Παιδιά καμία πρόταση για φράχτη?Είχα σχεδόν καταλήξει σε πικροδάφνη που είναι εύκολη αλλά τελικά την απέρριψα γιατί είναι δηλητηριώδης και έχω σκυλιά/γάτες.
Παιδιά καμία πρόταση για φράχτη?Είχα σχεδόν καταλήξει σε πικροδάφνη που είναι εύκολη αλλά τελικά την απέρριψα γιατί είναι δηλητηριώδης και έχω σκυλιά/γάτες.
Εγώ είμαι Αλεξανδρούπολη,σε σημείο που έχει συνέχεια ανέμους κ το χειμώνα η θερμοκρασία πέφτει κάτω από το 0 .Θα σου πρότεινα να κοιτάξεις Βιβούρνο λουσίντουμ - Viburnum lucidum. Τα εχω βάλει και γω για φράχτη και ειμαι ικανοποιημένος. Είναι θάμνος αειθαλής, με υπέροχο βαθυπράσινο, γυαλιστερό φύλλωμα και γρήγορη ανάπτυξη. Νομίζω είναι ιδανικός θάμνος για ψηλούς και πυκνούς φράχτες. Να σημειώσω ότι βρίσκομαι στην Κω για να καταλάβεις τις καιρικές συνθήκες.
Sent from my iPad using Tapatalk HD
Εγώ είμαι Αλεξανδρούπολη,σε σημείο που έχει συνέχεια ανέμους κ το χειμώνα η θερμοκρασία πέφτει κάτω από το 0 .
Σκεφτόμουν κ για λύση τύπου λειλαντ αλλά δεν ξέρω πόσο εύκολο κ πρακτικό θα είναι.
Στάλθηκε από το Nexus 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Αυτό λες Δημήτρη?Μήν βάλεις λέυλαντ,θά είσαι μέ ψεκαστήρια καί μυκητοκτόνα,άν σού αρέσει κυπαρισοειδές νά βάλεις τό δικό μας τό Ελληνικό κυπαρίσσι τό γλαυκό πού δέν θέλει τίποτα εκτός νερό και κλάδεμα.
Επίσης άν θέλεις ο φράκτης νά έχει καί αγκάθια υπάρχει τό πυράκανθο
Μετά πάμε στά κλασικά λιγούστρα,αγγελική μικρόφυλλη,δάφνη Απόλλωνα-Βάγια,καί σέ αυτά πού ανέφερε σωστά ο Πάνος,όλα τά παραπάνω αντέχουν σέ ανέμους καί παγωνιά.
Το βιβούρνο λούσιντουμ πού προαναφέρθηκε έχει όλα τα παραπάνω ωραία πού ειπώθηκαν αλλά έχει ένα μειονέκτημα ότι θέλει πολύ νερό τό καλοκαίρι ,καί επίσης άν τό βλέπει ο ήλιος πολλές ώρες τό καλοκαίρι τού κάνει καφέ στίγματα στά φύλλα δηλαδή κάψιμο.
Πυρακανθο θα έλεγα και εγώ ανάμεικτα με δάφνη!
Ο πυρακανθο αυτή την εποχή είναι πανέμορφος!
Δημήτρη ξεκαθάρισε μου λίγο τι λένε για τη σχέση του με την βαρυχειμωνιά!
Όσο πιο κόκκινος είναι τόσο πιο βαρύς ο χειμώνας?
Αυτό λες Δημήτρη?
https://www.geoponiko-parko.gr/prod...a-kyparissoeidi/ypsilis-anaptyksis/189-detail
Στάλθηκε από το Nexus 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Τώρα είναι κατακόκκινο! Νωρίς είναι?
Παιδιά αυτό το έχετε δει? Δουλέψει Ίσως????
https://coziza.com/products/coziza-grafting-tool
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.