Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Εχω το 280 αλλα με την carving λαμα. Ειναι πιο βολικο στο κλαδεμα αλλα παει κανα 30-40 παραπανω αλλα τ αξιζει

Στάλθηκε από το GT-I8190 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Παιδιά καμία πρόταση για φράχτη?Είχα σχεδόν καταλήξει σε πικροδάφνη που είναι εύκολη αλλά τελικά την απέρριψα γιατί είναι δηλητηριώδης και έχω σκυλιά/γάτες.

Εγω με σκυλους και γατες δεν εχω προβλημα με την πικροδαφνη. Βεβαια με το καιρο τα εχω διαμορφωσει ως δεντρακια. Αλλα επειδη απο αυτο το φυτο ακομα και οι σταχτες του ειναι τοξικες (το μονο που δεν καιω στο τζακι) καλο ειναι να εχεις το κεφαλι σου ησυχο.
Δεν ξερω αν στα μερη σου ευδοκιμει η "δαφνη του Απολλωνα" η γνωστη που βαζουμε στις φακες και ειναι μοσχοβολιστη.

Εχω το CS-350TES το οποιο ειναι θηριο, με 35 λαμα.
Καθαρο κλαδευτικο δεν το λες, αλλα εγω ηθελα διπλης χρησης. Με την 35 μπορει να ζυγιζει κρατωντας απο την λαβη, αλλα ειναι βαρυ. Εχω κοψει και κορμο με βυθιση.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Σημερα που εκοψα παλι κορμο ειχαμε ροκανιδι-πριονιδι, οποτε πρεπει να ψαχω ενα καλο σετ τροχισματος για "πρεσβυωπες".
Αλλα εβγαλα κατι ωραια διχρωμα "νερα" που μαλλον θα περιμενουν τον Κωστη να γυρισει.

Last edited:
Παιδιά καμία πρόταση για φράχτη?Είχα σχεδόν καταλήξει σε πικροδάφνη που είναι εύκολη αλλά τελικά την απέρριψα γιατί είναι δηλητηριώδης και έχω σκυλιά/γάτες.

Θα σου πρότεινα να κοιτάξεις Βιβούρνο λουσίντουμ - Viburnum lucidum. Τα εχω βάλει και γω για φράχτη και ειμαι ικανοποιημένος. Είναι θάμνος αειθαλής, με υπέροχο βαθυπράσινο, γυαλιστερό φύλλωμα και γρήγορη ανάπτυξη. Νομίζω είναι ιδανικός θάμνος για ψηλούς και πυκνούς φράχτες. Να σημειώσω ότι βρίσκομαι στην Κω για να καταλάβεις τις καιρικές συνθήκες.

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Μέχρι να έρθει ο Δημήτρης...βιβουρνο,φωτινια, ραμνος και αν είσαι πολύ μερακλής...τσιμισιρι.

Θα σου πρότεινα να κοιτάξεις Βιβούρνο λουσίντουμ - Viburnum lucidum. Τα εχω βάλει και γω για φράχτη και ειμαι ικανοποιημένος. Είναι θάμνος αειθαλής, με υπέροχο βαθυπράσινο, γυαλιστερό φύλλωμα και γρήγορη ανάπτυξη. Νομίζω είναι ιδανικός θάμνος για ψηλούς και πυκνούς φράχτες. Να σημειώσω ότι βρίσκομαι στην Κω για να καταλάβεις τις καιρικές συνθήκες.

Sent from my iPad using Tapatalk HD
Εγώ είμαι Αλεξανδρούπολη,σε σημείο που έχει συνέχεια ανέμους κ το χειμώνα η θερμοκρασία πέφτει κάτω από το 0 .

Σκεφτόμουν κ για λύση τύπου λειλαντ αλλά δεν ξέρω πόσο εύκολο κ πρακτικό θα είναι.

Στάλθηκε από το Nexus 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εγώ είμαι Αλεξανδρούπολη,σε σημείο που έχει συνέχεια ανέμους κ το χειμώνα η θερμοκρασία πέφτει κάτω από το 0 .

Σκεφτόμουν κ για λύση τύπου λειλαντ αλλά δεν ξέρω πόσο εύκολο κ πρακτικό θα είναι.

Μήν βάλεις λέυλαντ,θά είσαι μέ ψεκαστήρια καί μυκητοκτόνα,άν σού αρέσει κυπαρισοειδές νά βάλεις τό δικό μας τό Ελληνικό κυπαρίσσι τό γλαυκό πού δέν θέλει τίποτα εκτός νερό και κλάδεμα.

Επίσης άν θέλεις ο φράκτης νά έχει καί αγκάθια υπάρχει τό πυράκανθο
Μετά πάμε στά κλασικά λιγούστρα,αγγελική μικρόφυλλη,δάφνη Απόλλωνα-Βάγια,καί σέ αυτά πού ανέφερε σωστά ο Πάνος,όλα τά παραπάνω αντέχουν σέ ανέμους καί παγωνιά.

Το βιβούρνο λούσιντουμ πού προαναφέρθηκε έχει όλα τα παραπάνω ωραία πού ειπώθηκαν αλλά έχει ένα μειονέκτημα ότι θέλει πολύ νερό τό καλοκαίρι ,καί επίσης άν τό βλέπει ο ήλιος πολλές ώρες τό καλοκαίρι τού κάνει καφέ στίγματα στά φύλλα δηλαδή κάψιμο.

Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Κοίτα λίγο και τον ελεαγνο όπως και το ευωνυμο.

Ιδίως ο ελεαγνος έχει πολύ καλές αντοχές σε κρύο, έλλειψη νερού αλλά και αλατοτητα μιας και φυτεύεται και σε παραθαλάσσια μέρη.
Το έχουν φυτέψει αρκετά παραθαλάσσια ξενοδοχεία στην Αλεξανδρούπολη.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Πυρακανθο θα έλεγα και εγώ ανάμεικτα με δάφνη!
Ο πυρακανθο αυτή την εποχή είναι πανέμορφος!
Δημήτρη ξεκαθάρισε μου λίγο τι λένε για τη σχέση του με την βαρυχειμωνιά!
Όσο πιο κόκκινος είναι τόσο πιο βαρύς ο χειμώνας?

Μήν βάλεις λέυλαντ,θά είσαι μέ ψεκαστήρια καί μυκητοκτόνα,άν σού αρέσει κυπαρισοειδές νά βάλεις τό δικό μας τό Ελληνικό κυπαρίσσι τό γλαυκό πού δέν θέλει τίποτα εκτός νερό και κλάδεμα.

Επίσης άν θέλεις ο φράκτης νά έχει καί αγκάθια υπάρχει τό πυράκανθο
Μετά πάμε στά κλασικά λιγούστρα,αγγελική μικρόφυλλη,δάφνη Απόλλωνα-Βάγια,καί σέ αυτά πού ανέφερε σωστά ο Πάνος,όλα τά παραπάνω αντέχουν σέ ανέμους καί παγωνιά.

Το βιβούρνο λούσιντουμ πού προαναφέρθηκε έχει όλα τα παραπάνω ωραία πού ειπώθηκαν αλλά έχει ένα μειονέκτημα ότι θέλει πολύ νερό τό καλοκαίρι ,καί επίσης άν τό βλέπει ο ήλιος πολλές ώρες τό καλοκαίρι τού κάνει καφέ στίγματα στά φύλλα δηλαδή κάψιμο.
Αυτό λες Δημήτρη?

https://www.geoponiko-parko.gr/prod...a-kyparissoeidi/ypsilis-anaptyksis/189-detail

Πυρακανθο θα έλεγα και εγώ ανάμεικτα με δάφνη!
Ο πυρακανθο αυτή την εποχή είναι πανέμορφος!
Δημήτρη ξεκαθάρισε μου λίγο τι λένε για τη σχέση του με την βαρυχειμωνιά!
Όσο πιο κόκκινος είναι τόσο πιο βαρύς ο χειμώνας?

Κυριάκο λένε ότι όσο πιό νωρίς κοκκινίζει τόσο πιό βαρύ χειμώνα θά έχουμε

Αυτό λες Δημήτρη?

https://www.geoponiko-parko.gr/prod...a-kyparissoeidi/ypsilis-anaptyksis/189-detail

Ναί αυτο τό δικό μας Ελληνικό κυπαρίσσι πού κάνει γιά τόν τόπο μας καί δέν παθαίνει τίποτα,καί όχι τά εισαγόμενα (τά τελευταία 10-15 χρόνια τά καλλιεργούν καί εδώ) Λευλάντη καί Γκόλντ Κρέστ πού τό καλοκαίρι υποφέρουν μέ τήν ζέστη πιάνουν μύκητες - ψώρα καί τελικά ξεραίνονται σταδιακά.

Last edited:
Το ειχα παρει πριν λίγα χρόνια, δεν το έχω χρησιμοποιήσει ακόμα. Σε ελιές που ήθελα δεν βόλεψε, γιατί και το ξύλο είναι πιο σκληρό και γιατί προτίμησα να κανω εμβολιασμό με πλακίτη. Είναι καλό για αμπέλι ή πιο μαλακα ξύλα (πχ συκια). Το είχα δει και στο banggood σε πιο χαμηλή τιμή.

Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Παιδιά αυτό το έχετε δει? Δουλέψει Ίσως????
https://coziza.com/products/coziza-grafting-tool

Το έχω δει πρίν πολύ καιρό και το ήθελα πάρα πολύ για το χωριό. Μετά ξεχάστηκε όπως γίνεται συνήθως.
Αν αποφασίσεις να πάρεις ένα κάντα δύο. :grandpa:

Πρώτες μέρες τρύγου χτες και προχτές, η χρονία θα έχει ίσως από τα καλύτερα κρασιά των τελευταίων δεκαετιών. Μέτρησα τα σάκχαρα και πρώτη φορά στα 15 χρόνια που ασχολούμαι είδα τόσο γλυκά σταφύλια, και τα αρώματα λόγω της ξηρασίας είναι απίστευτα. Πάντως αυτή η ξηρασία η φετινή δεν ξέρω που θα βγει, πηγαίνοντας βόλτες σε ορεινά χωριά είδα να έχουν στερέψει πηγές που δεν σταμάταγαν ποτέ.

Αχ τις μαυρες τις ελιτσες δεν τις βλεπω καλα. Ετσι μου 'ρχεται να βγαλω λαστιχο και να ποτισω.