γράφει 55-65 gr στα 10 λίτρα για αμπέλι.
Τι κάνω?

Δημήτρη ερωτησης.
Λουζουμε όλο το αμπέλι νε τον βορδιγαλειο πολτό?
Και κάθε ποτέ επανάληψη?

Καλησπέρα Κυριάκο
Μιά κουταλιά τής σούπας θά βάλεις γεματούτσικη.
Ναί λούζεις ολο τό αμπέλι μέ ένα ψέκασμα τώρα καί ένα δεύτερο στίς 15 Φλεβάρη.

Last edited:
Αν βάλει κανείς παραπάνω δόση υπάρχει κάποιος κίνδυνος?

Ναί υπάρχει γιατί ο βορδιγάλειος πολτός είναι αρκετά τοξικός,μήν βάλεις παραπάνω από μιά κουταλιά τής σούπας στά 10 λίτρα νερού.

Και με τον καιρό τι παίζει?
Το αμπέλι ήταν βρεγμένο από μπορα.

Από καιρό Κυριάκο τά γνωστά όπως ισχύουν πάντα,όχι σέ μέρες μέ παγωνιά,όχι μέ αέρα,καί όχι άν βρέξει τήν ίδια μέρα,νά είναι στεγνά δηλαδή.