Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Λοιπόν σήμερα δοκίμασα το (ηλεκτρικό) χορτοκοπτικό Stihl FSE 81.

Κατ'αρχήν είναι αθόρυβο!!!!! Δεν ακούς το μοτέρ.

Αυτό που ακούγεται είναι η "πετονιά" που σχιίζει αέρα και χόρτα/βλάστηση.

Είναι πολύ ελαφρύ και αυτό το κάνει ξεκούραστο.

Πολύ δυνατό, πράγμα αναμενόμενο αφού αποδίδει 1000 W (1.25 hp).

To δούλεψα πάνω από μια ώρα. Ούτε ζεστάθηκε, ούτε ζορίστηκε καθόλου.

Και το μεγαλύτερο πλεονέκτημα (για εμένα)... πατάς το κουμπί και παίρνει μπρος.

Έμεινα πολύ ευχαριστημένος.

Χρήστο καλοδούλευτο
Πολύ καλά καί αξιόπιστα επαγγελματικά εργαλεία τά Stihl θά τό χαρείς πολλά πολλάάάά χρόνια νά τό δουλεύεις χωρίς προβλήματα.
Τap and go λέγεται τό σύστημα ημιαυτόματης εξόδου μπετονιάς κοπής.Δινουμε γκάζι καί ταυτόχρονα χτυπάμε τήν κεφαλή κάτω,βγαίνει μιά στροφή μπετονιά από το καρούλι καί τό περισσευούμενο κόβεται αυτόματα από το μαχαίρι πού έχει στόν προφυλακτήρα,βασικό να τό χτυπάς μόνο σέ χώμα καί όχι σέ τσιμέντο γιατί μπορεί να πάθει ζημιά τό πλαστικό καπάκι τού καρουλιού.
Μέ αυτό τό μοτέρ κόβει σχεδόν όλα τά αγριόχορτα,πού μπορεί να κόψει η μπετονιά.
Πρέπει νά έχει από τό εργοστάσιο τήν πράσινη μεσηνέζα κοπής πού είναι 1,6 mm,αλλά μπορείς να βάλεις καί τήν πορτοκαλί πού είναι 2,4 mm γιά πιό χονδρά αγριόχορτα.

Εχω φτιαξει αυτη την ιστορια για να μοιράσω γραμμες ποτισματος. Αυτό που θελω να ρωτήσω ειναι αν υπαρχει ετοιμη κατασκευη αναχωρησης με βανακια για σωληνα φ16 και κατα δευτερον αν είναι οι συνδεσεις λαστιχου με το συστημα παλαπλαστ ειναι η ενδεικνυομενη γιατι δεν ειναι ικανα στεγανή. Φχαριστω. 😀

Νεαρε !!!!!
Ναι εσενα "τον απωπανω" λεω!!!!!!!!!!!!!!!
Γιατι αγαπητε δεν βαζεις ενα Τ που να βγαζει μιση ιντσα εκει που ειναι το λαστιχο, ή αν δεν βγαινει μια συστολη σε μιση ιντσα αρσενικη, και εκει πανω να βιδωσεις ενα ρακορ απο αυτα που εχουν οι βρυσες, ετσι ωστε και το λαστιχακι του ρακορ να στεγανοποιησει στο Τ, αλλα και το λαστιχο του ποτισματος να σφιξεις με κολλιεδες;
Εναλακτικα αντι για ρακορ απο val-val βιδωνεις εναν αρσενικο ταχυσυνδεσμο που εχουν και συστολες επανω τους, και μετα εναν θυλυκο στο λαστιχο του ποτισματος.
ΕΕΕ γιατι καλο μου παιδι;;;;;

Δημητρη λυσε μου μια απορια σε παρακαλω. Στον ηλεκτρικο εξαερωτη - αποβρυωτη, γιατι πρεπει, αν περαστουν και οι 2 "κεφαλες" απο ενα χλοοταπητα, να περαστει πρωτα αυτη με τα "χτενακια' (αποβρυωτης) και μετα αυτη με τις καθετες λαμες (εξαερωτης);
Δεν μπορω ας πουμε να περασω τα λεπιδια πρωτα και μετα να μαζεψω τον "κακο χαμο" με τα "χτενακια;
Και μια και βρηκαμε "παπα"....................
Το καλαθι πισω το βαζω μονο οταν εχω τα "χτενακια" επανω και οχι με τα λεπιδια. Σωστα;;
Οποτε εχεις χρονο απαντας.

Γεια χαρά παιδιά !

Είδα ότι υπάρχει μπόλικη εμπειρία εδώ και μπήκα να ρωτήσω κάτι που με απασχολεί στα πρώτα μου βήματα στην περιποίηση χωραφιών. Πρόκειται κατ' αρχήν για 8 στρέμματα με ελιές που έχουν σχεδόν γεμίσει με άγρια βλάστηση και θέλει μπόλικο καθάρισμα. Αγόρασα 2 μεταχειρισμένα αλυσοπρίονα μικρό και μεγάλο και τώρα χρειάζομαι και ένα χορτοκοπτικό. Με το χορτοκοπτικό θα ασχοληθώ και σε άλλα χωράφια ας πούμε 10στρ. τουλάχιστον και με πιθανότητα να αυξηθούν.

Κοιτάω τα Husqvarna 535 553 545 555 . Έχει δουλέψει κάποιος κάτι από αυτά και μπορεί να πει εμπειρία ;

Για το 535 πήγαινα αρχικά λόγω χαμηλού βάρους έναντι όλων των άλλων και σκεπτόμενος ότι οι 2.2 ίπποι είναι αρκετοί. Στα μαγαζιά που πήγα και ρώτησα με αποθάρρυναν και μου έλεγαν για μεγαλύτερα. Αλλά τί στο καλό στην ιστοσελίδα της Husqvarna λέει ότι είναι επαγγελματικό, οπότε γιατί δεν κάνει δεν κατάλαβα ακριβώς.
Σε ένα μου είπε για το 553 και σε ένα άλλο για το 555, οπότε μπερδεύτηκα.

Ευχαριστώ πολύ !

Νεαρε !!!!!
Γιατι αγαπητε δεν βαζεις ενα Τ που να βγαζει μιση ιντσα εκει που ειναι το λαστιχο, ή αν δεν βγαινει μια συστολη σε μιση ιντσα αρσενικη, και εκει πανω να βιδωσεις ενα ρακορ απο αυτα που εχουν οι βρυσες, ετσι ωστε και το λαστιχακι του ρακορ να στεγανοποιησει στο Τ, αλλα και το λαστιχο του ποτισματος να σφιξεις με κολλιεδες;
Εναλακτικα αντι για ρακορ απο val-val βιδωνεις εναν αρσενικο ταχυσυνδεσμο που εχουν και συστολες επανω τους, και μετα εναν θυλυκο στο λαστιχο του ποτισματος.

Δημητρη λυσε μου μια απορια σε παρακαλω. Στον ηλεκτρικο εξαερωτη - αποβρυωτη, γιατι πρεπει, αν περαστουν και οι 2 "κεφαλες" απο ενα χλοοταπητα, να περαστει πρωτα αυτη με τα "χτενακια' (αποβρυωτης) και μετα αυτη με τις καθετες λαμες (εξαερωτης);
Δεν μπορω ας πουμε να περασω τα λεπιδια πρωτα και μετα να μαζεψω τον "κακο χαμο" με τα "χτενακια;
Το καλαθι πισω το βαζω μονο οταν εχω τα "χτενακια" επανω και οχι με τα λεπιδια. Σωστα;;

Νεκτάριε έχει δίκιο ο Δημήτρης.
Καταρχάς τό "κολεκτέρ" πού έφτιαξες μέ εξαρτήματα λόκ φ16 άν βλέπω καλά η φ20,καί φ16 λάστιχο αυτόματου ποτίσματος,άν είναι υπό πίεση στάνταρ θά έχεις διαρροές αργά η γρήγορα,εκτός καί άν έχεις πολύ μικρές πιέσεις νερού 2-3 ATM.
Κανονικά θέλεις κοχλιωτά εξαρτήματα καί τουμπόραμα.

Δημήτρη Πρέπει πρώτα να περάσει ο αποβρυωτής γιά να καθαρίσει τήν Ηρα από τό Σιτάρι πού λέμε κοινός,δηλαδή να μαζέψει πρώτα όλα τά υπολείμματα από τό νεκρό γκαζόν πού πέφτει από τά κουρέματα,καί τά βρύα πού είναι επάνω στό χώμα,καί μετά όταν θά είναι καθαρά να περάσει ο εξαερωτής καί νά βάλει τά μαχαίρια μέσα στό χώμα γιά να γίνει σωστά ο εξαερισμός,άν τό κάνεις μέ τήν αντίθετη φορά θά βάζεις τά βρύα καί τά υπολείμματα τού νεκρού γκαζόν μέσα στό χώμα.
Το καλάθι μπαίνει περισσότερο όπως τά λές όταν λειτουργείς τό μηχάνημα σάν αποβρυωτή,όταν τό χρησιμοποιείς σάν εξαερωτή δέν πολυχρειάζεται,αλλά καλό είναι νά τό έχεις πάντα γιατί καί σάν εξαερωτής κάτι ρίχνει πίσω στό κάδο,μικρές ποσότητες μέν αλλά γιατί να πέφτουν έξω.

Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Νεαρε !!!!!

Νεκτάριε έχει δίκιο ο Δημήτρης.
Καταρχάς τό "κολεκτέρ" πού έφτιαξες μέ εξαρτήματα λόκ φ16 άν βλέπω καλά η φ20,καί φ16 λάστιχο αυτόματου ποτίσματος,άν είναι υπό πίεση στάνταρ θά έχεις διαρροές αργά η γρήγορα,εκτός καί άν έχεις πολύ μικρές πιέσεις νερού 2-3 ATM.
Κανονικά θέλεις κοχλιωτά εξαρτήματα καί τουμπόραμα.

Δημήτρη Πρέπει πρώτα να περάσει ο αποβρυωτής γιά να καθαρίσει τήν Ηρα από τό Σιτάρι πού λέμε κοινός,δηλαδή να μαζέψει πρώτα όλα τά υπολείμματα από τό νεκρό γκαζόν πού πέφτει από τά κουρέματα,καί τά βρύα πού είναι επάνω στό χώμα,καί μετά όταν θά είναι καθαρά να περάσει ο εξαερωτής καί νά βάλει τά μαχαίρια μέσα στό χώμα γιά να γίνει σωστά ο εξαερισμός,άν τό κάνεις μέ τήν αντίθετη φορά θά βάζεις τά βρύα καί τά υπολείμματα τού νεκρού γκαζόν μέσα στό χώμα.
Το καλάθι μπαίνει περισσότερο όπως τά λές όταν λειτουργείς τό μηχάνημα σάν αποβρυωτή,όταν τό χρησιμοποιείς σάν εξαερωτή δέν πολυχρειάζεται,αλλά καλό είναι νά τό έχεις πάντα γιατί καί σάν εξαερωτής κάτι ρίχνει πίσω στό κάδο,μικρές ποσότητες μέν αλλά γιατί να πέφτουν έξω.

Ελα ντε....

Το κολεκτερ με λιγο σφιξιμο ειναι νταξει, δεν τρεχει. Ετοιμο δεν υπαρχει ετσι, γιατι εχω ψαξει και δεν εχω βρει με αυτη τη λογικη.

Εχω ετουτες τις φραουλιες που κανουν φραουλες πραγματικες με σπορο 30 χρονων.
Τι μπορω να κανω ωστε να μην πλακωνουν μυρμηγκια κ αλλα ζωυφια καθως και να μην λερωνουν οι φραουλες στο χωμα? Εχω δει ναυλον που βαζουν αλλα νομιζω για τη περιπτωση μου δεν θα ηταν καλο.

Νεκ. υπάρχουν πχιοτικά κολεκτέρ που χρησιμοποιούνται στα μονοσωλήνια κυκλώματαhttp://www.kyriakoglou.gr/el/solines-idrefsisthermansis/eksartimata-solinon/sillektes-solinotoi/sillektis-solinotos-oreixalkinos-1 και βάνες μικρές http://eseydap.gr/shop/item/33498.html

ή και πλαστικά https://www.geoponiko-parko.gr/products/products-categories/aftomato-potisma/ilektrovanes-eksartimata/463-detail
-bye-

Ναι βρε, αλλα θα κανω εγκατασταση με χαλυβδινα εξαρτηματα για να ποτιζω τις ντοματες?
Το πλαστικο ειναιγια χρηση με ηλεκτροβανες.
Τελος παντων...

Η πχιότητα δεν έχει συμβιβασμούς !!!! :grinning-smiley-043

Στα πλαστικά αντί για ηλεκτροβάνα βάζεις επάνω τις βάνες που έχεις 3/4 δεν είναι ??

Η πχιότητα δεν έχει συμβιβασμούς !!!! :grinning-smiley-043

Στα πλαστικά αντί για ηλεκτροβάνα βάζεις επάνω τις βάνες που έχεις 3/4 δεν είναι ??

Ναι...
Γιατι δεν στροφαρω ρε στα ποτιστικουδραυλικα...?:BDBDG54:

Παιδιά μια βοήθεια, ποια κεφαλή για χορtοκοπτικό και τι μεσινέζα για σκληρά χόρτα ένα μέτρο ψηλά, είχε μια απλή αυτόματη κεφαλή το χορτοκοπτικό 2,2 ίππων και σε 15 λεπτά έγινε κομμάτια με μεσινέζα αν δεν κάνω λάθος 2 mm. Φράκαρε συνέχεια μέχρι που σε κάτι ψηλά χόρτα παρόλο που έκανα διπλό πέρασμα τελικά χάλασε.

2,2 ίππων τα θερίζει κανονικά.

Το πρόβλημα από ότι κατάλαβα είναι ότι μπλέχτηκαν τα χόρτα στη μεσινέζα.

Τα 2 mm είναι μια χαρά.

Απλά κάνε διπλό πέρασμα.
Εννοώ ένα πρώτο πέρασμα ψηλότερα στο μισό του ύψους των χόρτων και το δεύτερο στη βάση.

Σε 1 μέτρο χόρτο αυτό έκανα και δεν είχα κανένα πρόβλημα.

Γεια χαρά παιδιά !

Είδα ότι υπάρχει μπόλικη εμπειρία εδώ και μπήκα να ρωτήσω κάτι που με απασχολεί στα πρώτα μου βήματα στην περιποίηση χωραφιών. Πρόκειται κατ' αρχήν για 8 στρέμματα με ελιές που έχουν σχεδόν γεμίσει με άγρια βλάστηση και θέλει μπόλικο καθάρισμα. Αγόρασα 2 μεταχειρισμένα αλυσοπρίονα μικρό και μεγάλο και τώρα χρειάζομαι και ένα χορτοκοπτικό. Με το χορτοκοπτικό θα ασχοληθώ και σε άλλα χωράφια ας πούμε 10στρ. τουλάχιστον και με πιθανότητα να αυξηθούν.

Κοιτάω τα Husqvarna 535 553 545 555 . Έχει δουλέψει κάποιος κάτι από αυτά και μπορεί να πει εμπειρία ;

Για το 535 πήγαινα αρχικά λόγω χαμηλού βάρους έναντι όλων των άλλων και σκεπτόμενος ότι οι 2.2 ίπποι είναι αρκετοί. Στα μαγαζιά που πήγα και ρώτησα με αποθάρρυναν και μου έλεγαν για μεγαλύτερα. Αλλά τί στο καλό στην ιστοσελίδα της Husqvarna λέει ότι είναι επαγγελματικό, οπότε γιατί δεν κάνει δεν κατάλαβα ακριβώς.
Σε ένα μου είπε για το 553 και σε ένα άλλο για το 555, οπότε μπερδεύτηκα.

Ευχαριστώ πολύ !

κοιτάω και το Oleo-Mac 753T που φαίνεται να έχει πολύ καλά χαρακτηριστικά overall , αλλά είμαι εντελώς πρωτάρης και δεν γνωρίζω αποδόσεις, κόστη ανταλλακτικών κλπ..

επίσης σε επίσκεψη σε κατάστημα με σέρβις για husqvarna ρωτώντας για την εγγύηση μου είπαν ότι ισχύει και αναλόγως την χρήση που θα κάνω.
είπε ότι αν έχεις τέρμα γκάζι θα το κάψεις και δεν θα στο καλύψει η εγγύηση. μου φάνηκε σαν να είναι πολύ στην ευχέρειά τους τί καλύπτει η εγγύηση, κάτι που δεν μου άρεσε ειδικά για τα λεφτά που κοστίζουν αυτής της μάρκας.
επίσης είπε ότι αν το πάρεις από αλλού δεν θα είναι αρεστό να έρθεις να το φτιάχνεις εδώ μετά, κάτι που επίσης δεν μου ακούστηκε ωραίο.

βέβαια δεν γνωρίζω τί ισχύει με τα Oleo-Mac που τσεκάρω. πήγα να δω (στο ίντερνετ) και τα Jonsered αλλά αυτά φαίνονται ακόμα πιο σπάνια, οπότε με προβληματίζει η κάλυψη ανταλλακτικών κλπ.

τέλος έχει νόημα να βλέπω ροπή, δονήσεις ;
ποια χαρακτηριστικά έχουν εν τέλει σημασία πρακτικά;

Last edited:
Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

κοιτάω και το Oleo-Mac 753T που φαίνεται να έχει πολύ καλά χαρακτηριστικά overall , αλλά είμαι εντελώς πρωτάρης και δεν γνωρίζω αποδόσεις, κόστη ανταλλακτικών κλπ..

επίσης σε επίσκεψη σε κατάστημα με σέρβις για husqvarna ρωτώντας για την εγγύηση μου είπαν ότι ισχύει και αναλόγως την χρήση που θα κάνω.
είπε ότι αν έχεις τέρμα γκάζι θα το κάψεις και δεν θα στο καλύψει η εγγύηση. μου φάνηκε σαν να είναι πολύ στην ευχέρειά τους τί καλύπτει η εγγύηση, κάτι που δεν μου άρεσε ειδικά για τα λεφτά που κοστίζουν αυτής της μάρκας.
επίσης είπε ότι αν το πάρεις από αλλού δεν θα είναι αρεστό να έρθεις να το φτιάχνεις εδώ μετά, κάτι που επίσης δεν μου ακούστηκε ωραίο.

βέβαια δεν γνωρίζω τί ισχύει με τα Oleo-Mac που τσεκάρω. πήγα να δω (στο ίντερνετ) και τα Jonsered αλλά αυτά φαίνονται ακόμα πιο σπάνια, οπότε με προβληματίζει η κάλυψη ανταλλακτικών κλπ.

τέλος έχει νόημα να βλέπω ροπή, δονήσεις ;
ποια χαρακτηριστικά έχουν εν τέλει σημασία πρακτικά;
Χωρίς να είμαι ειδήμων, θα σου έλεγα να ρίξεις μια ματιά στα stihl. Εγώ τα θεωρώ ανώτερα, αλλά κυρίως η πολιτική και η νοοτροπία της εταιρείας ταιριάζει σε εμένα καλύτερα.

Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Jonsered Εάν μπορείς πάρτο είναι ότι καλύτερο από θέμα ανταλακτικον ότι θες ταιριάζουν από husqvarna γενικά είναι μια τίμια εταιρία που θα κάνεις δουλειά τα τελευταία 6 χρόνια την χρησιμοποιώ χωρίς κανένα πρόβλημα

Εγώ πάλι έχω βενζίνης και μου σπάει τα νεύρα να το βάλω μπροστά κάθε φορά που είναι να κόψω τα χόρτα.
Τόσο που πλέον σκέφτομαι να πάρω ηλεκτρική μεσινέζα.
Τουλάχιστον η ηλεκτρική παίρνει μπρος κάθε φορά.

Χορτοκοπτική για γρασίδι έχω χειροκίνητη fiskars και είμαι ευχαριστημένος.

http://www2.fiskars.com/Products/Gardening-and-Yard-Care/Reel-Mowers/StaySharp-Max-Reel-Mower-6205

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Κάνει καλή δουλειά και αυτό που ευχαριστιέσαι πάνω από όλα είναι ότι είναι εντελώς αθόρυβη.
Φαίνεται πολύ ενδιαφέρον εργαλείο. Να είχε κι ένα κάδο συλλογής του κομμένου χόρτου...
Ή μήπως δε χρειάζεται;