Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Τα είχα δεί τα Ελληνικά αλλά χωρίς γνώμες και με το υψηλό κόστος δε με ενθουσίασαν.

Έχεις το μικρό με το πλαστικό έμβολο ή το μεγάλο με το μεταλλικό?
https://www.skroutz.gr/s/11764516/Volpi-Super-20Lt.html

Μπερδευτηκα με την χειρος μου να με συγχωρεις.
Εχω την 34Α του Πραποπουλου 12 λιτρων επινωτια με μεταλλικο εμβολο.

Μήτσε εγώ έχω μία του Γιαννακόπουλου .... υπάρχει ακόμα ??? Πάντως η Πάτρα είχε ειδικότητα στις ψεκαστήρες !!!

Νικο πρεπει να ειναι πλεον ο Λυμπεροπουλος, απο οτι βλεπω.
Αν θες κατι πες μου να ρωτησω τον Αντρεα.

ΓΛ†ΓŽΒ΅ΓŽΒΊΓŽΒ±ΓΖ’Γβ€žΓŽΒ·ΓΒΓŽΒ΅Γβ€š.JPG

Ασχετο με το θεμα, αλλα εκει διπλα σου "παιζει" να εχει ραγες και βηματικα απο παλιους εκτυπωτες;

Με καλύψατε πλήρως!

Σας ευχαριστώ!

Μπερδευτηκα με την χειρος μου να με συγχωρεις.
Εχω την 34Α του Πραποπουλου 12 λιτρων επινωτια με μεταλλικο εμβολο.

Και εγώ είμαι μεταξύ των δύο.
Ίδια τιμή (ελάχιστα πιο ακριβή η μικρή) με μισό κιλό διαφορά βάρους και λογικά τεράστια διαφορά στον όγκο που πιάνουν (8L).
http://www.prapopoulos.gr/greek/products/prapopoulos/Plastic-Knapsack-Sprayer-24A-34A.htm

Αν ο μικρός βολεύει καλύτερα να τον προτιμήσω αφού τον θέλω κυρίως για περίπου 35τμ κηπευτικά και 70τμ γκαζόν.

Τελικά δεν υπάρχει ο παλιός και μου δίνουν στην ίδια τιμή τον καινούργιο
http://www.prapopoulos.gr/greek/products/prapopoulos/Plastic-Knapsack-Sprayer-Super16.htm

Δεν έχει μέταλλο βέβαια αλλά τον έχουν σαν επαγγελματικό και έχει μεγαλύτερο έμβολο οπότε με λιγότερη κίνηση έχεις περισσότερο αέρα.
Έχει και αναδευτήρα.

Εμπιστεύτηκα τον πωλητή και τον πήρα παρόλο που προτιμούσα μεταλλική αντλία.
Είναι και Ελληνικής κατασκευής οπότε αξίζει το ρίσκο!

καλημερα

σχετικα με θαμνοκοπτικα
βλεπω πως vfm λυση ειναι το kawasaki .. ΟΚ
αλλα δεν ειναι σπαστο .
υπαρχουν αντιστοιχα με σπαστο κονταρι ?
αν οχι ποιο ειναι το συνολικο μηκος του ?

Καλημέρα στην παρέα.
Ψάχνομαι (ως πρωτάρης, σχετικά) για αγορά κοπτικής μηχανής για το γκαζόν και μεσινέζας.
Κάποια πρόταση σε είδος και μάρκα έχετε;
Κοπτικό βενζίνης ή ρεύματος; Ισχύος κλπ;
Ο κήπος είναι γύρω στα 100μ2.
Ευχαριστώ.

Καλημέρα στην παρέα.
Ψάχνομαι (ως πρωτάρης, σχετικά) για αγορά κοπτικής μηχανής για το γκαζόν και μεσινέζας.
Ευχαριστώ.
Εγώ φίλε μου το μόνο που θα σου προτείνω είναι να πάρεις βενζίνης... δύο χρόνια παιδευομουν με καλώδια και με το που πήρα βενζίνης ηρέμησα.

Εγώ πάλι έχω βενζίνης και μου σπάει τα νεύρα να το βάλω μπροστά κάθε φορά που είναι να κόψω τα χόρτα.
Τόσο που πλέον σκέφτομαι να πάρω ηλεκτρική μεσινέζα.
Τουλάχιστον η ηλεκτρική παίρνει μπρος κάθε φορά.

Χορτοκοπτική για γρασίδι έχω χειροκίνητη fiskars και είμαι ευχαριστημένος.

http://www2.fiskars.com/Products/Gardening-and-Yard-Care/Reel-Mowers/StaySharp-Max-Reel-Mower-6205

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Κάνει καλή δουλειά και αυτό που ευχαριστιέσαι πάνω από όλα είναι ότι είναι εντελώς αθόρυβη.

Σας ευχαριστώ για τις αρχικές απαντήσεις σας.
Εκτός από το θέμα βενζίνης ή ρεύματος, τι άλλο είναι σημαντικό για ένα κοπτικό για το κούρεμα γκαζόν: η ισχύς του (και ποια), οι διαστάσεις του (μικρό κι ευέλικτο ή μεγάλο), το μέγεθος των ροδών, οι κοπτικές λάμες...;

Σας ευχαριστώ για τις αρχικές απαντήσεις σας.
Εκτός από το θέμα βενζίνης ή ρεύματος, τι άλλο είναι σημαντικό για ένα κοπτικό για το κούρεμα γκαζόν: η ισχύς του (και ποια), οι διαστάσεις του (μικρό κι ευέλικτο ή μεγάλο), το μέγεθος των ροδών, οι κοπτικές λάμες...;

Μικρό,φθηνό και ρεύματος...

Καλημέρα στην παρέα.
Ευχαριστώ.

Γιά 100 τετραγωνικά γκαζόν,θά διαλέξεις η ένα μικρό χλοοκοπτικό ρεύματος η ένα μικρό χλοοκοπτικό βενζίνης όπως προαναφέρθηκε,έχουν τά μέν καί τά δέ τά προτερήματα καί τά ελλατώματα τους,τά μέν ρεύματος είναι πιό "ήσυχα", χωρίς ρύπους,χωρίς νά χρειάζονται service (αλλαγές λαδιών-μπουζί-καθάρισμα φίλτρων κ.τ.λ),από τήν άλλη τά χλοοκοπτικά βενζίνης είναι πιό ανεξάρτητα από πηγή ρεύματος,καί από καλώδια πού πρέπει να έχεις συνέχεια στό νού σου.
Bέβαια τά βενζινοκίνητα είναι αρκετά ακριβότερα από τά ηλεκτρικά σέ κόστος αγοράς.

Σημαντικό είναι η ισχύς τους σέ Ιππους στά βενζινοκίνητα,καί σέ Kw στά ηλεκτρικά,όσο περισσότερη ισχύς τόσο περισσότερη δύναμη,π.χ άν τό γκαζόν έχει παραμεγαλώσει καί έχεις "ξεχαστεί" νά τό κουρέψεις ένα μέ μικρή ισχύ θά ζορίζεται νά τό κόψει καί θά πρέπει να πηγαίνεις σιγά-σιγά,η νά τό περάσεις πρώτα σέ ψιλή ανεβασμένη σκάλα,καί μετά στήν πιό χαμηλή,ενώ με μεγάλη ισχύς δέν καταλαβαίνει τίποτα.
Οι διαστάσεις πάνε πάντα σέτ μέ τό μέγεθος τού κοπτικού μαχαιριού σηνήθως τό μαχαίρι στίς μικρές ηλεκτρικές είναι 32 cm καί φτάνει στά 46 cm.
Στά βενζινοκίνητα τά περισσότερα τό μαχαίρι είναι 40-46 cm.

Αν ήμουν στήν θέση σου ιδιώτης μέ ένα εμβαδόν γκαζόν 100 τετραγωνικά,θά αγόραζα ένα ηλεκτρικό χλοοκοπτικό στά 1200-1300 watt.
Καί ένα ηλεκτρικό χλοοκοπτικό μεσηνέζας 300-400 watt πού είναι ελαφρύ γιά κοπή στίς άκρες τού γκαζόν,πού δέν πάει η χλοοκοπτική μηχανή.

Γιά 100 τετραγωνικά γκαζόν,θά διαλέξεις η ένα μικρό χλοοκοπτικό ρεύματος η ένα μικρό χλοοκοπτικό βενζίνης όπως προαναφέρθηκε,έχουν τά μέν καί τά δέ τά προτερήματα καί τά ελλατώματα τους,τά μέν ρεύματος είναι πιό "ήσυχα", χωρίς ρύπους,χωρίς νά χρειάζονται service (αλλαγές λαδιών-μπουζί-καθάρισμα φίλτρων κ.τ.λ),από τήν άλλη τά χλοοκοπτικά βενζίνης είναι πιό ανεξάρτητα από πηγή ρεύματος,καί από καλώδια πού πρέπει να έχεις συνέχεια στό νού σου.
Bέβαια τά βενζινοκίνητα είναι αρκετά ακριβότερα από τά ηλεκτρικά σέ κόστος αγοράς.

Σημαντικό είναι η ισχύς τους σέ Ιππους στά βενζινοκίνητα,καί σέ Kw στά ηλεκτρικά,όσο περισσότερη ισχύς τόσο περισσότερη δύναμη,π.χ άν τό γκαζόν έχει παραμεγαλώσει καί έχεις "ξεχαστεί" νά τό κουρέψεις ένα μέ μικρή ισχύ θά ζορίζεται νά τό κόψει καί θά πρέπει να πηγαίνεις σιγά-σιγά,η νά τό περάσεις πρώτα σέ ψιλή ανεβασμένη σκάλα,καί μετά στήν πιό χαμηλή,ενώ με μεγάλη ισχύς δέν καταλαβαίνει τίποτα.
Οι διαστάσεις πάνε πάντα σέτ μέ τό μέγεθος τού κοπτικού μαχαιριού σηνήθως τό μαχαίρι στίς μικρές ηλεκτρικές είναι 32 cm καί φτάνει στά 46 cm.
Στά βενζινοκίνητα τά περισσότερα τό μαχαίρι είναι 40-46 cm.

Αν ήμουν στήν θέση σου ιδιώτης μέ ένα εμβαδόν γκαζόν 100 τετραγωνικά,θά αγόραζα ένα ηλεκτρικό χλοοκοπτικό στά 1200-1300 watt.
Καί ένα ηλεκτρικό χλοοκοπτικό μεσηνέζας 300-400 watt πού είναι ελαφρύ γιά κοπή στίς άκρες τού γκαζόν,πού δέν πάει η χλοοκοπτική μηχανή.
Πλήρης.
Ευχαριστώ.

Λοιπόν σήμερα δοκίμασα το (ηλεκτρικό) χορτοκοπτικό Stihl FSE 81.

Κατ'αρχήν είναι αθόρυβο!!!!! Δεν ακούς το μοτέρ.

Αυτό που ακούγεται είναι η "πετονιά" που σχιίζει αέρα και χόρτα/βλάστηση.

Είναι πολύ ελαφρύ και αυτό το κάνει ξεκούραστο.

Πολύ δυνατό, πράγμα αναμενόμενο αφού αποδίδει 1000 W (1.25 hp).

To δούλεψα πάνω από μια ώρα. Ούτε ζεστάθηκε, ούτε ζορίστηκε καθόλου.

Και το μεγαλύτερο πλεονέκτημα (για εμένα)... πατάς το κουμπί και παίρνει μπρος.

Έμεινα πολύ ευχαριστημένος.

Λοιπόν σήμερα δοκίμασα το (ηλεκτρικό) χορτοκοπτικό Stihl FSE 81.

Κατ'αρχήν είναι αθόρυβο!!!!! Δεν ακούς το μοτέρ.

Αυτό που ακούγεται είναι η "πετονιά" που σχιίζει αέρα και χόρτα/βλάστηση.

Είναι πολύ ελαφρύ και αυτό το κάνει ξεκούραστο.

Πολύ δυνατό, πράγμα αναμενόμενο αφού αποδίδει 1000 W (1.25 hp).

To δούλεψα πάνω από μια ώρα. Ούτε ζεστάθηκε, ούτε ζορίστηκε καθόλου.

Και το μεγαλύτερο πλεονέκτημα (για εμένα)... πατάς το κουμπί και παίρνει μπρος.

Έμεινα πολύ ευχαριστημένος.
Τώρα που το βλέπω νομίζω το έχω δουλέψει αυτό ή κάποιο παρόμοιο νομίζω της ίδιας εταιρείας. Το πήρε γείτονας αλλά δεν είχε ιδέα και τον βοήθησα να το μάθει. Όντως είναι πολύ δυνατό και αθόρυβο.
Δεν κατάλαβα όμως με πιο τρόπο βγαίνει η μεσηνεζα όταν μικραίνει από το κόψιμο.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Το χτυπάς στο έδαφος (ελαφρά) ενώ έχεις πατημένο το κουμπί λειτουργίας.

Δουλεύει εξαιρετικά καλά αυτό.

Το χτυπάς στο έδαφος (ελαφρά) ενώ έχεις πατημένο το κουμπί λειτουργίας.

Δουλεύει εξαιρετικά καλά αυτό.
Ναι έτσι δουλεύει στο δικό μου που είναι βενζίνης. Αυτό έχει διαφορετική κεφαλή και δεν κατάλαβα πως λειτουργεί.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk